Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Leijonasydän-elokuvan hahmot Teppo Salminen (Peter Franzén) ja Harri (Jasper Pääkkönen).

Jasper Pääkkönen vakuuttavana rasistina, osa 1: Leijonasydän Areenassa

Palkittu elokuva pikkukaupungin uusnatseista.

Dome Karukoski

Dome Karukoski ohjaa J. R. R. Tolkienin elämäkertaelokuvan

Elokuvan käsikirjoituksesta vastaavat David Gleeson ja Stephen Beresford. Elokuvaan etsitään parhaillaan näyttelijöitä.

marko

Kioskin lehtilaatikossa majailleen alkoholistin tie pinnalle kesti 20 vuotta – nyt hän on näyttelijä, joka sai yleisön nauramaan ääneen Cannesissa

Kun muut menivät kouluun, Marko Pesonen meni juomaan isojen poikien kanssa kaljaa. Juttu on julkaistu kesällä 2017.

Dome Karukoski

Nyt se on varmaa – Dome Karukoski lähtee Hollywoodiin

Jos kaikki menee putkeen, Keanu Reeves on Dome Karukosken ensimmäisen Hollywood-elokuvan tähti.

sotilaita metsässä

Uusi Tuntematon sotilas villitsi yleisön – tuhannet hakeneet avustajiksi

Uuden Tuntemattoman sotilaan kuvaukset tuovat työtä ja rahaa Kaakkois-Suomen alueelle. Kaakon elokuvakomissio aikoo jatkossa järjestää alueella jopa neljä tuotantoa vuodessa.

Elokuvasta French Blood

Uusnatsielokuva paljastaa, miten rasismista tuli politiikkaa – Suomessa aihetta arastellaan

Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalilla nähdään ajankohtaisia elokuvia äärioikeistosta ja viharikoksista. Aiheista tehdään yhä enemmän elokuvia. Suomessa uusnatsit ovat jääneet vähälle käsittelylle.

Taavi Vartian luomasta Viikinkipoika Kasparista on suunniteltu myös elokuvaa

"Positiivinen mutta koskettava stoori" – ohjaaja haluaisi kuvata eeppisen viikinkielokuvan Kotkassa

Kotkan-Haminan seudulle yritetään houkutella uusia elokuva- ja tv-tuotantoja. Vastikään perustetun Kaakon elokuvakomission tavoitteena on synnyttää alueelle kymmeniä alan yrityksiä. Kirjailija-ohjaaja Taavi Vartia haaveilee siirtävänsä tarinan Viikinkipoika Kasparista valkokankaalle.

Dome Karukoski

Elokuvaohjaaja Karukoskelle yli sadantuhannen euron tilipussi

Elokuvaohjaaja Thomas "Dome" Karukoski kuuluu viime vuonna parhaiten ansainneisiin elokuvaohjaajiin. Hänen verotettavat tulonsa olivat yli satatuhatta euroa.

Leijonasydän-elokuvan kuvauksia Kotkassa.

Elokuvatuottaja: "Kuvauksia on helpompaa tehdä pienillä paikkakunnilla"

Elokuva- ja tv-ryhmät otetaan ilolla vastaan erityisesti pienillä paikkakunnilla. Esimerkiksi Kotkassa kuvausryhmät työllistävät paikallisia yrittäjiä. Muun muassa rakennusfirmat, hotellit ja catering-yritykset ovat kovassa käytössä kun monikymmenpäinen kuvausryhmä saapuu kaupunkiin.

Elokuvasta Betoniyö

Betoniyö ja 8-pallo kahmivat eniten Jussi-ehdokkuuksia

Parhaan elokuvan palkinnon saajaksi ovat ehdolla 8-pallo, Betoniyö, Kerron sinulle kaiken, Leijonasydän ja Tumman veden päällä. Jussi-palkintojen voittajat julkistetaan 2. helmikuuta.

Takana vasemmalta Peter Franzén, Niko Vakkuri, Mikko Neuvonen, Jussi Vatanen, Dome Karukoski ja Jasper Pääkkönen. Edessä Pamela Tola ja Timo Lavikainen

Leijonasydän veti katsojia Kotkassa

Kymenlaaksossa on ollut hyvä elokuvavuosi. Kouvolan Kino 123:n sadantuhannen kävijän raja meni rikki joulukuun puolivälissä. Kotkassa katsotuin elokuva oli Leijonasydän, joka on kuvattu osin Kotkassa.

Leijonasydämen ohjaaja Dome Karukoski

Amerikkalaislehti valitsi Dome Karukosken kiinnostavimpien ohjaajien listalle

Leijonasydän-elokuva sai lehden kiinnostumaan Karukoskesta.

Anna Perho

Anna Perho: Rakkaus voittaa vihan, virkamies rakkauden

Jokaisen yläasteikäisen pitäisi nähdä uusnatseista kertova Leijonasydän-elokuva, sillä elokuva olisi mainio alusta asenteiden tarkasteluun ja niistä keskustelemiseen, kirjoittaa Anna Perho blogissaan.

Kuva elokuvasta Leijonasydän.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Leijonasydän, Poski poskea vasten ja Frances Ha

Tähtihetken esittelyssä ovat tällä viikolla elokuvat Leijonasydän, Poski poskea vasten ja Frances Ha. Niissä puhutaan niinkin laajasta aihekirjosta kuin nuoren naisen itsensä etsiminen, tangon alkuperä ja uusnatsismi.

Kuva elokuvasta Leijonasydän.

Leijonasydän puolustaa erilaisuutta

Dome Karukoskesta on viimeisen kahdeksan vuoden aikana tullut yksi menestyneimpiä ja arvostetuimpia kotimaisia ohjaajia.

Sari esittelee Tepon & Rhamadhanin toisilleen (Franzén & Sidibeh & Birn).

Leijonasydän sulaa rakkauteen Dome Karukosken uutuudessa

Rakkaus voittaa vihan, toistavat perjantaina ensi-iltaan tulevan Leijonasydän-elokuvan tekijät. Elokuvalle on yhteiskunnallinen tilaus, sanoo ohjaaja Dome Karukoski, mutta tarina sai alkunsa käsikirjoittaja Aleksi Bardyn ja ohjaajan omista kokemuksista. Suvaitsevaisuutta opettava elokuva kertoo rasistisen uusnatsin nöyrtymisestä ymmärtämään erilaisuutta. Koko ajan sai keskustella moraalinsa kanssa, sanoo pääosan esittäjä Peter Franzen.

Johanna Vuoksenmaa

Johanna Vuoksenmaa: Itselle nauraminen on tärkeää

Ohjaaja Johanna Vuoksenmaa uskoo huumorin olevan paras voiteluaine vaikeidenkin aiheiden käsittelyyn. Omille virheille nauraminen on hyvää terapiaa. Jokainen ihminen kantaa kiinnostavia asioita mukanaan ja jokaista kannattaa kuunnella, Vuoksenmaa muistuttaa.

Pirkko Hietaniemi

Kino Ylläs alkoi auringonpaisteessa

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Kino Ylläs tuo ulkoilmanäyttämölle kaksi kotimaista ennakkoensi-iltaa: Dome Karukosken Leijonasydän ja Peter Franzenin Tumman veden päällä. Lisäksi festivaalilla nähdään Woody Allenin Blues Jasmine Suomen ensi-ilta.

Takana vasemmalta Peter Franzén, Niko Vakkuri, Mikko Neuvonen, Jussi Vatanen, Dome Karukoski ja Jasper Pääkkönen. Edessä Pamela Tola ja Timo Lavikainen

Leijonasydän jätti Kotkaan 150 000 euroa

Kotimainen elokuvatuotanto aloitti kuvaukset Kotkassa, ja viipyi kaupungissa noin kaksi viikkoa. Elokuva ilmestyy syksyllä.

Still from Risto Räppääjä ja viileä Venla

Kotkan elokuvavuosi ennätyksellinen

Tero Lindqvist Kotkan leffat -yrityksestä kertoo, että 80 000 kävijän vuosisaldo on paras aikoihin. Erityisesti kotimaiset elokuvat vetivät kotkalaisia elokuvakatsomoiden ääreen tänä vuonna.

Takana vasemmalta Peter Franzén, Niko Vakkuri, Mikko Neuvonen, Jussi Vatanen, Dome Karukoski ja Jasper Pääkkönen. Edessä Pamela Tola ja Timo Lavikainen

Aleksi Bardy: Leijonasydän ei ole Joensuun skiniongelman innoittama

Ensi vuonna ensi-iltansa saavan Leijonasydän-elokuvan käsikirjoittaja Aleksi Bardy ei halunnut sijoittaa uusnatseista kertovaa elokuvaa Joensuuhun. Bardyn mukaan Joensuu menneiden vuosien skiniongelmineen nousi esiin keskusteluissa, mutta uusi elokuva kertoo yhden ihmisen tarinaa.

Kuva Teppo Suolasesta ennen ja jälkeen hiustenleikkuun

Sivurooli Domen elokuvassa vei karvat

Dome Karukosken Kotkassa kuvattuun elokuvaan pyydettiin paikallisia ihmisiä avustajiksi ja sivurooleihin. Teppo Suolanen pääsi mukaan ja hämmästyi leppoisasta meiningistä ja useista otoista.

Jasper Pääkkönen ja Jussi Vatanen

Leijonasydämen tähdet : Uusnatsin rooliin mentiin syvien vesien kautta

Peter Franzén, Jasper Pääkkönen ja Jussi Vatanen esittävät Dome Karukosken elokuvassa uusnatseja. Miehet myöntävät, että roolin löytämiseen tehtiin paljon töitä.

Dome Karukoski

Leijonasydän-elokuvan kuvaukset alkavat Kotkassa maanantaina

Dome Karukosken elokuvan pääosissa on Peter Fanzén ja Leijonasydämen ensi ilta on syksyllä 2013.