Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Miehet jotka vihaavat naisia

Miehet jotka vihaavat naisia - kirja vai leffat?

Tähtihetkessä The Girl With the Dragon Tattoo, Sherlock Holmes sekä Herra Heinämäki

Tähtihetkessä on tarjolla toimintaa ja koko perheen viihdettä. Arvioitavina hollywoodilainen versio Stig Larssonin Millennium-trilogian ensimmäisestä osasta, uusi Sherlock Holmes -seikkailu Varjojen leikki sekä Herra Heinämäki ja leijonatuuliviiri.

Millennium-trilogialle ehkä jatkoa

Ruotsin ehkä menestyneimmän kirjailijan Stieg Larssonin kuuluisa Millennium-sarja saattaa jatkua vielä neljännellä osalla. Edesmenneen Larssonin avopuoliso Eva Gabrielsson on valmis saattamaan loppuun Larssonin aloittaman jatko-osan, jos hän saa siihen oikeudet.

Tanskalaisohjaajaa harmittaa Larsson-elokuvan versiointi

Stieg Larssonin romaaniin pohjautuvan Miehet jotka vihaavat naisia -elokuvan tekeminen uusiksi Hollywoodissa harmittaa elokuvan alkuperäisohjaajaa, tanskalaista Niels Arden Oplevia. Erityisen pahoillaan Oplev on oman naispääosansa Noomi Rapacen puolesta.

Bond-tähti Daniel Craig Larsson-filmatisointien tähdeksi

Kahdessa Bond-elokuvassa pääosaa esittänyt brittiläinen Daniel Craig astuu toimittaja Mikael Blomkvistin rooliin, kun ruotsalaisdekkaristi Stieg Larssonin kirjasta Miehet jotka vihaavat naisia tehdään englanninkielinen filmiversio. Craig on lupautunut myös mahdollisten jatko-osien tähdeksi.

Miehet, jotka vihaavat naisia palkittiin Ruotsin parhaana elokuvana

Ruotsin elokuvainstituutti on valinnut Stig Larssonin menestysdekkariin perustuvan elokuvan Miehet, jotka vihaavat naisia viime vuoden parhaaksi elokuvaksi. Elokuvassa Lisbeth Salanderia esittänyt Noomi Rapace sai parhaan naisnäyttelijän Guldbagge-palkinnon.

Slummien miljonääri jatkaa teattereiden katsotuimpana

Slummien miljonääri oli kolmatta viikonloppua peräkkäin Suomen katsotuin elokuva. Oscareilla palkitun leffan kävi tässä viikonvaihteessa katsomassa yli 13 000 ihmistä.

Miehet jotka vihaavat naisia on elokuva, joka pitää otteessaan

Stieg Larssonin romaaniin perustuvaa elokuvaa on ehditty jo ylistää Pohjoismaiseksi suurelokuvaksi. Se on puhdasverinen jännitystarina, joka ei mässäile veriteoilla vaan haastaa katsojan moraaliseen pohdintaan siitä, milloin väkivalta on oikeutettua.

Ruotsin tähtinäyttelijälle roolin on tunnuttava lämpimältä rinnassa

YLEn Aamu-tv:ssä vieraillut Michael Nyqvist on esiintynyt lukuisissa viime vuosien menestyselokuvissa. Perjantaina Suomessa saa ensi-iltansa Nyqvistin uusin elokuva. Miehet jotka vihaavat naisia on kevään odotetuin pohjoismainen trilleri.

Miehet jotka vihaavat naisia menestyy Pohjoismaissa

Stieg Larssonin dekkariin perustuva Miehet jotka vihaavat naisia -elokuva on jatkanut voittokulkuaan Pohjoismaissa. Kolmen viikon jälkeen elokuvan on nähnyt jo 1,5 miljoonaa ihmistä.

Tähtihetki: Miehet jotka vihaavat naisia

Tarmo Poussun mukaan Miehet jotka vihaavat naisia on juoneltaan monipolvinen jännäri. Satu Linnapuomi sanoo, että elokuvassa keskiöön nousee psykologia, tarkka luonnekuvaus ja kiinnostavat persoonat.

Pohjoismainen dekkaripalkinto Stieg Larssonille

Pohjoismainen Lasiavain-dekkaripalkinto on myönnetty ruotsalaisen Stieg Larssonin postuumille teokselle Män som hatar kvinnor. Vuoden parhaasta pohjoismaisesta rikosromaanista annettavan Lasiavaimen myöntää dekkarijärjestö Skandinaviska Kriminalsällskapet.