Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tutkimus: Pitkät ihmiset alttiimpia suonikohjuille

Geenitietoja hyödyntäneessä tutkimuksessa huomattiin, että lyhyisiin osallistujiin verrattuna pisimmät osallistujat saivat suonikohjuja lähes kaksi kertaa todennäköisemmin.

Suonikohjujen hoito helpottunut – Aalto-yliopiston opiskelijat kehittävät vaihtoehtoa kovetushoidolle

Suonikohjujen modernit hoitomuodot ovat helpottaneet kohjuista kärsimistä ja vähentäneet leikkauksista johtuneita sairauspoissaoloja. Esimerkiksi lämpökatetrihoidoille on kysyntää, sillä aikuisikäisistä kolmanneksella ilmenee jonkinasteista laskimoiden vajaatoimintaa.

New government plan for "services pledge"

Big changes could be on the way for how and what public services people have access to and what will be paid out of pocket.

Hallitus antaa suuren lupauksen – sote-palvelujen rajat määritellään ensimmäistä kertaa

Kuuluvatko kotiin jaettavat lääkkeet tai ulkoilu yhteiskunnalta saataviin vanhuspalveluihin? Hallitus joutuu vastaamaan esimerkiksi näihin kysymyksiin, mikäli se ohjelmansa mukaisesti määrittelee julkisen palvelulupauksen. Muutos nykyiseen on valtava, kirjoittaa toimittaja Tiina Merikanto.

Kauneusleikkauksiin ei enää tulla takaoven kautta

Vielä kymmenen vuotta sitten kauneusklinikalla asioiva saattoi olla hyvinkin tarkka siitä, ettei salongissa joutunut kohtaamaan saman paikkakunnan asukasta. Häpeä on kuitenkin häipymässä kauneusleikkauksista ja ryppyjen silottelusta.

Riitta on paiskinut töitä 54 vuotta ilman lomia

Keskustelu eläkeiästä käy Suomessa kuumana. 78-vuotias Riitta Alander on toiminut kauppiaana yli 50 vuotta, mutta edelleenkään eläkepäivät eivät pyöri vaatekaupan veteraanin mielessä.

Turussa aamupyöräilijöitä ilahdutettiin kahvikupillisella

Kansainvälisen Liikkujan viikon kunniaksi Turun Polkupyöräilijät ry halusi ilahduttaa tempauksella aamupyöräilijöitä. Tarjolla oli kupillinen kuumaa jokaiselle pyörän valinneelle.

Kiinalaisklinikkaa epäillään potilaiden hepatiittitartunnoista

Lähes sadan suonikohjuja hoidattaneen epäillään saaneen hepatiitti C -viruksen yksityisklinikalta Liaoningin maakunnassa.

Eroon suonikohjuista heti, tai hetken päästä

Pintalaskimovajaatoiminta tunnetaan kansan suussa suonikohjuina. Suonikohjuista kärsii yli 30 prosenttia aikuisväestöstä. Niitä ei tule jokaiselle, perimä altistaa suonikohjuille.

Kropan epäkohdat visusti piiloon

Useimmilla naisilla, ja miksei miehilläkin, on vartalossaan kohta, joka ei miellytä omaa silmää. Rohkeimmat viis veisaavat pienistä kauneusvirheistä ja käyttäytyvät sen mukaan.

Omalääkärin vastaukset 12.4.2011

Aiheina mm. maksaläiskät ja nivelrikko

Yksityisten lääkäriasemien hoidossa huimia hintaeroja

Yksityisten lääkäriasemien kunnille tarjoamien palveluiden hinnat vaihtelevat roimasti. Ylöjärven kaupunki otti vuoden vaihteessa käyttöön erikoissairaanhoidon palvelusetelit, ja kilpailutti sitä varten kolme Tampereen seudulla toimivaa lääkärikeskusta. Kilpailutus paljasti lääkärikeskusten väliset huimat hintaerot, yksittäisen toimenpiteen hintaero on jopa useita satoja euroja.

Avantouinti on hurjan suosittua

Avantouinnin suosio kasvaa kovaa vauhtia. Hyinen vesi voi kauhistuttaa ensikertalaista, mutta konkarit jäävät koukkuun avannon tuomaan hyvänolon tunteeseen. Uimarit uskovat, että hyiseen veteen jäävät flunssat ja muut säryt.

Pakina: Kepuli kehuu keskustaa!

Keskusta tulee kuin ydinohjus. Se poistaa huoles ja suonikohjus. Keskusta tulee – Oletko valmis? Tässä alkioisessa varoitan, pureudun ja onnittelen, sanoo salaperäinen pakinoitsija Ari Alkio.

Pakina: Kepu - kaikkien kaveri

Keskusta tulee kuin ydinohjus. Se poistaa huoles ja suonikohjus. Keskusta tulee – Oletko valmis? Tässä alkioisessa pohdin keskustan jamaa, hämmästelen sen jäsenistöä ja yritän löytää jotain tolkkua maalaisuudesta. Ei onnistu. Jos joku ei löydä tästä piilomerkityksiä, niin ihmettelen.

Pakina: Keskusta tulee Lahteen kuin ydinohjus

Se poistaa huoles ja suonikohjus. Keskusta tulee – oletko valmis? Tämä on Kepuli-lähtölaskenta, vielä neljä päivää jäljellä. Suomen keskustaa ja lähestyvää puoluekokousta ruotii salaperäinen Ari Alkio peitehenkilöllisyyden turvin, onhan kyseessä arkaluontoinen poliittinen hammasten kiristely.

E-pilleri ei syypää suonikohjuihin

Suonikohjuja saa jalkoihinsa todennäköisimmin monta lasta synnyttänyt äiti. Kansanuskomuksen vahvistaa Tampereen yliopistossa tohtoriksi väittelevä Tiina Ahti. Hänen tutkimuksensa mukaan riskitekijöitä ovat myös tupakointi ja alkoholin käyttö.

Monesti synnyttäneillä suurentunut suonikohjujen riski

Suonikohjujen riski on yhteydessä synnytysten määrään, ilmenee pian tarkastettavasta väitöstutkimuksesta. Niille, jotka ovat synnyttäneet vähintään kolme lasta, ilmaantui tutkimuksessa merkitsevästi enemmän suonikohjuja kuin synnyttämättömille.

Tukisukilla ja liikunnalla ensiapua suonikohjuvaivoihin

Suonikohjut eivät ole ainoastaan naisten tai ikäihmisten vaiva. Niistä kärsivät jopa parikymppiset ja myös viidesosa miehistä.

Varsinais-Suomi herätti priorisointikeskustelun

Priorisoinnista on keskusteltu vilkkaasti1990-luvulla, mutta nyt tunteita herättävä priorisointikeskustelu on herännyt uudelleen. Onko yhdellä sairaanhoitopiirillä sitten oikeutta priorisoida hoitoja tai syntyykö tilanteesta eriarvoisuutta?

Lääkärit haalivat lisäansio-oikeuksia

Lääkärit ovat hakeneet ennätysmäisesti lisäansio-oikeuksia. Ajankohtaisen kakkosen mukaan viimeistä kertaa haussa olleita erikoismaksuluokkaoikeuksia myönnettiin tammi-helmikuussa kolme kertaa edellisvuotta enemmän.

Hoitotakuu ei voi toteutua ainakaan aluksi

Maaliskuun alussa voimaan tuleva laki hoitotakuusta ei toteudu suunnitellulla tavalla. Sairaaloiden leikkausjonoja ei pystytä purkamaan puolessa vuodessa, vaikka laki niin määrää.

Kiireettömän hoidon tarpeen arviointia yhtenäistetään

Kiireettömän hoidon kriteereitä yhtenäistetään. Tätä edellyttää maaliskuussa voimaan astuva laki kiireettömän tutkimuksen ja hoidon aikarajoista eli ns. hoitotakuu.

Proposal to Rank Patients According to Seriousness of Ailments

A consultative committee on medical ethics is proposing a system according to which patients should be assigned points according to the ailments that they suffer, and placed in treatment queues on their basis. A patients' rights association questions the feasibility of such a system.

Potilaat hoitoon haittojen perusteella

Terveydenhuollon eettinen neuvottelukunta pisteyttäisi eri sairauksista kärsivät ja laittaisi heidät sen perusteella hoitojonoon. Tavoitteena on hoitaa vakavasti sairastuneet ennen lievempiä tapauksia. Potilasasiamiesyhdistys epäilee sairauksien vertailun mahdollisuuksia.