Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tiktok siivitti Isac Elliotin biisin jättihitiksi

Isac Elliotin kappaleesta tuli jättihitti Tiktokin avustuksella – "En kelannut, että se lähtee noin isosti"

Artisti on muuttanut musiikkityyliään ja vaihtanut kielen suomeksi. Viime vuonna käyty intti toi kaivatun tauon musiikkikuvioihin uransa jo lapsena aloittaneelle tähdelle.

Tämäkin on totta -Instagram-tilin kuvia, joissa erilaisia faktoja

Sinustako Tämäkin on totta -TikTokin tähti?

Tämäkin on totta -tili laajenee TikTokiin.

Afganistanilainen nuori käyttää TikTok sovellusta.

Tiktokissa levisi ukrainalaisia arvostelevasta vastaanottokeskuksen työntekijästä video, joka ei ollut totta – Maahanmuuttovirasto oikaisi tietoja

Juuan kunnanjohtaja kertoo, että kuntapäättäjät sekä Maahanmuuttovirasto ovat olleet häneen yhteydessä Tiktokissa julkaistun videon tiimoilta. Pohjois-Karjalassa sijaitsevassa Juuassa ei ole vastaanottokeskusta.

Kuvapiirros puhelimesta, jossa Abitreenien Tiktok-kasvo Lara.

Kirjoitatko syksyllä ja keväällä? Tule Abitreenien tiktokkaajaksi!

Abitreenit hakee tiktokkaajaa koko ensi lukuvuodeksi.

Kuvakaappauksia Tiktokin syötteestä: tankkeja, räjähdyksiä ja asetta pitelevä maastopukuinen mies.

BBC: Miljoonat nuoret näkevät väärennettyjä videoita Ukrainan sodasta Tiktokissa

Videoissa käytetään usein kuvamateriaalia vanhoista konflikteista tai tietokonepeleistä. Erityisen suosittuja ovat väärennetyt livestriimi-videot.

Afganistanilainen nuori käyttää TikTok sovellusta.

Taliban kieltää TikTokin ja suositun PUBG-nettipelin – "Se estää nuorten harhaan johtamisen"

TikTok ja PUBG ovat olleet tärkeitä monille nuorille afganistanilaisille sen jälkeen kun taliban nousi valtaan elokuussa ja kielsi monia muita viihdemuotoja.

Kolumnisti Ronja Salmi.

Ronja Salmen kolumni: Hurahdin alkuvuodesta Tiktokiin – sovelluksen koukuttavuutta selittää isompi ilmiö

Ääni on muuttanut kirjallisuutta pysyvästi vain muutamassa vuodessa. Tiktokin viraaliäänet muuttavat myös musiikkialaa. Äänen seuraava valloituskohde voi olla deittimaailma, jossa ääni tuntuu henkilökohtaiselta ja aidolta, kirjoittaa Salmi. Kolumnin voi myös kuunnella.

Joonas Turrek osallistui videohaasteeseen kavereiden yllyttämänä.

Tiktokissa leviää haaste, jossa kaadutaan tahallaan koulun ruokalassa – tarjottimen heittäminen oli ensin hauskaa, nyt se saa myös kritiikkiä

Tiktokiin ilmestyy nyt useita videoita, joissa oppilas "kaatuu" tarjottimen kanssa koulun ruokalassa.

Lemiläinen k-kauppias Kalle Kouvo katsoo puhelinta kaupassaan.

Kun syrjäistä K-kauppaa uhattiin boikotilla, apuun riensivät kauppias Kalle Kouvon, 27, TikTok-fanit – ja heitä on lähes 10 000

Kouvo ryhtyi kauppiaaksi juuri kun koronapandemia iski Suomeen. Nyt hän somettaa työstään tuhansille seuraajille.

Joonas Pesonen istuu portailla mietteliäänä.

Joonas Pesonen teki päätöksen, ettei puhu Ukrainasta – seuraajat vaativat somevaikuttajilta kuitenkin kannanottoja

Osa somevaikuttajista vaikenee Venäjän hyökkäyksestä tai viittaa siihen vain lyhyesti. Mutta milloin seuraajamäärä on niin suuri, että vaikuttajalta odotetaan myös yhteiskunnallista vastuuta?

Kuvakaappauksia Tiktokin syötteestä: tankkeja, räjähdyksiä ja asetta pitelevä maastopukuinen mies.

Sotakuvat hyppäävät nyt lasten ja nuorten verkkokalvoille varoittamatta – sometutkija: Nyt kannattaisi pitää taukoa Tiktokista

Lapset ja nuoret voivat päätyä vahingossa seuraamaan suoraa sotalähetystä Ukrainasta. Sometutkija Suvi Uski sanoo, ettei monilla aikuisilla ei ole hajuakaan siitä, kuinka raakaan materiaaliin Tiktokissa voi törmätä.

TikTok-sovellus auki älypuhelimessa.

Some ruokkii mielenterveysongelmien "itsediagnosointia", mutta väärään tietoon on helppo haksahtaa

Entistä useampi hakeutuu mielenterveyspalveluihin "valmiin" diagnoosin kanssa. Tiedon etsiminen on helpompaa kuin koskaan, mutta se ei korvaa oikeaa diagnoosia, varoittaa asiantuntija.

Aleksis Salusjärvi, Helsinki, 9.10.2018

Aleksis Salusjärven kolumni: Seitsemän sekunnin muisti – mitä tapahtuu, jos keskittymiskyvyn alamäki jatkuu

Lyhytvideot ja pikaviestit ovat looginen lopputulos vuosikymmenten ajan lyhenneestä keskittymiskyvystä. Olemme astumassa muistin jälkeiseen aikaan, kirjoittaa Salusjärvi. Kolumnin voi myös kuunnella.

Sotilaita Voitonpäivän paraatin harjoituksissa Moskovassa.

Tältä näyttää, kun Venäjä yrittää saada sinut puolelleen Tiktokissa

Lapsetkaan eivät ole turvassa Venäjän hybridivaikuttamiselta. Tiktokissa itänaapuri mahtailee voimakkuudella ja suosituilla trendeillä.

Nuori selaa kännykästään TikTokin videoita

Mustasaaren ruotsinkielisellä yläasteella poikkeuksellista ilkivaltaa –TikTok-villityksen epäillään olevan tuhotöiden taustalla

TikTok-sovelluksessa leviää haaste, jossa yllytetään tuhoamaan koulun omaisuutta sekä varastamaan irtaimistoa. Haasteen arvellaan innostaneen nuoria tekemään ilkivaltaa Korsholms högstadiumissa.

Markus Hyytinen istuu mönkijässään.

Ennen Markus Hyytistä, 23, kiusattiin, nyt rivosuinen tubettaja jakaa nimmareita fanien pakaroihin – myös moni "pieni" sometähti voisi tienata, kunhan hoksaa sen itse

Miljoonia seuraajia keräävien kanavien lisäksi myös pienemmät kanavat voivat olla potentiaalisia vaikuttajia. Kaupallisessa mielessä somekanavan ja -persoonan kiinnostavuus riippuu siitä, miten aktiivisesti seuraajat klikkaavat ja fanittavat kanavan vetäjää.

Seminaarin koulun viidesluokkalaiset, vaaleatukkaiset Kukka Oksanen ja Fia Hirvonen katsovat kameraan hymyillen syksyisellä koulun pihalla mustissa takeissaan. Kuva otettu 11.10.2021.

Tiktokin sisältö voi olla aikuisellekin rankkaa katsottavaa – koululaiset uskovat, että vaarallisia haasteita tehdään ryhmäpaineen takia

Sosiaalisen median sovellus Tiktokisssa leviävät vaaralliset haasteet herättävät huolta. Kouluja kiertävä somepoliisi kannustaa vanhempia juttelemaan lasten kanssa, mitä somessa voi tulla vastaan.

Nuori selaa kännykästään TikTokin videoita

Vaaralliset somehaasteet huolestuttavat jo kouluissakin – hengenvaarallinen ilmiö voidaan nuorten mielestä saada loppumaan puhumalla

Laittomuuksiin yllyttävät somehaasteet villitsevät sitkeästi osaa nuorisoa. Kävimme kysymässä oppilailta, mikä saisi vaarallisen villityksen loppumaan.

Lubna Omar innostui freestyle-futiksesta ja pomputteli tiensä Afrikan mestaruuskilpailujen kakkoseksi

Lubna Omar, 18, esittelee häikäiseviä futiskikkoja tuhansille Instagram-seuraajilleen – haluaa rohkaista musliminaisia toteuttamaan unelmiaan

Helsingin Vuosaaressa asuva pallotaituri ylsi freestyle-jalkapallon Afrikan mestaruuskilpailuissa toiselle sijalle.

Lähikuva sormesta, joka painaa kosketusnäytöllä TikTok-mobiilisovelluksen pikakuvaketta.

Hausjärven kunta varoittaa vanhempia vaarallisesta somehaasteesta

Videopalvelu Tiktokissa leviävässä haasteessa juostaan junan vierellä ja yritetään saada kuski soittamaan torvea. VR:n tietoon ei ole tullut vaaratilanteita Hausjärveltä.

Viinikan ratapiha Tampereella

Nuori tyttö osallistui somehaasteeseen Tampereella ja sai junasta hengenvaarallisen sähköiskun – tämä vanhempien olisi hyvä tietää haasteista

Somehaasteissa kuvataan videolle tykkäysten toivossa suosittu temppu tai asia. Viimeksi perjantaina nuori loukkaantui vakavasti kuvausten takia. Somehaasteita tehdään tutkijan mukaan suosion tai aseman saamiseksi.

Ihmiset osoittavat mieltään Teksasin aborttilakia vastaan.

Tiktok-käyttäjät ryhtyivät sabotoimaan Texasin aborttilain toimeenpanoa – Täyttivät ilmiantosivuston roskapostilla

Laittomia abortteja tekevien lääkäreiden ja hoitajien ilmiantoon tarkoitettu verkkosivu on saanut osakseen ryöpyn tekaistuja ilmiantoja ja meemejä. Roskapostikampanjan tarkoituksena on vaikeuttaa kiistellyn lain kansalaisvalvontaa.

Angry Birds 1

Angry Birds -hahmoista tunnettua Roviota syytetään Yhdysvalloissa lasten tietosuojan rikkomisesta

New Mexicon syyttäjänviranomaisen mukaan Rovio paitsi kerää ja myy lasten tietoja myös kohdentaa tuotteitaan aggressiivisesti lapsille. Rovio kertoo Ylelle kiistävänsä syytökset.

Katso tunnelmat: Tiktokin Räpfaijan ja Hoodifaijan joukkueet ottavat mittaa futiskentällä

Katso video: satojentuhansien suomalaisten seuraamat Tiktok-tähdet kerääntyivät yhteen, kun Räpfaija haastoi Hoodifaijan futismatsiin

Tiktokin katsotuimmat suomalaiset ottavat toisistaan mittaa jalkapallokentällä. Vastakkain ovat Räpfaijan ja Hoodifaijan joukkueet. Paikalle tulee kymmeniä sisällöntuottajia, joilla on satojatuhansia seuraajia.

Positiivinen vastaanotto yllätti – Andreas Tolonen keräsi lasikopissa 10 000 euroa hyväntekeväisyyteen

Lasia potkittiin ja roskakori heitettiin ikkunaan – Andreas Tolonen sulkeutui viikoksi lasikoppiin hyväntekeväisyyttä varten

TikTok-tähti Andreas Tolonen asui Oulun Mannerheimin puistossa viikon. Tempauksellaan hän keräsi rahaa hyväntekeväisyyteen ja onnistui viikon aikana ylittämään asettamansa tavoitteen.

Lizzo lavalla.

Grammy-palkittu Lizzo puhuu kehopositiivisuudesta, mutta kritisoi sen kaupallistamista: "Jos puhuttaisiin vain normaaleista vartaloista?"

Amerikkalainen laulaja-räppäri rohkaisee naisia rakastamaan vartaloitaan somessa, jonne hän postaa paljastavia kuvia itsestään miljoonien nähtäväksi. Kunnianhimoinen muusikko kertoo Ylen haastattelussa olleensa uupumisen partaalla ennen koronaa.

Heli Montonen ja Mauri-kissa puutarhassa.

Mauri-kissa syö kurkkua, ja Heli Montonen kuvaa – jo 5 miljoonaa ihmistä on nähnyt hittivideon Tiktokissa

Kurkuista pitävällä Mauri-kissalla on jo yli 300 000 fania Tiktokissa. Monille kasviksia syövä kissa on ihmetyksen aihe.

Suomen edustaja Blind Channel Euroviisujen finaalissa Rotterdamissa 2021.

Yleensä euroviisukappaleet unohtuvat nopeasti, mutta nyt on toisin: Måneskinin ja Blind Channelin viisujen jälkeinen menestys on ennenkuulumatonta

Suomen Blind Channel ja Euroviisujen voittaja Måneskin tekevät parhaillaan viisuhistoriaa. Euroviisuklubin puheenjohtajan mielestä Måneskinin suosiota voi verrata jopa Abbaan.

Intialaiset opiskelijat älypuhelimien kanssa internetissä.

Intia kiristää otettaan sosiaalisesta mediasta – maailman suurin demokratia varoittaa Twitteriä “tahattomista seurauksista”

Intian hallinto uhkaa sulkea sosiaalisen median palvelut kokonaan, jos ne eivät taivu noudattamaan uusia lakeja. Twitter ja Facebook katsovat lakien loukkaavan intialaisten sananvapautta ja yksityisyyden suojaa.

En person håller i en vit telefon. I skärmen syns Tiktoks logo; svart bakgrund med en not och texten "Tiktok".

Pelastakaa Lapset: Lapsia ei pystytä suojelemaan heistä otettujen arkisten kuvien seksualisoinnilta verkossa

Lasten kuvia poistetaan niiden alkuperäisestä yhteydestä ja sijoitetaan uuteen, seksualisoivaan yhteyteen.

Sormi, joka osoittaa kännykän ruudulla näkyvää Tiktokin logoa.

EU vaatii Tiktokilta selvitystä lapsiin kohdistuvasta mainonnasta

Euroopan kuluttajaviranomaisen BEUC:n mukaan 689 miljoonan käyttäjän lyhytvideopalvelu Tiktok rikkoo EU:n kuluttajasuojalakia lapsiin kohdistuvalla piilomainonnalla. Lisäksi BEUC pitää Tiktokin virtuaalista lahjajärjestelmää lapsille vaarallisena.

Azza Slimene käsi kohotettuna mielenosoittajien keskellä.

Suositun mallin some-tilit lakkasivat yhtäkkiä toimimasta Gaza-päivityksen jälkeen – teknologiajättejä syytetään keskustelun sensuroimisesta

Tutkijan mukaan Israelilla ja yhdysvaltalaisilla teknologiajäteillä on tiiviit suhteet, ja Facebook hyväksyy noin 90 prosenttia Israelin esittämistä sensurointipyynnöistä. Facebook syyttää viimeaikaisista päivitysten katoamisista teknisiä ongelmia.

Kajsa Roslund makoilee sängyllä ja unelmoi.

Tämän korona aiheutti: nuoret ihannoivat nyt vanhaa maailmaa, sivistystä ja tyyliä – dark academia -someilmiön suosio räjähti

Erilaiset visuaaliset estetiikat kiinnostavat nyt erityisen paljon. Dark academiaan liittyvien somesisältöjen näyttökerrat lähenevät miljardia, mikä kertoo suosion räjähdysmäisestä lisääntymisestä.

Teerijärveläiset serkukset Viktor Vesala ja Daniel Granbacka lataamassa videota sosiaaliseen mediaan

Nuoret jakavat nyt somessa videoita tööttäävistä rekoista – autojen eteen on heitelty jopa kiviä ohiajavan kuskin huomion herättämiseksi

Rekkoja kuvaavat nuoret eli rekkaspottaajat kuvaavat teiden varsilla ohikiitäviä autoja. Mitä hienompi rekka, sen parempi. Rekat pitää saada tööttäämään ja joskus keinot kuskin huomion herättämiseen ovat jopa vaarallisia.

KIIALLA on PUHEVIKA?! – Onks se oikeesti VIKA? ft. Uniikki

Katso uusin Yle Mix: Puhevika on osa persoonallisuutta

Miksi puhevikaa tarvitsisi hävetä?

JASMIN ja DIY – Farkkutakin tuunaus ja vaarallinen voiveitsi

Katso uusin Yle Mix: DIY – inspiraatiota omaksi iloksi

Jasmin pääsee kokeilemaan, miten vuoleminen onnistuu puutyöharrastajan opeilla ja kuinka tuunataan farkkutakki.

KUULOVAURIO?! – Voiko KUULOKKEET pilata sun KUULON?

Katso uusin Yle Mix: Kuulokkeet vaaraksi korville?

Pitäisikö valita nappi- vai kuppikuulokkeet? Yle Mix kysyy äänilaboratoriossa.

Miksi LASTENSUOJELU on HYVÄ juttu? – Näin saat apua kotiin

Katso uusin Yle Mix: Mitä tehdä, jos lapsen on paha olla kotona?

Lastensuojelu antaa myös onnistumisia ja ilon aiheita. Nuoret kokijat kertovat.

JASMIN ja PAINAJAISET – Mitä AIVOT tekevät NUKKUESSA?!

Katso uusin Yle Mix: Mitä aivot tekevät nukkuessa?

Jasmin etsii parempaa yöunta ja päätyy unitutkimukseen.

KORONA ULKOMAILLA – Miltä LOCKDOWN tuntuu?

Katso uusin Yle Mix: Lockdownin lapset Bangkokissa ja Berliinissä

Rumpusetti ja kebab auttavat suomalaislapsia ulkomaiden koronasuluissa.

Muista turvavälit -kyltti Vasemmistoliiton vaaliteltalla

Kuntavaaleissa torimakkarat vaihtuvat Tiktokiin ja Facebookiin – viestintäasiantuntija: "Somessa ehdokas jää kiinni löysistä puheista"

Katleena Kortesuon mukaan korona hyödyttää konkareita ja someosaajia vaalikampanjoinnissa.

feta juusto

Suomalaisbloggaajan hittipastasta tuli kansainvälinen Tiktok-sensaatio – USA:ssa fetajuusto loppu useista kaupoista

Arkiruoka oli hitti Suomessa vuonna 2019. Nyt siitä kirjoittaa myös New York Times.

TikTokin SYNKKÄ puoli - ft. konstaapeli Daniel

Katso uusin Yle Mix: Tiktokin pimeä puoli

Mitä Tiktokin laihdutusvideoille, kiusaamiselle ja hengenvaarallisille haasteille voi tehdä?

Rekrytoija Annastiina Penttilä opastaa kahta kesätyöpaikanhakijaa työnhaussa.

Vinkit kesätyönhakuun: näin teet hakemuksen, joka erottuu joukosta – Lidl maksaa kesätyöntekijöille 150 euroa lisäpalkkaa, jos he somettavat

Päivittäistavarakaupat palkkaavat ensi kesäksi runsaasti kesätyöntekijöitä, mutta vaateketju H&M ei yhtäkään. Yle kysyi kesätöistä yli 20 suurelta työnantajalta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle