Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Dumplingseja pahvirasiassa.

Analyysi: Entä jos ravintoloita tuettaisiin poistamalla loppuvuodeksi lounasedun yläraja?

Ravintola-ala kaipaa apua - lounasedun hetkellinen muuttaminen ”ravintolaseteliksi” voisi olla tukiakin parempi piristys.

Oulun kaupunginsairaalan kyltti

Oulun kaupunginsairaalan hoitajille suunnitellaan palkkiota raskaista työviikoista koronakriisin keskellä

Kaupungin johdon kokouksessa 15. huhtikuuta on tarkoitus linjata, minkä suuruisella palkkiolla hoitohenkilöstöä huomioidaan.

Kuvassa on einesruokahylly Helsingissä Pasilan Triplan Prismassa heinäkuussa 2020.

Lounassetelillä voi maksaa myös kaupassa, mutta kiellettyjen ruokien lista hämmentää – mikroaterioita ja eineksiä ei saa ostaa

Verottajan vastaus hämmentää kysymykseen, miksi toiselta puolelta kauppaa saa ostaa ruokaa lounassetelillä ja toiselta puolelta ei.

Kuvassa annostellaan lounasruokaa lautaselle.

Henkilöstöruokailun leikkauksista ollaan luopumassa Turussa

Kohentuneen talousennusteen ansiosta kaupungin säästöpaine on helpottunut.

Liikuntaryhmäläisiä Impivaaran uimahallin kuntosalilla.

Sadat tuhannet työntekijät eivät ole päässeet käyttämään verotuettuja etuseteleitä – Netin etätapahtumista vetoapua henkilöstöetujen käyttöön

Korona pysäytti työnantajien työntekijöille tarjomien etuseteleiden käytön lähes seinään. Uutta vauhtia on löytymässä etätapahtumista ja uusista tavoista hyödyntää etuseteleitä.

Kolikkopinoja

Sysmä harkitsee jatkoa paikallisvaluutalle – seuraavaksi käyttöön sysmä-setelit?

Kunta on kokeillut digitaalista paikallisvaluuttaa maaliskuusta lähtien.

salaatti lautasella

Mitä lounaaksi? Entistä harvemmin lohta, pihvikin voi vaihtua pyörykäksi

Ruoan hinta nousee – ja se näkyy lautasella. Työpaikkojen ja koulujen lounasravintoloissa ei päästy nauttimaan halpuutuksen ajasta, jolla kuluttajia muutaman vuoden ajan siunattiin.

Ruoka-annos

Söikö lama lounaat? Lounasseteli käy kaupaksi, mutta ruokaloiden myynti laskee

Lounasruokailusta haetaan edelleen uusia markkinoita, vaikka henkilöstöravintoloiden myynti laskee tasaista liukua. Taantumasta huolimatta mm. lounassetelit, sirukortit ja mobiilimaksaminen ovat saaneet lisää käyttäjiä.

Lounasseteleitä miehen käsissä.

Lounasetu maksaa itsensä takaisin – ja valtio nettoaakin vielä

Verotuetusta lounasedusta koituu verottajalle arviolta 17 miljoonan euron vuosimenetykset. Edun työllistävä vaikutus on kuitenkin huomattava.

Sadan euron illallisen hinnan jakautuminen eri kustannuksiin.

Miksi lounas on Suomessa halpa ja illallinen maksaa maltaita?

Suomalaisen ravintolan kustannukset ovat kovat. Silti meillä on Euroopan edullisimmat lounaat: harva syö työpaikalla eväitä. Illallisesta joutuu maksamaan pitkän pennin.

Lounasseteleitä miehen käsissä.

Turun kaupungin pääluottamusmies: Lounasseteleistä luopuminen voi vaikuttaa työsuorituksiin

Turun kaupungin työntekijät jäävät jatkossa ilman lounasseteleitä. Kaupungin pääluottamusmies pelkää, että lounasta aletaan korvata epäterveellisillä vaihtoehdoilla. Ravintoloitsijat taas miettivät keinoja, joilla saisivat pidettyä asiakkaansa myös ilman lounasseteleiden apua.

Ravintolayrittäjät torjuvat verojohtajan puheet lounassetelien lopettamisesta

Verohallinnon pääjohtaja Pekka Ruuhonen esittää Kauppalehden haastattelusta lounassetelien ja -korttien lopettamista. Matkailu- ja Ravintolapalveluyrityksiä edustajava MaRa torjuu hankkeen tiukasti.

KL: Verojohtaja hävittäisi lounassetelit

Palkansaajien lounaita tuetaan erilaisilla veroeduilla jopa 30 miljoonalla eurolla vuosittain. Vuosittain lounasseteleitä tai -kortteja käyttää jopa 600 000 suomalaista.

eduskuntamuseon istuntosali ja pöydällä vaaliuurna eli hangon keksi -laatikko

Tuesday's papers: Lazy MPs, Yle re-organisation under fire, and tax man takes on lunch voucher system

Tuesday's newspapers focus on a controversy over a Winter War memorial sitting of parliament, dischord at Yleisradio, and the tax administration's continuing disquiet over Finland's tax-subsidised lunch voucher system.

Lounasseteleitä miehen käsissä.

Taistelu lounastajien sieluista kovenee – seteli on edelleen selvä ykkönen

Lounaan maksaminen lounassetelillä on edelleen yleisin vaihtoehto työpaikkaruokailuissa, vaikka uudet maksutavat yleistyvät. Seteliä suositaan, koska sen käyttöä ei rajoiteta.

Lounasseteli tuli tekstiviestinä.

Lounasseteleiden kilpailu kiristyy

Vielä muutama vuosi sitten työntekijöiden lounasetua välitti vain yksi yritys, nyt toimijoita on useita. Samalla perinteinen lounasseteli on saanut rinnalleen uusia maksutapoja.

Kaupan salaattibuffet

TS: Taxpayers’ association wants more lunch coupon freedom

The Taxpayers’ Association of Finland wants a revision to the guidelines on lunch vouchers, reports Turun Sanomat. At present the Tax Administration forbids transferring the vouchers, but the lobby group thinks they should be for workers to use as they see fit.

TS: Veronmaksajain keskusliitto haluaa lisää vapautta lounasseteleihin

Verohallinnon ohjeiden mukaan lounasseteleillä tai -kortilla ei saa maksaa vaikkapa koko perheen ruokia viikonloppuna.

Ruokaa lautasella.

Näkökulma: Lounaspaikan valinta mittaa ongelmanratkaisukyvyn

Lounaspaikan valinta voi paljastaa, miten vaikeaa on tehdä päätöksiä. Toimittaja Anne Savin sukeltaa ongelmanratkaisun syövereihin lounaspaikkaa valitessaan.

Etäluettava lounaskortti.

Tax authorities clamp down on lunch card misuse

Tax authorities are finding lunch cards problematic, as these are used to pay for expenses other than meals, and businesses are often unaware that this constitutes misuse. In an attempt to combat misuse, authorities are to step up their monitoring of lunch card use from the start of the coming year.

Etäluettava lounaskortti.

Verottaja haluaa stopin lounaskorttien villille käytölle

Lounaskorttien käytössä ongelmana on ollut se, että kortilla on saatettu maksaa muuta kuin aterioita, eivätkä ravintoloiden, kahviloiden ja kauppojen myyjät ole aina olleet tästä tietoisia. Nyt verottaja on tarkentanut ohjeistusta.

Lounasseteleitä miehen käsissä.

Lounassetelien väärinkäyttäjä huijaa työnantajaansa

Lounasseteliä ei pitäisi esimerkiksi kelpuuttaa einesruoan maksuvälineeksi. Verohallinnon mukaan niiden väärinkäyttö on kuitenkin melko marginaalinen ongelma.

Sananen - Toivon hartaasti

Rakas Joulupukki, kirjoitan nyt sinulle näin aikuisiällä ensimmäistä kertaa. En minä tiedä vieläkään mitä sen Joulun pitäisi sisältää. En osaa toivoa mitään tavaroita. Minusta tuntuu, että minulla on jo kaikki vehkeet joita mies tarvitsee. Vuosi on ollut kuitenkin pitkä, kovahko ja työntäyteinen, että ajattelin nyt kuitenkin jotain toivoa. Niinpä laadin sinulle unelmien Jouluni antituoteselosteen.

Lounassetelin ulkoasu muuttuu

Luottokunta uudistaa lounassetelin ja virikesetelin ulkoasun syyskuussa. Vanhat lounas- ja virikesetelit käyvät maksuvälineinä niihin merkittyyn päivämäärään asti. Uudistus on askel paperisista seteleistä luopumiseen.

Helsingissä ryöstettiin ravintola

Helsingissä Kannelmäessä ryöstettiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ravintola. Ryöstösaalis on useita tuhansia euroja.

Liikennelaitokset mielissään työsuhdematkalipuista

Hallituksen budjettiesitykseen sisältyvien työsuhdematkalippujen toivotaan lisäävän yksityisautoilun varjossa kituvan joukkoliikenteen suosiota. Työsuhdematkalippu alentaisi joukkoliikennevälineillä työhön kulkevan matkakuluja neljänneksen.

Kulttuurisetelin verovapaus puhuttaa

Kunta-alan ammattiliiton puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuori kritisoi aikeita ulottaa verovapaus kulttuuriseteleihin.

Työsuhdematkalippu tulee ensi vuonna?

Työsuhdematkalippu palaa työryhmäkäsittelyyn, kertoo Aamulehti.

Cultural Voucher Unveiled

The ministry of culture is trying to entice the public to support the arts by issuing cultural vouchers as an employment benefit.

Työntekijöille mahdollisuus kulttuuriseteliin

Yritykset voivat tarjota torstaista alkaen työntekijöilleen verotonta kulttuuriseteliä, joka hyväksytään maksuvälineeksi useissa museoissa, teattereissa ja konserteissa.