Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Idyllinen koti peltojen keskellä on muuttanut monen kirjailijan elämän – 300 m² hirsitalossa saa asua kolme vuotta ilmaiseksi

Eeva Joenpellon seuraajilleen testamenttaama talo on siivittänyt kirjailijoiden työtä jo yli 15 vuoden ajan. Tuomas Kyrö loi talossa Mielensäpahoittajan. Katja Kettu kirjoitti siellä puolestaan menestysromaaninsa Kätilön.

Suomessa on muutama talo, jossa kirjailija voi asua vuosia ilmaiseksi – kuuluisimmassa kirjoittaa nainen, josta voi tulla juhlittu voittaja

Marianna Kurtto on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Mitä me tiedämme hänestä? Ainakin sen, että hän asuu seuraavat kaksi vuotta Eeva Joenpellon kirjailijatalossa.

YLE valitsi vuoden runoteokset - Gripenberg ja Salmela näyttävät tutun uuden puolen

Runoilijat Catharina Gripenberg ja Aki Salmela ovat saaneet Yleisradion Tanssiva karhu -palkinnot. Palkinto myönnetään joka vuosi parhaille runoteoksille. Palkitut teokset ovat kumpikin nuoren tekijänsä kolmas kokoelma.

Tanssiva karhu -palkintoehdokkaat julkistettiin

Yleisradion Tanssiva karhu -palkintoehdokkaat on julkistettu. Vuoden runoteokselle myönnettävä palkinto jaetaan toukokuussa viidennentoista kerran.