Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Älä haise äläkä ainakaan tuoksu – Kunnissa harkitaan hajusteettomaksi julistautumista

Kangasalla on ehdotettu kunnan ryhtyvän parfyymi- ja partavesivapaaksi vyöhykkeeksi. Hieltäkään ei saisi haista.

Partavesi on pilannut monta hyvää pukkia – Mikko Kivinen neuvoo, kuinka näyttelet joulupukkia itse

Jäikö pukki tilaamatta? Ei hätää. Näyttelijä Mikko Kivinen kertoo, miten selviät vaativasta roolista itse.

Kosmetologin vinkit pakkasille: Vaseliini ja partavesi pois

Paukkupakkasilla keho suojataan kylmää vastaan runsain vaattein, mutta kasvojen iho jää usein paljaaksi. Kovat lämpötilaerot, kuiva sisäilma ja pakkasviima laittavat ihon kovalle rasitukselle. Vanhat, hyväksi ajatellut tavat, kuten vaseliinin sipaisu tai kasvojen aamuinen vesipesu tekevätkin hallaa iholle.

Kaupunki taistelee partavesiä vastaan – "Hajujen sinfonia saattaa olla voimakas"

Tällä viikolla on käynnissä Allergia- ja astmaliiton tuoksuton viikko. Tuoksuttoman viikon kampanjassa on mukana kymmeniä eri yhteisöjä ja työpaikkoja.

Mies viestittää vallasta vahvalla tuoksulla

Hajuvedellä voi viestiä statusta ja valtaa. Tuoksuasiantuntija suosittelee esimerkiksi johtajille vahvoja tuoksuja.

Kadonneet partavedet ja muita outoja juttuja - huhupuheillakin on tarkoituksensa

Kyllillä kerrotaan, että turvapaikanhakijat ovat varastaneet kaupasta kaikki partavedet. Varmaa tietoa on myös siitä, että turvapaikanhakijoille eivät kelpaa toisuskoisten käyttämät vaatteet. Mistä näitä juttuja oikein tulee? Tutkijan mukaan nokkela huhu voi olla yksi keino tavoitella arvostusta samanmielisten yhteisössä.

Tukehduttavan tuoksuva maailma

Maria Pajula-Ilkka ei ole hankala, vaikka ei välttämättä lähdekään ulos syömään tai rilluttelemaan paikkoihin, missä hän tietää olevan paljon väkeä. Hän ei ole töykeä, jos joutuu välillä vaihtamaan vierustoveria. Maria on vuosikaudet kärsinyt tuoksuyliherkkyydestä, minkä johdosta vastaan tulee tilanteita, joista hän joutuu välillä poistumaan nopeastikin.

Yliherkkä on tuoksujen maailmassa kovilla: "Tuntuu siltä, että pää räjähtää"

Tuoksu- ja kemikaaliyliherkkä joutuu tarkkaan miettimään, mihin kannattaa mennä ja mihin ei. Aina ei oireilta voi välttyä ja pahimmillaan ne kasvavat todella rajuiksi.

Toisten tuoksuista uskaltaa harvemmin huomauttaa

Allergia- ja astmaliiton tuoksuton viikko haastaa miettimään esimerkiksi haju- ja partavesien käyttöä ja tupakointia julkisilla paikoilla. Tuoksuille herkistyneitä on väestöstämme merkittävä osa. Herkistyneet eivät kuitenkaan rohkene huomauttaa ahdistusta aiheuttavista parfyymeista.

Digikasvio keräsi yli 200 kuvaa – kasvituntemus on naisten juttu

Digikasvioon lähetettyjen kuvien määrä yllätti monet, mutta ei lajitunnistuksessa apuna ollutta asiantuntijaa. Perinteen mukaisesti suurin osa kuvien lähettäjistä oli naisia.

Hiki tai hajuvesi – tuoksuyliherkkyys ei katso lemun laatua

Allergia- ja astmaliitto kampanjoi jälleen tuoksuttomuuden puolesta. Tuoksuyliherkkiä on suomalaisistakin jopa 40 prosenttia. Vaikka yleensä puhutaankin tuoksuista, hajun huonous ei tee siitä helpompaa kestää.

Nämä lahjat isä muistaa

Tulevana sunnuntaina juhlitaan taas isiä ja isoisiä. Tänänkin vuonna kaupoissa on tyrkyllä kaikenkirjavia isänpäivälahjoja, mutta partavesiä ja kerrastoja paremmin monen isän mieleen ovat piirtyneet tyystin toisenlaiset paketit.

Lähetysauto Ylermin antenni nousi viimeisen kerran

Pirkanmaan pienimpiä teitä myöten tuttu lähetysauto Ylermi kuljetti Yle Tampereen väkeä viimeistä kertaa perjantaina. Hyvin palvellut auto ehti 17-vuotisen uransa aikana kuulla monta tarinaa - ja jättää toimittajaparan silloin tällöin pulaan.

Sananen – Lottovoittajien maa

Lottoa pidetään harmittomana viihteenä. Miten pieteetillä ihminen osaakaan valehdella itselleen. Kyse on unelmasta saada oma elämä takaisin.

Allergikko poistaisi hajuvedet maailmasta

Allergiatilanne ei ole vielä paha, sillä yöpakkaset jarruttavat katupölyn leviämistä. Allergikkojen on kuitenkin viimeistään nyt aika aloittaa allergialääkitys.

Joulun tuoksutulva tyrmää herkkänenäisen

Joulun suloinen hajusekamelska saa monen nenän tukkoiseksi ja pään kipeäksi. Tuoksuyliherkkyydestä kärsii 10-40 prosenttia suomalaisista.

Vaatimattomuus kauhistuttaa

Pohjoisamerikkalaisen ystäväni mielestä ihmisen tulisi aina tähdätä huipulle. Pitäisikö amerikkalaisesta kunnianhimosta oppia jotakin? Ja onko menestyksen mitta pelkästään raha? Näitä kysymyksiä pohtii kolumnissaan toimittaja Katariina Luoma.

Eläkeläisten päivätansseissa tanssitaan hiki paidassa

Eläkeläisten päivätansseissa musiikki soi ja partavesi tuoksuu ovelle asti. Salin lattialla käy kova vilske, kun 170 eläkeläistä on kokoontunut tanssimaan. Tanssimisen ohessa on mahdollisuus osallistua arvontaan tai nauttia päiväkahvit.

Ihovoiteet voi tehdä omassa kattilassa

Pystyisikö ihonhoitotuotteita tekemään itse? Kaupoista saa toinen toistaan kalliimpia käsirasvoja ja parfyymejä, mutta onko niiden valmistus hankalaa? Pyysimme apua yliopistokeskus Chydeniuksen professori Ulla Lassilta ja Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun kemiantekniikan lehtori Maija Rukajärvi-Saarelalta, jotka auttoivat vastauksen löytämisessä.

Sananen – Pyörii kuin puolue piilossa

Politiikka ei ole kriisissä. Kaikki puolueet vain tuntuvat yhtä huonoilta. Valta on valahtanut hyväosaisille. Ihmiset eivät tee päätöksiä vaan virkamiehet. Vaalit, vaalit? Vaalin ääntäni, en tiedä uskallanko sitä antaa.

Sananen – POIKKEA KAHVILLE ! (ÄLÄ JUO PALJON)

Kahvin hinta nousee koko ajan. Ilman kahvia ihmistä taas ei saa pysähtymään. Kun vaalit ovat lähellä, ehdokkaiden tavoitteena on saada meidät seisahtumaan ja puhaltelemaan minuutiksi kahvimukiin. Tulossa on kalliit vaalit.

Lavia - Suomen tasa-arvoisin kunta

Lavia on tällä hetkellä Suomen tasa-arvoisin kunta, sillä siellä on täsmälleen saman verran naisia kuin miehiäkin - molempia sorttia 999 kappaletta. Kaiken lisäksi kunta on vielä feministikin! Mutta miten pitää luku luvut tasaisina?

Sananen – Muista katsoa Sukeva

Televisiosta tulee Kakola-niminen ohjelma. Se on riipaiseva. Siinä teini-ikäiset rikosten pariin eksyneet pojat yrittävät saada kiinni elämästään. Tavoitteena on parempi elämä, se ainuthan on vasta lähtökuopissa. Poikien kohdalla sokkeli on valettu vinoon, mutta aina on toivoa, jos pään sisällä tapahtuu liikahdus. Ja jotenkin katsojasta tuntuu, että ne oikeasti pahat pojat on jossain muualla. Tarvitaan uusi televisio-ohjelma.

Isät saavat sotahistoriaa, partavettä ja reiskoja

Sunnuntaina vietettävä isänpäivä on saanut vaimot ja lapset ostoksille. Isänpäiväkauppa on käynyt kuumana koko kuluneen viikon. Kaupoista kerrotaan, että klassikkolahjat pitävät edelleen pintansa.

Mun isä tekee parasta pottumuusia

Isät ovat kiireisiä, asuvat muualla, harrastavat jääkiekkoa, tennistä ja hiihtoa, katsovat telkkaria ja tietysti osaavat tehdä kaiken. Sunnuntaina vietettävään isänpäivään ollaan valmistauduttu huolella. Oulun Lintulammen koulun kuutosluokkalaisilla riitti tarinoita isistä.

Miehen tuoksu on puhdas, raikas ja miehekäs

Entistä useampi mies ei luota enää pelkkään omaan miehiseen tuoksuunsa ja sen vetovoimaan, vaan turvautuu myös partavesien, ihonhoitotuotteiden ja hajuvesien apuun. Myös mies haistelee kevään trendituoksuja.

Tiina von Martens pohdiskelee myöhästelyä

Kumpi on tyhmempi? Se, joka myöhästyy, vai se joka odottaa? Patologista myöhästelyä pohtii Tiina von Martens

Taloustaantuma ei ole purrut isänpäivää

Taloustaantuma ei ole hiljentänyt isänpäivälahjakauppaa. Partavedet, kirjat ja pyjamat kuuluvat edelleen ostosten suosikkeihin.