Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Eksote alkaa rokottaa 12–15 -vuotiaita 1-riskiryhmään kuuluvia nuoria

Nuorten 1-riskiryhmäläisten koronarokotukset alkavat maanantaina Lappeenrannassa ja Imatralla. Rokotusaika varataan puhelimitse.

Eksoten toimitusjohtaja Timo Saksela: Sote-uudistus ei aiheuta suuria muutoksia Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalan tulevan hyvinvointialueen muodostavat nykyinen sosiaali- ja terveyspiiri Eksote ja Etelä-Karjalan pelastuslaitos.

Alle 30-vuotiaiden koronarokotukset ovat alkaneet laimeahkosti Etelä-Karjalassa – Eksote toivoo jalkapallofanien seuraavan EM-kisoja kotikatsomoissa

Eksoten tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula toivoo nuorten varaavan koronarokotusaikoja, jotta heidän rokotussuojansa saadaan kattavaksi.

Eksoten sähköinen ajanvaraus on viikonloppuna pois käytöstä

Käyttökatko alkaa perjantai-iltana ja jatkuu maanantaiaamuun.

Eksote aloittaa 16-vuotiaiden koronarokotukset

Ajan koronarokotukseen voi varata torstaista kesäkuun 10. päivästä lähtien.

Lappeenrannassa kokeillaan matalan kynnyksen hammashuoltoa – asiakkaita palvellaan ilman ajanvarausta

Eksote haluaa selvittää, olisiko suuhygienistien vastaanotto syytä saada pysyväksi palveluksi. Walk-in-palvelussa asiakkaat voivat tulla vastaanotolle ilman ajanvarausta. Suuhygienistit tarjoavat pienimuotoista hoitoa ja omahoidon neuvontaa.

Yksi uusi koronatartunta varmistunut viikonlopun aikana Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa rokotetaan tällä hetkellä kaikkia 30 vuotta täyttäneitä sekä yli 16-vuotiaita riskiryhmäläisiä.

Koronarokotuksia aletaan antaa 30 vuotta täyttäneille Etelä-Karjalassa

Eksote kannustaa varaamaan ajan nopeasti, kun oma vuoro tulee. Kesällä rokotuksissa keskitytään tehosterokotteisiin, ja ensimmäisiä rokoteannoksia on tarjolla vähemmän.

Kokoontumisrajoitukset poistuvat Etelä-Karjalassa keskiviikkona – ravintolat odottavat vielä päätöksiä aukioloajoista

Kokoontumisrajoitukset poistuvat Etelä-Karjalassa keskiviikkona kesäkuun 2. päivänä. Ravintolatoiminnan koronarajoituksista päättää valtioneuvosto.

Jalkapallon EM-kisat huomioidaan Nuijamaan raja-asemalla – terveystarkastuksia tehdään Suomen ottelupäivinä myös yöllä

Suomi pelaa Pietarissa kesäkuun 16. ja 21. päivänä. Terveysneuvonta ja koronatestaus ovat Nuijamaalla avoinna otteluja seuraavina öinä.

Hoivakoti Hopeahelmi sai asiansa kuntoon Lappeenrannassa – avin valvonta voi loppua etuajassa

Attendon mukaan Hopeahelmen toiminta vastaa nyt hoivakodille myönnettyä toimilupaa. Jos aluehallintovirasto hyväksyy tehdyt toimenpiteet, hoivakodin pitkäaikaisesta valvonnasta voidaan luopua ennen siirtymäajan päättymistä.

Eksoten puhelinpalvelut ruuhkautuivat pahasti – ongelmana ovat saman soittajan useat puhelinsoitot samasta asiasta

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote muistuttaa, että puhelinpalveluun riittää yksi puhelinsoitto ja soittopyynnön jättäminen. Muuten puhelinpalvelujen ruuhkaa ei saada helpotettua.

Eksote pyytää välttämään matkustamista alueille, joilla virustilanne on heikentynyt – yleisötilaisuuksien rajoitusten kevenemisestä odotetaan lisää tietoa

Viime viikkoina parantunut koronavirustilanne Etelä-Karjalassa voi heikentyä, jos maakunnasta matkustetaan sellaisiin maakuntiin, joissa tilanne on hankalampi.

Puolet eteläkarjalaisista saanut ainakin ensimmäisen koronarokotteen

Suurin rokotuskattavuus on Savitaipaleella, alhaisin Lappeenrannassa.

Eksote aloittaa 40-vuotiaiden koronarokotukset

40 vuotta täyttäneille tarkoitetut ajanvaraussivut ovat käytössä tiistaina iltapäivällä.

Eksote aloittaa suolistosyöpäseulonnat ensi vuonna – ensimmäiseksi seulontaan pääsevät 60–68-vuotiaat

Suolistosyöpäseurannat päätettiin jo kertaalleen siirtää hamaan tulevaisuuteen, mutta Eksoten valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. 

Eksote kokeilee walk-in -vastaanottoa Lappeenrannan keskushammashoitolassa

Ilman ajanvarausta toimivalla vastaanotolla voi saada suuhygienistiltä omahoidon neuvontaa, hoidontarpeen arviointia ja ensiapua lohkeamiin. 

Kokoontumisrajoitukset kevenevät: Imatra avaa Vuoksenniskan ja urheilutalon kuntosalit

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote muistuttaa, että vaikka sallittu ihmismäärä nousee yleisökokoontumisissa ja esimerkiksi Imatralla avataan kuntosaleja, varovaisuus on edelleen tarpeen.

Takana lupaava kahden viikon jakso – Etelä-Karjala siirtyy takaisin koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen

Tartuntojen määrä on pudonnut Etelä-Karjalassa sen verran, että maakunnassa pystyttiin palaamaan kiihtymisvaiheeseen. Yksityistilaisuuksia koskeva henkilösuositus lievenee niin, että yksityistilaisuuksissa voi olla 20 ihmistä.

Imatran vastaanottokeskuksen koronatilanne rauhoittumassa – uusia tartuntoja ei ole todettu muutamaan päivään

Vastaanottokeskuksen asukkaiden karanteenit ja eristykset päättyvät näillä näkymin viimeistään sunnuntaina 16. toukokuuta. Sadan asukkaan joukosta koronavirukseen on sairastunut yhteensä 47 asukasta.

45 vuotta täyttäneiden koronarokotukset alkavat Etelä-Karjalassa

Ajan rokotukseen voi varata Eksoten asiointipalvelun kautta tai soittamalla. Koronarokotukseen voivat varata ajan myös 16 vuotta täyttäneet, riskiryhmiin kuuluvat henkilöt.

Etelä-Karjala ei pääse vielä palaamaan koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen – toiveissa päätös 20 hengen kokoontumisrajoituksesta ensi viikolla

Etelä-Karjalan koronaviruksen tilannekuvaryhmä toivoo, että se voisi tehdä ensi viikolla päätöksen 20 hengen kokoontumisrajoituksesta. Kaikki riipuu kuitenkin siitä, pysyykö epidemian tilanne vakaana tulevan viikon ajan.

Poliisi jatkaa valvontaa Imatran vastaanottokeskuksessa – tartunnat vaikuttavat hiipuvan

Kaakkois-Suomen poliisi valvoo eristykseen ja karanteeniin määrättyjä ihmisiä Imatran vastaanottokeskuksessa 16. toukokuuta saakka. Lähes puolet asukkaista sairastui koronavirukseen.

Imatran vastaanottokeskuksen jatkotesteissä 8 uutta “odotettua tartuntaa” — tartuntatautilääkärin mukaan tulos on rohkaiseva

Imatran vastaanottokeskuksen koronavirustartunnat vaikuttavat hiipuvan. Lähes puolet asukkaista sairastui koronaan.

Näin poliisi valvoo, että karanteeniin määrätyt 100 turvapaikanhakijaa pysyvät vastaanottokeskuksessa Imatralla: "Pieni joukko ei halunnut noudattaa ohjeita"

Imatran vastaanottokeskuksessa on todettu 38 koronatartuntaa, ja poliisilta on pyydetty virka-apua karanteenimääräysten valvomiseen. Kuuntele jutusta vastaanottokeskuksen johtajan ja komisarion haastattelut.

Minna Kivimäki huomasi palkkalaskelmassaan jotain outoa – selvisi, että 4 000 työntekijän palkat olivat jääneet osin maksamatta

Kolme työntekijää laittoi alulle selvityksen, minkä päätöksenä terveyspiiri joutui maksamaan rästipalkkoja 30 miljoonaa euroa tuhansille työntekijöilleen. Prosessi oli pitkä, mutta lopputulos merkityksellinen.

Karanteeniin määrätyt turvapaikanhakijat lähtivät kaupungille Imatralla – poliisi valvoo sadan asukkaan vastaanottokeskusta koko loppuviikon

Kaikki vastaanottokeskuksen asukkaat on määrätty joko karanteeniin tai eristykseen 9. toukokuuta asti. Asukkaiden on nähty liikkuvan kaupungilla, minkä takia Eksote päätti pyytää poliisia valvomaan karanteenin toteutumista.

Eksote alkaa rokottaa yli 50-vuotiaita ja muistuttaa, että tartuntojen ja leviämisen riski on olemassa, vaikka koronarajoituksia puretaan

Rokotusvuorossa ovat nyt kaikki yli 50-vuotiaat sekä kaikki yli 16-vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. Lasten ja nuorten harrastustoiminnassa ryhmien kokoonpano ei saa muuttua, kun rajoituksia hiljalleen puretaan.

Kesämäen koulussa Lappeenrannassa koronatartunta

Yksi luokka on asetettu karanteeniin toukokuun 11. päivään asti.

Kosken koulukeskuksessa Imatralla koronatartunta – yksi luokka asetetaan karanteeniin

Karanteeniin joutuu yhteensä 16 henkilöä, jotka ovat oppilaita ja henkilökuntaa. Altistumisaika karanteeniin joutuvilla on ollut 16.–23.4.2021.

Imatran vastaanottokeskuksessa 34 koronatartuntaa – johtaja: "Kun tartunta tänne pääsee, leviäminen on verrattain helppoa"

Vastaanottokeskuksen johtaja Lauri Perälä kertoi tilanteesta torstai-iltapäivänä suorassa lähetyksessä. Voit katsoa koko haastattelun tallenteena artikkelin lopusta.

Eksote kehottaa 55 täyttäneitä eteläkarjalaisia tekemään itse terveystarkastuksen

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri lähettää 55 vuotta täyttäneille eteläkarjalaisille sähköisen tai oikean kirjeen, jossa vastaanottajaa kehotetaan tekemään terveystarkastus Omaolo-digipalvelussa.

Etelä-Karjala on yhä koronaviruksen leviämisvaiheessa – monia rajoituksia jatketaan, koska virusmuunnokset voivat heikentää tilannetta nopeasti

Tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula muistuttaa, että koronavirus muuntuu herkästi ja erilaiset virusmuunnokset voivat heikentää nopeasti alueellista epidemiatilannetta. Siksi rajoituksia on syytä jatkaa myös toukokuussa.

Imatran vastaanottokeskuksessa on todettu koronavirustartuntoja

Vastaanottokeskuksessa tehdään keskiviikkona joukkoseulonta.

Imatran Kosken koulukeskuksessa todettiin koronavirustartunta – 30 altistunutta ihmistä joutui karanteeniin

Imatran Kosken koulussa todetun koronavirustartunnan vuoksi karanteeniin asetettujen joukossa on sekä oppilaita että koulun henkilökuntaa.

Eksote korjaa rokotettavien vaalitoimitsijoiden määritelmää

Rokotusmahdollisuus koskee kesäkuun kuntavaalien koti- ja laitosäänestyksiä hoitavia vaalitoimikuntien puheenjohtajia, varapuheenjohtajia, jäseniä ja varajäseniä.

Yksityiset liikuntapaikat valmistautuvat avaamaan ovensa Etelä-Karjalassa – 3 yrittäjää kertoo suunnitelmista

Aluehallintovirasto päättää liikuntapaikkojen sulun jatkosta torstaina.

Kahdeksan uutta koronatartuntaa Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjala on edelleen koronataudin leviämisvaiheessa.

Vaalitoimitsijoiden koronavirusrokotukset alkavat Etelä-Karjalassa – lasten ja nuorten harrastustoimintaa vapautetaan lisää, jos epidemiatilanne helpottuu

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote aloittaa vaalitoimitsijoiden koronavirusrokotukset. Etelä-Karjala on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa, mutta jos koronatilanne paranee, lasten ja nuorten sisäharrastukset käynnistyvät toukokuun alussa.

Rokotustahti kiihtyy Eksotessa – huomenna rokoteajan voivat varata kaikki yli 60-vuotiaat ja myöhemmin tällä viikolla yli 50-vuotiaat

Eksote avaa koronavirusrokotusten ajanvarauksen tällä viikolla uusille kohderyhmille, ja muistuttaa ettei ajanvarauksessa saa etuilla.

Eksoten sähköinen rokotusajanvaraus laajeni – nyt sitä voivat käyttää yli 40-vuotiaat 2. riskiryhmään kuuluvat asiakkaat

Asiointipalvelun kautta ajan saa varattua Lappeenrannan ja Imatran rokotuspisteille.

Yhdeksän uutta koronavirustartuntaa Etelä-Karjalassa

Koronarokotuksen on saanut 26 prosenttia eteläkarjalaisista.

Eksote avasi koronarokotusten sähköisen ajanvarauksen kolmelle uudelle ryhmälle – rokotteita saatiin lisää

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote on saanut lisää koronavirusrokotteita ja rokoteaikoja on jäänyt vapaaksi. Tämän vuoksi kolme uutta ryhmää voi nyt varata rokotusaikoja verkossa.

Etelä-Karjalassa 20 uutta koronavirustartuntaa

Koronavirusep​id​emia on Etelä-Karjalan alueella edelleen leviämisvaiheessa.

Eksoten sähköinen rokotusajanvaraus ruuhkautui – satoja koronarokoteaikoja on kuitenkin saatu varattua

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri avasi maanantaiaamuna sähköisen ajanvarauksen, joka kärsii parhaillaan ruuhkista. Palvelu kuitenkin toimii ja sen kautta on varattu jo satoja rokotusaikoja.

Eksote aloittaa 60–69-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotukset ensi viikolla

Kuusikymppisten riskiryhmiin kuuluville tarkoitettu sähköinen ajanvaraus toimii 12.4. kello 8 lähtien.

Liikunta- ja virkistystilojen sulku Etelä-Karjalassa jatkuu kahdella viikolla

Aluehallintoviraston päätös venyttää sulkuaikaa huhtikuun 23. päivään asti.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle