Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Moona Kansanen ideoi uniikin tavan kierrättää farkkuja ja tähyää nyt kansainvälisille markkinoille – Vastuullinen tuottaminen on maailmalla kasvussa

Uusilla yrityksillä ekologisuus ja eettisyys on usein osa toimintatapaa. Moni on valmis maksamaan vastuullisuudesta.

Vaihdoitko farkut verkkarihousuun ja bleiserin huppariin? – esittele oma etätyömuotisi ja katso muiden asuvalintoja

Millaiset ovat etätyöläisen työvaatteet? Lähetä kuva omasta vaatetuksestasi, kuvat julkaistaan tässä samassa jutussa.

Ysärimuoti kolahtaa taas – Sami Sykön mielestä pyöräilyshortseja pitäisi käyttää vain pyöräillessä

Farkkumuoti kestää sukupolvelta toiselle, mutta muotiguru Sami Sykkö kertoo minne pyöräilyshortsit nyt kuuluvat.

Voivatko aivot, nilkat tai kivekset jäätyä? Selvitimme, ovatko keski-ikäisten kautta aikain kauhistelemat muoti-ilmiöt oikeasti vaaraksi

Työterveyslaitoksen erikoistutkija pitää paljaita nilkkoja kiltimpänä nuorisotrendinä kuin tiukkoja pillifarkkuja, jotka vedettiin jalkaan kosteina.

EU:n vastatullit iskisivät Trumpin kannatusalueille – Siksi listalle joutuivat harrikat, appelsiinimehu ja kolme muuta asiaa

Listalla painostetaan johtavia yhdysvaltalaispoliitikkoja iskemällä heidän vaalipiiriensä talouteen.

Vaatesuunnittelija taisteli valtavirtaa vastaan – ompelee nyt satojen eurojen arvoisia asuja vanhoista farkuista

Farkkukangas kierrätetään yllättäviin kohteisiin autoteollisuudesta talonrakennukseen. Kierrätysfarkulla on kysyntää yksilöllisten vaatteiden valmistuksessa.

Paulan käsissä vaateroska muuttuu iltapuvuksi: "Haluan tarjota vaihtoehdon"

Kymmeniä miljoonia kiloja tekstiilejä päätyy paremman puutteessa jätteenpolttolaitoksiin.

Röyhelöt ja kukkakuosit tämän kevään muotia – porilaiset pitävät kiinni omasta tyylistään

Kierros kaupungilla paljastaa, että Porista löytyy tyylikkäitä pukeutujia, mutta muodin sijaan useimpia ohjaa persoonallisuus ja mukavuudenhalu.

Kuvataiteilija Arja Kärkkäinen: "Nuorten on hyvä tietää, mistä farkut tulevat"

Kuvataiteilija selvitti ja videoi farkkutuotannon vaiheita kahden vuoden ajan. Nyt hän yrittää valistaa nuoria halpatuotannosta videoinstallaation keinoin.

Poliisi etsii kadonnutta henkilöä Lempäälässä

Poliisi etsii Lempäälässä tiistaina kadonnutta 76-vuotiasta miestä.

Missä on 17-vuotias Jesse Hannula?

Poliisi kaipaa havaintoja 17-vuotiaasta Jesse Hannulasta. Jesse on ollut kateissa Rovaniemeltä 3.7. alkaen.

Mitä ovat treggingsit, flaret ja boyfriendit? Kielitieteilijä selittää, miksi ostat mieluummin leggingsit etkä joustikkaita

Mitä eroa on leggingseillä, treggingseillä ja jeggingseillä? Housujen nimet ja niiden erot eivät avaudu tavan tallaajalle. Vaikka ymmärrettävyys kärsisi, esimerkiksi leggingsejä ei ole psykologisista ja muotisyistä haluttu suomentaa sääryleiksi.

Teinipukeutumisen ABC: paljasta pintaa, perushuppareita, hippityyliä ja kierrätystä

Teinien pukeutuminen ei enää eroa juurikaan kaupunkien tai kuntien välillä, sillä sosiaalinen media on avannut muodin maailman kaikille. Perusmassan ulkopuolella olevat nuoret ovat löytäneet oman tyylinsä aiempaa vahvemmin ja osaavat arvostaa toistensa yksilöllisyyttä.

Sisämaan surffaukseen tarvitaan vain pari senttiä vettä – tuulikin on vain haitaksi

Rantaviivaa skimmaukseen Suomessa riittää, ja kauttakin voi jatkaa niin pitkään kuin järvet ovat sulana. Varusteeksi riittää pelkkä lauta.

Hot or not – mikä on nyt nuorten muotia?

Ainoa varma asia, mitä muodista voidaan sanoa on, että se muuttuu. Kirkkoharjun uutisluokkalaiset selvittävät, mikä on lähivuosikymmeninä ollut muodikasta ja mikä poissa muodista.

Joroisiin rakenteilla Suomen suurin frisbeegolf-rata

Valmistuessaan kenttä on Suomen ensimmäinen kiinteästi 36-väyläinen frisbeegolf-rata.

Kaksi miestä karkasi Joutsenon säilöönottoyksiköstä

Kaksi algerialaista miestä pakeni Joutsenon vastaanottokeskuksen yhteydessä sijaitsevasta säilöönottoyksiköstä maanantai-iltana. Pako havaittiin tiistai-aamuna.

Pelialalla pukumies on lakimies – työelämässä asukoodit voivat olla yhä tiukkoja

Pukeutuminen toimii kuin kehon kieli ja viestittää ulkopuoliselle monia asioita. Liike-elämässä on usein tarkkoja pukeutumissääntöjä. Erojakin on, sillä esimerkiksi pankki- ja peliala ovat pukukoodeiltaan kuin sisko ja veli.

Ompelu vei miehen mennessään – lapinlahtelaisrehtori tuunaa farkuista uusia vaatteita

Lapinlahtelainen Marko Komulainen ompelee harrastuksenaan käytetyistä farkuista hameita. Harrastus sai innostuksen yhdestä kansalaisopiston kurssista, mutta nyt eri näköisiä ja -värisiä hameita syntyy nopealla tahdilla.

Mies yritti tyttöä väkisin pakettiautoon – poliisi oikoo perättömiä huhuja

Poliisi tutkii Kokkolan Kälviällä lokakuussa sattunutta tapausta vapaudenriistona. Se on saanut asiasta vihjeitä ja haluaa kumota liikkeellä olevia huhuja.

Pyörä muuttuu hetkessä unelmasta romuksi – video Norjan rajalta

Venäjältä ei pääse Norjaan kävellen. Pyöristä on tullut rajan ylittäville turvapaikanhakijoille elintärkeitä. Kirkkoniemessä yksijarruiset pyörät ovat kuitenkin laittomia – ja siksi romua.

Vanhempi, älä motkota juhlapukeutumisesta – huppari voi olla nuoren suojavaate

Perhe on lähdössä isoäidin 80-vuotissyntymäpäiville. Kauluspaidat on silitetty ja hiukset suittu juhlakuntoon. Teinikin ilmestyy huoneestaan: pukeutuneena iänikuisiin farkkuihin ja löysään huppariin.

American Apparel hakeutui konkurssiin – mutta leggingsit kestävät

Nuorten vaatettajana ja roiseista mainoskampanjoista tunnettu amerikkalainen muotikauppa on hukkumassa velkoihinsa. American Apparelin ehkä ikonisin vaatekappale on vihatut ja rakastetut leggingsit.

Nordea teetti prosenttilaskun – kaksi viidestä ei osannut vastata oikein

Farkkujen hinnannousu aiheutti pulmia. Tehtävä liittyi pankin kyselyyn talousuutisista, joita kertoi seuraavansa joka toinen suomalainen. Suurin osa vastaajista seurasi talousuutisia Yleltä.

Australialaislääkärit varoittavat: Älä kyykkää tiukoissa farkuissa

Australiassa 35-vuotias nainen joutui neljäksi päiväksi sairaalaan tehtyään muuttoa farkuissa, jotka eivät joustaneet tarpeeksi.

Näin keskusteltiin ulkonäöstä ja palvelusta: Vaatetus vaikuttaa usein, muttei aina

Asiakkaan asun ja palvelun laadun yhteys herätti vilkkaan keskustelun Yle Perämeren nettisivuilla. Moni on saanut huonoa palvelua esimerkiksi epäsiistin pukeutumisen tai nuoren iän vuoksi, mutta osalla on myyjistä pelkkää hyvää sanottavaa.

Peltifarkut ovat historiaa – nyt satsataan mukavuuteen

Useita vuosikymmeniä nuorten vaatettamiseen keskittyneen Subwayn kauppiaana toiminut Timo Toivanen on nähnyt farkkumuodin jos toisenkin. Kauas on tultu 70-luvun peltifarkuista, sillä nykymateriaalit ovat käyttäjälleen todella mukavat.

Pukeutumisneuvojan mielenkiintoista matematiikkaa: "4 + 2 + 5 = 40"

Martat kehottavat ihmisiä vähentämään vaatteitaan. Pukeutumisneuvoja Sari Trogenin mukaan oikeilla vaatevalinnoilla asujen yhdisteltävyys nousee huippuunsa.

Puku vaihtuu farkkuihin – pukeutumisen muutos kaataa kemiallisia pesuloita

Vaatteita ja liinavaatteita käytetään edelleen pesuloissa, mutta siinä, missä vesipesun kysyntä kasvaa, kemiallisen pesun tarve vähenee. Parissa vuosikymmenessä pesuloiden määrä on vähentynyt Suomessa usealla sadalla.

Lukijat paljastavat teinivuosiensa pukeutumishölmöilyt: "Reidet paleltuivat monta kertaa pakkasilla"

Jos nykynuori kulkee nilkat paljaana kangastennareissa kireimmälläkin pakkasella, on sitä osattu ennenkin. Lukijat kertovat, miltä tuntui pyöräillä talvella iltamiin ohuissa nailonsukissa tai palelluttaa jalkansa 1970-luvun kireissä pillihousuissa.

Napapaita, lannefarkut, läskipohjakengät... Miten sinä olet kärsinyt muodin vuoksi?

Nykyteini vetää jalkaansa kesäiset kangastennarit talvellakin, jos kengät sopivat asuun parhaiten, tulipa kylmä tai ei. Miten sinä olet pukeutunut säätä uhmaten?

Korkeushyppääjä asettaa riman korkealle myös muotiblogissaan

Liperistä kotoisin oleva Marianne Pykäläinen on menestynyt urheilun parissa korkeushyppääjänä, mutta hän pitää myös inspiroivaa muotiblogia nimeltä Nevaeh.

Farkut pakkasella parvekkeelle? Asiantuntija: "Uudet hoitotavat markkinointia"

Farkkuihin perehtynyt Matti Majava on ollut muun muassa perustamassa tunnettua Beavers-farkkumerkkiä. Ylen aamu-tv:ssä hän kertoi, että pesee farkkunsa ensi sijassa vesipesulla. "Uudet hoitotavat ovat enemmän markkinointia", Majava totesi.

Näin syntyy Hobitin puvustus – lattiamattoa, riisiä ja farkkuturkista

Puvustajat tekevät Teatteri Imatran Hobitin 13 näyttelijälle yhteensä 42 rooliasua. Luovuus on koetuksella, kun roteva suomalainen mies pitää muuttaa pikkuiseksi fantasiamaailman kääpiöksi ja imatralainen teatteri satumaaksi.

Yhdysvaltoihin suunnitellaan farkkufestivaalia

Viranomaiset ovat järjestämässä kolmipäiväistä farkkufestivaalia Nevadan Renoon. Tapahtuman tarkoituksena on juhlistaa sinisten housujen kulttuurihistoriaa.

3D-kehonmallinnoksessa voi tarkastaa vaikkapa farkkujen istuvuuden - video

Kolmiulotteinen kehonmallinnus tarjoaa aktiiviliikkujille mahdollisuuden saada millintarkat mitat kehostaan. Skannerissa ovat olleet monet suomalaiset huippu-urheilijat, mutta myös moottoripyöräpoliisit.

Vanhat vaatteesi voivat saada toisen elämän kotimaisina kierrätysfarkkuina – ekotrendi raivaa markkinoita uudenlaisille tuotteille

Keiteleellä sijaitseva pohjoismaiden ainoa farkkutehdas valmistaa niin ikään kotimaiselle kierrätysvaateyritykselle erän farkkuja, joiden materiaaliin on käytetty vain kierrätettyä puuvillakuitua. Kumppanukset odottavat mielenkiinnolla, miten housut lyövät läpi yhä vahvemmin ekotrendiä seuraavilla vaatemarkkinoilla.

Miksi pariisilaismies ei käytä shortseja?

Ranskalaismies ei käytä shortseja kaupungissa oli helle tai ei. Epämukavuus on keskeinen osa ranskalaisuutta, kirjoittaa Annastiina Heikkilä Pariisista.

Täysin riekaleina – farkkumuoti menee kohti äärimmäisyyksiä

Reikäfarkut olivat muotia jo vuosikymmeniä sitten. Nyt ei kuitenkaan enää puhuta mistään nyhtöfarkuista. Japanissa markkinoidaan jo eläintarhan leijonien raatelemia housuja.

Kotimaiset kierrätysfarkut ommellaan ylijäämädenimistä

Keiteleellä aletaan ommella farkkuja kierrätysdenimistä. Suomalaisyritykset hyödyntävät ylijäämäkankaita ja pienentävät farkkutehtaiden ekologista jalanjälkeä.

Panitko farkut pakastimeen? Ota ne pois

Suuri osa suomalaisista ei osaa hoitaa kalliita farkkujaan oikein. Farkkujen puhdistus onkin nykypäivänä melkoista rakettitiedettä, sillä eri kankaille on olemassa omat pesuohjeensa. Pakastimeen farkkuja ei kannata työntää ainakaan puhdistumisen toivossa.

Kolmet housut sovituskoppiin on miehelle maksimi

Pelkkä ajatus vaateostoksista ja hikisestä sovitusrumbasta lämpölamppujen paisteessa ahdistaa. Mikä ihme vaatteiden sovittelussa on niin vastenmielistä?

Tamperelaistytöt edelleen kateissa

Tampereelta maanantaina kadonneet 15-vuotiaat tytöt ovat teillä tietämättömillä. Kaverusten liikkeistä toivotaan yleisöhavaintoja.

Lapset kävivät kondomivarkaissa koululla

Terveydenhoitajan tiloista katosi muitakin tarvikkeita.

Heinäluoma: Punaiset farkut eivät kuulu istuntosaliin

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma sanoo pukeutumiskulttuurin höllentyneen eduskunnassa 2000-luvulla. Ensimmäisen kauden kansanedustaja Maria Lohela olisi valmis tiukentamaan erityisesti naiskansanedustajien pukeutumiskoodia.

Rokkimies Linnan juhliin kunniamerkeittä: "Kun ei kehtaa sukulaisilta varastaa"

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle ensimmäistä kertaa kutsutut jännittävät yleensä niin paljon, että mahassa myllertää ja kynsiä järsitään heikkopäisenä. Ilosaarirockista tunnetun Joensuun Popmuusikoiden toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen on toista maata – jopa pelottavan rauhallinen.

Tuntematon vainaja askarruttaa Raision poliisia – vihjeitä pyydetään

Miesvainaja löytyi kesäkuun lopulla Ruskolla metsästä noin 100 metrin päässä Kaharintiestä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle