Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Matti Johannes Koivu.

Matti Johannes Koivu, suuria lauluja pienistä asioista

Matti Johannes Koivua monet muusikot pitävät yhtenä parhaista laulaja-lauluntekijöistämme - ja vuosien mittaan hänen maineensa on kiirinyt yhä laajemmalle ns suuren yleisönkin tietoisuuteen. Koivu on tehnyt jo useita albumeja sekä omissa nimissäsi että Ultramariini-yhtyeen solistina - Koivun seuraava albumi julkaistaa maaliskuussa.

Darkness ja Therapy? nostivat lauantain tunnelmaa Wanajafestivaalilla

Vaikka kävijäennätyksestä jäätiinkin, oli yleisö tyytyväistä Hämeenlinnan Wanajafestivaaleilla. Oli tilaa istuskella nurmikolla ja perjantain jälkeen palvelutkin oli saatu ruuvattua toimiviksi. Hämeenlinnalaissuoralta odotettiin ehkä enemmän kuin saatiin. Hevikorolla, Ultramariini ja Paleface puolustivat hämäläisyyttä ison maailman tähtiä, Theraphya ja Darknessia vastaan.

Wanajafestivaali jäänee yleisötavoitteestaan

Hämeenlinnan Wanajafestivaali tuskin rikkoi tänä vuonna 15 000 kävijän rajapyykkiä. Vaikka artistikattaus oli komea, söivät kesän lukuisat isot konsertit yleisön rahapussia. Manic Street Preachers ja Darkness eivät sittenkään saaneet massoja odotetunlaisesti liikkeelle.

Jouni Hynynen.

Kotiteollisuudella erikoinen kumppani Ilosaarirockissa

Kotiteollisuus esiintyy Joensuun Ilosaarirockissa yhdessä Joensuun Mieslaulajien kanssa. Odottamaton kokoonpano kiipeää lavalle Sulo-klubilla perjantai-iltana.

Therapy?

Wanajafestivalin lipuista iso osa Hämeenlinnan ulkopuolelle

Heinäkuinen Wanajafestival Hämeenlinnassa on kiinnostanut festivaalikansaa jo ennakkoon. Vaikka lauantain pääesiintyjä on vieläkin julkaisematta, järjestäjien mukaan lippuja on myyty jo ennätysmäärä.

Kent

Manic Street Preachers Wanajafestivalille

Hämeenlinnassa heinäkuussa järjestettäville Wanajafestivaleille on kiinnitetty Manic Street Preacers Iso-Britanniasta. Festivaaleilla esiintyy myös esimerkiksi Paleface, Apulanta ja Kotiteollisuus.

Ville Aalto ja Matti Koivu studiossa soittamassa

Artistin ei tarvitse kärsiä luodakseen

Surullisuus saa luovuuden kukkimaan, sanoo yhdysvaltalaistutkimus. Melankolisten kappaleiden määrä ja jopa Aristoteleen kirjoitukset tukevat tätä tulosta, mutta Ultramariini-yhtyeen kitaristi Ville Aalto on eri mieltä. Häneltä syntyy kappaleita parhaiten silloin, kun on rauhallinen olo.