Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Henkilö vartioi jonottavia ihmisiä.

”Ainoa vaihtoehto olisi mennä väkisin hakemaan lapset” – näiden kolmen syyn takia suomalaislapsia ei haeta al-Holin leiriltä

Al-Holin leirillä on edelleen kymmenkunta suomalaista, joista suurin osa on lapsia. Yle kysyi ulkoministeriöstä, miksi lapsia ei aiota hakea turvaan leiriltä.

Näkymä al-Holin pakolaisleiristä.

Kurdijoukot varoittavat voivansa joutua hylkäämään vankileirit Syyriassa, jos Turkki tekee maahyökkäyksen – al-Holissa yhä kymmenkunta suomalaista

Turkki on uhannut, että se voi tehdä maahyökkäyksen Pohjois-Syyriaan. Kurdijoukot valvovat alueella esimerkiksi al-Holin leiriä, jolla pidetään äärijärjestö Isisin taistelijoiden perheenjäseniä.

Naisia ja lapsi Al-Holin leirillä.

Lääkärit ilman rajoja: al-Holin leirin asukkaita on kuollut odottaessaan lupaa päästä sairaalaan

Al-Holin vankileirillä kuoli viime vuonna 79 lasta, sanoo Lääkärit ilman rajoja -järjestö. Leirillä asuu yhä kymmenkunta suomalaista.

Ulkoministeriön konsulipäällikö Jussi Tanner kommentoi viisumiasioita Ylelle.

Al-Holin leirillä olleiden palauttaminen Suomeen on maksanut noin 560 000 euroa

Leirillä olleiden suomalaisten palauttamisesta on kertynyt matkustamisesta ja turvallisuusjärjestelyistä.

Kvinnor och barn på fånglägret al-Hol i Syrien.

Lauantai 22.10.2022 (radio)

Venäjän iskut Ukrainassa. Posti. Al-Holin leirin suomalaislapset. Liikenneonnettomuus Intiassa. Sää.

Lapsia al-Holin leirillä.

Suomalaislapsilla on edessä neljäs talvi al-Holin leirillä – YK:n mukaan lapset pitää kotiuttaa Syyriasta, Suomen mukaan se on mahdotonta

Osa Al-Holin leirin suomalaisten lasten omaisista selvittää mahdollisuuksia saada Suomen valtiolta korvauksia. Mutta miten Suomi voisi auttaa leirillä yhä olevia, jos äidit eivät tahdo palata?

Joutsenon vastaanottokeskus Konnunsuolla

Keskiviikko 12.10.2022 (radio)

YK arvostelee Suomea al-Holin leirin lapsista. Suomeen tulee ensi vuonna noin 1000 kiintiöpakolaista. Britanniassa kuningas Charles kruunataan toukokuussa. Sää on pilvinen.

Al-Holin leirillä olevia naisia.

Finland violated rights of Finnish children in Syria, UN committee finds

Three remaining children, aged 5-6, are still being detained "in closed camps in a war-like zone," the UN Child Rights Committee said.

Lapsia al-Holin leirillä.

YK: Suomi rikkoi al-Holin leirillä olleiden lasten oikeuksia – Asiantuntija: "Onhan se hirveän murheellinen juttu"

YK:n komitean päätös perustuu kuuden suomalaislapsen kohteluun al-Holin leirillä Pohjois-Syyriassa. Ulkoministeriön mukaan kotiuttamisten onnistuminen ei ole kiinni pelkästään Suomen valtion tahdosta.

Lapsia ja naisia al-Holin leirillä.

Poliisi keskeytti ulkoministeriön al-Hol-asiakirjojen tietovuotoa koskevan tutkinnan

Poliisin mukaan vuodettujen tietojen salassapidettävyydestä ei saatu selvyyttä.

Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen seisoo Rastilan kartanon puistossa kädet ristissä ja katsoo suoraan kameraan.

Lapsiasiavaltuutettu: Lasten uskonto, ihonväri ja tausta vaikuttavat suomalaisten haluun auttaa – "Jokaisella on oikeus tulla autetuksi"

Ukrainalaislapsia on autettu sellaisella innolla, jolla myös al-Holin lasten auttamiseen olisi pitänyt suhtautua, sanoo lapsiasiainvaltuutettu Elina Pekkarinen Ylen 8 minuuttia -ohjelmassa.

Al-Holissa edelleen kymmeniätuhansia naisia ja lapsia. Video: Ivar Heinmaa / Yle

Viisi minuuttia al-Holissa: Tappouhkaus, kiviä ja kananmunia – levottomassa leirissä on myös suomalaisia, mutta on epäselvää, haluavatko he enää Suomeen

Valta on ainakin osittain siirtynyt vartijoilta vartioitaville leirissä, jossa pidetään ääriliike Isisin alueella oleskelleita naisia ja lapsia.

Ylen Uutispodcastin vieraana Jussi Tanner, ulkoministeriön erityisedustaja Al-Holin asiassa.

Uutispodcast: Kaikkia al-Holin suomalaisia ei todennäköisesti voida kotiuttaa – UM:n Tannerin mukaan viimeisten perheiden tilanne vaikein

Al-Holin vankileirillä on yhä kymmenkunta suomalaista, joista suurin osa on lapsia. Kotiuttamisoperaatiota johtavan Jussi Tannerin mukaan kaikkien suomalaisten kotiuttaminen ei vaikuta todennäköiseltä.

Liukas piha.

Lauantai 11.12.2021 (radio)

Koronatartuntoja todetaan nyt lapsilla. Ravintolat uskovat, että pikkkujoulukaudesta tulee huono. Suomi kotiutti äidin ja lapset Syyriasta. Autot kolaroivat liukkaassa kelissä. Ajokeli on huono myös sunnuntaina.

Al-Holin leirillä olevia naisia.

Suomi kotiutti äidin ja neljä lasta Syyriasta – olleet al-Holin leirillä

Ulkoministeriön tiedotteen mukaan yksi lapsista on täysi-ikäinen ja nuorin alle viisivuotias.

Al-Holin leiri maaliskuussa.

Tanska evakuoi naisia ja lapsia al-Roj´n leiriltä Syyriasta

Lapsista yhdeksän on syntynyt Tanskassa.

Ihmisiä leipäjonossa

Maanantai 27.9.2021 (tv)

Saksan vaalit. Ruoka-apu. Al-Holin lapset. Sää.

Lapsia al-Holin leirillä.

HS: Suomi järjesti salassa etäkoulua al-Holin leirin suomalaislapsille – ulkoministeri Haavisto: Olemme ylpeitä lasten koulunkäynnistä

Helsingin Sanomat kertoi Suomen järjestäneen etäopetusta al-Holin leirillä. Opiskelu järjestettiin salassa leiriä vartioivilta sotilailta, koska kännykät olivat leirillä kiellettyjä.

Naisia ja lapsi Al-Holin leirillä.

Syyriasta luovutettiin Suomeen al-Holissa ollut nainen ja hänen kaksi lastaan

Suomen viranomaiset hakivat kolmikon Syyriasta keskiviikkona. Suomeen he saapuivat perjantaina.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken (vas.) ja Italian ulkoministeri Luigi Di Maio kohtasivat Isisin vastaisen koalition kokoontumisessa Roomassa.

"Tämä on kestämätön tilanne" – USA hoputtaa liittolaisiaan kotiuttamaan Isisin riveissä taistelleet kansalaisensa

Kansainvälinen Isisin vastainen liittouma kokoontui tänään Roomassa. Yhdysvaltain ulkoministeri vaati maita kotiuttamaan Syyrian vankileireillä olevat Isisiin liittyneet kansalaisensa. Myös suomalaisia on edelleen al-Holin leirillä.

al-Hol leiri

EU, USA ja Syyrian kurdit puivat Isisin alueelta kiinniotettujen ulkomaalaisten kohtaloa – Suomen edustaja: "Kovin kauan ratkaisua ei voida enää odottaa"

Syyrian erityisedustajan Jussi Tannerin mukaan länsimaat näyttävät alkavan nähdä kansalaistensa kotiuttamisen aiempaa enemmän ainoaksi vaihtoehdoksi.

Naisia ja lapsia kuorma-auton luona.

Tanska muutti kantaansa: Hallitus aikoo tuoda Syyrian Isis-vankileireiltä maahan 19 lasta ja kolme äitiä, joilla on Tanskan kansalaisuus

Kyseessä on huomattava suunnanmuutos hallitukselta, jonka pääministeri oli useita kertoja vakuutellut, että Tanska ei nouda kansalaisiaan takaisin Syyrian leireiltä.

Suomalaisia naisia al-Holin leirillä

Asiantuntija: Norjan Isis-tuomio ei mahdollinen Suomessa – kotityöt eivät riitä terrorismirikokseksi

Rikosoikeuden professori on yllättynyt Norjan tuomiosta. Suomessa perheen hoitaminen ei olisi tuomittavaa terroristisen toiminnan edistämistä.

Al-Holin leiri maaliskuussa.

HS: Kahta al-Holista palannutta naista on epäilty ihmiskaupasta

Keskusrikospoliisi on on tutkinut kahta Syyrian al-Holin leiriltä palannutta naista epäiltynä ihmiskaupasta. Naiset ovat vieneet epäilyjen mukaan lapsia Syyriaan tietoisina terroristijärjestön hallinnasta alueella.

Al-Holin leiri maaliskuussa.

Esitutkinta Al-Holin leirin asiakirjasta lopahti epäillyn puutteeseen

Asiakirja on ollut erehdyksen takia suuren virkamiesjoukon saatavilla.

YPG Koillis-Syyriassa toimivan kurdihallinnon armeijan sotilaat pidättämässä ihmisiä.

Tuhansien sotilaiden turvallisuusoperaatio al-Holissa – Isis-johtajia pidätetty, leiristä löytyi tunneli ja ammuksia

Al-Holin turvallisuustilanne on yhä huonompi. Leirissä on murhattu tänä vuonna ainakin neljäkymmentä ihmistä.

Bild från lägret i al-Hol.

Kurdit ovat ottaneet al-Holin leirillä kymmeniä kiinni Isisin vastaisessa operaatiossa – Suomen ulkoministeriö seuraa tilannetta

Ulkoministeriö ei kommentoi mahdollisia leirin suomalaisiin kohdistuvia toimenpiteitä.

Tuomas Pöysti pimenevässä illassa Senaatintorilla. Tuomas on pukeutunut tummansiniseen pukuun. Vaaleansinisen kauluspaudan parina on punainanen kravatti ja rintataskusta pilkistää punaisilla ympyröillä koristeltu valkonen liina.

Chancellor of Justice criticises ministry over al-Hol affair, but suspects no crime

Ministry management tried to transfer Pasi Tuominen after disagreements over repatriations from the al-Hol refugee camp.

Tuomas Pöysti pimenevässä illassa Senaatintorilla. Tuomas on pukeutunut tummansiniseen pukuun. Vaaleansinisen kauluspaudan parina on punainanen kravatti ja rintataskusta pilkistää punaisilla ympyröillä koristeltu valkonen liina.

Oikeuskanslerilta moitteet ulkoministeriön virkamiesjohdolle al-Holin tapaukseen liittyen – rikosepäilyyn ei kuitenkaan ole aihetta

Konsulipäällikkö Pasi Tuominen pyrittiin siirtämään kotiuttamisiin liittyvien erimielisyyksien vuoksi toisiin tehtäviin.

 Suomalainen poika al-Holin leirissä Koillis-Syyriassa.

Al-Hol-operaation hintalappu: suomalaisten kotiuttaminen maksoi 395 000 euroa – UM: turvallisuuden kannalta paras kotiuttaa lapset pian

Operaatiota johtavan ulkoministeriön erityisedustajan Jussi Tannerin mukaan avustustehtävä on yhä kesken.

al-Hol leiri

Norjassa alkoi al-Holin leiriltä lasten kanssa noudetun naisen oikeudenkäynti – naisen syytetään osallistuneen Isisin toimintaan

Nyt 30-vuotias nainen kertoi käräjäoikeudessa olevansa syytön ja halunneensa palata Syyriasta kotiin jo ensimmäisten kolmen kuukauden jälkeen.

Naisia ja lapsi Al-Holin leirillä.

Kolme kuoli tulipalossa Syyrian al-Holin leirillä

Tulipalo sai alkunsa lieden räjähdyksestä, kun joukko syyrialaisia oli juhlinut leirillä häitä. 

Lapsia al-Holin leirillä.

YK:n edustajat vaativat kymmeniä maita hakemaan kansalaisensa al-Holista ja vastaamaan kysymyksiin DNA-testeistä, Suomi mukana listalla

Aikuisia ja lapsia on pakotettu leirillä DNA-testeihin ja myös Suomelta kysytään, hyväksyykö se leirillä olevien kartoitukset.

Bild från lägret i al-Hol.

Al-Holin leiriltä lasten kanssa noudettu nainen sai Norjassa syytteen osallistumisesta Isisin toimintaan

Lisäksi 16-vuotias syyrialaispoika vangittiin Norjassa perjantaina terroritekojen valmistelusta epäiltynä.

al-Holin leiri.

Al-Holin leiriltä haettu norjalaisnainen sai syytteen osallisuudesta Isisin toimintaan

Syyttäjä linjasi lasten ja kodin hoitamisen Isisin avustamiseksi.

 Naisia Al-Holin leirillä.

YK: Al-Holin leirillä surmattu useita ihmisiä alkuvuoden aikana

Leirillä on YK:n arvion mukaan entistäkin levottomampaa.

Naisia ja lapsia aurinkoisessa säässä al-Holin leirillä Syyriassa 21. joulukuuta.

Al-Holin äitien paluu herätti jälleen keskustelun Suomen terrorismilakien uudistamisesta – miksi terroristijärjestöön kuuluminen ei ole jatkossakaan rikos?

Oikeusministeriössä valmistellaan muutoksia terrorismia koskeviin lakeihin. Esitysten pitäisi olla valmiina keväällä.

Löytyykö koronaviruksesta vielä lisääkin uusia muunnoksia?

Ylen aamu tänään: Syyriasta al-Holin vankileiriltä tuodut asettuvat asumaan Suomeen – millaisia toimia heihin kohdistuu? Katso lähetys tästä

Onko Isosta-Britanniasta löytynyttä viruksen muunnosta jo Suomessa? Kotimainen komedia Peruna saa ensi-iltansa joulupäivänä.

al-Holin leiri.

Suomeen saapui al-Holin leiriltä keskitysleirimäisistä olosuhteista kuusi lasta – tavoite saada heidät jo kevään aikana suomalaiseen päiväkotiin

Sosiaali- ja terveysministeriö ei ole kertonut, minne Syyriasta tuodut lapset ja naiset kotiutetaan.

Ulkoministeri Haavisto kommentoi al-Holin lasten ja naisten kotiuttamista

Ulkoministeri Haavisto al-Hol-kotiutuksista: Sain tarkan tiedon asiasta perjantaina, leirille jääminen olisi ollut suurempi turvallisuusriski

Oppositio ihmettelee, miksi Suomeen tuodaan aikuisia, jotka ovat lähteneet vapaaehtoisesti terroristiseen toimintaan.

Professor Kimmo Nuotio står framför en bokhylla.

Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio arvioi al-Holin äitien palautusta: "Oikeusvaltiossa toimitaan juuri tällä tavalla"

Suomi kotiutti sunnuntaina al-Holin leiriltä Syyriasta kuusi lasta ja kaksi aikuista äitiä.

Missä järjestyksessä suomalaiset rokotetaan?

Ylen aamu tänään: Kuinka pian rokotusten alkamisesta voidaan purkaa koronarajoituksia? Katso lähetys tästä

Al-Holin leiriltä Koillis-Syyriasta kotiutettiin viikonloppuna Suomeen äitejä ja lapsia. Aamun lopuksi annamme lukuvinkkejä joululomalle.

Sähköbussi.

Sunnuntai 20.12.2020 (radio)

Al-Hol. Koronavirusmutaatio. Postipaketit. Sähköbussit. Sääennuste.

Erityisedustaja Jussi Tanner ulkoministeriöstä osallistui karanteenin vuoksi etäyhteydellä ulkoministeriön tiedotustilaisuuteen koskien kotiutuksia al-Holin leiriltä 20. joulukuuta 2020.

Analyysi: Suomi näyttää tietä al-Hol-kotiutuksissa – ravisuttavalla päätöksellä on yhdet kasvot

Suomen linja on nyt kirkas: myös al-Holin äidit tuodaan kotiin. Tähän asti juuri mikään maa ei ole halunnut kotiuttaa naisia, kirjoittaa Ylen toimittaja Sara Rigatelli.

Lapsia ja naisia al-Holin leirillä.

Jihadismin tutkija al-Holin äitien kotiutuksista: Sataprosenttista varmuutta turvallisuusriskeistä ei todennäköisesti saavuteta

Suomen viranomaiset ovat tänään kotiuttaneet Koillis-Syyriasta kaksi äitiä ja heidän kuusi lastaan. Suomalaisviranomaiset osallistuivat al-Holin äitien kotiuttamiseen nyt ensimmäisen kerran.

Kuvassa on kyltti, jossa lukee Keskusrikospoliisi.

KRP tekee esiselvityksen al-Holin leiriltä kotiutetuista, supo: jokaisen palaajan mahdollisesti aiheuttama uhka arvioidaan yksilöllisesti

Esiselvityksessä käydään läpi, ovatko palaajat mahdollisesti syyllistyneet rikoksiin Suomesta poissa ollessaan.

Naisia al-Holin leirillä.

Oppositio arvostelee al-Holin leirin äitien kotiuttamista – Halla-ahon mielestä tarkkaan harkittu ajoitus

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo korostaa, että leireiltä palaavat aikuiset ovat turvallisuusuhka Suomelle.

Lapsia al-Holin leirillä.

Al-Holista kotiutettiin nyt myös aikuisia – paljonko paluut ovat maksaneet, mitä leirillä vielä oleville tapahtuu?

Syyrian leireillä on yhä parikymmentä suomalaista lasta ja naista. Loputkin halukkaat yritetään todennäköisesti palauttaa Suomeen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle