Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ravitsemusterapeutti Anette Palssa vieraili 8-minuuttia ohjelmassa, joka 10. elokuuta Töölönlahden puistossa Helsingissä.

Ravitsemusterapeutti lopettaisi vaa'alla ravaamisen – Anette Palssa: "Taulukosta ei voi katsoa terveyden kannalta parasta painoa"

Elintapojen kohentaminen vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin, vaikka paino ei laskisi.

Helsingin yliopiston maantieteen apulaisprofessori Venla Bernelius

Koulujen tasoeroista on tietoa asuinalueen tarkkuudella – apulaisprofessori Venla Bernelius: "On hyvä, että tietoja ei julkaista"

Koulujen erot oppimistuloksissa ovat revenneet suuriksi 2000-luvulla. Kyse ei kuitenkaan ole opetuksen laadusta, vaan alueiden välisistä hyvinvointieroista.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen Lenininpuistossa

Venäjää tutkinut perussuomalaisten Luukkanen ennustaa sisällissotaa, kun Putinin valtakausi päättyy: "Todellinen valta tulee pyssynpiipusta"

Ukrainan sota on presidentti Putinille kohtalonkysymys, jossa vain voitto kelpaa, arvioi Venäjän ja Itä-Euroopan tutkija, perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen.

Mustatukkainen nainen seisoo koivun vieressä järven rannalla.

"Naisten arki on hidasta sielun teloitusta" – vuosi sitten naiset lukittiin koteihinsa Afganistanissa, mutta he eivät vaienneet

Viime elokuussa Taliban kaappasi vallan Afganistanissa ja se, mitä pelättiin, tapahtui. Taliban osoittautunut yhtä julmaksi kuin mitä se oli ollessaan viimeksi vallassa 20 vuotta sitten.

Nainen nojaa oranssiin tuoliin rannalla.

Abortin saamista helpotetaan todennäköisesti syksyllä – "Näytämme, että edistyksen vaatimukset kohdistuvat myös Suomeen"

Suomessa on Pohjoismaiden tiukin laki raskauden keskeyttämisestä. Nykyinen laki antaa Amnestyn asiantuntija Pia Puu Oksasen mukaan kuvan, että raskaana olevan päätösvalta omasta kehosta ulkoistetaan terveydenhuollolle.

 Nainen nojaa kaiteeseen.

Tanskassa suoratoistopalvelut pakotetaan investoimaan kotimaiseen sisältöön, nyt ministeriöt selvittävät, toimisiko sama Suomessa – elokuvapomo: “Onko tarpeen pakottaa?”

Suomalainen tv- ja elokuva-ala on kansainvälistynyt nopeasti viimeisen viiden vuoden aikana. Nyt ministeriöissä pohditaan, pitäisikö suoratoistopalvelut pakottaa investoimaan suomalaiseen tv- ja elokuvatuotantoon kasvun kiihdyttämiseksi.

Mies seisoo Suomen kansallismuseon portailla.

“Oliko vain ohikiitävä pikkuseikka sotien, tautien ja lamojen lomassa“ – Teemu Keskisarja asettaa Nato-päätöksen historialliseen kontekstiin

Kevään äkillisestä ulkopolitiikan suunnanmuutoksesta huolimatta historioitsija Teemu Keskisarja ei näe, että Suomen ulkopoliittinen rooli olisi merkittävässä muutoksessa.

8 minuuttia: Elääkö unelma pitkästä vakaasta työsuhteesta?

Neljä asiaa, joita uransa alkuvaiheessa olevat nyt työelämältä haluavat – unelma vakaasta työsuhteesta elää edelleen

Satu Lappalainen valmistui juristiksi ja luuli tietävänsä, mitä työelämältä haluaa. Sitten hän havahtui ja tajusi elävänsä vääränlaista työarkea. Nyt hän auttaa nuoria ammattilaisia sanallistamaan sen, mitä he työelämältä haluavat.

SaferGloben toiminnanjohtaja Maria Mekri istuu oranssilla tuolilla kerrostalon edustalla ja katsoo suoraan kameraan.

Aseellinen väkivalta kasvaa radikaalisti ympäri Eurooppaa sodan loputtua, arvioi asiantuntija

Vaikka rauhansopimusta ei ole näköpiirissä, länsimaiden on edistettävä Ukrainan ja Venäjän välisiä rauhanneuvotteluita, sanoo Saferglobe-ajatuspajan toiminnanjohtaja Maria Mekri Ylen 8 minuuttia -ohjelmassa.

Henkilökuvassa Hannele Korhonen, tutkimusprofessori Ilmatieteen laitokselta.

Tutkimusprofessori: Suomessa pitäisi varautua helleaaltoihin, rankkasateisiin ja tulviin ennen kuin on liian myöhäistä

Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessori Hannele Korhonen kertoo Ylen 8 minuuttia -ohjelmassa, että Suomessakin ilmasto tulee väistämättä muuttumaan. Se ei kuitenkaan hänen mukaansa ole syy passivoitua.

Pauli Matalamäki kertoo saaneensa pontta videoilleen, joissa hän huijaa nettihuijareita, kun hänen veljensä astui huijarin ansaan.

Tubettaja Pauli Matalamäen veli joutui nettihuijauksen kohteeksi – Nyt Pauli kertoo, miten kuka tahansa voi vaikeuttaa nettihuijarin työtä

Youtube-videoillaan nettihuijareita kiusaava Pauli Matalamäki yrittää jatkuvasti löytää uusia tapoja vaikeuttaa huijareiden työtä.

Toimittaja Aarno Malin vieraili 8 minuuttia -keskusteluohjelmassa.

"Sairainta settiä, mitä voin kuvitella maailmasta löytyvän" – Aarno Malin on nähnyt asioita, joista edes traumaterapeutti ei halunnut kuulla

Tor-verkon sadistisista lapsipornosisällöistä kirjan kirjoittanut Aarno Malin kertoo Ylen 8 minuuttia -ohjelmassa, miten pimeän verkon sisällöt kyynistivät hänet.

Käsikirjoittaja Marjaana Auranen 14. heinäkuuta Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa Helsingissä.

"Jouduin käymään läpi oman perheeni traumoja", sanoo kokonaan pohjoissaameksi ääninäytellyn videopelin käsikirjoittaja Marjaana Auranen

Skábma – Snowfall -videopelin käsikirjoittaja Marjaana Auranen kertoo Ylen 8 minuuttia -ohjelmassa, millaisiin sudenkuoppiin helposti astuu, jos tekee viihdetuotteen vähemmistökulttuurista ilman kyseiseen kulttuuriin kuuluvia tekijöitä.

Koripalloilija Lauri Markkanen vieraili 8 minuuttia -keskusteluohjelmassa, joka kuvattiin 6. heinäkuuta.

Lauri Markkasella kesti sopeutua NBA:n machokulttuuriin: "Olin aika erilainen, ja oli vähän vaikeaa saada kavereita"

Viisi kautta koripallon huippuliigassa NBA:ssa pelannut Lauri Markkanen sanoo, että hänen toisella NBA-kaudellaan liigan machokulttuuri tuotti sopeutumisvaikeuksia.

Yksiöiden hinnoissa on runsaasti laskuvaraa, koska 2010-luvun aikana niiden hinnat ovat kohonneet jopa noin 15 prosenttia muita asuntoja enemmän, sanoo ekonomisti Juho Keskinen Hyposta.

Ensiasunnon etsijöillä on aiempaa parempi mahdollisuus ostaa asunto, sanoo Hypon Juho Keskinen

Ekonomisti Juho Keskinen kertoo Ylen 8 minuuttia -ohjelmassa, miksi yksiöiden hinnat laskevat ja koko asuntomarkkina hidastuu.

Pekka Hakkarainen kuvattiin Kurkipuistossa Helsingissä.

THL:n huumepolitiikan tutkija pettyi, kun eduskunta äänesti kumoon selvityksen huumepolitiikasta – "Ei edes kunnolla keskustella"

THL suosittaa kaikkien huumeiden dekriminalisointia. Ylen 8 minuuttia -ohjelmassa vieraillut THL:n tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen kertoo, miksi.

Satu Hassi kuvattiin Eduskuntatalolla.

Häiritsijä saattoi 1990-luvulla kertoa itse avoimesti tekemisistään, sanoo Satu Hassi

Vuonna 1991 eduskuntaan noussut Satu Hassi (vihr.) sanoo, että asenteet häirintää kohtaan ovat vuosien saatossa tiukentuneet. Silti häirinnästä kertovia ei useinkaan oteta vakavasti.

Kilpapurjehtija Tapio Lehtinen istuu oranssilla tuolilla Merisataman laiturilla ja katsoo suoraan kameraan.

Tapio Lehtinen purjehtii maailman ympäri yksin ja pysähdyksittä – navigointi on tehtävä 1700-luvulla keksityllä laitteella, koska uusi teknologia on kielletty

Kilpailu kestää ainakin seitsemän kuukautta. Sen aikana Lehtisellä ei ole juuri minkäänlaista yhteyttä muihin ihmisiin.

Ympäristöministeriön erityisasiantuntija Maaret Väänänen istuu oranssilla tuolilla keskellä vehreää peltomaisemaa.

Ruoantuotantoa uhkaava pölyttäjäkato vaikeutuu jatkuvasti – Suomen uusi tavoite on estää pörriäisten joukkokuolemat 2030 mennessä

Maailman ruokakasveista yli kolme neljäsosaa on riippuvaisia pölyttäjistä. Kasvit eivät pysty tuottamaan siemeniä tai hedelmiä, jos mehiläinen tai muu pölyttäjä ei pölytä niitä.

Danske Bankin pääanalyytikko Minna Kuusisto istuu oranssilla tuolilla Suomen Pankin edustalla olevan J.V.Snellmannin patsaan edessä.

Korkojen nousu huolettaa monia, mutta siinä on myös hyvät puolensa – nollakorot kasvattivat varallisuuseroja ja lisäsivät riskejä

Nollaa korkeampi korkotaso ja pieni hintojen nousu ovat hyväksi taloudelle, sanoo Danske Bankin pääanalyytikko Minna Kuusisto.

Ydinvoiman mallinnuksen professori Juhani Hyvärinen istuu oranssilla tuolilla Hanasaaren voimalan edustalla.

Ydinvoimaprofessori: Fennovoimalle tuskin löytyy jatkajaa, eikä Suomeen rakenneta välttämättä enää lainkaan perinteisiä ydinvoimaloita

Fennovoiman hanke ydinvoimalan rakentamiseksi Pyhäjoelle kaatui keväällä. Professori Juhani Hyvärisen mukaan on hyvin epätodennäköistä, että venäläisen Rosatomin tilalle olisi saatu toista ydinreaktorin toimittajaa.

Suomen Atlantti-seuran pääsihteeri Terhi Suominen seisoo oranssin tuolin takana ja katsoo suoraan kameraan.

Donald Trumpin valtaannousu voisi olla uhka Natolle – viime kaudellaan Trump parjasi Euroopan Nato-maita rajusti mutta perustellusti

Yhdysvalloissa käydään presidentinvaalit vuonna 2024. Republikaanit ja heidän ehdokkaakseen odotettu Donald Trump ovat tällä hetkellä vahvoilla.

Nainen istuu oranssilla tuolilla merinäköalan edustalla.

Itämerta on yritetty pelastaa jo kolme vuosikymmentä – miksi sinilevät silti kukkivat joka kesä?

John Nurmisen Säätiö on tehnyt 30 vuotta Itämeren suojelutyötä. Kolmessa vuosikymmenessä moni asia Itämeren tilassa on mennyt parempaan suuntaan, mutta tietyt ongelmat ovat säilyneet.

Mies istuu kukkapuskan edessä ulkona oranssilla tuolilla.

Hallitus jätti terapiatakuun pois hoitotakuuesityksestä, vaikka se toisi terapian hyvin toimeentulevien luksushoidosta kaikkien ulottuville

Terapiatakuussa esitettiin esimerkiksi psykoterapian aloittamista neljän viikon sisällä hoidon tarpeen arvioinnista. Nyt terapiaan pääsylle ei ole luvassa mitään aikarajaa.

Henkilö istuu puiston penkillä.

Tällä viikolla sorvataan kansainvälistä sopimusta – tavoitteena on suojella kolmannes maapallon luonnosta

Suomen neuvottelija on luottavainen, vaikka yhteisymmärrystä on vaikeaa saavuttaa. Sopimusta puidaan kansainvälisissä neuvotteluissa Nairobissa.

Silmälasipäinen mies nojaa oranssiin tuoliin metsäpolulla.

Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen hiilinielujen romahduksesta: Hallituksen politiikka ei ole toteutunut

Suomen hiilineutraaliustavoite on uhattuna. Ilmastopaneelin mielestä hiilineutraaliutta tavoitteleva hallitus ei ole suhtautunut ilmastotoimiin vakavasti.

Henkilö istuu ulkona oranssilla tuolilla taustalla syreenipuska ja kerrostaloja.

Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo: "Homovitsit eivät kuulu työpaikalle"

Kyselyn mukaan jopa neljäsosa vähemmistöihin kuuluvista suomalaisista ei ole omana itsenään työpaikoilla. Setan mukaan syrjinnän kieltävää lainsäädäntöä ei toteuteta työpaikoilla.

Anniina Nurmen mielestä vaatejätteen määrää pitää vähentää

Vastuullisuusasiantuntija Anniina Nurmi: "Ekologisin vaate on se, jota käytät pisimpään"

Vaatteita myydään monilla ekologisilla väittämillä. Vaatetuotannon muuttaminen ympäristöystävälliseksi on kuitenkin vaikeaa. Vaatteiden käyttäjä voi itse vaikuttaa ympäristöjalanjälkeensä.

Mies istuu oranssilla tuolilla meren rannassa, taustalla on puita ja kaupunkimaisemaa.

Portion Boysin hitit tahdittavat keikkakesää –riippumattomien levy-yhtiöiden vauhti kiihtyy kotimaan musiikkimarkkinoilla

Portion Boysin perustajan Mikael Forsbyn eli El Meisselin mielestä jokaisella on mahdollisuus tehdä ja julkaista musiikkiaan itsenäisesti.

Silmälasipäinen mies katsoo kameraan.

Sodan keskeltä raportoiva Antti Kuronen: Jos mikään ei tuntuisi missään, niin silloin lopettaisin tämän työn heti

Palkittu ulkomaantoimittaja pitää tärkeänä, että käynnissä olevaa sotaa ei unohdettaisi. Itä-Ukrainan tilanne on erittäin vaikea.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi istuu keltaisessa nojatuolissa Eduskuntatalon edessä.

Vasemmistoliiton Markus Mustajärvi pitää Natoon hakemista virheenä: "Ratkaisu lisää jännitteitä itärajaan"

Puolustusvaliokunnan ainoa Natoa vastustanut jäsen, vasemmistoliiton Markus Mustajärvi pitää eriävien mielipiteiden esiin tuomista tärkeänä.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Tyyne Karjalainen istuu keltaisessa nojatuolissa kadulla.

Tutkija Tyyne Karjalainen: Ukraina on jo tietyiltä osin sodan voittaja

Ulkopoliittisen instituutin tutkijan mukaan ratkaisuun päästäneen jonkinlaisen kompromissin avulla, mutta sellaista ei ole vielä näkyvissä.

Opettaja Victoria Kaleva poseeraa Tampereella.

Tamperelainen ukrainalaislasten opettaja: Moni on ihan shokissa, eivätkä kaikki käy koulua Suomessa

Suomeen tulleista ukrainalaisista lapsista läheskään kaikki eivät käy suomalaista koulua, vaikka heillä on siihen oikeus. Opettaja Victoria Kalevan mukaan moni lapsista käy edelleen etäkoulua Ukrainaan.

Tapparassa pelaava Anton Levtchi poseeraa Tampereella.

Pelaajien arvostama Anton Levtchi ei haikaile KHL:n perään: "Kaikki vaihtoehdot kiinnostavat jossain vaiheessa"

Suomen mestari Anton Levtchin tie olisi voinut viedä Venäjälle satojen suomalaisjääkiekkoilijoiden tavoin, mutta nyt portit ovat kiinni. On mietittävä muita suuntia – tai jäätävä aloilleen Tampereelle.

Timo Soini.

Entinen puheenjohtaja Timo Soini ihmettelee perussuomalaisten puheenjohtajakisaa – “Outoa, ettei kukaan halua puheenjohtajaksi”

Timo Soini kertoo Ylen 8 minuuttia -ohjelman haastattelussa, että hän ei enää äänestä perussuomalaisia. Syynä on hänen näkemyksensä, jotka eroavat nykyjohdon linjauksista.

Kalju mies tuulettaa uimalasit kädessä uima-altaan edessä

Matti Mattsson toistaa itselleen ennen altaaseen hyppäämistä ”sää riität” ja ”tonne ja takas” – puhuu nyt henkisen valmennuksen puolesta

Tokion olympialaisten miesten 200 metrin rintauinnin pronssimitalisti uskoo, että psyykkinen valmennus muuttuu huippu-urheilussa yhä tärkeämmäksi. “Mitä nuorempana henkisen treenaamisen aloittaa, sitä parempi.”

Nainen kuvattuna alakulmasta katsoo ylöspäin, taustalla sinistä taivasta ja pilviä.

Astrofyysikko Sissi Enestam treenaa astronauttihakua ja synnytystä varten: “Suomalaisen valinta astronautiksi on mahdollista”

Euroopan avaruusjärjestö Esa rekrytoi parhaillaan uusia astronautteja. Hakijoita on yli 22 000. Yksi heistä on avaruustieteen tohtorikoulutettava Sissi Enestam. Enestam uskoo, että nyt voisi olla Suomen vuoro saada ensimmäinen astronauttinsa.

Tiina Vilponen Säästöpankin rannassa.

Seksuaalikasvatus pitäisi aloittaa jo päiväkodissa, sanoo terapeutti, joka näkee puutteellisen seksuaalikasvatuksen tulokset vastaanotollaan

Maailman seksuaaliterveysjärjestö vaatii huomioimaan seksuaalikasvatuksessa myös nautinnon, sillä sen esiin nostaminen lisäisi ihmisten hyvinvointia. Tällä hetkellä nautinto ja siitä puhuminen aiheuttaa monelle turhaan syyllisyyden ja häpeän tunteita.

Mies tekee ison loikan kallioilla, miehen takana näkyy Hesingin Olympiastadion ja liehuvat eri maiden liput.

”Nykymuotoiset olympialaiset ovat ongelmallisia”, sanoo SUL:n puheenjohtaja Sami Itani – hän haluaa perua olympialaiset ja pelastaa urheilun

Sami Itanilla on selkeä näkemys olympialaisten ja urheilun tulevaisuudesta, eikä hän pelkää tuoda näkemyksiään esiin. Urheiluyhteisöltä hän kaipaa rohkeampaa osallistumista yhteiskunnalliseen keskusteluun ja eettisempää toimintaa.

Keskustan puheenjohtaja valtiovarainministeri Annika Saarikko.

Valtiovarainministeri Saarikko haluaa Suomeen reilusti lisää ulkomaisia työntekijöitä ja perää asennemuutosta: “Se ei ole pois suomalaisilta”

Työperäisen maahanmuuton kaksinkertaistaminen on hallituksen tärkeimpiä työllisyystavoitteita. Annika Saarikon mielestä Suomi tarvitsee sekä erikoisosaajia että suorittavan työn tekijöitä. Hänen mukaansa moni ala ei pärjäisi ilman ulkomaista työvoimaa.

Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi.

Näkikö harmaantuva Suomi jo parhaat vuotensa? Talousasiantuntija lataa kovaa tekstiä poliitikoille: “Pitää lopettaa näpertely ja ajatella isosti”

Osakevälittäjä Nordnetin Martin Paasi sanoo, että Suomen pitäisi herätä ruususen unesta. Paasin mielestä Suomen pitäisi ottaa sata miljardia lainaa ja investoida se tuottavasti.

Kokki Henri Alèn ja kylmäkkö Saska Ruutiainen työskentelivät ravintola Pastiksen keittiössä.

Kokki Henri Alén pelkää, että ravintola-alalle tulee työntekijäpula koronan jäljiltä – "Monet ovat vaihtaneet alaa, ja minä ymmärrän heitä"

Suomalaisia ravintoloita ei arvosteta tarpeeksi, mikä on näkynyt hallituksen ravintolarajoituksissa. Täällä on voinut jonottaa ennen aamuyhdeksää baariin, mutta työpäivän jälkeen ei ole saanut ostaa ravintolasta lasillista viiniä, Alén sanoo.

Markku Kanerva tackar publiken.

Miksi Suomi pääsi vasta nyt arvokisoihin? Jalkapallokirjailija hehkuttaa Huuhkajien pelitapaa: ”Pelaajien vahvuudet on maksimoitu”

Suomen kultainen sukupolvi oli nyky-Huuhkajia nimekkäämpi, mutta takavuosina Suomen omassa päässä soi liikaa. Nykyisin Suomea vastaan on vaikeaa tehdä maaleja, sanoo jalkapallokirjailija Erkko Meri.

Sanna Kurronen katsoo taakseen, taustalla näkyy EVAn julkaisuja kirjahyllyssä.

Koronatyöttömyys iski nuoriin – kysyimme ekonomisteilta, miten iskua pitäisi pehmentää

Koronakriisi näkyi ensimmäisenä nuorten työllisyyden heikkenemisenä. Tulevaisuudessa myös koronalasku odottaa maksajaa.

Annika Saarikko seisoo Annalan huvilan edessä.

Kulttuuriministeri Saarikko harmistui isojen yleisötapahtumien väentungoksesta: "Tapahtumiin osallistujilta vaaditaan korjausliikettä"

Saarikko toivoisi yleisötilaisuuksiin alueellisia rajoituksia, mikäli rajoituksia on koronatilanteen takia tehtävä.

Benjamin Molini huputetun kotinsa edessä Haagassa hiekkalaatikon reunalla istumassa. Talossa on käynnissä iso julkisivuremontti.

Benjamin Molini, 26, oli kevään yksin, mielenterveys rupesi rapistumaan ja nyt pelottaa koronan uusi aalto – "Mä en tulisi selviämään siitä"

Jos koronan toinen aalto tulee Suomeen, vaikutuksia ihmisten psyykeeseen tulisi miettiä tarkemmin, sanoo yksin asuva Benjamin Molini.

Outi Ellilä istuu puistossa.

Outi Ellilä teki kolmekymppisenä 60-tuntisia työviikkoja ja tienasi isoja summia, kunnes kriisi pysäytti hänet ja sai pohtimaan kohtuutta

Muutoksen tehnyt Outi Ellilä herättelee ihmisiä ottamaan vastuuta valinnoistaan, vaikka tietää itsekin sen vaikeuden.

Läheisyyskoreografi Pia Rickman.

Näyttelijöiltä on vaadittu seksikohtausten tekemistä ilman koulutusta tai harjoittelua, mutta tähän on tulossa muutos

Pia Rickman suunnittelee, miten elokuvien seksikohtauksista tehdään parempia sekä näyttelijöille että katsojille.

Pelisuunnittelija Karoliina Korppoo

Pelejä on tehty miehille ja kun ala muuttuu, alkaa ulina – pelien vaikutusta pitää pohtia, sanoo yksi maan tunnetuimmista pelisuunnittelijoista

Pelisuunnittelija Karoliina Korppoon mukaan suunnittelijalla on suuri vastuu siitä, millaisen maailman hän peliin luo.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle