Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Markku Broas. Lasse Lehtonen. Mika Rämet.

Rokotuskeskus rauhoittelee keskustelua koronadisinformaation jakamisesta: Lääkärit katsovat yksittäisiä potilaita, THL koko väestöä

Asiantuntijat ovat eri mieltä koronarokotusten antamisesta. THL on laajentamassa neljännen rokotteen antamista loppukesästä. Infektiolääkärit haluavat, että rokotukset aloitettaisiin heti.

Kuvassa lähihoitaja Viitanen tekee 10-vuotiaalle pojalle koronavirustestin Helsingissä elokuussa 2020.

Tutkimus: Korona voi tarttua uudelleen hyvinkin pian, varsinkaan lieväoireinen omikron ei tuo kunnon vastustuskykyä

Virologi Olli Vapalahti sanoo, ettei mikään lievänä sairastettu tauti tuo kunnolla vasta-aineita. Toisaalta omikron on myös kaukana muista muunnoksista ja siitä on liikkeellä kahta tyyppiä.

Asko Järvinen, Jussi Sane ja Olli Vapalahti.

Omikronin alalaji leviää hurjasti Pohjoismaissa, mutta suomalaisasiantuntijat uskovat pandemian silti helpottavan kevään aikana

Koronapandemiatilanteeseen on syytä suhtautua optimistisesti, sanovat infektiolääkäri ja virologi. Epidemiologi uskoo, että pandemia on loppusuoralla. 

Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet A-studiossa.

Lasten rooli on muuttunut koronapandemiassa omikronin myötä, sanoo Rokotetutkimuskeskuksen johtaja

Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämetin mukaan omikronin tarttuvuuden takia alle 12-vuotiaiden merkitys epidemian etenemisessä kasvaa.

Virologian professori Olli Vapalahti vieraili Ylen Ykkösaamussa.

Koronan testaaminen Suomen rajoilla jakaa mielipiteitä – virologian professori: "Alkaa olla myöhäistä sen suhteen"

Rajoilla tehtävän koronatestauksen merkitys vähenee päivä päivältä. Mielipiteet kuitenkin jakaantuvat siinä, onko rajatestauksella enää yhtään mitään väliä.