Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Laura Lahtinen ui ISL-debyytissään uuden Suomen ennätyksen

Naisten 50 metrin rintauinnissa Ida Hulkko ui kolmanneksi ajalla 29,98.

Olympiauimari Fanny Teijonsalo valittiin neljäntenä suomalaisena ISL-uintiliigaan: "Olen haaveillut tästä koko liigan olemassaolon ajan"

Teijonsalo edustaa liigan ensimmäisen kauden voittanutta pariisilaista Energy Standardia.

Tokion olympialaisissa sekava lähtöfarssi, voitokas Kalle Koljonen vei uskomattoman pallorallin – katso tästä yön ja aamun kohokohdat

Sulkapalloilija Kalle Koljonen hoiteli tyylikkäästi avausvastustajansa. Ida Hulkko aloitti loistavasti olympiavälierän 100 metrin rintauinnissa, mutta jäi ulos finaalista. Eetu Kallioinen on edelleen vahvassa iskussa skeet-ammunnassa.

Katso, miten Ida Hulkko taisteli olympiafinaalipaikasta fantastisen startin jälkeen – myönsi eilisen suorituksen painavan: "Oli aika rapea olo jo verryttelyssäkin"

Suomalainen sai jälleen erinomaisen startin 100 metrin rintauinnissa, mutta se ei kantanut loppukilpailuun. Hulkko oli välierien 12:s ajalla 1.07,02.

Huimia suomalaissuorituksia, skeittauksen taikaa ja erikoinen pyöräilyhetki – ota haltuun Tokion kisapäivän puheenaiheet

Ida Hulkko ja Mimosa Jallow uivat Suomen ennätykset. Eetu Kallioinen kamppailee tosissaan finaalipaikasta skeet-ammunnassa. Myös suomalaispurjehtijat avasivat kisansa mallikkaasti.

Ida Hulkko teki kaksi vuotta sitten kovan päätöksen, ja nyt se kantaa hedelmää – "Lukemattomia suomalaisuimareita mennyt hukkaan"

Ida Hulkko alitti toukokuussa uimansa Suomen ennätyksensä yli puolella sekunnilla olympialaisissa. Asiantuntija Vesa Hanskin mukaan ennätysparannus on looginen jatkumo Hulkon kehityksessä.

Katso Tokion maanantain kisaohjelma ja lähetykset

Ida Hulkko kamppailee paikasta 100 metrin rintauinnin finaaliin. Eetu Kallioinen on puolestaan kärkikahinoissa ammunnan skeetissä, jossa kilpaillaan karsintojen toinen päivä ja heti perään loppukilpailu.

Ida Hulkko murskasi SE:n ja kauhoi välieriin tavalla, joka sai hänetkin haukkomaan henkeään – Mimosa Jallow putosi niukasti ennätyksestä huolimatta

Ida Hulkko alitti 100 metrin rintauinnin Suomen ennätyksensä yli puolella sekunnilla. Mimosa Jallow jäi ensimmäisenä urheilijana ulos välieristä, vaikka paransi Suomen ennätystään 100 metrin selkäuinnissa.

Laura Lahtisesta kolmas suomalaisuimari ISL-ammattilaisliigaan

Laura Lahtinen edustaa tulevalla kaudella Jenna Laukkasen kanssa London Roar -joukkuetta.

EM-hopeaa uinut Ida Hulkko tuhahti Olympiakomitean suuntaan, ei saa valmentajaansa Tokioon – näin huippu-urheilupomo perustelee ratkaisua

Ida Hulkko urheilee uransa ensimmäisissä olympialaisissa ilman valmentajaansa. Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäen mukaan valmentajavalintoja tehdään lajiliittojen esitysten perusteella.

Jenna Laukkanen nähdään jälleen ISL-uintiliigassa – "Mahtava juttu, että paikka löytyi kovemmasta tiimistä"

ISL:n varaustilaisuudessa joukkueet ovat voineet varata aiemmin muita joukkueita edustaneita uimareita ja tulokasuimareita.

Ida Hulkko jatkaa tutussa joukkueessa ISL-uintiliigassa

International Swimming Leaguessa joukkueet kootaan nyt ensimmäistä kertaa varaustilaisuudessa. Liigassa on mukana kymmenen joukkuetta.

Tokion A-rajoja ei rikottu SM-uinneissa, neljä suomalaista lähdössä Tokioon

Suomen uintijoukkue Tokion olympialaisissa koostuu tällä hetkellä neljästä uimarista.

IS: Ari-Pekka Liukkosen välit jäissä Uimaliittoon – jättänyt Mimosa Jallow'n kanssa urheilijasopimuksen allekirjoittamatta

Ari-Pekka Liukkonen ei osallistu ensi viikolla Uimaliiton järjestämille mitalikahveille. Ilta-Sanomien uutisen mukaan huippu-uimareiden ja liiton välejä hiertävät sponsorisopimukset sekä näkemyserot huippu-urheilutoiminnasta.

Teijonsalo ui Suomen ennätyksen ja olympiarajan Monacossa

Fanny Teijonsalo rikkoi olympiarajan 50 metrin vapaauinnissa parantamalla neljä sadasosaa Suomen ennätystään.

Ari-Pekka Liukkosen isä liikuttui sanattomaksi poikansa EM-kullasta – valmentaja kertoo vaikeista vuosista ja paljastaa syyt mestaruuden taustalla

Ari-Pekka Liukkonen on kärsinyt viime vuosina muun muassa selkä- ja sydänongelmia. Tänä keväänä huippu-uimari on kilpaillut pitkästä aikaa terveenä ja noussut huippukauden 2017 tasolle.

Ida Hulkko toi EM-hopeaa Tampereelle – Yle kävi kysymässä, kuinka Tampereen uintikeskuksessa kommentoidaan uimarin menestystä

Uimari Ida Hulkko voitti sunnuntaina EM-hopeaa Budapestissa 50 metrin rintauinnissa. Hulkko edustaa uintiseura TaTU Tamperetta ja treenaa Kalevan uintikeskuksessa. Yle kävi kysymässä, miten siellä Hulkon mitalia kommentoidaan.

Ari-Pekka Liukkosen EM-kultaa edelsi vuosien piina – asiantuntija povaa suomalaisuimareille herkullista menestyspottia Tokion olympialaisista

Suomi saavutti kaksi mitalia Budapestin EM-uinneissa. Yle Urheilun asiantuntija Ville Kallisen mukaan Suomella on useampi finaalisauma olympialaisissa. Nappionnistumisella jopa ensimmäinen olympiamitali 25 vuoteen on mahdollinen.

Katso tallenne: EM-uinneissa huima kahden mitalin suomalaisilta

Ari-Pekka Liukkonen ja Ida Hulkko toivat Suomelle mitalit EM-uintien päätöspäivänä. Liukkonen ui kultaa ja Hulkko hopeaa.

Katso tallenne: Suomen uintinaiset selvittivät tiensä EM-finaaliin

Budapestien EM-uintien päätöspäivä alkoi suomalaisittain mainiosti, kun Suomen naisten sekauintijoukkue selvitti tiensä illalla uitavaan finaaliin.

Hulkko, Kivirinta ja Liukkonen upeasti finaaliin – italialainen kauhoi uuden maailmanennätyksen!

Ida Hulkko, Veera Kivirinta ja Ari-Pekka Liukkonen uivat lauantaina Budapestin EM-kisoissa finaaliin. Kisoissa nähtiin myös uusi maailmanennätys, kun Benedetta Pilato kauhoi lähes sekunnin nopeampaa muihin verrattuna.

Katso tallenne: Suomalaiset kauhoivat EM-finaaleihin

Uinnin EM-kisoissa nähtiin lauantai-iltana useita suomalaisia. Ari-Pekka Liukkonen, Ida Hulkko ja Veera Kivirinta selvittivät tiensä loppukilpailuihin.

Katso tallenne: Matti Mattsson paranteli Suomen ennätystään ja oli alkuerien toiseksi paras!

Matti Mattsson kisaa keskiviikkona aamupäivällä 200 metrin rintauinnin alkuerissä. Suomalaisista altaassa nähdään aamulla myös Laura Lahtinen. Voit seurata EM-uinteja suorana Areenassa klo 10.55. Mattsson ui alkuerissä aikataulun mukaan klo 12.07.

Jallow'n vauhti riitti EM-finaaliin, Ida Hulkko kauhoi uuden Suomen ennätyksen

Mimosa Jallow ui oman eränsä kolmanneksi ja saalisti finaalipaikan keskiviikolle. Ida Hulkko paransi omissa nimissään ollutta Suomen ennätystä 15 sadasosalla.

Katso tallenne: Jallow ui finaaliin ja Hulkko Suomen ennätyksen

Ida Hulkko ja Mimosa Jallow kilpailivat illalla Budapestin EM-kisojen välierissä. Lähetyksen tallenteen voi katsoa tämän jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Mimosa Jallow ja Ida Hulkko uivat illan EM-välieriin

Mimosa Jallow oli tyytyväinen päästyään "pitkästä aikaa alle 28 sekunnin".

Katso tallenne: Suomalaisuimarit hyppäsivät EM-altaaseen

Uinnin pitkän radan EM-kilpailut alkoivat Budapestissä. Katso tallenne maanantaiaamun alkueristä kuvaa klikkaamalla.

Veera Kivirinta, 26, paloi loppuun, kun ei kuunnellut lähipiirinsä varoituksia – tarvitsi totaalisen irtioton, että pystyi jatkamaan huippu-urheilua

Pari vuotta sitten Veera Kivirinnan ura näytti tulleen päätökseen. Kehitystä altaassa ei tapahtunut ja nuori uimari oli loppuunpalanut. Totaalinen irtiotto muutti kuitenkin suunnan. Nyt Kivirinta lähtee ennätyskunnossa EM-altaaseen.

Ida Hulkko pelasti urheilu-uransa rohkealla päätöksellä – yllyttää nuoria ajattelemaan itse: "Kuka muu voi kertoa, miten elät elämääsi?"

Hän on jääräpäinen, suorasukainen ja itsekäs. Häntä ahdistaa vertailu vanhoihin kulta-aikoihin. Hän kehottaa urheilijoita olemaan ylpeämpiä ammatistaan. Ida Hulkko haluaa EM-mitalin todistaakseen epäilijöille, että hän tietää mitä tekee.

Suomalaiset uivat suurella joukolla A-finaaleihin

Helsinki Swim Meet -kisat ovat kansainväliset.

Ida Hulkko ui SE:n Tukholmassa – "Ennätyksen tekeminen kauden ekassa kisassa on älytön juttu"

Ida Hulkko paransi 100 metrin rintauinnin Suomen ennätystään aikaan 1.06,88.