Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kotikatsomo: Härmä – elokuva veljesten perimystaistelusta lakeuksilla

Elokuvan päärooleissa ovat Pamela Tola ja Lauri Tilkanen.

Puukkorakkaus iskee yllättäen

Luontoharrastajat ja puusepät kantavat mieluiten vyöllä itse tehtyä puukkoa. Takomisen taito kiinnostaa, sillä jämsänkoskelaisen Taisto Kuortin puukkokurssit ympäri Suomea ovat suosittuja. Kuortin omaa kädenjälkeä on nähtävissä muun muassa Härmä-elokuvassa.

Härmällä jo yli 3000 katsojaa Kauhavalla

Viisi viikkoa teattereissa pyörinyt romanttinen puukkowestern-elokuva Härmä on kerännyt pelkästään Kauhavalla jo yli 3000 katsojaa.

Härmä-elokuva hurjisti Mikko Leppilammen

Välitalon Eskon rooli häjynä veljenä Härmä-elokuvassa pisti miehen kaivelemaan pimeää puoltaan, ja tulemaan toimeen hevosallergiansa kanssa.

Maalaiskylän siloposkesta tuli Härmän sankari

Kotimainen uutuuselokuva Härmä pursuaa kovia näyttelijänimiä. Yhden pääroolin esittäjä, Lauri Tilkanen, ei kuitenkaan nimenä ole vielä tuttu monelle. Mutta millainen tie Pöytyän Karinaisista kotoisin olevalla maalaispojalla oli isoon rooliin valkokankaalle?

Härmä-elokuvan murreopettaja tyytyväinen lopputulokseen

Härmä-elokuvan tähdet opettelivat roolejaan varten puhumaan Etelä-Pohjanmaan murretta. Oikeaa puhenuottia harjoiteltiin äänikäsikirjan ja tekstiversion avulla. Filmissä kuultava lopputulos miellyttää nyt myös näyttelijöiden murreopettajaa.

Pamela Tola taistelee oikeudenmukaisuuden puolesta Härmä-elokuvan Ainon tavoin

Härmä-elokuvassa Ainoa näyttelevä Pamela Tola kehuu rooliaan. Näyttelijää kiinnostaa elokuva myös näyttelemisen ulkopuolella ja pöytälaatikossa odottaakin useita kokonaisia käsikirjoituksia "oikeaa hetkeä"

Härmä-elokuvan ikärajaksi vahvistui K-16

Härmä-elokuvan tuottaja Jarkko Hentula sanoo olevansa K-16 rajaan tyytyväinen, Härmä ei ole sopivaa katsottavaa alakoululaisille. Uusi ikärajajärjestelmä päästää kuitenkin katsomoon myös kuuttatoista ikävuotta nuoremmat täysi-ikäisen seurassa.

Härmä-elokuvan kuvaukset loppusuoralla

Häjyistä kertovan Härmä-elokuvan kuvaukset lähenevät loppuaan. Kesäkuun alussa alkaneet kuvaukset päättyvät Pohjanmaan osalta huomenna. Vaikka sää on suosinut kuvauksia, aikakauteen sopivien kuvauspaikkojen löytäminen on ollut hankalaa.

Nuorisoseuralaiset vähenevät maaseudun autioitumisen myötä

Nuorisoseuraliike on saanut alkunsa Kauhavalla Kalan torpalla, ja tänä juhannuksena liikkeen perustamisesta tulee kuluneeksi tasan 130 vuotta. Kaikista Suomen nuorisoseuralaisista jopa viidennes on Etelä-Pohjanmaalla. Silti sielläkään ei olla vältytty jäsenkadolta.

Härmä-elokuvan rekvisiittaa etsitään nuorisoseuran voimin

Härmä-elokuvan tuotantoyhtiö saa käytännön apua Etelä-Pohjanmaan nuorisoseuralta. Nuorisoseura hankkii elokuvaväelle muun muassa rekvisiittaa ja avustajia. Kesään mennessä pitäisi löytää muun muassa 1800-luvun hautaristi.

Härmä-elokuvassa nähdään eturivin näyttelijäkaarti

Etelä-Pohjanmaalla kesällä kuvattavan Härmä-elokuvan päänäyttelijät on valittu. Ensi vuonna ensi-illassa nähtävässä elokuvassa nähdään tuttuja suomalaisia elokuvatähtiä. Elokuvassa kuultavista lauluista vastaa Lauri Tähkä.

Härmä -elokuva sai tuotantotukea

Etelä-Pohjanmaalla kuvattavalle Härmä -elokuvalle on myönnetty tuotantotukea. Suomen elokuvasäätiön myöntämän tuen suuruus on 750000 euroa.

Härmä-elokuvaan etsitään avustajia

Pohjanmaalla kuvattavaan Härmä-elokuvaan etsitään elokuva-avustajia ja näyttelijöitä. Casting-tilaisuus järjestetään tänään Vaasassa ja huomenna Kauhavalla ja Seinäjoella.

Härmä-elokuvaan kaivataan vielä lisää kuvauspaikkoja

1800-luvun puukkojunkkareista kertovaan suurtuotantoon tarvitaan vielä lisää kuvauspaikkoja. Tällä hetkellä ehdotuksia paikoista on tullut parisenkymmentä.

Härmä-elokuva näyttää häjyn, jota katsoja voi myös ymmärtää

JP Siilin käsikirjoittaman ja ohjaaman Härmä-elokuvan kuvaukset aloitetaan lakeusmaisemissa kevättalvella 2010. Elokuvan tuottaa Olli Haikka ja sen miespääsosassa nähdään Mikko Leppilampi. Elokuva kertoo 1800-luvun elämästä puukkojunkkareineen.

Härmä suurelokuva tehdään miljoonabudjetilla

1800-luvun puoliväliin sijoittuva pohjalaiselokuva saa ensi-iltansa vuonna 2011. Pääosassa on Mikko Leppilampi.