Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keskustan puheenjohtaja valtiovarainministeri Annika Saarikko.

Annika Saarikko tulee Ykkösaamuun – mitä haluat kysyä valtiovarainministeriltä?

Suomen keskusta ei halua olla hallituksessa, joka ei sitoudu talousryhtiin. Miksi puolue uhkailee usein hallituksesta lähdöllä? TV1:n Ykkösaamun vieraana on keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko.

Sanna Marin: Hallitus on onnistunut pehmentämään taloudellista iskua ja sen aiheuttamaa velkaantumista

Marin hallitusyhteistyöstä: Kaikki asiat ovat ratkaistavissa, jos halua siihen löytyy

Marinin mukaan hallituspuolueet ovat tiukkojenkin vääntöjen jälkeen pystyneet ratkaisemaan kaikki eteen tulleet kysymykset.

Puoluesihteeri Antton Rönnholm, puheenjohtaja Sanna Marin ja 1. varapuheenjohtaja Niina Malm puhumassa demareiden punavalkoinen puoletunnus taustanaan.

SDP:n vaikuttajat antavat vahvan tuen Sanna Marinille – Ylen kyselyssä puheenjohtaja saa kymppejä ja ylistystä: "Sanna vie meitä eteenpäin"

Demaripäättäjien mielestä puolue saa Marinin johdolla tavoitteensa läpi, eikä puheenjohtaja ole vienyt SDP:tä liikaa vasemmalle. Jotkut katsovat silti puheenjohtajan tehtävän kärsineen pääministerikiireistä.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen puhui eduskunnan suullisella kyselytunnilla.

Oppositio tivasi kyselytunnilla ministereiltä eripuraisesta metsälinjauksesta ja syytti heikosta ennakkovaikuttamista EU:n ilmastoasetukseen

Hallituksen keskiviikkona päättämä linjaus EU:n kestävän rahoituksen luokitteluun kuumensi kyselytunnilla. Oppositio iski hallituspuolueiden erimielisyyteen.

Pääministeri Marin: hallitus jatkaa ravintolarajoituksia

Hallitus jatkaa ravintolarajoituksien voimassaoloa – pääministeri Marin: "Tilanne on huolestuttava"

Hallitus on päättänyt neuvottelut koronarajoituksista. Ministerit jatkavat ravintolarajoitusten voimassaoloa ensi maanantaista lähtien.

Sanna Marin, Annika Saarikko ja Maria Ohisalo eduskunnan suullisella kyselytunnilla.

Keskusta ja vihreät kiistelevät susista ja pelastuskoulutuksesta – Tutkija: Hallituksen sisällä yleistä epäluottamusta

Hallituskumppanien tuore kiista sudenmetsästyksestä osuu keskustan ja vihreiden peruskannattajien syviin näkemyseroihin. Ristivetoa aiheuttaa myös lakiesitysten lähettäminen riitaisina lausuntokierrokselle.

Sanna Marin eduskunnan suullisella kyselytunnilla.

Sanna Marinin hallituksen suosio on romahtanut – puolueista myönteisimmin suhtaudutaan kokoomukseen ja SDP:hen

Hallituksen suosio on laskenut jyrkästi. Tuoreimman Puoluebarometrin tulos on tähän saakka Marinin hallituksen heikoin. Yhä useampi suomalainen arvioi puolestaan opposition suoriutuneen hyvin.

sinuhe wallinheimo

Kokoomuksen mielestä hallituksen EU-kannat taloudesta aivan levällään – Ministeri Tuppurainen: "Suomi ei ole seurailija tai sivustakatsoja"

Kokoomuksen mukaan hallituksella ei ole yhteistä kantaa tärkeisiin EU-asioihin, joten ennakkovaikuttaminen niihin jää heikoksi. Perussuomalaiset taas ajaisi Suomen etua EU:ssa nykyistä voimakkaammin.

Naisten jalkapallon pääsarjan joukkueista suurin osa pk-seudulla: "Olisiko maakunnissa syytä tehdä vähän enemmän työtä?"

Miksi urheiluyhteisö ei noussut barrikaadeille 11,9 miljoonan euron menetyksen edessä? "Ei sattunut olemaan pääministerin bileitä alla"

Jälkihien urheiluasiantuntijoiden mukaan urheiluväki ei reagoinut riittävän nopeasti ja näyttävästi, kun Sanna Marinin hallitus oli leikkaamassa urheilun tukirahoja.

Aleksis Salusjärvi

Aleksis Salusjärven kolumni: Asunnottomien päivät ovat luetut – vielä pitäisi tehdä jotain itse ongelmalle 

Sekä Helsingin kaupunki että Suomen valtio ovat päättäneet lopettaa kodittomuuden lähitulevaisuudessa. Käytännössä niin tuskin tapahtuu, kirjoittaa Salusjärvi.

Jan Vapaavuori kuvattuna viherseinän edessä Helsingin kaupungintalon sisäpihalla.

Olympiakomitean Vapaavuori sai mitä toivoi, mutta isoin kysymys on vielä edessä: "Nyt tarvittaisiin päätöksiä, ettei tulisi enää samanlaista show'ta"

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori toivoo, että pysyvä malli liikunnan ja urheilun rahoituksesta tulisi voimaan vuonna 2023.

Sanna Marin piti tiedotustilaisuun Valtioneuvoston linnassa illalla 15. lokakuuta.

Marin: Hallituksen Veikkaus-kiista on sovittu, edunsaajien leikkaukset perutaan "sataprosenttisesti"

Hallituspuolueet SDP ja keskusta ovat riidelleet leikkauksista julkisesti. Keskustan Antti Kurvinen kuvaili lopputulosta helpotukseksi.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, pääministeri Sanna Marin, opetusministeri Li Andersson ja sisäministeri Maria Ohisalo.

Analyysi: SDP:n ja keskustan välien kriisiytymisellä voi olla arvaamattomat seuraukset

Keskustassa ja SDP:ssä tunnutaan molemmissa miettivän, kumpi veti maton toisen jalkojen alta. Ratkaisua tulehtuneeseen tilanteeseen haetaan tänään hallituksen johtoviisikon voimin, kirjoittaa Ylen politiikan toimittaja Anniina Luotonen.

Miksi tehdä töitä, jos löhöilemälläkin tienaa?

Marja Sannikka: Työnteko ei aina maksa vaivaa

Suomessa on edelleen tilanteita, joissa sohvalta ei kannata vaivautua töihin, koska tulot eivät siitä juuri parane. Olisiko jo aika purkaa kannustinloukut, kysyy Marja Sannikka videoblogissaan.

Olkiluoto 3-ydinvoimala.

Hallitus salasi, että se lobbaa ydinvoimaa ekoleiman saavien energiamuotojen joukkoon – vihreille päätös ei ollut tällä kertaa “dramaattinen”

EU-komissio päättää syksyllä, mitkä energiamuodot katsotaan ilmaston kannalta kestäviksi, jotta ne voivat saada rahoituksen ekoleiman. Ydinvoima ei ollut komission esityksessä mukana keväällä.

Sanna Marin helsinkiläisessa "Levain" kahvilassa

Pääministeri Marin: Kerron vapaa-ajastani, koska nyt sellaista on

Moni on ihmetellyt, mihin pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin pyrkii viesteillä vapaa-ajastaan ja yksityiselämästään. Marinin mukaan hän ei pyri mihinkään. Hän sanoo kertovansa vapaa-ajastaan, koska nyt sitä hänellä on, toisin kuin kiivaimpina koronakuukausina.

Päämininisteri Marin poliisien määrärahoista

Pääministeri Marin puolusti budjettiesitystä tasapainoiseksi – Kokoomus uhkasi välikysymyksellä poliisien määrärahoista, hallitus turvaa rahoituksen lisäbudjetista

Oppositio arvosteli valtion holtitonta velkaantumista, budjettipäätösten painotusta ilmastoon ja työllisyyspäätösten siirtämistä. Poliisin määrärahojen vaje sai erityisen paljon huomiota ensi vuoden talousarvion lähetekeskustelussa.

Lapsi Kabulin lentokentällä.

Suomi jätti evakuoimatta Afganistanista tulkit ja vartijat, Ruotsi ei – Tutkijat: Hallitus väisteli vastuuta ja teki mielivaltaisia rajauksia

Kun Suomi vasta väänsi kättä lainkohdasta, osa maista oli jo käynnistänyt afganistanilaisten evakuoinnit. Suomi evakuoi Afganistanista lopulta pienen joukon moniin muihin maihin verrattuna ja jätti vastuun tulkeista muille. 

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Hallituksen uusi koronastrategia tähtää Suomen avautumiseen pian – valtakunnalliset toimet loppuvat, alueiden rooli kasvaa

Hallitus on hyväksynyt uuden koronastrategian. Strategia tähtää rajoitusten purkamiseen asteittain heti, mutta sisältää myös ”hätäjarrun”.

HUSin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen, Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet, virologian professori Olli Vapalahti.

Tässä asiantuntijoiden neuvot uutta koronastrategiaa pohtiville päättäjille – Vapalahti: "Jos tämä trendi jatkuu, se on jo liikaa"

Asiantuntijat vaativat koronarajoitusten kiristämistä, jotta koko heinäkuun kasvaneet tartuntaluvut saataisiin hallintaan. He pitäisivät rajoitustoimia voimassa siihen asti, kunnes rokotekattavuus on Suomessa riittävällä tasolla. Rokotuksia tulisi nopeuttaa kaikin keinoin.

Riikka Purra

Ylen kysely perussuomalaisten vaikuttajille: Riikka Purra ylivoimainen suosikki uudeksi puheenjohtajaksi

Selvä enemmistö Ylen kyselyyn vastanneista perussuomalaisista vaikuttajista kannattaa Riikka Purraa uudeksi puoluejohtajaksi. Mieluisin hallituskumppani olisi kokoomus, kun taas vihreitä karsastetaan. Kyselyyn vastasi noin 90 perussuomalaista.

Maahantuloa hidastetaan korkean riskin maista

Maahantuloa hidastetaan korkean riskin maista, rajalla testistä kieltäytymisestä voi seurata rangaistus: katso tallenne STM:n tiedotustilaisuudesta

Hallituksen sisällä oli erimielisyyttä matalan tautiriskin määritelmästä. Aikaisemmin raja on ollut 25 tartunnassa 100 000 asukasta kohden.

Annika Saarikko ja kuvassa selin Anna-Maja Henriksson.

Marinin hallitus saa sapiskaa menokehysten rapauttamisesta – Valtiontalouden tarkastusvirasto pelkää käytännön yleistyvän

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) on julkaissut arvionsa Suomen finanssipolitiikasta. VTV:n mukaan hallituksen puoliväliriihen päätökset poiketa menokehyksistä vuosina 2022 ja 2023 vaarantavat Suomen maineen luotettavana ja päätöksentekokykyisenä toimijana.

Pääministeri Sanna Marin vastausvuorossa eduskunnan suullisella kyselytunnilla

Lääkäreiden saaminen syrjäseudulle, maakuntavero ja äänestysinto aluevaaleissa huolestuttivat kyselytunnilla

Kyselytunnin aiheisiin nousivat myös matkusrajoitukset. Hallitus päätti höllennyksistä torstaina. Oppositiossa katsotaan, että Suomi on jo myöhässä matkailun avaamisessa.

Kuvassa ministerit saapuvat paikalle tiedotustilaisuudessa lokakuussa 2020.

Analyysi: Kun Marinin hallitus ymmärsi riisua sote-uudistuksen luurangoksi, alkoi tapahtua – mutta todellisuus paljastuu vasta käytännössä

Savu soten taistelutantereella alkaa hälvetä ja uudistuksesta näyttää vihdoin tulevan totta. Esitys on nyt monella tapaa enemmän mahdollinen kuin aiemmat, mutta montaa asiaa joudutaan vielä hiomaan, erikoistoimittaja Tiina Merikanto arvioi.

Ihmisiä ravintolan terassilla.

Hallituksessa muhii riita yleisötilaisuuksien avaamisesta, ja siksi ravintolarajoituksiakaan ei päästä höllentämään pahimmilla tautialueilla

Ylen tietojen mukaan ravintolarajoitusten lievennyksiä olisi tulossa tällä viikolla Etelä-Karjalaan ja Länsi-Pohjaan, mahdollisesti myös Varsinais-Suomeen.

Kuvassa on maahan piirtyviä varjoja Helsingin keskustassa elokuussa 2020.

Ylen kysely kansanedustajille: Suurin osa vastaajista ei laskisi nuorten rikosvastuun ikärajaa – "Eivät väkivallan syyt poistu sillä"

Nuorten väkivalta on puhuttanut pitkin vuotta. Ylen kyselyssä kansanedustajille vastuuikärajan alentaminen nykyisestä 15 vuodesta ei saa hallituspuolueissa juurikaan kannatusta. Perussuomalaisissa sen sijaan on siihen halua. Katso, mitä mieltä oma kansanedustajasi on.

Maria Ohisalo bär en blommig, svart klänning och ett svart munskydd och står vid ett talarpodium.

Hallitukselta poliisille kolme miljoonaa euroa nuorten rikollisuutta ehkäisevään työhön – Ohisalo: Osa nuorista voi todella pahoin

Hallitus kohdentaa kolmen miljoonan euron lisärahoituksen poliisin ennaltaestävään toimintaan. Sen tarkoituksena on ehkäistä nuorten pahoinvointia ja nuorisorikollisuutta. Hallitus on huolissaan ongelmien kasautumisesta jo valmiiksi pahoinvoiville nuorille.

Anne Berner

Anne Bernerin loikka ministerin tehtävistä SEB-pankkiin soitti hälytyskelloja aikoinaan – Marinin hallitus valmistelee nyt ministereille karenssit

Sanna Marinin hallitus teki joulukuussa 2019 periaatepäätöksen, jossa ministerit sitoutuivat vapaaehtoisesti ilmoittamaan pääministerille ja valtion virkamieseettiselle neuvottelukunnalle, jos he aikovat siirtyä muihin tehtäviin hallituskaudella.

Suvimarja Rannankari-Norjanen, Vantaa. 20.5.2021.

Hallitus linjasi: Syrjäytyminen ja sosiaalinen pahoinvointi uhkaavat Suomen turvallisuutta – Moni kokee elämänsä kuitenkin turvalliseksi

Valtioneuvosto on listannut Suomen turvallisuutta uhkaavat asiat selonteossaan. Hallitus varautuu myös laajoihin ja vakaviin kriiseihin.

Eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta. Välikysymysäänestys hallituksen puoliväliriihessä tekemistä päätöksistä.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 106-75, oppositio oli tyytymätön kehysriihipäätöksiin – katso, miten kansanedustajat äänestivät

Välikysymyksessä olivat mukana kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike. Niiden mukaan hallitus on kyvytön tekemään päätöksiä talouden vakauttamisesta ja työllisyysasteen nostamisesta.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo

EU:n elvytys kuumentaa taas tunteita eduskunnassa – Tässä viisi asiaa, jotka sinun on hyvä tietää tämän päivän kiistanaiheesta

Koko Euroopan elvytyspaketti voi kaatua, ellei se saa keskiviikon äänestyksessä kahden kolmasosan enemmistöä Suomen eduskunnassa. Kerrataan ennen tämän päivän keskustelua, miten tähän on tultu ja mistä äänestyksessä on kyse.

Antti Häkkänen ja Annika Saarikko

"Miten pystytte hallituskauden jälkeen katsomaan peiliin?" – Oppositio haastoi hallitusta taloudesta ja työllisyydestä kyselytunnilla

Kyselytunti oli ensimmäinen pitkäksi venähtäneen ja riitaisen kehysriihen jälkeen. Hallitus joutui vakuuttelemaan velanoton tarpeellisuutta ja työllisyystoimien vaikuttavuutta.

Anna-Maja Henriksson, Annika Saarikko, Jussi Saramo ja Sanna Marin kesärannassa.

Lue tästä nopeasti hallituksen kehysriihen keskeisimmät päätökset – hyötyjiä esimerkiksi öljylämmityksestä luopujat

Riihen suoriin hyötyjiin voivat kuulua ainakin kotitalousvähennyksen käyttäjät ja työsuhdeautoilijat. Ulkomaisia sijoittajia taas voi odottaa voittojen laajempi verottaminen.

Hallitus kokoontuu Säätytalolla

Näistä asioista hallitus päätti riihessä: 370 miljoonan euron leikkaukset edessä vuonna 2023, työllisyystoimille luvataan yli puolen miljardin euron vaikutusta

Kokosimme tähän juttuun keskeiset päätökset hallituksen ennätyksellisen vaikeista kehysriihineuvotteluista. Eniten kiistaa neuvotteluissa aiheuttivat työllisyyspäätökset ja valtion menojen mittaluokka.

Onko puoliväliriihi johtanut hallituskriisiin?

Ylen aamu tänään: Puoliväliriihi on jatkunut jo lähes viikon – Onko hallitus ajautunut kriisiin? Katso lähetys tästä

Turkki miehitti Kyproksen pohjoisosan vuonna 1974. Tänään alkavat uudet neuvottelut Kyproksen yhdistämiseksi. Vieraana myös kapellimestari Emilia Hoving, jolle myönnettiin tänä vuonna Kritiikin Kannukset -palkinto.

Annika Saarikon puhe Keskustan puoluevaltuustossa

Keskustan Saarikko: Hallitus, joka ei pysty päättämään taloudesta, ei pysty huolehtimaan muistakaan tehtävistään

Keskustajohtaja varoitteli puheessaan puoluevaltuustolle velkaantumisesta ja sanoi hallituksen tilannetta vakavaksi.

Neljä THL:än koronajulistetta.

Ei enää torumista, käskyjä tai teknisiä yksityiskohtia! Katso, miten viestinnän tutkijat olisivat kertoneet meille koronasta

Asiantuntijoiden mielestä koronaviestintä olisi voinut vedota suomalaisten yhteisöllisyyteen ja aktiivisuuteen käskyjen ja kieltämisen sijaan.

Sanna Marin Säätytalon neuvotteluhuoneessa.

Analyysi: Sanna Marinin hallitus elää politiikan parisuhdekriisiä

Koronakriisin jälkeen hallitus huomasi, ettei sitä yhdistä juuri mikään, kirjoittaa politiikantoimittaja Maria Stenroos.

Partiolaiset Kerttu Marttinen, 12 ja Jenna Kivisoja, 13 etsivät pihkaa puusta.

Pääseekö terapiaan ja riittääkö tukiopetusta kaikille? Tässä neljä kysymystä, joiden takia hallituksen kehysriihen pitäisi kiinnostaa nuoria

Hallitus ratkaisee lähipäivinä, kuinka paljon nuoret saavat tukiopetusta ja apua työnhakuun koronan jälkeen.

Annika Saarikko puhui medialle Säätytalolla 23. maaliskuuta.

Analyysi: Marinin hallituksen puoliväliriihessä asetelma on keskusta vastaan muut

Hallitus ei pystynyt sopimaan vielä mistään ensimmäisenä puoliväliriihen päivänä, kirjoittaa Maria Stenroos.

Annika Saarikko ja Sanna Marin Eduskuntasalissa.

Analyysi: Keskustan heikko kannatus kiristää hallituksen puoliväliriihen ilmapiiriä

Puoliväliriihessä Marinin hallitus linjaa hallituskauden kahden viimeisen vuoden politiikkaa.

Marin: Stora Enso on kova isku, tukea alueelle tulossa

Hallitus kertoo keskiviikkoaamuna kello 9 koronatilanteesta ja rajoitusten purkamisesta

Hallitus on käynyt läpi rajoitusten purkusuunnitelmaan tulleen palautteen ja päivittänyt agendaansa.

Pääministeri Sanna Marin. 31.3.2021.

Budget talks focus on pandemic recovery, unemployment

PM Sanna Marin's cabinet is expected to unveil plans for improving employment in budget talks next week.

Pormestarit Jan Vapaavuori ja Lauri Lyly

Kuusi suurinta kaupunkia arvostelee hallitusta – Vapaavuori: EU:n elvytysrahat käytetään valtion hankkeisiin, vaikka eniten ovat kärsineet kaupungit

Kaupunkien johtajat ihmettelevät, miksi rahat suunnataan hankkeisiin, jotka eivät elvytä eivätkä uudista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle