Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Laukaalaisten Riikosten pihalla olevia jouluvaloja.

Onko tässä joulun toivelahja? Sähkölahjakortti helpottaisi suuria laskuja, mutta suurin osa sähköyhtiöistä ei lämpene ajatukselle

Sähköä voi ostaa lahjaksi, mutta kaikki yhtiöt eivät tarjoa korttia ja kuorta. Näin voit auttaa läheistäsi sähkölaskuissa ja antaa samalla lahjan.

Kuvassa Kädentaitajien lahjapajan järjestäjä Minna Laatikainen seisoo tyttäriensä Emilia ja Linnea Laatikaisen kanssa myyntipöydän vierellä.

Kädentaitajien lahjapaja kokosi Oulun keskustaan ennätysmäärän myyjiä

Mukana on sekä käsityön harrastajia että alan ammattilaisia Oulusta ja lähialueilta. Nuorin kädentaitaja on 10-vuotias Emma Tapaninen, joka on valmistanut myyntiin pipoja ja koruja.

Asiakkaita Kokkolan Prismassa.

Joulukauppaa tiiraillaan epävarmoissa tunnelmissa – TOK uskoo yhä useamman nipistävän kulutuksesta

Hintojen nousu ja kuluttajien ostovoiman heikkeneminen tullee heijastumaan myös joulukauppaan, uskovat Kesko ja Turun Osuuskauppa.

Joulutoria rakennetaan Kuopiossa.

Joulutorin rakentaminen on aloitettu Kuopiossa – tapahtuman aukioloajat pitenevät ja asiakaspaikkojen määrä kasvaa

Kuopion joulutori on avoinna 9.–20. joulukuuta. Alue rakentuu 14 joulumökistä, 8 lasikonttimyymälästä, kahdesta joulumyymälävaunusta sekä suuresta ravintolateltasta.

Joulukoristeilla koristeltu Kouvolan Kauppakeskus Veturi.

Joulupöydän antimista ei säästetä, lahjoja vain lähimmäisille – Kymenlaaksossa usea aikoo juhlia joulua rauhallisesti kotona perheen parissa

Joulun vietto on viime vuosia vapaampaa tänä vuonna, kun koronarajoituksista on päästy. Kohonneet hinnat ovat saaneet ihmiset tarkkaavaiseksi ja suitsivat lahjahankintoja.

Kauppakeskusen joulupakettiasetlema

Kaupoissa uskotaan, että herkut hankitaan joulupöytään, mutta käyttötavarapuolella joulukaupan odotukset ovat vielä arvoitus

Kuluttajat harkitsevat jouluhankintojaan aikaisempaa tarkemmin. Kauppiaat odottavat kuitenkin kohtuullisen hyvää myyntiä ainakin elintarvikepuolella.

poika istuu kärryissä jotka lastattu ostoskasseilla

Tänään on myös Älä osta mitään -päivä – Black Fridayn hankintojen hiilijalanjälki voi olla suuri, ja tavarasta tulee usein nopeasti jätettä

Erityisen paljon Black Fridayn päästöistä kertyy tuotteiden kotiinkuljetuksesta. Ostospäivänä kotiin päätyvien tuotteiden elinkaari on usein lyhyt.

Sami Halttunen leikkii lastensa Myyn ja Sisun kanssa lasteenhuoneessa.

Nea Halttusen perheessä ei matkusteta jouluna sukuloimaan ja lahjoja on vähemmän – asiantuntija: Lapselta ei voi piilottaa rahatilannetta

Perheiden joulubudjettia mietitään tänä vuonna tarkemmin. Nea Halttusen perheessä lasten isompia lahjoja on ostettu yhteislahjoina, mutta hyväntekeväisyyteen ei voi entiseen tapaan lahjoittaa.

Lahden Sokoksen jouluinen näyteikkuna.

Kauppiaat odottavat joulumyyntiä epävarmoissa tunnelmissa – nyt toivotaan, että joulu saa varovaiset kuluttajat höllentämään kukkaronnyörejä

Kuluttajien luottamus talouteen on heikoilla, mutta kohtuullisesti sujunut syksy virittää kauppiaiden toiveita siitä, että joulukaupasta saattaa tulla kannattavaa.

Yleisöä Helsingin Kirjamessuilla.

Vieläkö kirjoille riittää ostajia? Kustantajat odottavat jännityksellä Helsingin kirjamessuja

Monet aloittavat joululahjojen hankinnan jo tänään torstaina alkavilla Helsingin kirjamessuilla. Kirja-alalla jännitetään, miten inflaatio vaikuttaa kirjamyyntiin.

Joululahjapaketit

Lappeenrannan joulutorille haetaan kauppiaita elokuun loppuun mennessä – toiveissa myös anniskelutoiminta

Lappeenrannan joulutorin valmistelut on jo aloitettu, ja ilmoittautuminen kauppiaaksi päättyy elokuun lopussa.

Seinäjoen Ideaparkin asiakkaat Simo ja Sari Oksanen maskit naamalla kauppakeskuksen käytävällä.

Aleostoksille suunnattiin keskellä pandemiaa ja rajoituksia – kaupungin suurimman kauppakeskuksen väljyys yllätti Sini Kalliosaaren Seinäjoella

Alennusmyynnit Seinäjoen Ideaparkissa käynnistyivät perinteiseen tapaan tapaninpäivänä. Toimitusjohtaja Petri Hälin mukaan perinteisillä alemyynneillä on edelleen merkitystä kuluttajille, vaikka joulukauppa on muuttunut paljon.

Asiakkaita Kokkolan Prismassa.

Ruokakaupoissa on tänään vuoden vilkkain päivä, vaikka moni kauppa on auki myös pyhänä jopa vuorokauden ympäri

Vaikka kaupat ovat laajentaneet aukioloaan huomattavasti joulun alla, silti jouluruuan vilkkain ostopäivä on edelleen aatonaatto.

Oulun tiernatori

Oulun Tiernatori järjesteltiin koronarajoitusten takia uudelleen, koska isoja väkimääriä ei voi houkutella esityksillä ja tapahtumilla

Koronarajoitukset ovat näkyneet myös joulutoreilla. Esimerkiksi Oulun Tiernatorille ei voitu houkutella väkeä ohjelmalavan esityksillä eikä laulutapahtumilla.

Ihmisiä kielikurssilla.

Maanantai 20.12.2021 (tv)

Koronarajoitukset. Folkhälsanin kurssi. Joulumarkkinat. Sääennuste.

Vaaleanruskea jättikokoinen pehmonalle muiden nallejen kanssa kaupassa.

Joululahjakaupassa vauhti kiihtyy – tänä jouluna paketteihin päätyy pehmoja, pyjamia ja pelejä sekä hyvinvointiin vaikuttavia tuotteita

Tulevasta viikonlopusta odotetaan tämän joulun kiireisintä. Koronasta johtuva komponentti- ja konttipula vaikuttaa edelleen joidenkin tuotteiden saatavuuteen.

Pelastusarmeijan vapaaehtoinen Mira Korhonen päivystää joulupadalla tavaratalon edessä.

Mielikuva joulun överistä koko kansan kulutusjuhlasta on harhaa – tutkija: "Saattaa loppujen lopuksi olla aika pienen porukan juttu"

Joulu on vähittäiskaupalle vuoden tärkein sesonki, mutta sen merkitys on 2010-luvulla laimentunut. Ihmiset kuluttavat ympäri vuoden, mutta jouluna tietoisemmin.

Oulun kauppahalli kuvattuna joulukuussa 2020.

Oulun kauppahalli on kärsinyt kävijäpulasta, mutta joulunajasta odotetaan vilkasta

Perinteinen kauppapaikka on kärsinyt torialueen rakennushankkeesta ja pysäköintipaikkojen vähenemisestä.

Kuopion joulutori on auki 22. joulukuuta saakka

Kuopion uudistunut joulutori avataan huomenna lauantaina: tältä Itä-Suomen suurin joulutori näyttää

Joulutoria on uudistettu ja sitä mainostetaan nyt Itä-Suomen suurimpana joulutorina. 

Joulukuusia ja jouluvaloja näkyy kuopiolaisen kauppakeskus Matkuksen tyhjällä käytävällä.

Joulukauppa on lähtenyt hyvin käyntiin Itä-Suomessa, heikentynyt koronatilanne ei ole toistaiseksi vähentänyt kivijalkaliikkeiden kävijämääriä

Myyjät uskovat rokotusten olevan avainasemassa siinä, että kivijalkaliikkeissäkin riittää kävijöitä. Verkkokaupan kasvu ei ole syrjäyttänyt kivijalkaliikkeitä joululahjojen hankinnassa.

Playstation 5 pelikonsolin ohjain pelaajan käsissä.

Uuden pelikonsolin voi saada tuurilla nettikaupasta jouluksi, sillä niiden saatavuus sakkaa edelleen – pienet erät myydään jopa minuuteissa

Kun johonkin verkkokauppaan tupsahtaa erä PS5-pelikonsoleita, niille on heti ostajat valmiina. Osa konsolin jo ostaneista kauppaa laitettaan voitonkiilto silmissään.

Kauppakeskus Stella sisältä.

Tiina Tanttari perusti lelukaupan keskellä koronaa ja yllättyi kysynnästä – kivijalkaliikkeissä odotetaan hyvää joulumyyntiä jo toista kertaa peräkkäin

Joulumyynnin onnistuminen on lähes kriittistä monille erikoiskaupan aloille. Kivijalkaliikkeissä odotetaan tämän joulun myynnistä viime vuotta vilkkaampaa.

Tuomaan Markkinoiden kyltti, myyntikojuja ja karuselli Helsingin Kauppatorilla.

Joulukausi avataan tänään Helsingissä, jouluisia tapahtumia muuallakin Uudellamaalla

Jouluisia toreja ja myyjäisiä järjestetään eri puolilla Uuttamaata korona-aikaa edeltävään tyyliin.

Naaras talitiainen.

Sunnuntai 21.11.2021 (radio)

Koronatilanne ja sairaanhoito. Euroopan koronatilanne. Koronamielenosoitukset. Joulukaupan ongelmat. Lintujen talvehtiminen. Sääennuste.

Ihmisiä Helsingin keskustassa.

Osa joululahjoista loppuu kaupoista poikkeuksellisen aikaisin, ennustavat kauppiaat: erityisesti viihde-elektroniikka hupenee hyllyistä

Joulumyyntiin vaikuttavat koronapandemian ja konttipulan aiheuttamat maailmanlaajuiset tavaroiden saatavuusongelmat.

Matti Mörttinen

Matti Mörttisen kolumni: Pulatalous on kohta täällä – ja jonotamme kuin DDR:ssä

Talous ketjuuntuu. Työ sirpaloituu. Yhteiskunta on myöhässä luodessaan miljoonan luukun maailmaan yhden luukun palveluja, pohtii Mörttinen.

jalometallialan näkymät, kuvassa Terveys vaikutteinen koru, joka tunnistaa, sydämen rytmi häiriöt ymsi, Kuvattu Vantaalla Hotelli Airportissa 05.11.2021

Jalometalliala odottaa toiveikkaana joulumyyntiä – "Erityisesti merkityksellisiin hetkiin ostetaan koruja"

Monen valmistajan myyntivalttina on nyt se, että lähes kaikki uusiin koruihin tarvitut jalometallit ovat kierrätettyjä.

Jyväskylän Sokoksen tavaratalorakennus Jyväskylän keskustassa.

Kaksi tuntia ilmaista pysäköintiä ja lapsiparkki jouluostosten ajaksi - Jyväskylä houkuttelee ihmisiä kaupungin ydinkeskustaan

Jyväskylän kaupunki tarjoaa ydinkeskustassa asioiville ilmaista pysäköintiaikaa lauantaisin marras-tammikuussa. Perheille luvataan myös lastenvahtipalvelua jouluostosten ajaksi.

henkilökuva

Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja ei usko joulutuotteiden loppuvan kesken – “Paitsi tietyt kysytyimmät puhelimet ja pelikonsolit”

Sata uutta tuotetta päivässä: Verkkokauppa.com kokeilee, mikä myy ja mikä ei. Esimerkiksi huonekalut ja kauneus- ja terveystuotteet ovat kasvava markkina, arvioi toimitusjohtaja Panu Porkka.

Joululahjapaketit

Lähes kaikki Lappeenrannan joulutorin punaiset mökit varattu

Joulutori avataav joulukuun 4. päivänä kauppatorilla.

Kaupat vaikeuksissa joulukaupan suhteen

Kaupat eivät Itä-Suomessa saa kaikkea tavaraa joulumyyntiin – pula-ajan joulusta ei ole kuitenkaan pelkoa

Kaupoissa ei tiedetä tarkkaan, milloin ulkomailta tilatut joulutavarat saapuvat hyllyihin. Seurasimme suorassa lähetyksessä, etenevätkö joulukaupan valmistelut normaalisti juuri remontoidussa Kuopion Prismassa.

Kuopion tori lokakuussa 2021

Kuopion torille tulee joulukuussa joulutori, joka on aiempaa modernimpi

Joulutori avautuu pari viikkoa ennen joulua. Myyntialueesta tehdään valokatoksella oleva kehä, jonka sisällä on joulutoriaukio.

Lontoolaisella huoltamolla bensapula turhauttaa

Kuljettajapula uhkaa jo brittien joulukauppaa – Katso Ylen videoraportti lontoolaiselta huoltamolta

Britannian liikenneministeri vetoaa autoilijoihin, etteivät nämä hamstraisi bensiiniä tyhjiin vesipulloihin.

Joulukoristeet Marian aukiolla Lappeenrannassa

Lappeenrannan joulutori muuttaa kauppatorille – yrittäjät voivat jo hakea tutunnäköisiä mökkejä vuokralle

Lappeenrannassa kauppatorille ensi jouluksi siirtyvälle joulutorille haetaan jo yrittäjiä. Myyntipaikkaa voi hakea torivalvojalta tai asiakaspalvelukeskus Winkistä.

Prismajohtaja Pasi Piirainen

Joulukauppa kävi Kajaanissa viime vuoden malliin

Alennusmyyntien odotukset ovat viime vuoden tasolla.

Kuusenkoristeita kaupassa jo lokakuussa.

Kauppa kävi jouluna Etelä-Savossa – Suur-Savon Osuuskauppa: "kaikkien aikojen paras joulu marketkaupan myynnissä"

Suur-Savon Osuuskaupassa kaupan ennakoidaan jatkuvan hyvänä myös loppuvuoden ajan.

Kassajonot

Lauantai 19.12.2020 (radio)

Koronatoimet. Sähkökatkot. Jouluruuhka. Joulukortit. Sääennuste.

Myyjä  ja asiakas kanssakäymisessä Timanttiset-kultasepänliikkeessä Forssassa.

Keväällä seisahtunut korumyynti ohjaa alaa uudelle uralle – kova vuosi muutti kuluttajien käyttäytymistä

Kultasepänliikkeet yrittävät paikata koronan aiheuttamaa liikevaihdon lovea joulumyynnillä.

Ihmisiä jonottamassa koronatestiin Frederikshavnin kaupungissa.

Tanskassa uusia koronarajoituksia voimaan tänään – Kööpenhaminassa yöllä viime hetken jouluruuhka

Ostoskeskukset suljetaan heti, tiukka koronasulku voimaan joulupäivänä. Rajoitukset voimassa ainakin 3. tammikuuta asti.

Postipaketteja hihnalla

Miten verkosta tilaamasi paketin toimitus onnistui? Kerro meille, teemme juttua

Oletko tilannut viime aikoina verkkokaupoista tuotteita? Kerro meille, miten niiden toimitus sujui.

torikojuja Rotuaarilla

Oulun Rotuaarin Tiernatorin myyntikojut siirrettiin torille – markkinat on kielletty, mutta toritoimintaa rajoitukset eivät koske

Moni Rotuaarin Tiernatorille myymään aikoinut oli halukas tulemaan myös torille kauppaamaan tuotteitaan.

Ruokakauppa coop Haaparannassa

Haaparanta aikaistaa joulukuun palkanmaksua vähentääkseen kauppojen ruuhkaa ja koronan leviämisvaaraa

Kunta halua torjua ruuhkaa ja tarjota mahdollisuuden ajoittaa jouluostoksia useammalle päivälle.

Helsingin tuomiokirkko ja Tuomaan markkinat Senaatintorilla.

Tuomaan markkinat pidetään sittenkin – mutta tällä kertaa vain verkossa

Tavallisesti Tuomaan markkinat kokoaa Senaatintorille noin sata yrittäjää.

Silja Massa

Viron koronatilanne pahenee ja rajoitukset tiukkenevat, mutta moni toivoo vielä perinteisen sukujoulun toteutumista

Arkea maailmalta: Virolaiset tekevät joulusuunnitelmia suomalaisiin verrattuna joustavammin, kirjoittaa Ylen Viron-toimittaja Silja Massa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle