Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Etelä-Koreasta saapuneet kolme turistia istumassa Helsingin Espan lavan yleisöpenkillä ja katsomassa kameraan. Keskellä heillä on valkoinen lippu, jossa on tekstiä.

Matkailijat Helsingissä uskovat, että viileä sää tuo Suomeen lomailuryntäyksen: ”Tämä paikka on lähivuosina täynnä turisteja”

Sveitsiläinen Patrick uskoo, että Etelä-Euroopassa aiemmin kesänsä lomailleet ihmiset siirtyvät jatkossa Pohjoismaihin. Ilmastonmuutos huolestuttaa turisteja.

Neljätoista ulkomaista matkaaja pääsi osallistumaan ilmaiselle onnellisuuskurssille Rantasalmelle 150 000 hakijan joukosta.  Visit Finlandin järjestämällä kurssilla on tarkoitus löytää sisäinen suomalaisuus.

"Luulen löytäneeni sisäisen suomalaisuuteni" – 150 000:n joukosta valitut onnellisuuskurssilaiset retkeilevät ja paistavat poroa Etelä-Savossa

Neljätoista ulkomaista matkaaja pääsi osallistumaan ilmaiselle onnellisuuskurssille Rantasalmelle. Visit Finlandin järjestämässä markkinointiponnistuksessa on tarkoitus löytää sisäinen suomalaisuus.

Kevytrakenteinen erämaja

Tampereen Viikinsaareen on suunnitteilla mökkejä, vaikka aiemmin saaressa ei ole saanut edes leiriytyä

Tampereen Viikinsaareen kaavaillaan ensi kesäksi seitsemää vuokrattavaa kevytrakenteista mökkiä. Lupaa niille ei ole vielä annettu.

M/S Kökar parkissa Perämerellä.

Matkailujäänmurtaja Sampon tuuraaja M/S Kökar on aloittanut risteilyt Perämerellä

Turusta apuun saatu vara-alus M/S Kökar vie matkailijoita risteilylle ja jääkelluntaan, kunnes Sampo toimii jälleen.

Tapani Laaksomies laittaa polttopuuta museoveturin tulipesään.

Tämän höyryveturin piti kuskata olympiaturisteja, mutta se päätyikin sotaan – nyt ainutlaatuinen pala rautatiehistoriaa on uhattuna

Nurmeslaisessa veturitallissa majailee yksi Suomen seitsemästä liikennekelpoisesta leveäraidehöyryveturista. Veturin ainutlaatuiseen historiaan tullaan tutustumaan ympäri Eurooppaa.

Kallioniemen kesähuvila.

Veneilijöiden suosima Kallioniemen kesäravintola pysyy suljettuna tämän kesän

Kaupunki ei löytänyt Ristiinan Kallioniemeen uutta yrittäjää täksi kesäksi. Kallioniemen rvintolatoiminta kilpailutetaan uudelleen syksyllä.

Lahti-puuteos Vesijärven rannassa. Lunta maassa ja maisema järvelle taustalla.

Lahden seutu valittu Euroopan 9. parhaaksi matkakohteeksi

Samalla Lahden seutu valittiin Euroopan parhaaksi kestävän matkailun matkailukohteeksi.

Ihmisiä kävelyllä aurinkoisena pakkaspäivänä Lahden Vesijärven jäällä. Lapsia vedetään pulkassa, hiihtäjiä jäätien vieressä

CNN nosti Lahden yhdeksi tämän vuoden unelmamatkakohteista – Lahti Regionin toimitusjohtaja: "Tätä ei voi euroissa mitata"

Lahti Regionin toimitusjohtajan Raija Forsmanin mielestä Suomen suurin haaste matkailualan kovassa kilpailussa on tunnettuuden lisääminen.

Puiden ympäröimä katu Lahdessa Vesijärven rannassa. Ihmisiä kävelylenkillä kadulla, lunta vähän maassa, aurinko paistaa.

Lahden seutu on ehdolla Euroopan parhaaksi matkakohteeksi

Voittaja valitaan 20 kohteen joukosta helmikuun 2022 aikana.

Pajarinhovin vesipuiston allasosastoa.

Pajarinniemen matkailua halutaan kehittää Kiteellä

Alueella toimii matkailukeskus Pajarinhovi, josta löytyy esimerkiksi hotelli, huviloita, tanssipaviljonki, kylpylä ja eläinpuisto.

M/s Jenny -alus laiturissa Kokkolan leirintäalueella.

Matkailuennätykset rikkoontuivat jälleen Kokkolan Tankarissa – yöpymiset kasvoivat yli puolella

Kokkolan Matkailussa uskotaan, että majakkasaaren vetovoima kestää ensi kesänäkin, vaikka matkailu ulkomaille lisääntyy. Vierailijoille jaetaan jatkossa aiempaa enemmän tietoa saarella oleskelusta, että sen luonto kestää lisääntyneen kulutuksen.

Hotelli Järvisydämen vastaanotto maaliskuussa 2021.

Syyslomakausi täynnä vilinää Etelä-Savossa – tulevaisuuden suhteen ollaan toiveikkaita ja luottavaisia

Etelä-Savo on ollut matkailijoiden suosiossa syyslomien aikaan. Matkailualalla on korona-aikana ollut vaikeuksia niin matkailurajoitusten, viranomaisten ohjeistusten kuin työvoiman saatavuudenkin kanssa, mutta nyt alkaa helpottaa.

Pienet hiihtokeskukset sinnittelevät muuttuvassa ympäristössä. Katso videolta, miltä Pääskyvuoressa näyttää.

Ilmastonmuutos ja maaseudun tyhjeneminen uhkaavat pieniä hiihtokeskuksia – rinnekeskuksen vetäjä: “Säiden armoillahan tässä ollaan”

Pienten hiihtokeskusten väheneminen on viime vuosina pysähtynyt. Alan kattojärjestössä uskotaan kuitenkin uuteen pudostuspeliin. Syinä ovat ilmastonmuutos ja maaseudun hiljeneminen.

Hiihtohissi, johon mahtuu kuusi henkeä

Ylläkselle ensi kesänä reilun kilometrin mittainen tuolihissi – Euroopan aluekehitysrahasto tuki hanketta

Kuuden hengen tuolihissi on jatkossa käytössä myös kesäisin, kun osa tuoleista korvataan pyörönkuljetustelineillä.

Indonesian Bali avautuu varovasti turismille

Kaakkois-Aasia avaa hiljalleen ovia turisteille – Phuketin lomasaarella vieraillut muutamassa kuukaudessa jo yli 40 000 rokotettua lomailijaa

Koronapandemian takia asetetut rajoitukset iskivät ison loven suosittujen matkailukohteiden talouteen.

Näkymä Riihivuoren huipulta.

Muuramen Riihivuoren laskettelukeskuksen rinneyrittäjää ei vielä löytynyt– kunnanjohtaja uskoo, että laskettelukeskus saadaan talveksi auki

Muuramen kunta on etsinyt nopealla aikataululla uutta rinneyrittäjää, jotta laskettelu Riihivuoressa olisi mahdollista jo tulevana talvena.

Luotoja Saimaalla.

Saimaa- kierroksille yllättävän hyvä menestys – Hop on hop off -reissuilla yli 700 matkustajaa

Saimaan alueelle tehdyilllä kierroksilla matkasi satoja ihmisiä, joista noin puolet oli turisteja. Ensi kesänä reitille on pyrkimys päästä suoraan Mikkelin satamasta.

Sallatunturin laskettelukeskus.

Salla on Vuoden hiihtokeskus

Raatia ja kyselyyn osallistuneita laskettelijoita kiehtoivat muun muassa Sallan hyvin hoidetut rinteet.

Squaw Valley isännöi talviolympialaisia 1960.

Talviolympialaisia vuonna 1960 isännöinyt hiihtokeskus vaihtoi rasistisena pidetyn nimensä

Squaw Valleyn hiihtokeskuksen nimessä esiintyvää sanaa "squaw" on pidetty alkuperäisväestöä loukkaavana vuosikymmenien ajan. Hiihtokeskus vaihtoi nimensä alkuperäiskansan painostuksesta.

Kiteen vaakuna kaupungintalon ulkoseinässä.

Karjalan lomakeskus jäämässä Kiteen kontolle – vuokralainen katosi konkurssin myötä

Karjalan lomakeskus on toiminut Kesälahdella, Puruveden rannalla kaupungin vuokramaalla. Viimeisimmän lomakeskuksen yrittäjän konkurssi on jättämässä Kiteen kaupungille nipun huonokuntoisia rakennuksia.

Tiina Sironen

Muuramen Riihivuoren rinneyrittäjä lopettaa – Tiina Sironen: "Pohjoisrinteiden investoinnit olivat liian suuret"

Tiina Sironen aloitti Muuramen Riihivuoressa rinneyrittäjänä kaksi vuotta sitten. Esimmäisenä keväänä tuli koronapandemia. Lisäksi alueen kehittämiseen tarvittavat investoinnit olisivat olleet liian suuret yhdelle yrittäjälle. Entinen rinneyrittäjä Sironen kertoo lopetuspäätöksen harmittavan.

Kartoille laitettu nuppineuloja

Hiljaisen kansan suosiota mitataan nuppineuloilla

Helteinen kesä on saanut matkailijat pysähtymään ja ihmettelemään heinäpäitä, myös ulkomaalaisia vierailijoita on riittänyt.

Kaksi kivipatsasta tähtitaivaan alla.

Äänisen kalliopiirrokset, Chilen muumiot ja eurooppalaiset kylpyläkaupungit pääsivät maailmanperintölistalle – esittelyssä kymmenen kohdetta

YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco on lisännyt maailmanperintölistalleen 33 uutta kohdetta. Kulttuuri- ja luonnonperintökohteita eri puolilta maailmaa kokoavalla listalla on nyt yhteensä 1 153 paikkaa.

Keskustorin kesäkeidas Tampereella.

Pirkanmaan hotelleissa tahkotaan nyt ennätyskesää – matkailijoita saapuu ympäri Suomea ja sesonki jatkuu koulujen alkuun asti

Kasvua viime vuoteen verrattuna on 38 prosenttia. Erityisesti sunnuntain ja torstain välisten öiden kauppa on vauhdittunut. Särkänniemen lisäksi uuden turistikohteet kiinnostavat matkailijoita.

sirpa walter seisoo nallikarin portion edessä

Oulun Nallikari on kiinnostanut matkailijoita liki ennätystahtiin

Nallikarin lomakylän matkailijamäärä lähenee jo viime kesän ennätystä. Nallikari Seaside Oy:n toimitusjohtaja Sirpa Walter kertoo, että valtaosa kävijöistä on kotimaisia matkailjoita, mutta myös Norjasta on tullut lomanviettäjiä.

Näkymä Ukko Kolilta, Pielinen.

Savolaiset ja karjalaiset vinkkaavat matkailukohteita toisilleen – kaikki myöntävät tuntevansa huonosti naapurimaakuntaa

Koli on tuttu pohjoissavolaisille ja Tahko pohjoiskarjalaisille, samoin maakuntakeskukset tiedetään. Tunnetuimpien kohteiden jälkeen naapurimaakunnan tuntemus on melko hataraa, myös matkailualan ihmisille. Omat erikoisuudet tunnetaan paremmin.

Ikaalinen Spa & Resort julkisivu

Ikaalisten kylpylä sai uuden alun – paikallisille omistajille siirtynyt kylpylähotelli avattiin remontin jälkeen

Uusille omistajille siirtynyt Ikaalisten kylpylä avattiin maanantaina reilun puolen vuoden tauon jälkeen. Remontissa kasvojen kohotuksen saanut kylpylähotelli tähtää Pohjoismaitten mielenkiintoisimmaksi kylpylälomakohteeksi.

Visit Riksu kesäkampajan matkailuopas kesäkukkien keskellä

Koronan kurittamat yrittäjät polkaisivat talkoohengellä pystyyn matkailukampanjan Riihimäellä

Kesän kestävä kampanja on riihimäkeläisten yritysten yhteinen ponnistus tuoda esiin paikallista matkailupotentiaalia ja omailmeistä kulttuuria.

Vettä juoksutetaan Vuoksen padon läpi normaalin koskinäytösajan ulkopuolella

Kesäinfon oppaat auttavat turisteja Imatralla

Inkerinaukion kupeeseen on avattu Kesäinfo palvelee joka päivä elokuun alkupuolelle saakka.

s/s Punkaharjun kapteeni Janne Leinonen lähdössä Savonlinnan satamasta

Lentovarausten data paljastaa: Juuri kukaan ei halua matkustaa nyt Suomeen karanteenin pelossa – jopa Ruotsi on suositumpi matkakohde

Ulkomaisten turistien uusien Suomi-lomien varaukset ovat lähes keskeytyneet, koska Suomen matkustarajoituksia pidetään liian tiukkoina. Tänä vuonna suomalaiset matkailuyritykset menettävät miljardien eurojen matkailutulon, koska kotimaan matkailu ei riitä korvaamaan menetystä.

Pohjolan rengastien kyltti Oulun Nallikarissa

Pohjolan rengastie avattiin sen lähtöpisteenä toimivassa Nallikarissa

Lähes 900 kilometrin mittainen reitti yhdeksän matkailualuetta ja kymmeniä yrityksiä. Ulkomaisia turisteja reitille odotetaan muun muassa Oulun voittaman Euroopan kulttuuripääkaupunkitittelin myötä.

Testausta Yhdysvalloissa Kaliforniassa,

Yle selvitti: Suomen tiukkoina pidetyt matkustusrajoitukset ovatkin keskikastia – näin rajan ylittäjiä valvotaan muualla

Vertailimme Suomen matkustusvaatimuksia muutamiin suomalaisten suosimiin kohdemaihin. Suomi on tiukkuudessaan keskikastia. Esimerkiksi Viro ei vaadi pakollista koronatestiä, kun taas Britanniassa testeissä pitää käydä saapumisen jälkeenkin.

Läheltä

Runnin kylpylä saa uuden omistajan

Konkurssiin hakeutuneen Spa Hotel Runnin velkojainkokous on hyväksynyt kylpylästä tehdyn ostotarjouksen. Ostaja aikoo jatkaa kylpylän, hotellin ja ravintolan toimintaa.

Viskiä tislataan tislauspannulla

Pienestä viinitilasta kansainvälisesti merkittäväksi matkailukohteeksi – Hermannin Viinitila palkittiin vuoden vastuullisena matkailutoimijana

Vanhimmalla suomalaisella viinitilalla toimii myös kuohuviinitila, tislaamo, viinimyymälä ja suosittu ravintola. Kohde on kiinnostava myös kansainvälisesti. Muun muassa näitä asioita palkintoraati arvosti Hermannin Viinitilassa.

Vaalea iso rakennus eli Lappeenrannan vanha kylpylaitos, taustalla Kasino.

Kaksi yritystä kiinnostunut vuokraamaan Lappeenrannan kylpylaitoksen ja rantahotellin – yksi kandidaatti jätti neuvotteluehdotuksen

Ennen tarjouskilpailun järjestämistä Lappeenrannan kaupunki ja Lappeenrannan Toimitilat Oy keskustelivat kuuden rakennusten vuokraamisesta kiinnostuneen yrityksen kanssa.

Pisan kalteva torni avattiin jälleen yleisölle

Video: Pisan kalteva torni avattiin puolen vuoden sulun jälkeen – Uusi teknologia yrittää pitää turistit tarpeeksi etäällä toisistaan

Yksi maailman tunnetuimmista turistikohteista keräsi ennen pandemiaa viisi miljoonaa kävijää vuodessa. Nyt torniin pääsee 25 ihmistä kerrrallaan.

Pekka Honkakoski, Juksáhkká

Astuvansalmen kalliomaalausten äärelle pääsee pian ilman autoa tai venettä – Uusi kierrosbussi Mikkelin seudun nähtävyyksille aloittaa kesällä

Mikkelin seudun nähtävyydet sijaitsevat hajallaan, ja alueen sisäiset liikenneyhteydet ovat jatkuvasti heikentyneet.

Laskettelijoita jonottamassa Rukan hissilippujen myyntiin.

Tällainen on 13 hiihtokeskuksen pääsiäinen: vilskettä tiedossa, mutta hotelleissa riittää tyhjiä huoneita

Koronatilanne ei tänä vuonna vaikuta hiljentävän hiihtokeskusten pääsiäistä.

Ikaalisten kylpylä

Ikaalinen aikoo tukea kylpylän uutta tulemista 200 000 eurolla

Kylpylää pidetään tärkeänä työllistäjänä ja kaupunkikuvan luojana.

Matkailijat saapuivat Mallorcan lomasaarelle, katso mietteitä matkailun avaamisesta

Mallorcan lomasaarelle saapuu nyt turisteja Saksasta, joka höllensi matkustusrajoituksia viime viikolla

Saksassa tartuntamäärät ovat kasvussa, ja uusista mahdollisista rajoituksista matkailuun keskustellaan maanantaina.

Tropiclandian vesiliukumäki.

Korona sulkee jälleen Tropiclandian

Työntekijöille sulku tietää lomautuksia. Kylpylä pyritään avaamaan kesällä.

Ikaalisten kylpylän allasosasto

Ikaalisten kylpylä sai uudet, paikalliset omistajat: "Potentiaalia nousta kiinnostavimmaksi spa-hotelliksi koko Pohjoismaissa"

Korjaustyöt alkavat pikimmiten, ja kylpylähotelli aiotaan avata ensi kesäksi.

Läheltä

Kangasalan Kirkkoharjun näkötorni sai kahvilan

Rakennus valmistui tornin viereen viime vuonna. Myös kahvilanpitäjä on saatu.

Nainen kävelee polkua pitkin saaressa aurinkoisena kesäpäivänä..

Kyselytutkimus: pohjoiskarjalaiset ovat himpun verran aiempaa toiveikkaampia

Tulevaisuuden valttikortteja ovat muun muassa luonto ja ympäristö, vetovoima matkailukohteena ja erilaisuuden hyväksyminen.

Ukkohallan rinteiltä näkyy järvi ja vaaramaisemaa.

Mielikuvat Kainuusta kohentuneet – nuoret ovat jopa yllättävän halukkaita muuttamaan maakuntaan

Hyvää Kainuussa on puhdas luonto, metsät ja maisemat. Yrittämisen, opiskelun ja työssäkäynnin mahdollisuudet näyttävät Kainuussa huonommilta.

Näkymä kotkan Jokipuistossa

Kansallispuistoille urbaani haastaja? Suomessa on ainutlaatuinen kansallisten kaupunkipuistojen verkosto, josta halutaan matkailuvaltti

Koronan vuoksi lisääntynyt kotimaan matkailu lisää kansallisten kaupunkipuistojen mahdollisuuksia.

Turun Tuomiokirkko, Tuomiokirkkosilta, Aurajoki.

NYT nominates Turku as post-pandemic travel destination

The 52 destinations were chosen from over 2,000 suggestions by The New York Times readers.

Lappeenrannan kylpylä ja Wanha kylpylä

Kymmenkunta yritystä kiinnostunut Lappeenrannan kylpylästä – kyselyjä tullut ympäri Suomea

Lappeenrannan kaupungin tavoitteena on saada kylpylän ja kylpylähotellin toimintaa koskevat päätökset tehtyä kesään mennessä.

Kasvomaskiin pukeutunut nainen istuu bussipysäkillä.

Perjantai 27.11.2020 (tv)

Helsingin ja Uudenmaan uudet koronarajoitukset. Laskettelukeskusten tilanne. Maradonan hautajaiset. Säätietoja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle