Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Henkilökunta iloitsee uusista ja toimivista tiloista – Iisalmen terveyskampuksen uudisrakennus otetaan pian käyttöön

Lokakuun ensimmäisellä viikolla käyttöön otettavassa uudisrakennuksessa toimii jatkossa päivystys, laboratorio, röntgen sekä toimenpideyksikkö. Seuraavaksi vuorossa on nykyisen Iisalmen sairaalan peruskorjaus.

OYSin avohoitotalossa taas sairaalaoppaita – auttavat esimerkiksi suunnistamaan sairaalan tiloissa

Vapaaehtoisia sairaalaoppaita on näkynyt avohoitotalossa jo tällä viikolla lähes vuoden koronasta johtuvan tauon jälkeen. Yhteispäivystykseen oppaat eivät vielä ole voineet palata.

Koronatestauksen kriteerejä ei vielä kevennetä Pohjanmaalla, sillä epidemiatilanne on maan pahimpia – Infektioylilääkäri: "Meille nämä lievennykset eivät tässä vaiheessa sovi"

Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla ministeriön uudet suositukset otetaan käyttöön heti. Viikon sisällä nähtäneen, laskevatko testimäärät niin, että sillä on vaikutusta henkilöstömitoitukseen.

50 hoitajaa ja lääkäriä ympäri maata leiriytyi Repoveden kansallispuistoon treenaamaan hengenpelastamista: "Ei harjoitella Lidlin takapihalla"

Repoveden kansallispuistossa Kouvolassa harjoitellaan tällä viikolla retkeilyonnettomuuksien varalta. Lavastetuissa tilanteissa opetellaan auttamaan loukkaantunutta maastopyöräilijää, melojaa ja kalliokiipeilijää.

Uusi eläinsairaala Seinäjoella palvelee laajalti – puolet päivystysasiakkaista rannikolta

Eläinsairaalassa Seinäjolle käy päivittäin kymmenittäin päivystysasiakkaita. Puolet sairaalan asiakkaista tulee Seinäjoen päivystysalueen ulkopuolelta kuten Pohjanmaan rannikolta ja Keski-Pohjanmaalta.

Iisalmen Terveyskampuksen rakennukset ovat nimiä vailla – yläsavolaiset voivat jättää luontoaiheiset nimiehdotuksensa kilpailuun

Terveyskampuksen uudisrakennukseen sijoittuvat lokakuusta lähtien muun muassa päivystys, kuvantaminen, laboratorio ja toimenpideyksikkö. Terveyskampuksen rakennuksille halutaan luontoaiheiset nimet.

Hovioikeus hylkäsi syytteet OYSin yhteispäivystyksessä vuonna 2018 tapahtuneesta epäillystä seksuaalirikoksesta

Oikeus katsoi, ettei riittävää näyttöä noin 40-vuotiaan miehen syyllisyydestä ole esitetty. Asia käsiteltiin hovioikeudessa asianomistajan pyynnöstä käräjäoikeuden tavoin suljetuin ovin.

Vanhus saattaa odottaa HUSin päivystyksissä jatkohoitoa yli vuorokauden – Ylilääkäri: Ihmistä pitäisi tukea ennen kuin kamelin selkä katkeaa

HUSin päivystykset kuormittuvat, sillä potilaat joutuvat odottamaan seuraavaan hoitopaikkaan pääsyä jopa kahden vuorokauden ajan. Päivystyksiin jää jumiin etenkin ikäihmisiä, joista kaikkien vaivoja ei päivystyksessä voida hoitaa.

Lasten puhelimiin lähetetty pelottelevia viestejä koronarokotteista Pirkanmaalla – TAYS: Erittäin tuomittavaa

Viesteissä ja julkaisuissa väitetään valheellisesti, että TAYSin päivystykseen tai tehohoitoon olisi tuotu rokotushaitoista kärsiviä nuoria.

Essoten alueella todettiin kahdeksan koronavirustartuntaa – karanteenissa on noin 120 henkilöä

Koronakoordinaatioryhmä on päättänyt säilyttää nykyiset alueelliset suositukset.

Siun soten yhteispäivystykseen ei kannata soitella, jos ei ole kyse päivystysasiasta

Siun soten yhteispäivystyksen numero 116117 ruuhkautuu nykyisin koronaa koskevista soitoista. Näin läpi pääsevät huonosti ne, joiden hoidon tarve puhelinnumerossa pitäisi arvioida ennen vastaanotolle tuloa.

Pirkanmaalla todettiin perjantaina 93 uutta koronatartuntaa

Koronajäljityksessä on edelleen ruuhkaa.

Satasairaalan päivystyksessä ruuhkaa

Sairaala kertoo yhteispäivystyksen ruuhkautumisesta Facebook-sivuillaan. Kun kyse on kiireettömän vaivan hoidosta, pitää hakeutua omaan terveyskeskukseen.

Kanta-Hämeessä koronarokotukset etenevät muun maan keskiarvoa nopeammin, päivystyksessä on yhä ruuhkaa

Kanta-Hämeen koronatilanne on melko vakaa. Maanantaina todettiin vain kolme uutta koronatartuntaa. Rokotukset ovat edenneet hyvin. Keskussairaalassa päivystyksen ja vuodeosastojen kuormitus on ollut huomattavaa.

Akuutti24:n ruuhkat jatkuvat Lahdessa

Koronatilanteen lisäksi muun muassa helteiden kuivattamat asiakkaat ja vapaa-ajan tapaturmat työllistävät päivystystä. Päijät-Sote toivoo, että ihmiset miettisivät tarkoin muun muassa, kannattaako ravintoloihin mennä juuri nyt.

KYSin päivystys ruuhkautunut helteen vuoksi – ihmiset kärsivät nestehukasta ja uupuvat kuumuuteen

Helle on tällä viikolla ruuhkauttanut KYSin päivystystä. Iso osa päivystykseen hakeutuneista on iäkkäitä tai monisairaita. Ongelmat alkavat kasaantua, kun helle on kestänyt pitkään.

Helle kuivattaa etenkin ikäihmisiä – muistisairaat ja nesteenpoistolääkkeitä käyttävät erityisessä riskissä, ylilääkäri: "Janon tunnetta voi olla, mutta muistisairailla se voi puuttua"

Taysin päivystykseen on tullut kasvava määrä helteistä kärsiviä ikäihmisiä. Monilla elimistö on kuivunut ja osa heistä on tarvinnut suonensisäistä nesteytystä sairaalassa. Neuvoja ikäihmisen huolestuttavaan tilanteeseen saa omalta terveysasemalta tai päivystysavun numerosta 116117.

Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystyksessä tapahtui korona-altistus tiistaina

Keskussairaalan päivystyksen altistus tapahtui 13. heinäkuuta illalla. Altistuksen johdosta 15 henkilöä on asetettu karanteeniin. Keskiviikkona todettiin maakunnassa kaikkiaan seitsemän uutta tartuntaa.

Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystyksessä Hämeenlinnassa on joutunut ajoittain odottamaan tunteja

Ruuhkat päivystyksessä ovat johtuneet suurista asiakasmääristä, helteestä, koronan vaatimista turvatoimista, henkilökunnan kesälomakaudesta sekä tavallista hankalammista tapauksista.

Helle näkyy keskussairaalan päivystyksessä – nyt pitäisi muistaa syödä ja juoda, muistuttaa Eksote

Helle pahentaa monen sairauden oireita, mutta vaivoja voi myös välttää riittävällä nesteytyksellä ja ruoalla.

Potilaat odottavat jopa vuorokausia HUSin päivystyksessä pääsemättä eteenpäin – paha ruuhka syntynyt helteistä ja hoitajapulasta

HUSissa toivotaan, että ellei kyseessä ole hätätilanne, otetaan ensimmäiseksi yhteyttä päivystysavun numeroon. HUS Akuutin toimialajohtajan mukaan koko järjestelmä on tällä hetkellä alimitoitettu potilasmäärään nähden.

Tyksin päivystykseen hakeutuu yhtä paljon potilaita vesimyrkytyksen ja kuivumisen vuoksi

Vesimyrkytyksen ja kehon kuivumisen oireet ovat samankaltaisia, minkä vuoksi vesimyrkytystapauksia ei välttämättä heti tunnisteta.

Hellepotilaat kuormittavat ensihoitoa ja sairaaloiden päivystyksiä – lämpö on uuvuttanut iäkkäitä, lapsia ja terveitäkin pohjalaismaakunnissa

Myös lisääntynyt ulkoilu ja alkoholin käyttö ovat lisänneet ensihoidon tehtäviä. Helteestä kärsiviä potilaita on jouduttu hoitamaan myös sairaalassa.

Koronatodistuspyynnöt kuormittavat päivystystä Päijät-Hämeessä: sijaispulan kanssa taisteleva Akuutti24 ei enää kirjoita todistuksia

Kasvavan matkailun vuoksi moni kyselee Akuutti24:stä todistusta negatiivisesta koronatestituloksesta, koronarokotuksesta tai sairastetusta koronataudista. Jatkossa todistukset pitäisi saada Omakannasta.

Helle ruuhkauttaa päivystyksiä Etelä-Savossa - nuorillakin voi olla oireita

Essoten alueella helteestä johtuvat päivystyskäynnit pidentävät jonoja päivystyksessä ja osastohoitoon pääsyssä. Sosterilla ollaan ainakin vielä tavallisen kesäkiireen keskellä.

Sähköpotkulaudat aiheuttavat loukkaantumisia Jyväskylässä, Ylilääkäri: "Ruhjeita, murtumia ja haavoja tulee"

Sähköpotkulautojen määrä Jyväskylän kaduilla on kasvanut viime kesästä tuntuvasti. Liikenneministeri tapaa tänään keskiviikkona alan firmoja ja muita toimijoita.

Pitkä helleputki näkyy Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä – kuumuus voi koetella myös nuoria

Helteinen sää kuormittaa erityisesti henkilöitä, joilla on muutenkin paljon terveysongelmia. Keski-Suomen keskussairaalan päivystys ei ole vielä ruuhkautunut hellepotilaista. Pelastuslaitoksella on ollut runsaasti ensihoitotehtäviä.

Pitkään jatkunut helle ajaa ihmisiä päivystykseen myös Päijät-Hämeessä – helteet eivät väisty lähipäivinä

Pitkään jatkuvat helteet voivat saada ihmisen kuivumaan. Lisäksi uhkana on liiallisen vedenjuonnin aiheuttama suola-arvojen lasku. Akuutti24:ssä pelätään potilaiden lisääntyvän, jos helteet jatkuvat.

Helle koettelee vanhuksia Kanta-Hämeessä – pelkkä vesi ei aina riitä hellejuomaksi

Helle on tuonut paljon potilaita Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystykseen tänään ja viime viikonloppuna. Erityisesti helle koettelee vanhuksia.

Eläinpotilaiden ympärivuorokautinen hoito pitää keskeyttää Kouvolan eläinsairaalassa – lääkäreitä ei ole tarpeeksi

Kouvolan eläinsairaala keskeyttää toistaiseksi eläinpotilaiden päivystyksen arkiöisin. Eläinlääkäreistä on pulaa ja kesälomakausi pahentaa tilannetta. Eläinsairaala on helmikuun alusta lähtien vastaanottanut hoitoa tarvitsevia eläimiä vuorokauden ympäri.

Pohjois-Karjalan keskussairaalan yhteispäivystys ruuhkautunut pahoin – helle uuvuttaa vanhuksia ja ihmisiä loukkaantuu kesänvietossa

Pohjois-Karjalan keskussairaalan yhteispäivystys on ruuhkautunut helteiden aiheuttaman potilasmäärän takia. Alueen asukkaita kehotetaan hoitamaan kiireettömät asiat ensisijaisesti omalla terveysasemalla. Myös päivystyksen puhelinpalvelu on ruuhkautunut.

Kuopiossa sähköpotkulaudalla loukkaantuneita vain muutamia

Kesäkuussa katukuvaan ilmestyneet vuokrattavat sähköpotkulaudat eivät ole vielä työllistäneet juurikaan poliisia ja ensiapua Kuopiossa. KYSin tietojen mukaan sähköpotkulautaonnettomuuksissa loukkaantuneita on toistaiseksi vain muutamia.

Haminan kiirevastaanoton aukiolo laajenee: auki jälleen myös viikonloppuisin

Vastaanotto on ollut suljettuna viikonloppuisin. Heinäkuun alussa aukioloajat laajenevat jälleen.

Kuusi loukkaantui Sodankylän liikenneonnettomuudessa

Onnettomuuspaikalle pysähtyneet sivulliset onnistuivat auttamaan palavassa autossa jumissa olleen ihmisen ulos. Kaikki kuusi loukkaantunutta kuljetettiin sairaanhoitoon.

KAKS:n potilastietojärjestelmän ongelmat jatkuvat ja vaativat päivityksen

Juhannuksen alla ilmenneet Kainuun keskussairaalan potilastietojärjestelmän ongelmat vaativat järjestelmän päivityksen, joka päästään toteuttamaan keskiviikkona 30. kesäkuuta. Siihen saakka järjestelmän toiminta on epävakaata.

Salmonella kaatoi juhannuksenakin lapsia päivystyskuntoon Jyväskylässä – epidemia alkoi todennäköisesti keskuskeittiön ruuasta

Sairaala Novan päivystyksessä on hoidettu jo noin 150 ripulitautista potilasta. Salmonellatartunnan saaneiden pitäisi pysyä pois uimavesistä. Muuten voi matkustella normaalisti, kunhan huolehtii käsihygieniasta.

Päivystysapu 116 117 tunnetaan vielä huonosti Pirkanmaalla

Pirkanmaalla vuoden vaihteessa käyttöön otettu päivystysapu ei ole lyönyt läpi toivotulla tavalla. Maksuttomaan numeroon tulee noin 3000 puhelua kuukaudessa vaikka siellä on varauduttu kolminkertaiseen puhelumäärään.

KAKS:n potilastietojärjestelmässä ongelmia, päivystykseen kannattaa hakeutua vain hätätapauksissa

Ensihoito toimii Kainuussa normaalisti, mutta päivystykseen kannattaa mennä vain hätätapauksissa. Onnettomuuksissa ja henkeä uhkaavissa tilanteissa kannattaa soittaa hätänumeroon 112.

Nuoret aikuiset törttöilevät humalassa sähköpotkulaudoilla ja loukkaavat itsensä – HUS joutuu lisäämään lääkäreitä Meilahden päivystykseen

Lähes 150 sähköpotkulautailijaa on loukkaantunut vapun jälkeen. Onnettomuuksiin joutuneet ovat usein olleet noin 20-vuotiaita päihtyneitä nuoria, tiedottaa HUS.

Ripuli riivaa nyt erityisesti pikkulapsia – Keski-Suomen keskussairaalan lastenosasto täyttynyt pienistä potilaista

Keski-Suomessa on liikkeellä ripulitautia. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan taudin aiheuttajaa selvitetään parhaillaan.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri: Ei kiireelliset potilaat ruuhkauttavat päivystystä

Päivystysalueen johtaja Afra Prokki kuvailee, että muista kuin ei kiireellisistä syistä päivystykseen hakeutuvat hidastavat kaikkien päivystyspotilaiden hoidon saantia.

Akuutti24:ssä ruuhkaa – vuodeosastolle pääsyä voi joutua odottamaan vuorokauden

Potilaita on tullut tavallista enemmän Akuutti24:ään. Vuodeosastoilla tilaa taas on tavallista vähemmän, koska työvoimaa ei ole tarpeeksi saatavilla ja kesälomasesonkikin on alkanut.

Sote-uudistus on pian valmis – Kymenlaakso jatkaa taistelua, jotta keskussairaala saisi laajan päivystyksen sairaalan aseman

Moni asia muuttuu sote-uudistuksen myötä Kymenlaakson sosiaali- ja terveydehuollossa ainakin päätöksenteon ja vastuunjaon suhteen. Rahoitus tulee valtiolta, ja se sidotaan asukaslukuun. Kymenlaakson asemaa tahdotaan vahvistaa edelleen.

Terveydenhuoltolain muutos ei takaa kaikkien nykyisten palvelujen säilymistä Länsi-Pohjan keskussairaalassa

Nyt säädettävä terveydenhuoltolain muutos takaa päivystyksen jatkumisen pitkällä aikavälillä. Lakimuutoksen arvioidaan tulevan eduskunnan käsittelyyn syksyllä. Laissa ei kuitenkaan määritellä sitä, mitä palveluja Kemissä tulisi säilyttää, vaan se päätetään hyvinvointialueella.

Sotkamo ei hyväksy terveyskeskussairaalan siirtoa – Kainuun sote päättää asiasta tänään

Yhtymähallitus käsittelee myös Kajaanin Otanmäen hammashoitolan ja Paltamon röntgenin lakkauttamista sekä Kuhmon ja Suomussalmen yhteispäivystyksen päättymisen takia tehtyjä oikaisuvaatimuksia.

Raahen sairaalan päivystysjärjestelyt nousivat mukaan sote-uudistuksen valmisteluun

Raahelaisten kansanedustajien keskustan Hanna-Leena Mattilan ja vasemmistoliiton Katja Hännisen mukaan sote-pykälät turvaavat päivystystoiminnan jatkumisen Raahessa. Uudistuksen eduskuntakäsittely alkaa perjantaina.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta: Savonlinnan sairaalan palvelut turvattava lailla

Etelä-Savossa on toivottu, että alueen molemmat sairaalat voivat jatkaa päivystystoimintaa sote-uudistuksen jälkeenkin. Nyt tehdyn muutosehdotuksen myötä toive näyttää olevan toteutumassa.

Typpihappisäiliön kuumeneminen aiheutti vaaratilanteen Jämsän Hallissa – kaksi työntekijää altistui kaasulle

Pelastuslaitos hälytettiin aamuyöllä Patricompin tehdasalueelle, kun yhtiön työntekijät havaitsivat typpihappoaltaan kuumentuneen. Tilanne alkaa olla ohi, mutta typpidioksidikaasun tuuletus jatkuu tiloissa.

Suomussalmen ja Kuhmon yhteispäivystykset kiinni toukokuun lopussa: ensin edessä on kesäsulku

Terveysasemien päivystysten lopettaminen on tuomassa Kainuun sotelle puolen miljoonan euron säästöt. Vaikka asiasta on tehty oikaisuvaatimus, niin ensin toteutetaan kesäsulku.

Kainuuseen laajan päivystyksen sairaala? Kainuun sote haluaa mahdollisuuden muuttaa keskussairaalan asemaa, jos se on tarpeen

Viisi kuntayhtymää tai sairaanhoitopiiriä on esittänyt toiveen saada halutessaan laajan ympärivuorokautisen päivystyksen sairaalan aseman. Kainuu voisi arvioida tulevaisuudessa laajan päivystyksen sairaalan tarvetta, siksi ehdotus koetaan tärkeäksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle