Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Olympiastadionin peruskorjaus voitti Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon

Olympiastadionin peruskorjauksesta palkittiin arkkitehtitoimistot K2S ja Arkkitehdit NRT.

Arkkitehti sai erikoisen toimeksiannon – nyt vaatimaton kerrostalo haastaa Olympiastadionin kisassa Finlandia-palkinnosta

Vuosikymmenien unelma toteutui, kun vuokratalo valmistui viime vuonna Kotkan keskustaan.

Jyväskylän yliopiston päärakennuksen restaurointi ehdolla Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon saajaksi

Vuonna 1955 valmistunut Jyväskylän yliopiston päärakennus on Alvar Aallon punatiilikauden merkittävimpiä töitä.

Kuhmon puukoulu Arkkitehtuurin Finlandian finaalissa

Raati kehuu Tuupalan koulua kauniiksi esimerkiksi käyttörakentamisesta, joka tarjoaa toimivat puitteet lapsille ja opettajille.

Jyväskylän Puukuokka niittää menestystä arkkitehtikilpailussa

Arkkitehtilehtien päätoimittajat nostivat Jyväskylän Puukuokan viiden parhaan joukkoon kansainvälisessä puuarkkitehtuurikilpailussa.

Arkkitehtuurin Finlandia-palkinto Alvar Aallon rakennuksen peruskorjaukselle

Tämän vuoden palkinnon saa Aalto yliopiston Harald Herlin -oppimiskeskus Otaniemessä.

Railo sai arkkitehtuurin Finlandian muistolaatan

Rovaniemellä paljastettiin tänään keskuskentän katsomo- ja monitoimirakennus Railon saama muistolaatta.

Arkkitehtuurin Finlandia Rovaniemen Railolle – Paavo Lipponen vaikuttui monumentaalisesta jalkapallokatsomosta

Palkittu keskuskentän katsomo- ja monitoimirakennus Railo sijaitsee Rovaniemen keskustan tuntumassa. Jalkapallon ystäville tutun rakennuksen pääsuunnittelija on arkkitehti Aaro Artto.

Lappeenrannan kaupunginteatteri vuoden 2016 Arkkitehtuurin Finlandia -palkintoehdokkaaksi

Vuoden 2016 Arkkitehtuurin Finlandia palkintoehdokkaana ovat kaupunginteatterin lisäksi Löyly Helsingin Hernesaaressa, Rovaniemen keskuskentän katsomorakennus Railo ja Suvelan kappeli Espoossa.

Arkkitehtuurin Finlandia -palkintoa tavoittelee neljä kaupunkilaisten kohtauspaikkaa

Kaikki vuoden 2016 Arkkitehtuurin Finlandia -palkintoehdokkaat ovat rakennuksia, joiden tarkoituksena on lisätä ihmisten viihtyvyyttä julkisessa tilassa. Ehdolla ovat Lappeenrannan kaupunginteatteri, Löyly-sauna Helsingissä, katsomorakennus Railo Rovaniemellä ja Suvelan kappeli Espoossa.

Puukuokalle vuoden Puupalkinto

Jyväskylän Kuokkalassa sijaitseva As Oy Puukuokka on saanut vuoden Puupalkinnon. Suomen ensimmäinen 8-kerroksinen puukerrostalo on saanut tänä vuonna myös Arkkitehtuurin Finlandia palkinnon.

Arkkitehtuurin Finlandia-palkinto Puukuokalle – kohtuuhintainen uuden tekniikan puukerrostalo voitti

Kahdeksankerroksinen puinen asuinkerrostalo Puukuokka Jyväskylässä on voittanut toisen Arkkitehtuurin Finlandia –palkinnon. Säveltäjä Kaija Saariaho valitsi voittajan viiden ehdokkaan joukosta. Arkkitehti Anssi Lassilan suunnittelemassa talossa yhdistyvät uudet puurakentamisen tekniikat ja kohtuuhintainen asuminen.

Säveltäjä Kaija Saariaho valitsee Arkkitehtuurin Finlandian voittajan

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon valitsijaksi haluttiin valita kulttuurialan henkilö, joka on tullut tunnetuksi muun kuin arkkitehtuurin asiantuntijana.

Suomalaismuseo jatkoon arkkitehtuurin huippukilpailussa

Suomalaisten suunnittelema Puolanjuutalaisten historian museo Varsovassa on päässyt jatkoon Mies van der Rohe -kilpailussa. Se on yksi maailman merkittävimmistä arkkitehtuurikilpailuista.

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto Puolanjuutalaisten historian museolle

Historian ensimmäinen Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto myönnettiin tänään Musiikkitalossa. Suomen Arkkitehtuuriliiton myöntämän palkinnon saajan valitsi taloustieteen professori Sixten Korkman.

Suomalaisen arkkitehdin suunnittelema museo vihitään käyttöön Puolassa

Varsovassa vihitään tiistaina käyttöön suomalaisen arkkitehdin suunnittelema puolanjuutalaisten historiamuseo. Rakennus on ehdolla tänä syksynä ensimmäistä jaettavaan Arkkitehtuurin Finlandia -palkintoon.

Sixten Korkman valitsee Arkkitehtuuri Finlandia -palkinnon voittajan

Suomen Arkkitehtiliitto myöntää Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon ensimmäistä kertaa tänä syksynä. Palkinnon saajan valitsee taloustieteen professori Sixten Korkman. Korkmanin mukaan taloudella ja arkkitehtuurilla on paljon yhteistä.

Seinäjoen Apila-kirjasto ehdolla Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA jakaa tänä syksynä ensimmäisen Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon. Yksi esiraadin valitsemista palkintoehdokkaista on Seinäjoen pääkirjasto Apila. Voittaja julkistetaan marraskuussa.