Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

 Ruohonjuuren myymälä Helsingin Mannerheimintiellä

Ekokauppaketju Ruohonjuuren myymälä avautuu Kuopion Matkukseen

Ruohonjuuren uusi myymälä avautuu Kuopioon, kauppakeskus Matkukseen toukokuussa. Kauppakeskuksen johtajan mukaan myymälää on toivottu Kuopion alueelle jo pitkään.

Signe Hegelund, Kööpenhamina

Kun ekokauppa Ruohonjuuri aloitti, sen päämäärä oli tehdä itsestään tarpeeton – mutta 40 vuodessa suunta onkin ollut päinvastainen

Ekokauppaketju Ruohonjuuri perusti lippulaivamyymälän aivan Helsingin ytimeen pankin entisiin tiloihin.

Tuotteita pakataan Unverpackt-kaupassa.

Kauppaan purnukoiden kanssa? Pakkauksettomia kauppoja perustetaan ympäri Eurooppaa

Suomessa irtotuotteita myyvillä ketjuilla ei ole aikeita ryhtyä pakkauksettomiksi. Säädöksissä ei mainita sitä, onko pakkausmateriaalien oltava kaupan vai asiakkaan.

Ydinvoimaa vastustavien mielenosoittajien ja poliisin kohtaaminen Pyhäjoella tiistaina.

Tukijoukot irtisanoutuvat Pyhäjoen väkivaltaisuuksista

Pyhäjoen ydinvoima-aktivistien toimintaviikon tukijana ollut Ekokauppa Ruohonjuuri ilmoitti lopettavansa yhteistyön välittömästi. Lassilan tila ei halua tukea toimintaa, jonka väkivallattomuudesta ei ole takeita. Naiset Rauhan Puolesta ja Naiset Atomivoimaa Vastaan irtisanoutuvat kaikista väkivaltaisista toimista Pyhäjoella.

Yle Uutiset Pirkanmaa: Suomalainen kuukuppi Juupajoelta on maailman myydyin

Suomalainen nainen kehitti itselleen paremman kuukautissuojan – nyt kuukuppi on maailman myydyin

Juupajokelainen Heli Kurjanen myy Lunette-kuukuppia yli 40 maahan. Liikevaihto on viime vuoteen verrattuna alkuvuodesta jo tuplaantunut. Viime vuonna liikevaihto oli 1,6 miljoonaa.

Chia-siemeniä kämmenellä.

Smoothiet ja vanukkaat varmistumassa salmonellan lähteeksi – oireita jopa 40:llä

Helsingissä viime viikon lopulla ilmenneiden salmonella-tartuntojen määrä on noussut 12:een. Aiheuttajaksi epäillyistä chia-vanukkaista ja -smoothieista salmonellaa ei ole löytynyt testeissä, mutta viranomaisten mukaan muita vaihtoehtoja ei ole.

Oulun Ruohonjuuri perustaa myös myymäläneuvoston, joka kehittää palvelua myymäläpäällikön tukena.

Superfoodia ja luomuruokaa – tunnettu ekomyymälä saapui Ouluun

Ruohonjuuri Oy avaa seitsemännen myymälänsä keskiviikkona Ouluun Rotuaarille. Ensimmäinen myymälä aloitti Helsingissä 1982 talkoopohjalla.

Luomutuotteita

Suomeen tulee yhä enemmän ulkomaista luomua

Suomeen tuodaan yhä enemmän ulkomaisia luomuelintarvikkeita. Syynä on se, että luomun kysynnän kasvaessa kotimainen tuotanto ei riitä aina vastaamaan kuluttajien tarpeisiin. Kuluttajaa houkuttelee myös ulkomaisen luomun halpa hinta.

Kookospähkinöitä

Kookosöljyn terveysvaikutukset jakavat mielipiteitä

Monen kylpyhuoneesta ja keittiöstä löytyy purkki kylmäpuristettua kookosöljyä. Moneen soveltuva ihmeöljy jakaa kuitenkin mielipiteitä. Joidenkin mielestä öljy sopii osaksi terveellistä ruokavaliota, tutkijan mielestä taas tieteellistä näyttöä ei ole tarpeeksi.

Kaupan hedelmätiskissä appelsiineja reilun kaupan tunnuksilla

Ympäristötietoisuus houkuttelee kasvisruoan pariin

Lihan syönnin ympäristövaikutukset kiinnostavat entistä useampaa. Vaikka lihan kulutus ei ole tilastojen mukaan merkittävästi laskenut, kuluttajat kyselevät entistä hanakammin kasvistuotteiden perään.

Luomuruoan myynti kasvoi reilusti

Luomuruoan myynti kasvoi viime vuonna. Suomalaiset kotitaloudet ostivat luonnonmukaisesti viljeltyä ruokaa kymmenen prosenttia enemmän kuin toissa vuonna.