Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos uhkaa myös kaupunkien puita – parhaillaan etsitään vaihtoehtoisia lajeja tuhojen varalle

Kadunvarsilla ja puistossa pitäisi kasvaa monia eri puulajeja, jotta tuholaisista ja myrskyistä ei tulisi laajoja vahinkoja.

Tampereella etsitään muuttuvaan ilmastoon sopivia puita

Sopivia puulajeja etsitään elimäkeläisen Mustilan arboretumin kanssa.

70-vuotias magnolia räjähti täyteen kukkia Suomen suurimmassa puuparatiisissa, eikä se ole hyvä asia: ''Täällä on pelottavan vihreää''

Arboretum Mustilan magnoliavanhus ryöpsähti lämpimän sään vauhdittamana ennennäkemättömään kukintaan. Se on vaarassa myös sammua äkisti.

Mitä tapahtui Suomen suurimman kasvitutkimuspuiston kukille? Upein väriloisto 115 vuoteen

Puistossa eletään sen koko historian värikkäintä kesää.

Risteytykset levittivät Mustilan ympäri Suomea

Arboretum Mustila Elimäellä tunnetaan ehkä parhaiten alppiruusuistaan. Suomen vanhin ja suurin puulajipuisto houkuttelee kymmeniätuhansia kävijöitä vuosittain. Risteytysjalostustyönsä ansiosta Mustila on levittäytynyt kuntarajojen ulkopuolellekin.

Arboretum Mustilan taimet kiinnostavat puistopuutarhureita

Yhden tai muutaman lajin hallinnoimiin puistoistutuksiin on kyllästytty, epäilee Arboretum Mustilan toiminnanjohtaja Jukka Reinikainen. Puistojen halutaan olevan nykyään entistä ilmeikkäämpiä.

Lumen alta pilkistää ennätysmäärä alppiruusun nuppuja

Ruusujen kukinnasta näyttäisi tulevan paras vuosikausiin Mustilan Arboretumissa. Satoihin kasvilajeihin voi ensi kesänä tutustua myös audio-opastuksen avulla.

Tunnetko meitä sittenkään?, kysyy Kouvola Matkamessuilla

Kouvola markkinoi itseään Helsingin Matkamessuilla kaupunkiin liittyvällä pelillä. Tavoitteena on vakuuttaa varsinkin ryhmämatkojen järjestäjät.

Kymenlaakson kulttuurin juhlavuosi: yhteistyötä yli kuntarajojen

Kymenlaaksossa vietetään tänä vuonna useiden eri kulttuurihenkilöiden ja tahojen juhlavuotta. Merkkipäivien ympärille on kasattu Katse Kymenlaaksoon! -kulttuurivuosi, joka juhlii niin arkkitehtuuria, ruokaa, luontoa, historiaa, sarjakuvaa kuin musiikkiakin.

Mustilan kartanon päärakennus purettiin 50-luvulla

Mustilan kartanon historia liittyy Wreden sukuun. Tämäkin tila siirtyi 1700-luvun loppupuolella Jakob af Forsellesille. Vuonna 1901 tilan osti valtioneuvos Axel Fredrik Tigerstedt, jonka äiti oli Forsellesin tytär.

Mustilan Arboretumista kuvakirja

Kouvolan Elimäellä sijaitsevasta puulajipuistosta Arboretum Mustilasta julkaistaan lauantaina ensimmäinen kuvakirja. Lumoava metsäpuisto -teos rakentuu Leena Härkösen valokuvista.