Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Seurakunnan diakoniatyölle on joulun alla suuri tarve: avustustyötä rahoittavat kirkollisveron lisäksi myös yksityiset

Kajaanissa evankelisluterilaisen seurakunnan diakoniatyö jakaa vuoden aikana tuhansia avustuksia niitä tarvitseville. Joulun aikana asiakasmäärät kasvavat huomattavasti.

Vaasan ruoka-avun toiminta on turvattu kesään saakka – “päättyminen olisi katastrofi”

Vaasan ruoka-avun toiminta on turvattu kesään saakka – lahjoitukset pelastivat

Rahaongelmien kanssa painineen Vaasan Ruoka-apu ry:n toiminta on turvattu ensi kesään saakka yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä saatujen lahjoitusten turvin. Yhdistyksen kautta saa viikottain apua noin 900 henkilöä.

Yhdelle katettu joulupöytä.

Kanta-Hämeessä haastetaan kunnanvaltuutettuja mukaan FB-ryhmän joulukeräykseen

Kantahämäläinen Facebookissa toimiva jouluapuryhmä tempaisee tänä vuonna uudella tavalla. Avunsaajien määrä on lisääntynyt vuosi vuodelta.

Afganistan on humanitaarisen kriisin edessä

Talvi tulee Afganistaniin, ja väestöä uhkaa humanitaarinen painajainen – epätoivoiset ihmiset kasvattavat unikkoa tai jopa myyvät lapsiaan

Kun ääri-islamilainen Taliban kaappasi vallan elokuussa, Afganistanin talous romahti. Maailman ruokaohjelma WFP arvioi, että yli puolet väestöstä tarvitsee tulevana talvena ruoka-apua.

Soldater i utrustning går på en gata i Etiopien. De tillhör Tigrayrebellerna.

Etiopia on ajautumassa yhä syvemmälle sisällissotaan – kapinallisiin liittyy uusia ryhmiä, jo seitsemän miljoonaa ihmistä tarvitsee ruoka-apua

Etiopiassa pääministeri kehotti kansalaisia tarttumaan aseisiin pysäyttääkseen kasvavan kapinallisrintaman. Kapinalliset ovat edenneet viime päivinä.

Vaasan ruoka-apuyhdistys pakkaa ruokaa kasseihin liukuhihnamaisesti uusissa tiloissa.

Vaasan ruoka-avun rahat ovat loppumaisillaan

Vaasan ruoka-avun viikottainen avunsaajien määrä on noin 900 henkilöä. Lahjoitusvarat ovat nyt kuluneet lähes loppuun. Toimintaa pystytään jatkamaan näillä näkymin vuoden vaihteeseen.

Espoonlahden seurakunta jakoi ruoka-apua maanantaiaamuna 22. maaliskuuta.

Lauantai 23.10.2021 (radio)

Ruoka-apu. Alzheimerin hoito. Koulujen ja ravintoloiden häiriköinti. Kuolema elokuvan kuvauksissa. Sää.

Brödkö

Koska rahat eivät riitä, Petri Salminen jonottaa hapankorppua ja säilykkeitä – korona-aika paljasti, miten perusturva vuotaa

Järjestöjen ja kirkon jakaman ruoka-avun tarve on korona-aikana ryöpsähtänyt kasvuun. Osa avunhakijoista on nuoria ja osa työssäkäyviä. Sekä köyhyystutkijat että avuntarvitsijat itse sanovat, että Suomessa on ihmisiä, jotka elävät nälässä.

Kuvassa on maahan piirtyviä varjoja Helsingin keskustassa elokuussa 2020.

Covid crisis increasing Finland's child poverty rate, experts say

Finland had some 121,000 children living in low-income families in 2019, a figure that specialists say has likely increased during the pandemic.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Mikkelissä jaetaan syksyllä yli 3 000 kiloa EU:n ruoka-apua vähävaraisille

Jakelua järjestetään tänään maanantaina Mikkelin Otavassa ja tiistaina Raviradantiellä. Ruokajakelun rahoittaa EU ja sitä hallinnoi Ruokavirasto.

Susanna Lankinen vapaaehtoistyöntekijä, Pelastakaa lapset Ry.

Ruoka-apua koronan aikana jakanut vapaaehtoinen Susanna Lankinen: "On merkityksellistä kuulla, että perheellä on ainakin hetken asiat hyvin"

Lapsiperheköyhyys on pandemian aikana lisääntynyt ja aiempaa useampi on joutunut turvautumaan ulkopuoliseen apuun. Pelastakaa lapset ry on jakanut perheille ruokalahjakortteja yli miljoonan euron edestä.

SPR:n vapaaehtoiset pakkaavat ruoka-apua Tampereen Ruokapankissa

Tampereella käynnistettiin hätäkeräys ruoka-avun asiakkaille

Euroopan unioni lopettaa ruoka-apunsa toistaiseksi. Jaettavia elintarvikkeita riittää enää helmikuun loppuun asti. Uusi hätäkeräys auttaa vähävaraisia Tampereella.

Ruoanjakopisteen kyltti

Osa ihmisistä heittää saamaansa ruoka-apua pois – mistä ruoan hylkääminen jakelupaikkojen lähistölle johtuu?

Isoissa kaupungeissa on huomattu, että ruoka-avun tuotteita heitetään pois. Tutustuimme ruoka-apukassin sisältöön Nauha ry:n ruokajakelussa Tampereella ja kysyimme, miten ruoan hävikkiin menoa voi ehkäistä.

Diakoni Suvi Kervinen Kotka-Kymin seurakunnasta katsoo kameraan samalla, kun sekoittaa salaattia Karhulan seurakuntakeskuksella pöydän ääressä.

50 ihmistä kokoontui syömään makaronilaatikkoa pitkän tauon jälkeen: "Tämä on yksinäisyyden torjuntaa"

Monissa seurakunnissa käynnistellään koronatauon jälkeen kaikille avoimia yhteisen pöydän ruokailuja ja kahvihetkiä. Lounaiden tarkoituksena on tarjota hyvää, edullista kotiruokaa ja torjua yksinäisyyttä.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Leipäjonosta miljoonaluokan ruoka-avuksi: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Poliisin virkamerkki

Maanantai 27.9.2021 (radio)

Köyhien ihmisten ruoka-apua päätyy ulkomaille. Poliisien määrää aiotaan vähentää. Monella alalla on työvoimapula. SPD oli suosituin Saksan parlamenttivaaleissa. Säätiedot.

Ihmisiä leipäjonossa

Maanantai 27.9.2021 (tv)

Saksan vaalit. Ruoka-apu. Al-Holin lapset. Sää.

Mauri ja Meri Labbas käsissään ruokapakkauksia.

Valtio alkoi tukea vähävaraisten ruoka-apua, mutta kenttä on yhä riitaisa ja sekava – ruokaa viedään ulkomaille ja jonon voi ohittaa rukoilemalla

Vähävaraisten ruoka-avusta tuli valtion tukemaa miljoonatoimintaa, mutta apu jakautuu yhä epätasaisemmin.

Suomi 100 -juhlavuosi sävyttää työttömien ja vähävaraisten joulujuhlan kattausta.

Hyväntekeväisyysyhdistys Operaatio Ruokakassi peruu toistamiseen joulujuhlansa – koronatartuntariski vaikutti päätökseen

Ennen koronaa Turun Logomolla järjestettyyn Operaatio Ruokakassin jouluateriaan on osallistunut perinteisesti yli tuhat vähävaraista.

Paratiisisaaret ry:n kyltti Säynätsalon entisen pappilan aidassa.

Paratiisisaaret lakkautetaan ja tilalle tulee Kylän kammari – ruoka-apu jatkuu Jyväskylän Säynätsalossa ennallaan, vain yhdistyksen nimi muuttuu

Säynätsalossa 30 vuoden ajan toiminut yleishyödyllinen yhdistys Paratiisisaaret lakkautetaan huomenna. Jyväskylän seurakunta lupaa perustettavalle uudelle yhdistykselle ilmaiset tilat vuoden loppuun saakka.

Paratiisisaarten vapaaehtoiset pakkaavat tavaraa peräkärryyn.

Paratiisisaarten yllätysten perjantai – vielä aamulla Jyväskylän seurakunta oli irtisanomassa yhdistyksen vuokrarästien vuoksi, iltapäivällä irtisanominen peruttiin

Jyväskylän Säynätsalossa toimiva Paratiisisaaret ry ajautui talousvaikeuksiin jouduttuaan talousrikoksen kohteeksi. Poliisi tutkii tapausta törkeänä kavalluksena. Yhdistyksen mukaan rahaa on kadonnut 30 000 euroa.

Asunnottomuus / asunnoton / Kamppi 15.10.2019

Rovaniemen päiväkeskus jatkaa toimintaansa, mutta siirtyy kaupungin alaisuuteen – toiminnanjohtaja: "Tämä on tärkeä paikka monelle"

Päiväkeskuksen kohderyhmänä ovat yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevat kuntalaiset.

Säynätsalon entinen pappilarakennus, jonka kuistilla Paratiisisaaret ry:n kyltti.

Uusi toiminnanjohtaja vei yhdistyksen rahat – "En jaksa ymmärtää sellaista röyhkeyttä", sanoo 87-vuotias entinen rahastonhoitaja

Säynätsalossa toimiva Paratiisisaaret ry on tänä kesänä kokenut, mitä voi tapahtua, jos yhdistyksen raha-asiat ovat vain yhden ihmisen hallussa. Rikoskomisario Toni Peuha kertoo, että monessa yhdistyksessä muhii ainekset vastaavaan.

Valkoisia muovipusseja täynnä ruokaa.

Säynätsalossa ruoka-apua jakanut yhdistys ajautui talousahdinkoon – Paratiisisaarten tilien tyhjeneminen on johtanut rikosilmoitukseen

Hyväntekeväisyyttä Säynätsalossa harjoittava Paratiisisaaret ry on talousvaikeuksissa. Yhdistys on tehnyt poliisille rikosilmoituksen henkilöstä, jota se epäilee varojen kavaltamisesta. Tilanne uhkaa muun muassa keskeyttää ruoka-avun jakelun.

Vaasan ruoka-apuyhdistys pakkaa ruokaa kasseihin, kuvassa pakattu kassillinen valmisaterioita ja leikkeleitä.

Ruokapankki kaipaa vapaaehtoisia jakamaan avustuskasseja Seinäjoella – muutaman kerran kuukaudessa, omien voimien mukaan

Seinäjoen evankelis-luterilaisen seurakunnan ruoka-apu on kesätauolla. Elokuussa toiminnan alkaessa vapaaehtoisia tarvitaan toimittamaan avustuskasseja ihmisten koteihin.

Haagan seurankunnan ruoka-apu jakelu.

Ruoka-avun tarve on kasvanut Hämeenlinnan seudulla

Ruokakassien tarvetta ovat lisänneet koronan aiheuttamat talousvaikeudet, lisääntyneet lomautukset ja kasvanut työttömyys. Viime vuonna Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa jaettiin ihmisille kymmeniä tuhansia ruokakasseja.

Mies katsoo vaalijulistetta  Addis abebassa 11. kesäkuuta 2021

Etiopiassa järjestään tänään parlamenttivaalit sodan varjossa – Tigrayn maakunnassa jonotetaan äänestyslipukkeiden sijasta ruoka-apua

Etiopian pääministeri Abiy Ahmed sai pari vuotta sitten Nobelin rauhansopimuksestaan Eritrean kanssa. Nyt eritrealaisia sotilaita syytetään julmista rikoksista Pohjois-Etiopiassa.

Seurakunnan vapaaehtoinen Marika Haverinen seurakunnan tiloissa

Koronavuosi teki Marika Haverisesta kesätyöttömän – nyt hän täyttää vapaaehtoisena ruoka-apukasseja

Koronaepidemia näkyy jälkipotkuisesti ihmisten taloudellisessa tilanteessa. Apua tarvitsevat niin lapsiperheet kuin vanhukset. Kajaanissa seurakunnan diakoniatyöntekijät ja vapaaehtoiset jakavat ruokakasseja apua tarvitseville.

margariinia ja leipä

Paimio selvittää mahdollisuutta tarjota koululaisille aamupala

Maksuttomasta aamupalasta on saatu asiasta tehdyn valtuustoaloitteen mukaan hyviä kokemuksia Lahdesta. Aamupalaa olisi tarjolla peruskoululaisille ja lukiolaisille.

Tia Laakkonen

Tia sinnittelee lomautusten välillä, Tiina sai jo potkut – hallituksen koronatukipaketit turhauttavat rajoituksista kärsivillä aloilla

Yritykset ovat kriisin aikana saaneet paljon enemmän kehitystukea kuin rahaa kustannustensa kattamiseen. Lomautukset ovat olleet koronatukia parempi puskuri, mikä tuntuu matalapalkkaisten työntekijöiden kukkaroissa.

Niittykoti kuvattuna ulkoa päin.

Turun Niittykodissa koronavirustartunta

Altistuneille ja karanteeniin määrätyille toimitetaan maskeja ja ruoka-apua. 

Hävikkiruokaa jakava ruokapuoti, jossa kuivamuonaa ja tuoretuotteita.

Tampereella on nyt kauppa, jossa kaikki on ilmaista – Puodissa ruoka-avun saa valita itse

Nekalassa avautui tällä viikolla kauppa, josta vähävarainen voi hakea elintarvikkeita ilmaiseksi. Kyseessä on Tampereen evankelisluterilaisen seurakuntayhtymän Puoti. Ainutlaatuisen Puodista tekee se, että siellä ruokakassin sisällön voi valita itse.

Haagan seurankunnan ruoka-apu jakelu.

Mikkelissä jaetaan 3000 kiloa ruoka-apua – toiminnanjohtaja: "Kaikkien perustarpeet ei tule täytetyksi"

EU:n ruoka-avun määrä ei ole noussut, mutta kysyntä on lisääntynyt.

Ruokapankki

Korona-aika lisäsi ruoka-avun tarvetta merkittävästi – ruokapankki tuplaa nyt tilansa Tampereella

Loppuvuodesta alkanut laajennusremontti mahdollistaa myös työkokeilupaikkojen lisäämisen ja uusien vapaaehtoisten ottamisen.

Erkki Soini hymyilee ViaDian toimimattoman pakettiauton vierellä.

ViaDia Mikkelin kahdesti varastettu auto on löytynyt – töhritty auto puhdistettiin tarkkaan ja se on jälleen käytössä

Varkaat olivat käyneet autolla vielä kertaalleen noin tunti ennen ViaDian väen saapumista.

Haagan seurankunnan ruoka-apu.

Ruoka-avun tarvitsijoiden määrä on noussut korona-aikana – Mikkelissä jaetaan sata ruokakassia päivässä

ViaDia Mikkelin ruokajakelu ei ole korona-aikana keskeytynyt kertaakaan.

Marja Reiman ja Jari ruokakassiensa kanssa.

Päästäänkö leipäjonoista ikinä? Satasen käyttörahalla elävä Marja Reinman: Toivottavasti ruoka-apu ei lopu koskaan

Osoittiko korona-aika ruoka-avun pysyvän tarpeellisuuden - vapaaehtoisuuteen perustuva apu on joustavampaa kriisitilanteessa.

Ruokakassien jakoa Itäkeskuksessa.

Social barometer: People most in need left without help during pandemic

According to the survey, Finland's social security system has not been able help people with complex issues.

Ruokakassien jakoa Itäkeskuksessa.

Sosiaalibarometri: Koronavuonna apua vaille jäivät sitä eniten tarvitsevat

Velkaantuneet koronaviruskriisi sysäsi entistä syvempiin velkaongelmiin.

Åbo universitet

Turku jakaa ruokaa ja hygieniatarvikkeita eristyksiin joutuneille vaihto-opiskelijoille

Opiskelijat saavat myös ohjeita, mitä karanteeni ja eristys tarkoittavat.

Salla Kalkas paistaa jauhelihaa paistinpannulla.

Etäopiskelu sysäsi opiskelijat eriarvoiseen asemaan, kun kaikille ei ole ilmaista lounasta: kokkaamaan voi joutua jopa kesken oppitunnin

Lounaan valmistus kuormittaa etäopiskelijan jaksamista ja lompakkoa. Osa oppilaitoksista tarjoaa ruokakasseja tai rahaa.

ruokaa jonotetaan Törnävän kirkon parkkipaikalla

Ravintolayrittäjät kertovat, miten ne ratkaisevat kolmen viikon säpin: "Tämä aika on lähentänyt ravintola-alaa paljon"

Osa ravintoloista jakaa ruokaa pois ilmaiseksi, toiset yrittävät pelastautua myymällä noutoruokaa.

Heikki Hiilamo

Heikki Hiilamon kolumni: Leipäjonojen paradoksi 

Ruoka-apu tarjoaa helpotusta kaikille pienituloisille, mutta leipäjonot tuskin kuitenkaan poistuvat, vaikka perusturva kaksinkertaistettaisiin, kirjoittaa Heikki Hiilamo.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Kuka pärjää Kelan luukulla? käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus

Nainen käyttää nordean nettipankki sovellusta.

Church raises funds to teach older people digital skills

This year's campaign draws attention to the drop in living standards many pensioners can expect when they retire.

ruoka-apu

Ruoka-avun tarve kasvanut Sonkajärvellä – taustalla Omatalon konkurssi

Sonkajärven diakonian ruoka-apukassia voi hakea verkkolomakkeella. Kassit toimitetaan kahden viikon päästä.

Haagan seurankunnan ruoka-apu.

Korona näkyy ruokakassijonoissa – Turussa alkavat loppua vapaaehtoisten voimat, Raumalla tarvitaan lisää varastotilaa lahjoituksille

Korona on kaksinkertaistanut ruoka-avun tarpeen Lounais-Suomessa. Jaettavaa ruokaa on kuitenkin riittänyt.

Ruoka-apua jaetaan Ivalossa.

Korona lisännyt ruoka-avun tarvetta Lahdessakin

Haussa on uusi tila, johon voisi liittää myös esimerkiksi työllistämistoimintaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle