Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rishi Sunak vakavailmeisenä.

Brittipääministeri taas pulassa: talousongelmat riivaavat, omatkin haukkuvat ja Boris Johnson vaanii

Rishi Sunak on ollut pääministerinä nyt yli sata päivää ja kuherruskuukausi on ohi. Jos sellaista koskaan olikaan.

Vasemmalla näkyy Britannian tuleva uusi pääministeri Rishi Sunak heiluttamassa kättään ja oikealla toimittaja Sara Salmesta kuvakaappaus videolta.

Boris Johnsonin partygate raivostutti britit, Liz Truss hävisi salaatille – entä kuka on Rishi Sunak?

”Hasta la vista, baby”, totesi Boris Johnson jättäessään pestinsä Britannian pääministerinä. Liz Trussin kausi puolestaan jäi 45 päivään. Entä kuka on vallankahvaan tarttuva Rishi Sunak? Toimittaja Sara Salmi kiteyttää viime aikojen vaiheet minuutissa.

Britannian uutta pääministeriä odottavat suuret haasteet

Analyysi: Valtava omaisuus ja maahanmuuttajatausta herättävät huomiota, mutta Rishi Sunak tuo politiikkaan käytännöllisyyttä ja tilannetajua

Britit toivovat, ettei uusi pääministeri hirttäydy jyrkkiin ajatuksiin brexitistä tai veroleikkauksista edeltäjien tapaan. Haasteet konservatiivipuolueen luotettavuuden palauttamiseksi ovat valtavia.

Rishi Sunak saapui pitämään ensimmäistä puhettaan Downing Streetillä Lontoossa.

Politiikan tutkija: Talouspäätökset ratkaisevat Britannian uuden rikkaan pääministerin kohtalon

Kansalaiset tulevat arvioimaan pääministeri Rishi Sunakin talouspolitiikkaa myös siinä valossa, että hän on itse hyvin vauras, Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela arvioi Ylen Politiikkaradiossa.

Rishi Sunak lähtee toimistoltaan.

Pääministeri Rishi Sunak nimitti sisäministeriksi sisäministerin paikalta viikko sitten eronneen

Britannian uuden pääministerin hallituksessa istuu monta Liz Trussin lyhytikäisen hallituksen ministeriä.

Boris Johnson tukka pystyssä. Taustalla Rishi Sunak.

Boris Johnson ei asetu ehdolle Britannian pääministeriksi – entinen valtiovarainministeri Rishi Sunak on nyt selvä suosikki tehtävään

Britannian entinen pääministeri Boris Johnson ilmoitti päätöksestään sunnuntai-iltana julkaisemassaan lausunnossa. Johnsonin ilmoituksen myötä entinen valtiovarainministeri Rishi Sunak nousee todennäköisesti maan johtoon.

Pääminsteri Sanna Marin

Sunnuntai 23.10.2022 (radio)

Hallitus suunnittelee tukea firmojen sähkölaskuihin. Rishi Sunak pyrkii Britannian pääministeriksi. Xi Jinping jatkaa Kiinan johtajana. Sää on poutainen.

Britanniassa Boris Johnson saattaa pohtia paluuta – tutkija: ”Jos hän keskeyttää lomansa, hän saattaa olla käytettävissä”

Liz Trussin seuraajasta tulee Britannian kolmas pääministeri alle vuoden sisään. Uudelle nimelle ei tässä kilpailussa ole tilaa, joten pääministeri tulee olemaan entuudestaan tuttu nimi, tutkija arvioi.

Television väittelyohjelman lavasteissa kuvan etualalla tummiin pukeutunut Britannian pääministeriehdokas Rishi Sunak ja taustalla ulkoministeri Liz Truss sinisessä asussa.

Britanniassa konservatiivit äänestävät viimeistä päivää – puoluejohtajan ja pääministerin nimi julkistetaan maanantaina

Kyselyiden perusteella näyttää siltä, että Boris Johnsonin seuraajaksi nimetään ulkoministeri Liz Truss.

Britannian ulkoministeri Liz Truss ulkona laukku ja kansio kädessään.

Britannian seuraava pääministeri on todennäköisesti Liz Truss – tällainen on Rautarouvan perintömanttelia ylleen pukeva ulkoministeri

Kisa Boris Johnsonin paikasta on tiivistynyt kahden kaupaksi. Ulkoministeri Liz Truss peittoaa entisen valtiovarainministerin Rishi Sunakin, jos kyselyt pitävät kutinsa puolueen jäsenäänestyksessä.

Rishi Sunak ja Liz Truss esiintyivät ehdokastentissä televisiossa.

Britannia saa pian uuden pääministerin, mutta Boris Johnsonin viitoittama politiikka saattoi tulla maahan jäädäkseen

Britannian pääministerikisan ehdokasmäärä karsittiin eilen kahteen. Kumpikaan heistä ei välttämättä tuo muutosta esimerkiksi maan riitaisiin EU-suhteisiin.

Rishi Sunak ja Boris Johnson.

Boris Johnsonin seuraajapeli muuttui heti likaiseksi – luopuvan pääministerin väitetään hautovan kostoa voittajasuosikki Rishi Sunakille

Brittimedia arvioi, että pääministerin paikasta kisaavat vahvimmin entinen valtiovarainministeri Sunak ja "yksi niistä muista".