Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Marin, Lintilä, Kiuru ja Haavisto.

Ryhmäpomot A-studiossa: Hallitus halutaan pitää kasassa, Harjanne: ”Kyllähän tämä oli tyrmistyttävä toimintatapa”

Hallitus ajautui tänään tiistaina kriisiin, kun keskusta liittoutui opposition kanssa luonnonsuojelulain uudistamisessa.

Olkiluoto 3-ydinvoimala.

Loviisan ydinvoimalat tuottavat kymmenesosan Suomen sähköstä – lähikuukausina syntynevät päätökset sen jatkoluvasta tai alasajosta

Työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja kertoo, että Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen jatkoaikaa koskeva valmistelu on loppusuoralla.

Mies seisoo puhujanpöntössä mikrofoni kädessään.

Kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius sai tuloja rahapeliyhtiöltä ja ilmoitti ne virheellisesti – vihreän ryhmän johto keskustelee Peteliuksen kanssa

Vihreiden kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius oli ilmoittanut rahapeliyhtiö Pafilta saamansa tulot virheellisesti luottamustoimipalkkioina. Nyt virhe kansanedustajan sidonnaisuusilmoituksessa on korjattu.

Kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk.) A-Talkissa.

Kansalaisten vahva tuki ja rauhan aika edellytyksenä Suomen Nato-hakemukselle – poliitikoilta varovaisia arvioita ajankohdasta

Keskustelu Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä käy kiivaana Venäjän ja Ukrainan välien kärjistyessä.

Mielenosoittaja pitelee kylttiä

Totta vai ei? Tarkistimme Elokapinan, Riikka Purran ja muiden ilmastoväitteitä

Syyniin joutuivat muun muassa Greta Thunbergin ja perussuomalaisten puheenjohtajan laukomat väitteet ilmastonmuutoksesta. Voit samalla katsoa, miten perillä itse olet ilmastokysymyksistä.

Pitäisikö Suomen rajoja koskevaa lainsäädäntöä muuttaa?

Kansanedustajat haluavat keinoja vastata Puolan rajan kaltaiseen tilanteeseen Suomessa – kokoomuksen Risikko: Rajojen sulkeminen mahdolliseksi

Rajavartiolaitoksella on valmius toimia, jos Suomeen kohdistuu vastaavanlainen tilanne kuin Puolan ja Valko-Venäjän rajalla. Rajavartiolaitoksen nykyvaltuudet ovat ”hyvin pitkälle riittävät”.

Atte Harjanne

Greens name Atte Harjanne as chair of parliamentary group

Harjanne will replace Emma Kari as she takes her position as Minister of the Environment and Climate Change.

Atte Harjanne

Vihreiden eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Atte Harjanne

Harjanne valittiin tiukan äänestyksen jälkeen johtamaan vihreiden eduskuntaryhmää. Ryhmänjohtajan paikka vapautui Emma Karin siirtyessä ympäristö- ja ilmastoministeriksi.

Atte Harjanne ja Hanna Holopainen eduskunnassa 12.9.2019

Vihreät valitsee uuden puheenjohtajan eduskuntaryhmälle – muun muassa Atte Harjanne on kiinnostunut tehtävästä

Vihreät tekee tänään päätöksen eduskuntaryhmän puheenjohtajasta Emma Karin siirtyessä ympäristö- ja ilmastoministeriksi. Harjanteen lisäksi ainakin Jenni Pitko on kiinnostunut tehtävästä.

Kansanedustajat pohtivat Naton roolia Ylen aamussa

Professori: Suomi on Natolle "likeinen kumppani" – kansanedustajat Kulmuni, Harjanne ja Packalén kommentoivat Nato-optiota Ylen aamussa

Kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsbergin mukaan yksi syy Naton johtajiston Suomen-vierailuun on hybridiuhkiin varautuminen. Ylen aamussa vierailleista kansanedustajista vihreiden Harjanne on ehkäpä myönteisin Nato-jäsenyydelle.

Vihreiden puoluejohto.

Analyysi: Ministerikierrätyksellä vihreät yrittää virittää puolueen valmiiksi kevään ilmastovääntöihin

Maanantain viisituntiseksi venähtänyt ministerivalintakokous oli osa vihreiden kuntavaalituloksen jälkipyykkiä, arvioi Ylen politiikan toimittaja Robert Sundman.

Sisäministeriksi nouseva Krista Mikkonen tiedotustilaisuudessa vihreiden ministeriryhmän sijaisjärjestelyjä käsitelleen puoluevaltuuskunnan ja eduskuntaryhmän yhteiskokokouksen jälkeen Helsingissä 11. lokakuuta 2021.

Vihreät päätti ministereistään: Krista Mikkonen siirtyy sisäministeriksi, Emma Kari tuuraamaan ympäristö- ja ilmastoministerinä

Ohisalo aikoo palata vanhempainvapaansa jälkeen ympäristö- ja ilmastoministeriksi. Nimityksistä päätti vihreiden eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuskunnan pitkäksi venähtänyt yhteiskokous.

Emma Kari ja Atte Harjanne

Sisäministerivalinta aiheuttaa päänvaivaa vihreille – Ylen tiedot: Ohisalon kaavailut muuttuneet viikonlopun aikana, tilanne edelleen auki

Vihreiden on määrä päättää ministerivalinnoistaan huomenna eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuskunnan yhteiskokouksessa. Syynä ministerivaihdoksille on puheenjohtaja Maria Ohisalon vanhempainvapaa.

Emma Kari ja Atte Harjanne

HS: Ohisalo esittää Emma Karia ministerin sijaiseksi, Kari ja Harjanne ennakkosuosikit

Vihreiden puoluevaltuuskunnan ja eduskuntaryhmän kokous päättää maanantaina, kenet se valitsee sijaiseksi sisäministeri Maria Ohisalolle. Vihreät saattaa kierrättää ministereitä myös laajemmin.

Riikka Purra kysyy Atte Harjanteelta maahanmuuton kustannuksista: "Missä on raja?"

Perussuomalaiset ja vihreät jyrkän erimielisiä lähes kaikesta maahanmuuttoon liittyvästä – yhdessä asiassa Riikka Purra ja Atte Harjanne löytävät yhteisen sävelen

Riikka Purran mukaan perussuomalaiset korostaa maahanmuuton ongelmia, koska muut vaikenevat niistä. Vihreiden Atte Harjanne puolestaan pitää maahanmuuttoa välttämättömänä Suomen ikärakenteen takia.

Iiris Suomela vihreiden etänä järjestettävässä puoluekokouksessa.

Greens name Iiris Suomela as interim party chair

Green Party leader and Interior Minister Maria Ohisalo will begin maternity leave in November.

Iiris Suomela vihreiden etänä järjestettävässä puoluekokouksessa.

Iiris Suomela nousee Maria Ohisalon sijaiseksi vihreiden puheenjohtajana

Suomelan mukaan vallitseva näkemys on, että sisäministerin ja puheenjohtajan sijaisuudet jaetaan. Siinä tapauksessa hän ei olisi ehdolla ministeriksi, mutta kertoo olevansa käytettävissä, jos tunnelma puolueen sisällä vaihtuu.

Päivi Happonen

Päivi Happonen: Milloinkahan joku keksii ehdottaa, että heroiinia pitäisi saada lähikaupasta?

Vihreät haluaisivat, että kannabista voisi käyttää ja myydä vapaasti. Jotkut lääkärit sallisivat myös kovien huumeiden käytön ilman rangaistusta. Mikähän mahtaa olla seuraava heitto huumekeskustelussa, pohtii Happonen blogissaan.

yleiskuva

Friday's papers: Finland's electric cars, legalising cannabis, travel makes a comeback

Car manufacturers attempt to go green while holidaymakers jet off abroad in pre-pandemic numbers.

 Iiris Suomela (vas), Atte Harjanne ja Hanna Holopainen.

Kaikki kolme vihreiden varapuheenjohtajaa haluavat myös sisäministeriksi – Suomela ja Harjanne kannattavat kannabiksen laillistamista

Vihreät valitsivat lauantaina puolueelle kolme varapuheenjohtajaa. He kaikki haluavat sisäministeriksi. Hanna Holopainen on ainoa varapuheenjohtajista, joka vastustaa puolueen hyväksymää aloitetta kannabiksen laillistamisesta.

Maria Ohisalo Vihreiden tiedotustilaisuudessa.

Ohisalo ei saanut haastajaa vihreiden puheenjohtajaksi

Vihreät valitsevat syyskuussa kolme varapuheenjohtajaa, joista yksi tuurannee äitiyslomalle jäävää Ohisaloa puheenjohtajan ja sisäministerin tehtävässä. Kansanedustajista varapuheenjohtajan paikkaa tavoittelevat ainakin Iiris Suomela ja Atte Harjanne.

Ruokalinjasto Hauhon yhtenäiskoulussa

Lihansyönnistä syttymässä jälleen iso riita Helsingin kaupunginvaltuustossa – ”Idealismi ei toimi tässäkään”

Aloite liha- ja maitotuotteiden käytön puolittamisesta Helsingin kaupungin yksiköissä käsitellään uudelleen tänään illalla.