Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keski-Suomen Aster-päätökset syynää ehkä kansainvälinen konsulttifirma – selvityksen tekijästä ja yksityiskohdista päätetään pian

Ulkopuolinen selvitys koskee vain Keski-Suomen sairaanhoitopiirin Aster-päätäntää, ei koko neljän sairaanhoitopiirin yhteishanketta.

Keski-Suomen kielteinen päätös kaatoi kohutun Aster-hankkeen – Marina Kinnunen: En näe, että tässä tilanteessa olisi voittajia

Paljon vastustusta herättänyt ja kalliiksi arvosteltu Aster-potilastietojärjestelmä on kaatunut lopullisesti. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto päätti perjantaina asiasta. Päätöksen myötä Aster kuopataan myös Vaasan sairaanhoitopiirissä.

Satojen miljoonien Aster-hankinta kaatui – Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto hautasi potilastietojärjestelmän

Uutta asiakas- ja potilastietojärjestelmää ovat olleet hankkimassa yhdessä Pohjois-Karjalan Siun sote, Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit sekä Etelä-Savon sote-kuntayhtymä Essote. Hankinta olisi edellyttänyt yksimielisyyttä, joten Keski-Suomen kielteinen päätös kaataa Asterin oston kaikilta osapuolilta.

Keski-Suomen vanhan keskussairaalan alue vaihtaa omistajaa – Kukkula-alueelle odotetaan lisää työpaikkoja, palveluja ja asuntoja

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on solminut tänään yhteensä 46 miljoonan euron kaupan kolmen ostajayrityksen kanssa.

Korona leviää nyt vauhdilla jyväskyläläisten nuorten juhlissa – "Tartuntojen määrät kasvavat erittäin huolestuttavasti", sanoo johtajaylilääkäri

Rajoituksia ei ole tulossa, vaikka Keski-Suomi siirtyi juuri koronan kiihtymisvaiheeseen. Sairaalassa potilaita on ainakin toistaiseksi alle kymmenen.

Keski-Suomen kuntien ja sairaanhoitopiirin välit tulehtuivat Aster-jupakassa – sairaanhoitopiirin hallitus ei toivo johtaja Juha Kinnusen eroa

Keskisuomalaisten kuntien johtajat sekä hallitusten ja valtuustojen puheenjohtaja ovat vaatineet sairaanhoitopiiriä aloittamaan toimenpiteet, joilla omistajakuntien luottamus sairaanhoitopiirin palautetaan. Sairaanhoitopiirin johto ei nauti kuntien luottamusta.

Aster-hanke vaarassa kaatua – Essoten hallituksen puheenjohtaja pettyneenä: "Ihmettelen hyvin suuresti"

Uuden potilastietojärjestelmän hankinta on aiheuttanut paljon vastustusta. Essoten kuntayhtymähallituksen puheenjohtaja Arto Seppälä on pettynyt hankinnassa törmättyihin ongelmiin,

"Kunnat valitsivat pysähtyneisyyden", sanoo pettynyt sairaanhoitopiirin johtaja – satojen miljoonien potilastietojärjestelmän hankinta näyttää kaatuvan

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus on päättänyt, ettei sairaanhoitopiirillä ole edellytyksiä siirtyä Aster-hankinnan seuraavaan vaiheeseen. Neljä aluetta ovat olleet yhdessä hankkimassa uutta asiakas- ja potilastietojärjestelmää sosiaali- ja terveyspalveluihin.

Keski-Suomen kunnat vaativat: "Potilastietojärjestelmä Asterin hankinta on keskeytettävä välittömästi"

Lisäksi kuntien mukaan sairaanhoitopiirin johto ei tällä hetkellä nauti kuntien luottamusta. Sen vuoksi kunnat vaativat, että sairaanhoitopiirin on käynnistettävä toimenpiteet luottamuksen palauttamiseksi.

Aster-potilastietojärjestelmän kohtalosta keskustellaan tänään Keski-Suomessa, kotimainen vaihtoehto kävi esittäytymässä Vaasan sairaanhoitopiirin edustajille maanantaina

Liian kalliiksi osoittautuva Aster asiakas- ja potilastietojärjestelmä on kohdannut vastustusta Keski-Suomessa. Alueen sairaanhoitopiiri käsittelee järjestelmän kohtaloa tänään. Eilen suomalainen Esko Systems on esitellyt omaa, halvempaa vaihtoehtoa Mustasaaressa.

Sairaanhoitopiirien yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta koki kovan kolauksen – Keski-Suomen kunnat vastustavat hankintaa

Aster asiakas- ja potilastietojärjestelmän kustannusarvio on tuplaantunut alkuperäisestä ja on nyt lähes 130 miljoonaa euroa. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin on määrä ottaa kantaa hankinnan etenemisestä lokakuussa. Keski-Suomen kunnista lähes kaikki äänestivät hankintaa vastaan.

Koronanyrkki: Tartunnat kasvussa, mutta vain harva koronapotilas tarvitsee sairaalahoitoa

Korona on levinnyt viime aikoina Keski-Suomessa erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa. Tartuntoja on jäljitetty baareihin ja ravintoihin ja laajat altistumiset ovat kuormittaneet tartunnanjäljitystä.

Sairaanhoitopiirin johtaja ehdottaa hallitukselle kalliin potilastietojärjestelmän ostamista, vaikka kunnista näytetään punaista valoa Asterille

Johtaja Juha Kinnunen esittää sairaanhoitopiirin hallitukselle potilastietojärjestelmä Asterin hyväksymistä. Useat keskisuomalaiset kunnat ovat päättäneet, etteivät hyväksy Asterin hankintaa. Esimerkiksi Jyväskylässä kaupunginvaltuusto päättää asiasta maanantaina.

Onko parjatulle Aster-potilastietojärjestelmälle vaihtoehtoja? Kaksi kotimaista yritystä uskoo pystyvänsä samaan edullisemmin: "Toteutettavissa huomattavasti halvemmalla"

Suomessa on ainakin kaksi toimijaa, jotka ilmoittavat pystyvänsä toimittamaan vastaavanlaisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän kuin mitä Vaasan sairaanhoitopiiri ja kolme muuta sote-aluetta on nyt aikeissa hankkia.

Neljä aluetta on hankkimassa satojenmiljoonien eurojen potilastietojärjestelmää, jota ei ole testattu – kirurgi ihmettelee, mitä ollaan ostamassa

Aster-potilastietojärjestelmä on neljän alueen yhteinen hanke. Osa alueista on sen jo hyväksynyt, mutta hankintaan tarvitaan kaikkien alueiden myönteinen kanta. Keski-Suomessa hanke on vastatuulessa, erityisesti kohonneiden kustannusten vuoksi.

Valtava potilastietojärjestelmähankinta entistä enemmän vastatuulessa – Jyväskylän kaupunginhallitus otti kielteisen kannan ja lääkäreiltä vetoomus keskeyttää hanke

Jyväskylän kaupunginhallitus perustelee päätöstään Aster -järjestelmän kustannusten nousulla sekä sillä, että nyt suunnitteilla olevan hankinnan myötä ei olisi oikein sitoa tulevan hyvinvointialueen toimintaa ja taloutta jo ennen niiden perustamista.

Sotepalvelujen tarve kasvaa Keski-Suomessa

Sotepalvelujen tarve ja siten myös kustannukset kasvavat maakunnan väestön ikääntyessä, sillä vanhemmat ihmiset käyttävät nuoria enemmän kyseisiä palveluita.

Siun sote on jo varautunut Aster-hankinnan kaatumiseen – "Vaihtoehtoja on puntaroitu jo vuosia"

Mikäli Keski-Suomen sairaanhoitopiiri päätyy torppaamaan Aster-hankkeen, se keskeytyy myös Pohjois-Karjalassa. Ilkka Pirskanen ei halua ottaa kantaa Keski-Suomen päätökseen, mutta toteaa, että Siun sotessa tilanteeseen on useita vaihtoehtoisia toimintamalleja.

Koronarokotuksia annetaan ilman ajanvarausta lähiaikoina Jyväskylässä, Joutsassa, Petäjävedellä ja Keuruulla

Keski-Suomessa noin puolet yli 12-vuotiaista asukkaista on saanut jo kaksi koronarokoteannosta.

Ylilääkärin arvio: Keski-Suomi saavuttaa 80 prosentin rokotuskattavuuden marraskuun lopussa

Uuden koronastrategian mukaan laajoista koronarajoituksista luovutaan, kun 80 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on saanut kaksi koronarokoteannosta tai heillä on ollut siihen mahdollisuus. Passiivisimpia rokotteen ottajia Keski-Suomessa ovat olleet nuoret aikuiset.

Hankasalmen kunnanhallitus esittää kielteistä kantaa sairaanhoitopiirin potilastietojärjestelmään – taustalla kustannusten muutokset

Lopullinen päätös uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän käyttönotosta tehdään sairaanhoitopiirin valtuustossa.

Yksi uusi koronatartunta Jyväskylässä, toinen Jämsässä

Tartuntoja on yhteensä 3 380 Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella.

Uuden potilastietojärjestelmän hinta kaksinkertaistumassa Keski-Suomessa – kustannusten kasvu kummastuttaa kunnissa

Uusi potilastietojärjestelmä on osoittautumassa merkittävästi oletettua kalliimmaksi. Hintalappu on yllättänyt Keski-Suomessa. Kunnat linjaavat kantansa hankintaan syyskuun aikana.

Keski-Suomen koronanyrkki muistuttaa rokotuksen tärkeydestä – sairaalahoitoon joutunut nuoria rokottamattomia aikuisia

Keski-Suomen koronatilanne on hiukan parantunut viime viikosta, mutta nyt terveydenhuoltoa huolestuttaa sairaalahoitoon joutuneiden koronapotilaiden määrän lievä kasvu. Potilaina on erityisesti rokottamattomia nuoria aikuisia.

THL: Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä viikonloppuna 53 uutta koronatartuntaa, kahteen päiväkotiin karanteeneja

THL:llä oli teknisiä ongelmia tilastojensa kanssa. Karanteenit koskevat Jyväskylän Kotimäen päiväkotia ja Jämsän Jokivarren päiväkotia.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue siirtyy koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen

Alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä on tämänpäiväisessä kokouksessaan todennut Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueen siirtyvän kiihtymisvaiheeseen. Tartuntojen ilmaantuvuus on viime viikon aikana ollut vahvasti nousussa Keski-Suomessa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin päivystysapunumero ruuhkautui

Keski-Suomen päivystysapunumero 116117 ei toimi toivotulla tavalla. Heinäkuun helteet ovat pahentaneet puhelinpalvelun ruuhkaa.

Ainakin sata lasta sairastui ripulitautiin, syyksi paljastui salmonella – "Todennäköisesti tapauksia on enemmän", sanoo lääkäri

Erityisesti pienet lapset ovat sairastuneet ripuliin Keski-Suomessa viime viikosta alkaen. Ripulia on esiintynyt lisääntyvästi eri puolilla maakuntaa, ja Keski-Suomen keskussairaalan lastenosasto on täyttynyt oireilevista lapsista.

Ripuli riivaa nyt erityisesti pikkulapsia – Keski-Suomen keskussairaalan lastenosasto täyttynyt pienistä potilaista

Keski-Suomessa on liikkeellä ripulitautia. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan taudin aiheuttajaa selvitetään parhaillaan.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri: Ei kiireelliset potilaat ruuhkauttavat päivystystä

Päivystysalueen johtaja Afra Prokki kuvailee, että muista kuin ei kiireellisistä syistä päivystykseen hakeutuvat hidastavat kaikkien päivystyspotilaiden hoidon saantia.

Keski-Suomessa ei enää rajoiteta kokoontumisia – rajoitusten purku luo toivoa tapahtumajärjestäjän kesään

Tapahtumajärjestäjien on edelleen huolehdittava, että yleisöllä on mahdollisuus pitää turvavälit ja huolehtia käsihygieniastaan.

Keski-Suomessa aukeaa nyt nelikymppisten rokotusajanvaraus

Jyväskylässä aikoja voi kuitenkin vielä toistaiseksi varata ikäryhmästä vain 45–49-vuotiaat. Ensi viikolla myös Jyväskylässä aikoja voivat varata kaikki yli 40-vuotiaat. 

Korona hiipunut Keski-Suomessa, mutta Jyväskylässä tartunnat taas kasvussa – sairastuneet ovat pääosin 20-40-vuotiaita

Keski-Suomessa uusia koronavirustartuntoja on todettu viime viikolla vain Jyväskylässä. Maltillisista tartuntamääristä huolimatta kaupunki ei höllää vielä kesäkuun alussa laajemmin sisäliikunnan rajoituksia.

Johtaja Juha Kinnunen: "Hyvinvointialue voisi aloittaa vuonna 2023" – perustuslakivaliokunnan lausunto sotesta on valmistunut

Mikäli uudistus etenee ripeästi ja hyvinvointialueet syntyvät, tarkoittaa tämä kuntayhtymien ja sairaanhoitopiirin lakkaamista, sanoo Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen. Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö siirtyy hyvinvointialueen palvelukseen.

Ennätysmäärä lapsia hakee apua mielenterveyden ongelmiin – lastenpsykiatrian johtaja: "Meidän on mahdotonta vastata kysyntään"

Jos lähetteiden määrä kasvaa vuosittain samaan tahtiin, nykyisillä resursseilla on vaikea tarjota riittävästi hoitoa sitä tarvitseville. Lastenpsykiatrian henkilökunta työskentelee kovassa paineessa ja riski työntekijöiden uupumiseen kasvaa.

Johtajaylilääkäri Juha Paloneva: "Olen huolestuneena seurannut ihmisjoukkoja ja maskittomia kasvoja"

Johtajaylilääkäri Juha Paloneva Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä kertoo seuranneensa huolestuneena ihmisten käyttäytymistä, sillä koronaepidemia ei ole vielä ohi. Palonevan mukaan koronatartunnat näkyvät vasta viivellä, ja niiden jäljittäminen parin viikon taakse voi olla hankalaa.

AVI antoi uudet ohjeet: Keski-Suomen kokoontumisrajoitukset lievenevät hieman perjantaina

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Keski-Suomessa, vaikka koronatilanne on rauhoittunut. Aluehallintovirasto sallii kuitenkin perjantaista alkaen myös yli 50 henkilön yleisötilaisuudet, jos osallistujat noudattavat turvavälejä ja muita koronaohjeita.

Keski-Suomen vanha keskussairaala on vaihtamassa omistajaa – kolme rakennusliikettä aikoo ostaa Kukkulan alueen

Kolmen rakennusliikkeen yhteenliittymä on ostamassa vanhan keskussairaala-alueen Keski-Suomen sairaanhoitopiiriltä 46 miljoonalla eurolla. Kauppaan sisältyisi myös Sisä-Suomen sairaala Äänekoskella.

Kokoontumisrajoituksiin pientä kevennystä – toukokuussa tapahtumiin voi osallistua Keski-Suomessa 20 henkilöä

Aluehallintovirasto suosittelee koronatilanteen takia edelleen välttämään turhia lähikontakteja.

Keski-Suomi koronaepidemian perustasolla, Jyväskylä niukasti kiihtymisvaiheessa – "Turvaohjeita noudattamalla meille tulee hyvä kevät ja kesä", sanoo tartuntatautilääkäri

Aamupäivällä kokoontunut Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkki päätti Keski-Suomen siirtymisestä epidemian perustasolle. Jyväskylässä täyttyvät kuitenkin edelleen kiihtymisvaiheen kriteerit.

"Vaikutus on huomattavasti pelättyä pienempi", toteaa johtajaylilääkäri koronarokotteiden kohdentamisesta pahimmille epidemia-aluelle

Hallitus kertoi tänään, että pahimmat epidemia-alueet saavat muita enemmän koronarokotteita.

Sairaala Nova saa potilashuoneisiin lahjoituksena lisää televisioita

Suurimmat lahjoitukset tulevat Keski-Suomen Lions Clubeilta ja Lastensairaalan tuki ry:ltä Lastulta.

Keski-Suomi, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala tiivistävät yhteistyötä keskussairaaloiden välillä – uudelle yhtiölle haetaan toimitusjohtajaa

Järvi-Suomen Terveyden tavoitteena on saada uusia asiakkaita muun muassa kuntayhtymien alueen kausiasujista.

Koronanyrkki: Keski-Suomi voi pian palata koronaepidemian perustasolle

Keski-Suomi täyttää edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheen tunnusluvut, mutta tilanne on rauhoittunut huomattavasti.

THL: Keski-Suomessa lauantaina 13 uutta koronavirustartuntaa  – tartuntoja useilla paikkakunnilla Jyväskylän lisäksi

Myös Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Jämsässä on kirjattu kaksi uutta koronatartuntaa.

Keski-Suomessa on kartoitettu henkilöt, joille ei anneta Astra Zenecan koronarokotetta – kyse on sairaanhoitopiirin mukaan pienestä joukosta

Sairaanhoitopiiri painottaa, että Astra Zenecan koronarokotteen hyödyt ovat paljon suuremmat kuin siihen liitetyt mahdolliset haitat. 

Unelma-ammatissa

Ensihoitaja Leevi Marjanen työskentelee unelma-ammatissaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle