Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pilaavatko tornitalot sisällissodan taistelupaikalta avautuvan maiseman? Tampereen Kalevan uudistuksessa pitää ottaa huomioon yllättäviä asioita

Pirkanmaan maakuntamuseo pitää tärkeänä, että näkymiä Kalevankankaalta itään ja koilliseen säästetään. Tämä oli valkoisten päähyökkäyssuunta vuoden 1918 verisessä kiirastorstain taistelussa.

Kuusankosken hammashoitola muuttaa kauppakeskus Prismaan – syynä terveysaseman sisäilmaongelmat

Hammashoitola aloittaa uusissa tiloissa ensi viikon maanantaina. Tilat sijaitsevat Prisma-keskuksen toisessa kerroksessa.

Kuopion Savilahdessa ei tarvitse enää kiemurrella kiertotietä pitkin – liikenne siirtyy uudelle sillalle perjantaina

Ison remontin kourissa olevan Kuopion Savilahdentien liikenteestä jää yksi mutka pois perjantaina, kun uusi silta avataan liikenteelle.

Erikoisliikkeet katoavat toinen toisensa jälkeen Forssasta

Forssan keskustasta on lopettanut varsin moni vaatemyymälä. Jokunen on muuttanut kauppakeskusten suojiin. Kutomon seudun kauppakeskuksiin ovat muuttaneet myös kaikki paikkakunnan apteekit.

Koronatilanne on heikentynyt Soiten alueella – tartunnanjäljitys on ruuhkainen

Kuluvalla viikolla on tehty jo liki 20 positiivista koronatestiä, eikä kaikkia altistusketjuja pystytä selvittämään haluttuun tahtiin.

Forssa harkitsee matkaparkkia nyt myös Mäkilammen alueelle

Forssa on päättänyt jo aiemmin selvittää, voisiko kaupunki perustaa asuntovaunujen pysäköintialueen Loimijokirantaan Prisman kauppakeskuksen lähelle.

Koronatilanne ei viranomaisten mukaan hellitä Keski-Pohjanmaalla

Positiivisten testitulosten prosentuaalinen osuus on kasvussa ja virukseen sairastuvat eniten nyt rokottamattomat nuoret aikuiset sekä nuoret.

"Ei yksi Prisma toria kaada" – Mikkelin torikauppiaat ja Mikke ry pitävät Satamanlahden kehittämistä ainoastaan positiivisena

Uusi kauppakeskus keskustan liepeillä on herättänyt paljon keskustelua, eikä ainakaan kaikki mielikuvat maalaile uhkakuvia nykyisten yritysten kaatumisesta.

Mikkelin kaupunki käynnistää selvitykset veturitallien alueelle kaavaillusta hypermarketista

Osuuskauppa kertoi viime viikolla käynnistäneensä selvitykset mahdollisesta uuden Prisman rakentamisesta. Kaupungin näkökulmasta hypermarketin rakentaminen veturitallien läheisyyteen tukee kaupungin muita suunnitelmia Satamalahden alueen kehittämiseksi.

Mikkelin Satamalahden kehitystyössä uusi askel: Suur-Savon Osuuskauppa kaavailee toimintaa Veturitallien läheisyyteen

Tavoitteena on, että selvitykset saadaan valmiiksi suurilta osin vuoden 2021 puolella tai viimeistään 2022 alkuvuoden aikana.

Tampereen seudulla saattoi altistua koronavirukselle useissa paikoissa: listalla muun muassa saunoja ja ravintoloita

TAYS julkaisi jälleen Twitterissä listan mahdollisista altistumispaikoista. Pienistäkin oireista pitää mennä koronatestiin.

Koronan kotitestien myynti on lisääntynyt päivittäistavarakaupoissa, ja osasta testit ovat jopa loppuneet

Negatiivinen tulos ei vapauta karanteenista, ja positiivinenkin tulos vaatii terveydenhuollon tekemän varmistustestin sekä karanteenipäätöksen.

Mahdollisia korona-altistumisia useissa eri paikoissa Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan koronatartunnalle on voinut altistua Janakkalassa, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Torstaina uusia tartuntoja todettiin 16.

PeeÄssän liikevaihto kasvoi alkuvuonna, vaikka koronatilanne ja Kuopion Prisman remontti vähän jarruttivatkin

Osuuskauppa PeeÄssän tammi–kesäkuun liikevaihto kasvoi 5,7 prosenttia. Vähittäiskauppa kasvoi maltillisesti. Koronarajoitukset kurittivat edelleen ravintola- ja majoituskauppaa.

Kuopion Prisman kierrätyspiste poissa käytöstä noin kaksi kuukautta

Prisman yhteydessä sijaitseva Rinki-ekopiste suljetaan kaupan remontin vuoksi väliaikaisesti. Vastaavat Rinki-kierrätyspisteet löytyvät esimerkiksi Kolmisopen ja Päivärannan K-Citymarkettien sekä S-Market Ykkösrastin yhteydestä.

Forssaan suunnitellaan matkaparkkia

Matkailuajoneuvoille varustettaisiin parkkialue ja matkustajien yöpymismahdollisuus Loimijokirantaan. Jatkossa Forssa saattaa perustaa alueen matkailuautomatkailijoita varten myös muualle. Tehty valtuustoaloite on toivonut pysäköintipaikkaa Mäkilammille.

Pelastuslaitoksella tehtävä Prismassa – työntekijän jalka jäi nosto-oven väliin

Satakunnan pelastuslaitos joutui käymään tiistaina Porin Itäkeskuksen Prismassa auttamassa pulaan joutunutta työntekijää. Työntekijän jalka oli jäänyt nosto-oven väliin. Hänet saatiin pois puristuksista ja jatkohoitoon sairaalaan.

Vaasan uuden Prisman työt etenevät aikataulussa – uusi marketkeskus avannee alkuvuodesta 2022

Vaasan toisen Prisman rakentaminen on jo pitkällä. Sisällä tehdään rakennusteknisiä töitä ja ulkona jo kiveyksiä ja asfaltointeja. Valmista pitäisi olla vuoden loppuun mennessä. Rakennusmateriaalien kallistuminen ja saatavuusongelmat eivät ole vaivanneet.

Harvinaisen raju sähkökatko sulatti Joensuun Prisman kaikki kylmätuotteet – nyt kaupan toiminta on alkanut palautua kohti normaalia

Sähkökatko sulatti Joensuun Prisman kaikki kylmätuotteet torstain ja perjantain välisenä yönä. Liike avattiin asiakkaille perjantaina kello 13. Tänään lauantaina kylmähyllyjä on täytetty kovaa vauhtia. Kestää kuitenkin useita päiviä ennen kuin Prismassa palataan normaaliin.

Torniossa on tullut tietoon perjantain toinen koronatartunta ja joukkoaltistuminen koronavirukselle: altistua on voinut useassa kaupassa pitkin viikkoa

Torniossa on voinut altistua koronavirukselle Prismassa maanantaina, K-Market Timpantorilla tiistaina, keskiviikkona ja torstaina sekä keskiviikkona Rajalla kauppakeskuksen City-Marketissa ja Hesburgerissa.

Sähkökatko sulatti Joensuun Prisman kaikki kylmätuotteet yöllä – katso videolta, kun työntekijät heittävät lämmenneet ruoat pois

Sulaneita ja lämmenneitä tuotteita sekä tuotepakkauksia on Prismassa kymmeniä tuhansia, joten hyllyjen tyhjentäminen ja tuotetäydennysten uudelleen hyllyttäminen vie aikaa. Tavaratalolle aiheutuu sähkökatkosta satojen tuhansien eurojen tappiot.

Ruuan verkkokauppa käy edelleen vilkkaana – Oulussa suurten Prismojen verkkomyynti kolminkertaistui vuodessa

Verkkomyynnin kasvu on tasaantunut pahimmista korona-ajoista, mutta moni ostaa edelleen ruokansa verkkokaupasta. Kasvua tulee myös uusista myyntipisteistä, joista tilattuja tuotteita voi käydä noutamassa.

Otteet Forssan Prisman piharallin kuriin saamiseksi kovenevat

Prismalle on tulossa pysäköintikieltoja ja Prisman pääovien eteen on jo tehty raskaat hidastetöyssyt. Osuuskauppa Hämeenmaa toivoo nuorison rallin Prismalla loppuvan, koska se vaarantaa jalankulkijoiden turvallisuuden.

Korona kiihdytti kotikokkien intoa käyttää tuoreyrttejä – kun televisiossa esitellään hyvä resepti, myynti kaupoissa räjähtää

Suomalaiset suosivat ruuanlaitossa aiempaa enemmän tuoreyrttejä. Yrttien myynti ruokakaupoissa on kasvanut ja valikoimat ovat laajentuneet. Tillin, basilikan ja persiljan lisäksi ostoskoriin napataan korianteria sekä minttua.

Torniossa on voinut altistua koronalle lukuisissa paikoissa loppuviikon aikana

Koronaan sairastunut on liikkunut Torniossa useissa ravintoloissa sekä kaupoissa.

Kauppiaiden toive pääsiäiskauppaan: hajauttakaa käynnit, poiketkaa rutiinista ja välttäkää kiirastorstaita – verkkotilaus voi olla jo myöhässä

Jos pääsiäisruuat haluaa ostaa verkosta, on jo kova kiire.  Pääkaupunkiseudulla saattaa olla myöhäistä.

Kaupat käyttävät hyväkseen asiakkaiden tunteita ja aisteja – koronaärtymys toi vauhtia tunnekokemusten ohjailuun

Ruokakauppojen saamien palautteiden määrä on kasvussa. Palautteista huomaa, että kaupassakäynti herättää usein tunteita.

Lahden uusi Prisma avautuu ilman juhlahulinaa

Torstain avajaisissa asiakkaille ei ole tarjolla erityistä ohjelmaa, jotta ihmisiä ei pakkaudu kaupalle.

Ruoan verkkokauppa jatkaa kasvuaan – myös pienet paikallismarketit lähteneet mukaan: kälviäläiskauppa toimittaa asiakkailleen 50 pakettia viikossa

Korona-aikana räjähtäneen nettikaupan suosioon uskotaan myös epidemian jälkeen, sillä netissä ostamaan tottuneet jatkanevat asiointiaan.

Poikkeusolot syövät Osuuskauppa Hämeenmaalta miljoona euroa

Hämeestä on menossa kiinni Prisma-ravintolamaailmojen lisäksi useita ravintoloita. Liikenneasemien ravintoloiden sulkemisesta ei vielä ole tietoa.

Katso ja kuule, kuinka lepakot hallitsevat vanhaa louhosta – tiukasti suojeltujen nahkasiipien liikkeistä tiedetään Suomessa yllättävän vähän

Tuliko lepakosta uusi liito-orava? Lajien suojelu on huomioitava rakennushankkeissa yhä useammin.

S-ryhmän marketit ennätykseen – ravintoloiden ja hotellien tulokset romahtivat

S-ryhmän liiketulos putosi viime vuonna 196 miljoonaan euroon toissa vuoden 345 miljoonasta eurosta.

Tampereelle avataan Kale-niminen kauppakeskus

Tampereen Kalevassa elokuussa avautuva kauppakeskus sai nimen.

Heinolan Prisma-suunnitelma saattaa kaatua lepakoihin – "Suoraan sanottuna aika hankalalta näyttää"

Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtajan mukaan uutta marketia ei ehkä päästä kaavoittamaan.

Epävarmuus nuorten kesätyömarkkinoilla jatkuu tulevanakin kesänä – korona saattaa karsia työpaikkoja

Nuorten työnhakijoiden kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä ja panostaa hakemukseen ja työhaastatteluun.

Useita mahdollisia korona-altistumisia kaupoissa, bussissa ja ravintoloissa Pirkanmaalla

Näissä paikoissa olleita kehotetaan hakeutumaan nopeasti koronatestiin, jos oireita ilmenee. 

Joulukauppa kävi Kajaanissa viime vuoden malliin

Alennusmyyntien odotukset ovat viime vuoden tasolla.

Kauppojen myöhäisistä aukiolotunneista hyviä kokemuksia – väljemmät ostostunnit miellyttivät koronajouluna

Minimani-ketju ja Osuuskauppa KPO pitivät tänä jouluna hypermarketteja auki puoleenyöhön asti.

Ruokakaupan noutopalvelut ovat suosittuja joulun alla – elintarvikkeet kerätään kaupassa aikaisin aamulla tai öisin

Suuren osuuskaupan lisäksi myös pienemmät ruokakaupat ovat aloittaneet noutopalvelun ja kotiinkuljetukset esimerkiksi Laukaassa.

PKO tavoitti 100 000 omistajan rajan

Uusista omistajista valtaosa on Pohjois-Karjalan Osuuskaupan mukaan alle 35-vuotiaita.

Varkauden vanhaan Prisman kiinteistöön tulee Motonet

Vanhasta Prisman kiinteistöstä on tehty kaupat torstaina.

Uusia tartuntoja Lapissa: Viisi Rovaniemellä, kaksi Utsjoella, yksi Inarissa ja yksi Sodankylässä

Lähes kaikki uusien tartuntojen lähteistä on jäljittäjien tiedossa.

Kaupan kilpailu kiristyy Pirkkalassa – Ympäri vuorokauden avoinna oleva Prisma avautuu Citymarketin naapuriin

Yön hiljaisimpina tunteina työntekijät tekevät niitä töitä, joihin ei päivällä ehdi. Se lisää jatkuvan aukiolon kannattavuutta.

Koronavuosi siivitti ruoan verkkokaupan räjähdysmäiseen kasvuun – osa asiakkaista ei ole käynyt itse kaupassa kuukausiin

Uusia ruoan verkkokauppoja on tänä vuonna avattu Suomessa satoja. Tämä on paljon enemmän kuin alun perin oli suunniteltu.

Koronavirusepidemia ei ole lannistanut kaikkia yrityksiä – suosittu tavarataloketju laajentaa toimintaansa Imatralle

Imatralle tulee ensi keväänä reilusti uusia työpaikkoja, kun Motonet-tavaratalo aloittaa kaupungissa toimintansa.

Peeässä uusii Kuopion Prisman sisältä ja ulkoa

Investointi on osuuskaupan historian suurin.

Prismat lisänneet roskiksia käytettyjen maskien vuoksi

Parkkipaikoilta poimitaan kasvomaskeja nyt taajaan.

Prisman piharallista vahinkoja Forssassa

Syntyneitä vahinkoja on ruodittu nuorten ja poliisin kanssa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle