Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vasa centralsjukhus med ingången till akuten längst bort.

Pohjanmaan hyvinvointialue etsii keinoja yhteispäivystyksen tilanteen ratkaisemiseksi

Vaasan keskussairaalan yhteispäivystys on ollut pitkään kovan kuormituksen kohteena. Hyvinvointialueella on nyt käynnistetty erilaisia toimenpiteitä henkilöstötilanteen parantamiseksi sekä tarkoituksenmukaisen työnjaon tukemiseksi.

yhteispäivystys Oys ulkoa

Ylen selvitys sairaalapäivystyksistä: ongelmat tunnistetaan myös Pohjois-Pohjanmaalla ja Oulun yliopistollisessa sairaalassa

Oulun seudun yhteispäivystyksessä on ollut aiempia kesiä vaikeampi tilanne. Pisimmillään potilas on voinut joutua odottamaan siirtoa päivystyksestä jatkohoitoon yli vuorokauden.

sairaalan käytävällä ovi, jossa lukee "Päivystys", ovesta näkyy läpi hoitohuoneiden ovia

Kymsoten päivytysten kiireinen kesä näkyy myös potilaiden hoidossa – jatkohoitoon pääsyä odotettu pahimmillaan kaksi vuorokautta

Päivystyksessä on pitkät jonot Kymenlaaksossa ja koko maassa. Kymsoten mukaan kaikki potilaat eivät ole saaneet vaivansa vaatimaa tarkkailua.

Kymenlaakson keskussairaalan päivystys- ja pääsisäänkäynti kyltti Kotkassa.

Moni hyppää autoon ja ajaa päivystykseen, vaikka apua voisi saada puhelimitse: "Lapsen korvakivun takia ei kannata lähteä heti matkaan"

Päivystysapuun soittaminen helpottaa asian hoitamista ja vähentää ruuhkautumista päivystyspoliklinikalla. Linjan toisessa päässä sairaanhoitaja voi yhdistää hätäkeskukseen, pyytää etälääkärin arviota tai vaikka itse kirjoittaa reseptin.

Kyltti, jossa lukee päivystys.

Poikkeukselliset päivystysruuhkat kuormittavat myös Keski-Pohjanmaata – Pahimmillaan hoitoa joutunut jonottamaan 4–8 tuntia

Kriittisesti sairaat on kyetty hoitamaan nopeasti, eikä tiettävästi potilasturvallisuus ole vaarantunut.

Satasairaalan päivystys, kyltti pääovella.

Satasairaalan päivystys ollut ruuhkainen kesällä – lomasijaisia saatiin, mutta hankalaa se oli

Potilaita neuvotaan soittamaan päivystyksen neuvontanumeroon 116 117 ennen kuin lähtevät päivystykseen, mikäli kyseessä ei ole hätätapaus.

Sairaalan ensiavun sisäänkäynti.

Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystyksessä ja päivystysapunumerossa on ruuhkaa

Kanta-Hämeen keskussairaala toivoo, että alueen asukkaat eivät hakeudu sairaalan päivystykseen, ellei sairaus tai vamma vaadi ehdottomasti välitöntä hoitoa ja eikä hoito voi odottaa seuraavaan päivään.

Ihmisiä istuu Pohjois-Karjalan keskussairaalan päivystyspoliklikan odotussalissa.

Yhteispäivystykset ruuhkautuneet sekä Joensuussa että Kuopiossa – potilaiden varauduttava tuntien odotukseen

Siun soten yhteispäivystyksestä Joensuussa kerrotaan tosi ruuhkaisesta tilanteesta. Tuntien jonotuksesta varoitetaan myös KYSin yhteispäivystyksessä Kuopiossa.

Asuntovaunuja Lopen suviseuroilla.

Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystyksen pelätään ruuhkautuvan 100 000 vierailijan ja helteen vuoksi

Pitkään jatkunut helle aiheuttaa ruuhkia päivystyksessä ja viikonlopun suurtapahtumien odotetaan entisestään lisäävän potilaiden määrää.

Ensihoitajat tuovat asiakasta sairaalaan.

KAKS:n päivystyksessä ruuhkaa – helteet lisäävät etenkin iäkkäiden terveysongelmia

Kainuun sote muistuttaa, että kesäkuumalla on tärkeää huolehtia nesteytyksestä ja ravinnonsaannista, asunnon viilentämisestä ja fyysisen rasituksen vähentämisestä.

jesse söderrlund grillaa kanaa

Juhannus ruuhkautti Novan päivystystä vielä maanantain vastaisena yönä – yksi asia yhdistää viikonvaihteen päivystyspotilaita

Tavallista suurempi joukko viikonlopun päivystyspotilaista on ollut Keski-Suomeen maakunnan ulkopuolelta tulleita juhannuksenviettäjiä.

Ratamo-sairaalan parkkipaikalla paljon autoja

Uusi Ratamokeskus kerää pääosin kiitosta kouvolalaisilta – pientä kritiikkiä mahtuu myös mukaan: "Penkit on kovat"

Kaikki keskeiset palvelut ovat nyt aloittaneet Kouvolan Ratamokeskuksessa. Uusi sairaala ja sotekeskus korvasi muun muassa huonokuntoisen Pohjois-Kymen sairaalan.

sairaalan aulassa kaksi hissiä ja kerrosten infotaulu

Kouvolan päivystys aloittaa tiistaina Ratamossa – perjantaihin mennessä kaikki sairaalakeskuksen palvelut toimivat täysillä

Ympärivuorokautinen päivystys sekä sosiaali- ja kriisipäivystys aloittavat Ratamokeskuksessa tiistaiaamuna kello 8.

Taysin Ensiapu Acutan kyltti rakennuksen seinässä.

Pirkanmaan päivystysapu 116 117 auttaa hoitajalakon aikana vain Tampereella ja Orivedellä asuvia

Muiden kuntien asukkaat saavat apua omien kuntiensa terveyskeskuksista niiden aukioloaikoina. Jos on hätä, pitää soittaa hätänumeroon 112.

Malmin sairaala.

Malmin sairaala Pietarsaaressa jatkaa ympärivuorokautista perusterveydenhuollon päivystystä

Päivystykselle haetaan jatkoa myös seuraavalle vuodelle. Pohjanmaan hyvinvointialueen hallitus hyväksyi yksimielisesti päivystyksen jatkamisen maanantain kokouksessaan.

Vaasan pääterveysasema

Vaasan ja Mustasaaren terveysasemilla supistetaan toimintaa tämän viikon ajaksi – henkilöstön sairaspoissaolot näkyvät myös yhteispäivystyksen toiminnassa

Henkilöstön sairastumiset pakottavat supistamaan toimintaa Vaasan terveysasemilla. Myös yhteispäivystyksessä on haasteita, ja ainoastaan kiireelliset tapaukset voidaan hoitaa.

Hoitaja vastaa puheluun Lastensairaalan ensiavussa

Jyväskylässä terveysasemien puhelut ovat ruuhkautuneet pahoin – takaisinsoittoa voi joutua odottamaan päiviä

Puheluruuhkiin ei ole odotettavissa helpotusta lähiaikoina. Ruuhkien taustalla on Jyväskylän kaupungin mukaan puheluiden määrä ja henkilöstön sairauspoissaolot. 

Satasairaalan päivystyksen ovi

Satasairaalan päivystyksessä ei toistaiseksi ruuhkaa – tilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti

Päivystyksen tilanne on parhaillaan tavanomainen. Liukastumispotilaita on ollut melko runsaasti, mutta virukset eivät ole ainakaan vielä aiheuttaneet ruuhkaa.

Ivalon terveyskeskus talvella

Ivalon terveyskeskus ja koronatestaus ovat ruuhkautuneet

Myös koronarokotusajanvarauksessa on ruuhkaa. Osa takaisinsoittolistalle tulleista numeroista on kadonnut, joten uusintasoitto on tarpeen.

sairaanhoitaja vastaa puhelimeen

Seututerveyskeskuksen puhelinpalvelun ruuhkat jatkuvat – "Toive on, että asiakkaat jättäisivät vain yhden takaisinsoittopyynnön"

Keski-Suomen seututerveyskeskuksen puhelinpalvelun ruuhkia kasvattaa suurimmilla terveysasemilla myös uusi toimintamalli, jonka takia puhelut kestävät pitempään.

Sairaalan pääsisäänkäynnin ovella on pyöriä ja parkkipaikalla autoja.

Asiakaspalautteen keräämistä tehostetaan Kanta-Hämeen keskussairaalassa

Asiakaskyselyä pilotoidaan 11. marraskuuta alkaen päivystysklinikalla. Sen jälkeen kysely on tarkoitus laajentaa koko sairaalaan.

Happihoitoa annetaan Meilahden sairaalassa.

Aluehallintovirasto: Ylä-Savon soten lopetettava nukutusta vaativat leikkaukset

Aluehallintovirasto on määrännyt lopettamaan yleisanestesiaa vaativat toimenpiteet vuoden loppuun mennessä.

Mehiläinen Länsi-Pohjan ulko-ovi

Pitääkö Lapissa toteuttaa kahden päivystyssairaalan malli, ilman erillistä rahoitusta? – lappilaisten kansanedustajien näkemyksissä eroja

Lapissa sote-uudistuksen suurimpia kysymyksiä on erikoissairaanhoidon järjestäminen. Tällä hetkellä sitä on Rovaniemellä ja Kemissä.

Kuopion terveyskeskuksen ajanvarauksen työntekijä.

Terveysasemien takaisinsoitto on ruuhkautunut Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla – osa saattaa siirtyä viikonlopun yli

Koronaan liittyvää lisätyötä on niin paljon, ettei henkilöstö ole onnistunut purkamaan puhelusumaa tekemällä lisävuoroja tai ylitöitä.

Leikkaussali

Etelä-Pohjanmaalla on pärjätty yhden leikkaussalin alasajolla koronakuormituksen tasaamisessa – yksi sairastuneista menehtyi tiistaina

Sairaanhoitopiiri selvittää aluehallintovirastolle maakunnan koronatilannetta ja mahdollisten koronarajoitusten vaikuttavuutta.

Sairaala Novan päivystyksen sisäänkäynti ovet. Oven suussa teksti Päivystys.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiriä koskee yt-neuvotteluista johtuva rekrytointikielto samaan aikaan, kun hoitajapula ruuhkauttaa päivystystä

Ensi viikolla alkavat yt-neuvottelut merkitsevät rekrytointikieltoa Keski-Suomen sairaanhoitopiirille. Samaan aikaan sairaala Nova kärsii hoitajapulasta, johon henkilökunta kaipaa pikaista helpotusta.

Oulun uusi yliopistollinen sairaala.

Tältä näyttää uusi Oulun yliopistosairaala nyt – rakentamisessa ollaan jopa kuukausia aikataulua edelllä

Esimerkiksi asiakkaille tarkoitettu pääaula on jo osin kalustettu, samoin työntekijöiden sosiaalitilat. Videolta näet miltä A-rakennuksen lasten ja naisten klinikoilla näyttää nyt.

Keski-Suomen keskussairaala Novan Päivystyksen kyltti. Kyltissä on metalliset kohokirjaimet.

Sairaala Novan päivystysruuhkissa potilaat joutuvat makaamaan käytävillä – potilasturvallisuus huolestuttaa hoitajaa: "Tilanne on kestämätön"

Keskussairaala Novan päivystyspotilaiden määrä on kasvanut. Potilasvirran kulkua hidastaa se, että osastojen vuodepaikkoja on jouduttu sulkemaan hoitajapulan takia.

Sairaalan päivystykseen ohjaava tienviitta sairaalan edustalla

Palkittu nopea keskusteluapu työntekijöille on nyt kokeilussa Kymsotella – etenkin päivystystyön raskaus huolestuttaa

Matalan kynnyksen keskusteluapu voi auttaa esimerkiksi silloin, kun työterveyteen pääsyssä kestäisi liian kauan.

Potrettikuva vaaleahiuksisesta naisesta, joka seisoo sivuitse kameraan ja katsoo kameraan puiden takaa.

Sairaanhoitajan ei aina tarvitse olla empaattinen – Inka Häkkinen ratkaisee asiat järjellä, ja siksi hän keksi konkreettisen avun uupumukseen

Kun sairaalapäivystyksen työkaverit ympärillä irtisanoutuivat, Inka Häkkinen jäi ja päätti auttaa muita jäljelle jääneitä. Hän ei itse murru paineen alla, koska hän ajattelee sairaiden kipua toista kautta.

Sairaanhoitaja laittamassa valvontamonitoria päälle, Uusi lastensairaala, Helsinki, 8.7.2019.

Etelä-Karjalaa vaivaa edelleen melko vaikea lääkäripula – lääkäreitä sitouttavat työpaikkaansa koulutusmahdollisuudet ja työhyvinvointi

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä lääkäripula on helpottanut jonkin verran, mutta tilanne on edelleen melko vaikea. Nuoria lääkäreitä vetävät yksityispuolelle julkista sektoria paremmat työehdot.

Nainen soittaa puhelimella

Eksoten puhelinpalvelujen ruuhkat jatkuvat yhä – kiireettömiä puheluja ei kannata soittaa aamun tunteina tai maanantaina

Eksoten päivystyspalveluissa takaisinsoitto asiakkaalle tapahtuu pääsääntöisesti vaaditun kahden tunnin sisällä, mutta joinakin päivinä tavoitteesta on jääty.

Hoitaja vastaa puheluun Lastensairaalan ensiavussa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin päivystysnumerosta 116117 vastaa ensi vuoden alusta Terveystalo

Palvelu kilpailutettiin. Päivystysapu-palvelua on useiden vuosien ajan tuottanut Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille Luona.

Koronanäytteenottoa Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa 21.7.2021.

Etelä-Pohjanmaa siirtyy koronaepidemian leviämisvaiheeseen

Ilmaantuvuusluku on kahden edellisen viikon ajalta 131,6. Sairaalassa on 11 potilasta. Heistä suurin osa on rokottamattomia.

Tietokoneita ja datakaapeleita serverisalissa.

Laaja tietojärjestelmähäiriö hidastaa sairaanhoitoa Päijät-Soten alueella

Laaja tietojärjestelmähäiriö on eilisillasta asti hidastanut palveluita. Ongelma saatiin jo välillä korjattua, mutta se uusiutui. Potilasturvallisuus ei ole tiettävästi vaarantunut.

Sairaalan ovessa opastetaan eri poliklinikoille.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on huolestunut sote-yksiköissä tapahtuneista altistumisista

Kahden edellisviikon aikana on maakunnan sote-yksiköissä ollut kuusi korona-altistumistilannetta. Jatkotartuntoja niistä on kuitenkin aiheutunut vähän, todetaan sairaanhoitopiirin koronatiedotteessa.

Päivystys opaste Seinäjoen keskussairaalassa

Pula ikääntyneiden hoitopaikoista kuormittaa päivystystä Seinäjoen keskusairaalassa – päivystyksen potilaat ovat yhä huonokuntoisempia

Päivystykseen tulee entistä huonokuntoisempia potilaita joita ei voida kotiuttaa, eikä jatkohoitopaikkaa löydy heti. Ikäihmisten päivystyskäyntien määrä on kolminkertaistunut vuosikymmenessä.

Seinäjoen keskussairaala

Etelä-Pohjanmaa siirtyi jälleen koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen

Kiihtymisvaiheeseen siirtyminen tarkoittaa laajennettua maskisuositusta muun muassa kouluihin sekä julkisiin sisätiloihin ja tapahtumiin.

Päijät-Hämeen Keskussairaalan päivystyksen sisäänkäynti Lahdessa.

Päijät-Hämeen keskussairaalan päivystysosasto sai tunnustuksen ansiokkaasta koronahoitotyöstään

Päijät-Hämeen keskussairaala on yksi kolmesta Ihmisen parhaaksi 2021 -palkinnon saajasta.

En hemvårdare tar blodprov av en äldre person. På bilden syns en bar arm och överkroppen av en person som håller på att ta blodprov med en nål.

Oikeaa apua, oikeaan aikaan ja paikkaan – Etelä-Pohjanmaalla vahvistetaan kotiin vietäviä sote-palveluja

Väestön ikääntyessä avuntarve kasvaa. Monia palveluja voidaan kuitenkin tarjota asiakkaan kotiin ja keventää terveydenhuollon kuormitusta. Etelä-Pohjanmaalla kehitetään uutta mallia tähän.

Kemin Länsi-Pohjan Keskussairaalan etuovi. Ihminen kävelee sisään.

Meri-Lappi ja Savonlinna vaativat kahden sairaalan mallia hyvinvointialueelleen – perusteena Lapin iso koko ja Etelä-Savossa Saimaa

Meri-Lapin kuntien ja Savonlinnan kannanotto luovutettiin Etelä-Savon ja Lapin alueen kansanedustajille tiistaina.

Vaasan keskussairaalan sisäänkäynti

Vaasan keskussairaalan Y-talon edustalla tehdään pihatöitä

Yhteispäivystyksen sisäänkäynti on käytössä, mutta pihasta poistuvat kaikki muut parkkipaikat, paitsi kaksi inva-paikkaa sisäänkäynnin vieressä.

Osaston esihenkilö esittelee laitteita sairaalassa.

Henkilökunta iloitsee uusista ja toimivista tiloista – Iisalmen terveyskampuksen uudisrakennus otetaan pian käyttöön

Lokakuun ensimmäisellä viikolla käyttöön otettavassa uudisrakennuksessa toimii jatkossa päivystys, laboratorio, röntgen sekä toimenpideyksikkö. Seuraavaksi vuorossa on nykyisen Iisalmen sairaalan peruskorjaus.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin avohoitotalossa Oulussa on aulassa sähköinen ilmoitautumismahdollisuus.

OYSin avohoitotalossa taas sairaalaoppaita – auttavat esimerkiksi suunnistamaan sairaalan tiloissa

Vapaaehtoisia sairaalaoppaita on näkynyt avohoitotalossa jo tällä viikolla lähes vuoden koronasta johtuvan tauon jälkeen. Yhteispäivystykseen oppaat eivät vielä ole voineet palata.

Koronatestejä drive-in -pisteellä Vaasassa

Koronatestauksen kriteerejä ei vielä kevennetä Pohjanmaalla, sillä epidemiatilanne on maan pahimpia – Infektioylilääkäri: "Meille nämä lievennykset eivät tässä vaiheessa sovi"

Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla ministeriön uudet suositukset otetaan käyttöön heti. Viikon sisällä nähtäneen, laskevatko testimäärät niin, että sillä on vaikutusta henkilöstömitoitukseen.

Johannes Kärkkäinen seisoo metsässä

50 hoitajaa ja lääkäriä ympäri maata leiriytyi Repoveden kansallispuistoon treenaamaan hengenpelastamista: "Ei harjoitella Lidlin takapihalla"

Repoveden kansallispuistossa Kouvolassa harjoitellaan tällä viikolla retkeilyonnettomuuksien varalta. Lavastetuissa tilanteissa opetellaan auttamaan loukkaantunutta maastopyöräilijää, melojaa ja kalliokiipeilijää.

Seinäjoen eläinsairaala ulkoapäin.

Uusi eläinsairaala Seinäjoella palvelee laajalti – puolet päivystysasiakkaista rannikolta

Eläinsairaalassa Seinäjolle käy päivittäin kymmenittäin päivystysasiakkaita. Puolet sairaalan asiakkaista tulee Seinäjoen päivystysalueen ulkopuolelta kuten Pohjanmaan rannikolta ja Keski-Pohjanmaalta.

Iisalmen sairaala.

Iisalmen Terveyskampuksen rakennukset ovat nimiä vailla – yläsavolaiset voivat jättää luontoaiheiset nimiehdotuksensa kilpailuun

Terveyskampuksen uudisrakennukseen sijoittuvat lokakuusta lähtien muun muassa päivystys, kuvantaminen, laboratorio ja toimenpideyksikkö. Terveyskampuksen rakennuksille halutaan luontoaiheiset nimet.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle