Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kyltissä nuoli vasemmalle ja teksti sairaala.

Etukäteen soittaminen voi vähentää kaikkien jonotusaikaa – Etelä-Savon päivystysruuhkat pysyneet aisoissa

Päivystyksen ruuhkat johtuvat pääasiassa siitä, että jonossa on potilaita, joiden vaivat eivät vaadi päivystyksellistä apua.

Kesäinen kuva koivu, soutuvene ja järvi.

Juhannus sulkee tai rajoittaa vastaanottoja ja hoitopuhelimia – katso oman sosiaali- ja terveyskeskuksesi aukiolot tästä

Juhannus tuo poikkeusaikataulut Pirkanmaan sosiaali- ja terveysasemille. Kiirevastaanotot ovat enimmäkseen kiinni, mutta päivystysnumeroihin vastataan ja ensiapua saa pyhinäkin.

puhelinnumero 116117

Iisalmen päivystyksen numero muuttuu – nyt myös Ylä-Savosta soitetaan ensin päivystysapuun

Ensi maanantaista alkaen ennen päivystykseen hakeutumista tulee soittaa numeroon 116117.

Seinäjoen keskussairaalan ja terveyskeskuksen päivystys-osaston ja apuvälinepalveluiden kyltit talvisäässä.

Liukkaus ruuhkautti Seinäjoen keskussairaalan yhteispäivystyksen

Päivystyksestä toivotaan, että sinne ei tultaisi mikäli asian kanssa voi odottaa huomiseen. Ruuhkan aiheutti kaatumisista johtuvat vammat ja murtumat.

puhelinnumero 116117

Etelä-Savon päivystysten toimintaan halutaan sujuvuutta: päivystysapunumeroon soittaminen säästää kaikkien aikaa

Savonlinnassa toimiva viitteellinen ajanvaraus on tarkoitus käynnistää keväällä myös Mikkelissä. Muutenkin päivystyksen toimintaa halutaan terävöittää.

Satasairaalan päivystys, kyltti pääovella.

Satasairaalan päivystys pahasti ruuhkautunut alkuvuodesta – hengitystieinfektiot kuormittavat, jatkohoitopaikat kortilla

Ongelmaksi on muodostunut etenkin jatkohoitopaikkojen vähyys, kun päivystykseen tulleita potilaita ei saada siirrettyä muualle hoitoon.

yhteispäivystyksen sisäänkäynti.

Päivystyksiin jää jumiin vanhuksia, eikä kaikkia voida auttaa vessaan – silti yksi hyvinvointialue aikoo vähentää jatkohoitopaikkoja

Ruuhkat sairaaloiden päivystyksissä paljastavat terveydenhoidon hoitoketjujen monet ongelmat ja pulan jatkohoitopaikoista. Monella hyvinvointialueella vielä pohditaan, miten asia korjataan.

Sairaala Novan päivystyksen sisäänkäynti ovet. Oven suussa teksti Päivystys.

Päivystyksissä lisätään henkilökuntaa vuoden viimeisenä päivänä – Ainakin Keski-Suomessa ja Savonlinnassa loppuvuosi on ollut vilkas

Loppuvuoden juhlapyhät ovat vuosittain kiireistä aikaa päivystyksissä. Mikkelin keskussairaalan päivystyksessä asiakasmäärät eivät kuitenkaan ole merkittävästi nousseet.

Ihmiset istuvat päivystyksen odotusaulassa.

30 vuotta sitten lääkäriksi valmistunut Tuija Ikonen ei ole koskaan aikaisemmin nähnyt näin suuria ongelmia päivystyksessä

Turun yliopiston potilasturvallisuuden professori Tuija Ikonen näkee nykytilanteessa paljon isoja juurisyitä.

Ihmiset istuvat päivystyksen odotusaulassa.

Selvitimme faktat: Päivystyksissä ympäri Suomen on jopa kaoottisen vaikeaa

Sairaalapäivystykset ympäri Suomea ovat ruuhkautuneet pahasti. Erityisesti jatkohoitoon pääseminen ruuhkauttaa päivystyksiä.

Ylen kolumnisti Auli Viitala.

Auli Viitalan kolumni: Päivystys on pelottava paikka, kun vika on päässä

Psykiatrinen potilas tarvitsisi hätätilanteessa ensiavuksi turvallisuuden tunteen vahvistamista. Kokemukseni mukaan juuri siitä on puutetta päivystyksessä, kirjoittaa Viitala.

HUSin toimitusjohtaja Matti Bergendahl

Päivystysten ruuhkat helpottunevat vasta alkuvuodesta, arvioi HUSin toimitusjohtaja – ”Kiireellisen hoidon me pystymme takaamaan kaikissa tilanteissa”

Päivystysten ”hyvin vaikea” tilanne oli HUSin toimitusjohtaja Matti Bergendahlin mukaan tiedossa ja sitä pyritty ratkomaan.

Ingång till sjukhus.

”Sairastuminen ei katso vuorokaudenaikaa” – Pietarsaaren ympärivuorokautiselle päivystykselle haetaan jatkoa

Pietarsaaren ympärivuorokautinen päivystys tarvitsee erityisluvan jatkuakseen ensi vuonna. Asukkaiden mielestä palvelu on tärkeä.

Keski-Suomen keskussairaala Novan Päivystyksen kyltti ja sisäänkäynti.

Päivystyksen asiakkaat saavat varautua edelleen ajoittaisiin ruuhkiin Keski-Suomessa

Päivystyksen ruuhkaa aiheuttaa potilaat, jotka eivät pääse jatkohoitoon. Tilanteeseen vaikuttaa myös henkilökunnan vähäisyys.

Tiia Haapaniemi tutkimushuoneessa. Sylissä poika Lukas.

Viisi vuotta sitten Kokkolaan perustettiin päivystys, jossa hoidettiin vain lapsia – nyt se on jättimenestys, josta otetaan mallia ympäri Suomea

Keski-Pohjanmaan keskussairaala siirsi lapsipotilaiden päivystysvastaanoton erilleen muista hyvin tuloksin. Perheet kokevat palvelun turvalliseksi, sairaala toimivaksi ja kustannustehokkaaksi.

Hissiaulassa istuu viisi ihmistä odottamassa päivystykseen pääsyä

Ei enää hissiaulassa jonottamista – Etelä-Karjalan keskussairaala aloittaa uuden päivystyskäytännön, jossa saapumisajan saa soittamalla

Puhelimessa tehtävän hoidon tarpeen arvioinnin tarkoitus on vähentää jonotusta päivystyksessä.

Vasa centralsjukhus med ingången till akuten längst bort.

Pohjanmaan hyvinvointialue etsii keinoja yhteispäivystyksen tilanteen ratkaisemiseksi

Vaasan keskussairaalan yhteispäivystys on ollut pitkään kovan kuormituksen kohteena. Hyvinvointialueella on nyt käynnistetty erilaisia toimenpiteitä henkilöstötilanteen parantamiseksi sekä tarkoituksenmukaisen työnjaon tukemiseksi.

yhteispäivystys Oys ulkoa

Ylen selvitys sairaalapäivystyksistä: ongelmat tunnistetaan myös Pohjois-Pohjanmaalla ja Oulun yliopistollisessa sairaalassa

Oulun seudun yhteispäivystyksessä on ollut aiempia kesiä vaikeampi tilanne. Pisimmillään potilas on voinut joutua odottamaan siirtoa päivystyksestä jatkohoitoon yli vuorokauden.

sairaalan käytävällä ovi, jossa lukee "Päivystys", ovesta näkyy läpi hoitohuoneiden ovia

Kymsoten päivytysten kiireinen kesä näkyy myös potilaiden hoidossa – jatkohoitoon pääsyä odotettu pahimmillaan kaksi vuorokautta

Päivystyksessä on pitkät jonot Kymenlaaksossa ja koko maassa. Kymsoten mukaan kaikki potilaat eivät ole saaneet vaivansa vaatimaa tarkkailua.

Kymenlaakson keskussairaalan päivystys- ja pääsisäänkäynti kyltti Kotkassa.

Moni hyppää autoon ja ajaa päivystykseen, vaikka apua voisi saada puhelimitse: "Lapsen korvakivun takia ei kannata lähteä heti matkaan"

Päivystysapuun soittaminen helpottaa asian hoitamista ja vähentää ruuhkautumista päivystyspoliklinikalla. Linjan toisessa päässä sairaanhoitaja voi yhdistää hätäkeskukseen, pyytää etälääkärin arviota tai vaikka itse kirjoittaa reseptin.

Kyltti, jossa lukee päivystys.

Poikkeukselliset päivystysruuhkat kuormittavat myös Keski-Pohjanmaata – Pahimmillaan hoitoa joutunut jonottamaan 4–8 tuntia

Kriittisesti sairaat on kyetty hoitamaan nopeasti, eikä tiettävästi potilasturvallisuus ole vaarantunut.

Satasairaalan päivystys, kyltti pääovella.

Satasairaalan päivystys ollut ruuhkainen kesällä – lomasijaisia saatiin, mutta hankalaa se oli

Potilaita neuvotaan soittamaan päivystyksen neuvontanumeroon 116 117 ennen kuin lähtevät päivystykseen, mikäli kyseessä ei ole hätätapaus.

Sairaalan ensiavun sisäänkäynti.

Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystyksessä ja päivystysapunumerossa on ruuhkaa

Kanta-Hämeen keskussairaala toivoo, että alueen asukkaat eivät hakeudu sairaalan päivystykseen, ellei sairaus tai vamma vaadi ehdottomasti välitöntä hoitoa ja eikä hoito voi odottaa seuraavaan päivään.

Ihmisiä istuu Pohjois-Karjalan keskussairaalan päivystyspoliklikan odotussalissa.

Yhteispäivystykset ruuhkautuneet sekä Joensuussa että Kuopiossa – potilaiden varauduttava tuntien odotukseen

Siun soten yhteispäivystyksestä Joensuussa kerrotaan tosi ruuhkaisesta tilanteesta. Tuntien jonotuksesta varoitetaan myös KYSin yhteispäivystyksessä Kuopiossa.

Asuntovaunuja Lopen suviseuroilla.

Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystyksen pelätään ruuhkautuvan 100 000 vierailijan ja helteen vuoksi

Pitkään jatkunut helle aiheuttaa ruuhkia päivystyksessä ja viikonlopun suurtapahtumien odotetaan entisestään lisäävän potilaiden määrää.

Ensihoitajat tuovat asiakasta sairaalaan.

KAKS:n päivystyksessä ruuhkaa – helteet lisäävät etenkin iäkkäiden terveysongelmia

Kainuun sote muistuttaa, että kesäkuumalla on tärkeää huolehtia nesteytyksestä ja ravinnonsaannista, asunnon viilentämisestä ja fyysisen rasituksen vähentämisestä.

jesse söderrlund grillaa kanaa

Juhannus ruuhkautti Novan päivystystä vielä maanantain vastaisena yönä – yksi asia yhdistää viikonvaihteen päivystyspotilaita

Tavallista suurempi joukko viikonlopun päivystyspotilaista on ollut Keski-Suomeen maakunnan ulkopuolelta tulleita juhannuksenviettäjiä.

Ratamo-sairaalan parkkipaikalla paljon autoja

Uusi Ratamokeskus kerää pääosin kiitosta kouvolalaisilta – pientä kritiikkiä mahtuu myös mukaan: "Penkit on kovat"

Kaikki keskeiset palvelut ovat nyt aloittaneet Kouvolan Ratamokeskuksessa. Uusi sairaala ja sotekeskus korvasi muun muassa huonokuntoisen Pohjois-Kymen sairaalan.

sairaalan aulassa kaksi hissiä ja kerrosten infotaulu

Kouvolan päivystys aloittaa tiistaina Ratamossa – perjantaihin mennessä kaikki sairaalakeskuksen palvelut toimivat täysillä

Ympärivuorokautinen päivystys sekä sosiaali- ja kriisipäivystys aloittavat Ratamokeskuksessa tiistaiaamuna kello 8.

Taysin Ensiapu Acutan kyltti rakennuksen seinässä.

Pirkanmaan päivystysapu 116 117 auttaa hoitajalakon aikana vain Tampereella ja Orivedellä asuvia

Muiden kuntien asukkaat saavat apua omien kuntiensa terveyskeskuksista niiden aukioloaikoina. Jos on hätä, pitää soittaa hätänumeroon 112.

Malmin sairaala.

Malmin sairaala Pietarsaaressa jatkaa ympärivuorokautista perusterveydenhuollon päivystystä

Päivystykselle haetaan jatkoa myös seuraavalle vuodelle. Pohjanmaan hyvinvointialueen hallitus hyväksyi yksimielisesti päivystyksen jatkamisen maanantain kokouksessaan.

Vaasan pääterveysasema

Vaasan ja Mustasaaren terveysasemilla supistetaan toimintaa tämän viikon ajaksi – henkilöstön sairaspoissaolot näkyvät myös yhteispäivystyksen toiminnassa

Henkilöstön sairastumiset pakottavat supistamaan toimintaa Vaasan terveysasemilla. Myös yhteispäivystyksessä on haasteita, ja ainoastaan kiireelliset tapaukset voidaan hoitaa.

Hoitaja vastaa puheluun Lastensairaalan ensiavussa

Jyväskylässä terveysasemien puhelut ovat ruuhkautuneet pahoin – takaisinsoittoa voi joutua odottamaan päiviä

Puheluruuhkiin ei ole odotettavissa helpotusta lähiaikoina. Ruuhkien taustalla on Jyväskylän kaupungin mukaan puheluiden määrä ja henkilöstön sairauspoissaolot. 

Satasairaalan päivystyksen ovi

Satasairaalan päivystyksessä ei toistaiseksi ruuhkaa – tilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti

Päivystyksen tilanne on parhaillaan tavanomainen. Liukastumispotilaita on ollut melko runsaasti, mutta virukset eivät ole ainakaan vielä aiheuttaneet ruuhkaa.

Ivalon terveyskeskus talvella

Ivalon terveyskeskus ja koronatestaus ovat ruuhkautuneet

Myös koronarokotusajanvarauksessa on ruuhkaa. Osa takaisinsoittolistalle tulleista numeroista on kadonnut, joten uusintasoitto on tarpeen.

sairaanhoitaja vastaa puhelimeen

Seututerveyskeskuksen puhelinpalvelun ruuhkat jatkuvat – "Toive on, että asiakkaat jättäisivät vain yhden takaisinsoittopyynnön"

Keski-Suomen seututerveyskeskuksen puhelinpalvelun ruuhkia kasvattaa suurimmilla terveysasemilla myös uusi toimintamalli, jonka takia puhelut kestävät pitempään.

Sairaalan pääsisäänkäynnin ovella on pyöriä ja parkkipaikalla autoja.

Asiakaspalautteen keräämistä tehostetaan Kanta-Hämeen keskussairaalassa

Asiakaskyselyä pilotoidaan 11. marraskuuta alkaen päivystysklinikalla. Sen jälkeen kysely on tarkoitus laajentaa koko sairaalaan.

Happihoitoa annetaan Meilahden sairaalassa.

Aluehallintovirasto: Ylä-Savon soten lopetettava nukutusta vaativat leikkaukset

Aluehallintovirasto on määrännyt lopettamaan yleisanestesiaa vaativat toimenpiteet vuoden loppuun mennessä.

Mehiläinen Länsi-Pohjan ulko-ovi

Pitääkö Lapissa toteuttaa kahden päivystyssairaalan malli, ilman erillistä rahoitusta? – lappilaisten kansanedustajien näkemyksissä eroja

Lapissa sote-uudistuksen suurimpia kysymyksiä on erikoissairaanhoidon järjestäminen. Tällä hetkellä sitä on Rovaniemellä ja Kemissä.

Kuopion terveyskeskuksen ajanvarauksen työntekijä.

Terveysasemien takaisinsoitto on ruuhkautunut Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla – osa saattaa siirtyä viikonlopun yli

Koronaan liittyvää lisätyötä on niin paljon, ettei henkilöstö ole onnistunut purkamaan puhelusumaa tekemällä lisävuoroja tai ylitöitä.

Leikkaussali

Etelä-Pohjanmaalla on pärjätty yhden leikkaussalin alasajolla koronakuormituksen tasaamisessa – yksi sairastuneista menehtyi tiistaina

Sairaanhoitopiiri selvittää aluehallintovirastolle maakunnan koronatilannetta ja mahdollisten koronarajoitusten vaikuttavuutta.

Sairaala Novan päivystyksen sisäänkäynti ovet. Oven suussa teksti Päivystys.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiriä koskee yt-neuvotteluista johtuva rekrytointikielto samaan aikaan, kun hoitajapula ruuhkauttaa päivystystä

Ensi viikolla alkavat yt-neuvottelut merkitsevät rekrytointikieltoa Keski-Suomen sairaanhoitopiirille. Samaan aikaan sairaala Nova kärsii hoitajapulasta, johon henkilökunta kaipaa pikaista helpotusta.

Oulun uusi yliopistollinen sairaala.

Tältä näyttää uusi Oulun yliopistosairaala nyt – rakentamisessa ollaan jopa kuukausia aikataulua edelllä

Esimerkiksi asiakkaille tarkoitettu pääaula on jo osin kalustettu, samoin työntekijöiden sosiaalitilat. Videolta näet miltä A-rakennuksen lasten ja naisten klinikoilla näyttää nyt.

Keski-Suomen keskussairaala Novan Päivystyksen kyltti. Kyltissä on metalliset kohokirjaimet.

Sairaala Novan päivystysruuhkissa potilaat joutuvat makaamaan käytävillä – potilasturvallisuus huolestuttaa hoitajaa: "Tilanne on kestämätön"

Keskussairaala Novan päivystyspotilaiden määrä on kasvanut. Potilasvirran kulkua hidastaa se, että osastojen vuodepaikkoja on jouduttu sulkemaan hoitajapulan takia.

Sairaalan päivystykseen ohjaava tienviitta sairaalan edustalla

Palkittu nopea keskusteluapu työntekijöille on nyt kokeilussa Kymsotella – etenkin päivystystyön raskaus huolestuttaa

Matalan kynnyksen keskusteluapu voi auttaa esimerkiksi silloin, kun työterveyteen pääsyssä kestäisi liian kauan.

Potrettikuva vaaleahiuksisesta naisesta, joka seisoo sivuitse kameraan ja katsoo kameraan puiden takaa.

Sairaanhoitajan ei aina tarvitse olla empaattinen – Inka Häkkinen ratkaisee asiat järjellä, ja siksi hän keksi konkreettisen avun uupumukseen

Kun sairaalapäivystyksen työkaverit ympärillä irtisanoutuivat, Inka Häkkinen jäi ja päätti auttaa muita jäljelle jääneitä. Hän ei itse murru paineen alla, koska hän ajattelee sairaiden kipua toista kautta.

Sairaanhoitaja laittamassa valvontamonitoria päälle, Uusi lastensairaala, Helsinki, 8.7.2019.

Etelä-Karjalaa vaivaa edelleen melko vaikea lääkäripula – lääkäreitä sitouttavat työpaikkaansa koulutusmahdollisuudet ja työhyvinvointi

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä lääkäripula on helpottanut jonkin verran, mutta tilanne on edelleen melko vaikea. Nuoria lääkäreitä vetävät yksityispuolelle julkista sektoria paremmat työehdot.

Nainen soittaa puhelimella

Eksoten puhelinpalvelujen ruuhkat jatkuvat yhä – kiireettömiä puheluja ei kannata soittaa aamun tunteina tai maanantaina

Eksoten päivystyspalveluissa takaisinsoitto asiakkaalle tapahtuu pääsääntöisesti vaaditun kahden tunnin sisällä, mutta joinakin päivinä tavoitteesta on jääty.

Hoitaja vastaa puheluun Lastensairaalan ensiavussa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin päivystysnumerosta 116117 vastaa ensi vuoden alusta Terveystalo

Palvelu kilpailutettiin. Päivystysapu-palvelua on useiden vuosien ajan tuottanut Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille Luona.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle