Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mies saa kolmannen koronavirusrokotuksen.

Keski-Suomessa koronan tehosterokotusten antamisessa noudatetaan THL:n suositusta

Noudatettavaa linjausta voidaan vaihtaa, jos tautitilanne muuttuu. ERVA-alueella pyritään käyttämään samaa linjausta, jotta ihmisille olisi mahdollisimman selkeää, miten rokotteita nyt jaetaan.

Jyväskylän Hippos.

Jyväskylän kaupunginjohtaja julkaisee tänään ensimmäisen talousarvioesityksen ilman sotea – tuloverokertymä putoaa reilusti

Timo Koivisto esittelee talousarvioesitystään medialle aamupäivällä, mutta tiedot saa julkaista vasta myöhemmin iltapäivällä.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen uuden sairaala Novan käytävällä

Pirkanmaan hyvinvointialueen sairaalapalvelujen johtoon esitetään Juha Kinnusta

Juha Kinnunen joutui lähtemään Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajan paikalta luottamuspulan vuoksi.

Keski-Suomen keskussairaalan päivystys.

Kunnat valmistautuvat kireissä tunnelmissa sairaanhoitopiirin perjantain kokoukseen, jättialijäämä korpeaa yhä pahasti

Sairaanhoitopiirin valtuuston perjantain kokouksessa kuntien edustajat pääsevät ottamaan kantaa sairaanhoitopiirin kaikkiaan noin 55 miljoonaan euroon kasvaviin alijäämiin.

Sairaala Novan pääsisäänkäynti Jyväskylässä.

Kunnissa järkytyttiin Keski-Suomen sairaanhoitopiirin menojen kasvusta: "On kuntia, joissa kriisikunnan kriteerit rupeavat tämän takia täyttymään"

Jäsenkuntien on katettava tältä vuodelta nykyisen arvion mukaan 38 miljoonan euron alijäämä. Jyväskylän kaupunginjohtajan mukaan sairaala Nova näyttää nostaneen menot uudelle tasolle, Hankasalmen kunnanjohtaja syyttää sairaanhoitopiiriä toistuvasta tietojen panttaamisesta.

Boson-pikatesti COVID-19 -koronaviruksen testaamiseen kotona.

Koronanyrkki: tartunnat kääntyneet laskuun, vielä ei voi sanoa koronan hellittäneen

THL:n jätevesiseurannan perusteella koronatartunnat ovat kääntyneet laskuun sekä valtakunnallisesti että Keski-Suomessa.

Kyltti koronatestiin

Keski-Suomi otti käyttöön uuden koronalääkkeen, Paxlovidia saa vain rajoitettu kohderyhmä

Suun kautta otettavaa koronalääkettä on jaettu sairaanhoitopiireihin rajallinen määrä. Sosiaali- ja terveysministeriö on määritellyt lääkkeen kohderyhmät.

Koronarokotetta annostellaan valmiiksi koronarokotustapahtumassa Seinäjoella.

Koronanyrkki: Viidensien koronarokoteannosten antaminen käyntiin Keski-Suomessa

Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt voivat saada viidennen koronarokoteannoksen, kun neljännestä rokotuksesta on kulunut neljästä kuuteen kuukautta.

Kannettava tietokone pöydällä, jossa verkkopankki auki.Naisen käsi näppäimistöllä.

Keski-Suomessakin on työntekijöiden palkkoja jumissa tietoliikenneongelmien vuoksi – "Aiemmin nämä ovat ratkenneet saman päivän aikana"

Verkkopankeissa on ilmennyt keskiviikkona ongelmia, eivätkä kaikki ole saaneet esimerkiksi palkkoja tileilleen.

Positiivinen koronakotitesti sormien välissä.

Koronakuolemissa ei ole ilmennyt Keski-Suomessa jyrkkää nousua – kuolemat painottuvat yhä hoivakoteihin ja iäkkäisiin

Koronavirusta on Keski-Suomessa edelleen runsaasti liikkeellä, mutta vakavia tautitapauksia on alueella vähän. 

Pfizerin koronarokotteita ja ampulli valmiina.

Keski-Suomessa suositus neljännestä koronarokoteannoksesta – koronaan liittyvät kuolemat ovat olleet kasvussa

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri ei osaa toistaiseksi arvioida, koska neljättä koronarokoteannosta voidaan Keski-Suomessa alkaa tarjota alle 75-vuotiaille.

Nainen kantaa kylttiä mielenosoituksessa.

JHL:n lakko pidentää leikkausjonoja sairaala Novassa, toimintaa supistetaan ja leikkauksia perutaan

Lakko koskee niitä sairaanhoitopiirin työntekijöitä, jotka työskentelevät Jyväskylän alueella. Leikkausten perumisista ilmoitetaan soittamalla tai tekstiviestitse.

Käytetty kasvomaski maassa puun juurella.

Koronanyrkki: Keski-Suomessa koronatilanne vakaa, yleinen maskisuositus päättyy

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri seuraa omassa maskisuosituksessaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen linjauksia.

Yleisöä Jyväskylän jäähallissa.

Aluehallintovirasto kumosi yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueelta

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kunnissa sisätiloja koskenut kokoontumisrajoitus ei ole enää voimassa. Sisätiloihin on voinut tähän mennessä ottaa 75 prosenttia tilojen henkilömäärästä, kun kaikille on ollut määrätyt istumapaikat

Kasvomaski. 2.3.2021.

Koronanyrkki: Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä voidaan luopua kokoontumisrajoituksista

Koronavirusta on edelleen paljon liikkeellä koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella, mutta sairastuneet ovat pääosin lieväoireisia, eikä koronapotilaiden sairaalahoidon tarve ole kasvanut.

Koronan pikatestin lätkä ja puikko.

Keski-Suomi ohittanut korona-aallon huipun sairaalakuormituksessa, Ksshp:n johto: korona tuskin enää täyttää yleisvaarallisen taudin määritelmää

Taudin luokittelulla on väliä, koska yleisvaarallisuus antaa tartuntataudeista vastaaville viranhaltijoille ja virastoille oikeuden rajoittaa yksilön perusoikeuksia. Yleisvaarallisella taudilla on lain mukaan kolme tunnusmerkkiä: sen tarttuvuus on suuri, se on vaarallinen ja sen leviäminen voidaan estää sairastuneisiin ja altistuneisiin kohdistuvilla toimenpiteillä.

Keski-Suomen keskussairaalan päivystys.

Tutkimus: Koronasulku pysäytti flunssat, muuten sairastettiin kuin ennenkin – sydänkohtaukset ja sukupuolitaudit hoidettava myös poikkeusaikoina

Maaliskuun 2020 sulkutila toi esiin yllättävää tutkimustietoa suomalaisten sairastavuudesta. Esimerkiksi sukupuolitauteja ilmeni yhtä paljon kuin normaaliaikoina, vaikka sosiaalisia kontakteja rajoitettiin.

Koronavirustestauksesta kertovat opastekyltti Jyväskylässä Harjun urheilukentän takana.

Jyväskylä jatkaa koronapositiivisten eristyspäätösten tekemistä – sairaanhoitopiiri haluaa lopettaa eristys- ja karanteenipäätökset, mutta kunnat saavat valita aikataulun ohjeiden noudattamiseen

Koronan omikronmuunnos leviää laajasti Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella, mutta tarkkaa tietoa sairastuneiden määrästä ei ole. Sairaanhoitopiirin mukaan suurin osa jatkotartunnoista on tapahtunut ennen kuin testitulos on tullut viranomaisten tietoon, joten jäljitystoiminta ei ole enää järkevää.

Juha Kinnunen puhuu ja elehtii käsillään.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen erosi tehtävästään, puihin menneen Asterin yt:t päättyivät

Juha Kinnunen irtisanoutui odotetusti Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajan tehtävästä keskiviikkona. Hän oli menettänyt hallituksen ja valtuuston luottamuksen.

Anestesiahoitaja Merja Ylönen ja leikkaushoitaja Tuulikki Paananen valmistelevat leikkausta.

Kiireettömiä leikkauksia siirretään sairaala Novassa Jyväskylässä – muun muassa hoitajia, siivoajia ja välinehuoltajia on sairaana

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin vt. johtaja Juha Palonevan mukaan koronaan liittyviä henkilökunnan poissaoloja on sen verran paljon, että leikkauksia on väliaikaisesti siirrettävä toiseen ajankohtaan.

Pyöreä kyltti jossa teksti. Nova 1.

Koronatautiin liittyviä kuolemia on nyt 46 Keski-Suomessa – menehtyneet ovat iäkkäitä, monisairaita ihmisiä

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin vs. johtaja Juha Paloneva kertoo, että kuolemantapauksia on tähän mennessä todettu 46. Loppuvuodesta tuli ilmi myös kotona tapahtuneita iäkkäiden kuolemia, joiden syyksi on todettu koronasairaus. 

Yleiskuva

Jyväskylä pyytää lisää koronarajoituksia aluehallintovirastolta – kaupungissa oli koronatartuntoja viime viikolla 880

Jyväskylä esittää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle pyynnön, että kaikki aikuisten sisätilojen ryhmäharrastukset kiellettäisiin kaupungissa. Puolestaan kuntosalit ja uimahallit halutaan pitää avoinna koronapassin avulla. 

Lattialle liimattu oranssi teippi, jossa lukee Muista turvaväli!

Aluehallintovirasto: Keski-Suomessa sisätiloihin 20 henkilön kokoontumisrajoitus maanantaista alkaen

Aluehallintovirasto päätti uusista rajoituksista tänään. Määräykset ovat voimassa tammikuun loppuun asti.

Henkilö tekee koronapikatestiä ruokapöydän ääressä.

Keski-Suomen koronanyrkki suosittelee lieväoireisille rokotetuille kotitestejä – taudin jäljitystyö kuormittunut

Keski-Suomen pahentunut koronatilanne kuormittaa taudin näytteenottoa ja etenkin Jyväskylässä myös jäljitystyötä.

Joulukuusi jossa kuusen kynttilä sairaalan käytävällä. taustalla asiakkaita.

Lasten karanteeneista luovutaan Keski-Suomessa, koska koronatartuntoja ei ehditä jäljittää

Keski-Suomessa koronavirustartuntojen määrä kasvaa edelleen tasaisesti. Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve ei ole vielä lisääntynyt rajusti, mutta isot tartuntamäärät kuormittavat tartunnanjäljitystä monessa kunnassa niin paljon, että jäljitystä on ollut pakko rajata.

Juha Paloneva katsoo kameraan.

Keski-Suomen johtajaylilääkäri arvostelee koronapoliitikkojen "paniikkiviestintää" ja toivoo jäitä hattuun: "Ihmettelen vaan, minkälaista apua Puolustusvoimat voisi meille antaa?"

Poliittikkojen koronapuheet käyvät liian kovilla kierroksilla, arvioi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Paloneva. Hän korostaa, että "paniikkiratkaisuihin" ei pidä lähteä.

Koronaviruksen pikatestipalikka, jossa negatiivinen tulos.

Koronanyrkki: Keski-Suomen koronatilanne heikkenee edelleen – testauskriteereihin tulossa muutoksia, mutta kotitestit eivät korvaa terveydenhuollon tekemiä testejä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on raportoinut maanantaina uusia koronatartuntoja Keski-Suomesta yli 160. Mukana on tapauksia useammalta viime päivältä. Keski-Suomessakin epidemia on edelleen menossa huonompaan suuntaan.

Sairaala Nova ulkoa lumisateessa.

Konsulttiyhtiön selvitys potilastietojärjestelmä Asterin hankinnasta: riskienhallinta puutteellista, kokonaiskuvan hallinnassa ja taloudessa epäselvyyksiä

Konsulttiyhtiö Ernst & Young Oy:n selvityksen mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus ei ollut asettanut Aster-hankkeelle suuntaviivoja tai keskeisiä toimintalinjoja. Aster-hanke olisi tullut erottaa omaksi projektikseen Nova-hankkeesta, kertoo selvitys.

Opastekylttejä Pihtiputaan terveysaseman ovella.

Pihtiputaan ja Viitasaaren koronatilanne muuta maakuntaa parempi – ei yhtään tartuntaa viime viikkoina

Wiitaunionin johtoryhmä ei tiistaina nähnyt syytä uusiin paikallisiin koronarajoituksiin.

Sairaala Nova ulkoa lumisateessa.

Keski-Suomen kokoontumisrajoituksia ei voida asettaa ilman lisäselvityksiä - Avi odottaa tietoja sairaanhoitopiiriltä

Rajoituspäätösten aikataulu riippuu siitä, milloin aluehallintovirasto saa vastaukset Keski-Suomen sairaanhoitopiiriltä.

Mikkelin keskussairaala

Essoten tunnettujen koronalääkäreiden hurja työmäärä näkyi myös palkkanauhoissa

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspiiri Essoten johtavien lääkäreiden uurastus pandemian hoidossa näkyi myös ensimmäisen koronavuoden verotiedoissa. Itä-Savossa ja Keski-Suomessa vastaava ilmiötä ei nähty.

Lähikuva hautakynttilästä.

Keski-Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa – sairaalahoidossa on yksittäisiä koronapotilaita

Keski-Suomessa uusia koronavirustartuntoja on todettu viime päivinä 74. Tautia ilmenee edelleen ympäri maakuntaa. Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve on kääntynyt kuukauden takaisen nousupiikin jälkeen laskuun. Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on tähän mennessä kirjattu Keski-Suomessa 29.

Sairaala Novan päivystyksen sisäänkäynti ovet. Oven suussa teksti Päivystys.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiriä koskee yt-neuvotteluista johtuva rekrytointikielto samaan aikaan, kun hoitajapula ruuhkauttaa päivystystä

Ensi viikolla alkavat yt-neuvottelut merkitsevät rekrytointikieltoa Keski-Suomen sairaanhoitopiirille. Samaan aikaan sairaala Nova kärsii hoitajapulasta, johon henkilökunta kaipaa pikaista helpotusta.

Helikopterin laskeutumispaikka Sairaala Novan katolla.

Keski-Suomen Aster-päätösten ulkopuolinen selvittäjä on selvillä – sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnusen asema arvioidaan keväällä

Keski-Suomessa lokakuun puolivälissä kariutuneesta potilastietojärjestelmähankinnasta tehdään ulkopuolinen selvitys.

Opastekyltti koronanäytteenottoon Jyväskylän Killerillä.

Koronanyrkki: Tartunnat Keski-Suomessa hienoisessa laskussa, mutta taudin ilmaantuvuus on yhä poikkeuksellisen korkea

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on yhä koronan kiihtymisvaiheessa, eikä uusia koronarajoituksia ole toistaiseksi näköpiirissä. Koronapassi voi tulla Keski-Suomessakin käyttöön, jos alue siirtyy epidemian pahimpaan eli leviämisvaiheeseen.

En sjukhusbyggnad. Mörka moln på himlen.

Vaasan sairaanhoitopiirin hallitus totesi maanantain kokouksessa Aster-hankkeen päättymisen

Vaasan sairaanhoitopiirin ja kolmen muun sairaanhoitopiirin ja kuntayhtymän Aster-yhteistyö päättyi, kun Keski-Suomen sairaanhoitopiiri torppasi hankkeen. Hankkeen jatkuminen olisi vaatinut myönteisen päätöksen kaikilta neljältä alueelta. 

Leikkausalin ovi ja sairaalasänky.

Koronapotilaiden määrä pienessä kasvussa Keski-Suomessa – tehohoitokapasiteetin osalta ollaan kalkkiviivoilla

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ollaan huolissaan tehohoidon henkilökunnan riittävyydestä. Tilanteen pahentuessa muita leikkauksia voidaan joutua siirtämään.

pappershög

Keski-Suomen Aster-päätökset syynää ehkä kansainvälinen konsulttifirma – selvityksen tekijästä ja yksityiskohdista päätetään pian

Ulkopuolinen selvitys koskee vain Keski-Suomen sairaanhoitopiirin Aster-päätäntää, ei koko neljän sairaanhoitopiirin yhteishanketta.

Nainen seisoo Vaasan keskussairaalan nimikyltin edessä, vaaleat hiukset hulmuavat

Keski-Suomen kielteinen päätös kaatoi kohutun Aster-hankkeen – Marina Kinnunen: En näe, että tässä tilanteessa olisi voittajia

Paljon vastustusta herättänyt ja kalliiksi arvosteltu Aster-potilastietojärjestelmä on kaatunut lopullisesti. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto päätti perjantaina asiasta. Päätöksen myötä Aster kuopataan myös Vaasan sairaanhoitopiirissä.

Sairaanhoitaja potilashuoneessa, Uusi lastensairaala, Helsinki, 8.7.2019.

Satojen miljoonien Aster-hankinta kaatui – Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto hautasi potilastietojärjestelmän

Uutta asiakas- ja potilastietojärjestelmää ovat olleet hankkimassa yhdessä Pohjois-Karjalan Siun sote, Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit sekä Etelä-Savon sote-kuntayhtymä Essote. Hankinta olisi edellyttänyt yksimielisyyttä, joten Keski-Suomen kielteinen päätös kaataa Asterin oston kaikilta osapuolilta.

Juha Kinnunen, Petri Roininen, Marko Huttunen ja Tapani Rautiainen Sairaala Novan tiloissa Jyväskylässä.

Keski-Suomen vanhan keskussairaalan alue vaihtaa omistajaa – Kukkula-alueelle odotetaan lisää työpaikkoja, palveluja ja asuntoja

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on solminut tänään yhteensä 46 miljoonan euron kaupan kolmen ostajayrityksen kanssa.

Sairaala novan päivystyksen käytävä.

Korona leviää nyt vauhdilla jyväskyläläisten nuorten juhlissa – "Tartuntojen määrät kasvavat erittäin huolestuttavasti", sanoo johtajaylilääkäri

Rajoituksia ei ole tulossa, vaikka Keski-Suomi siirtyi juuri koronan kiihtymisvaiheeseen. Sairaalassa potilaita on ainakin toistaiseksi alle kymmenen.

Keski-Suomen keskussairaalan päivystys.

Keski-Suomen kuntien ja sairaanhoitopiirin välit tulehtuivat Aster-jupakassa – sairaanhoitopiirin hallitus ei toivo johtaja Juha Kinnusen eroa

Keskisuomalaisten kuntien johtajat sekä hallitusten ja valtuustojen puheenjohtaja ovat vaatineet sairaanhoitopiiriä aloittamaan toimenpiteet, joilla omistajakuntien luottamus sairaanhoitopiirin palautetaan. Sairaanhoitopiirin johto ei nauti kuntien luottamusta.

Mies istuu tietokoneella

Aster-hanke vaarassa kaatua – Essoten hallituksen puheenjohtaja pettyneenä: "Ihmettelen hyvin suuresti"

Uuden potilastietojärjestelmän hankinta on aiheuttanut paljon vastustusta. Essoten kuntayhtymähallituksen puheenjohtaja Arto Seppälä on pettynyt hankinnassa törmättyihin ongelmiin,

Lääkäri ja potilas

"Kunnat valitsivat pysähtyneisyyden", sanoo pettynyt sairaanhoitopiirin johtaja – satojen miljoonien potilastietojärjestelmän hankinta näyttää kaatuvan

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus on päättänyt, ettei sairaanhoitopiirillä ole edellytyksiä siirtyä Aster-hankinnan seuraavaan vaiheeseen. Neljä aluetta ovat olleet yhdessä hankkimassa uutta asiakas- ja potilastietojärjestelmää sosiaali- ja terveyspalveluihin.

Sairaala Novan uudisrakennus Jyväskylässä.

Keski-Suomen kunnat vaativat: "Potilastietojärjestelmä Asterin hankinta on keskeytettävä välittömästi"

Lisäksi kuntien mukaan sairaanhoitopiirin johto ei tällä hetkellä nauti kuntien luottamusta. Sen vuoksi kunnat vaativat, että sairaanhoitopiirin on käynnistettävä toimenpiteet luottamuksen palauttamiseksi.

Presentation i auditorium.

Aster-potilastietojärjestelmän kohtalosta keskustellaan tänään Keski-Suomessa, kotimainen vaihtoehto kävi esittäytymässä Vaasan sairaanhoitopiirin edustajille maanantaina

Liian kalliiksi osoittautuva Aster asiakas- ja potilastietojärjestelmä on kohdannut vastustusta Keski-Suomessa. Alueen sairaanhoitopiiri käsittelee järjestelmän kohtaloa tänään. Eilen suomalainen Esko Systems on esitellyt omaa, halvempaa vaihtoehtoa Mustasaaressa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle