Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Maatalouden kannattavuuden seurantaan on tulossa uusi työkalu

Tarkoituksena on muun muassa eritellä maatalousyrittäjän eri tulot ja laskea arvo maataloudessa tehtävälle työlle.

Vimpeli yrittää katkaista ruskareissun koronaketjut – kunnanjohtajan altistuminen ei liity Ylläkseen

Syyskuussa Ylläkseltä saadut tartunnat ja altistumiset leviävät pohjalaiskunnissa.

Saara-Lotta Laukkanen oppi viittomaan jo vauvana – "Minulle ei ole koskaan kotona sanottu, etten voisi tehdä jotakin kuurouteni takia"

Viittomakieli kuuluu kaikille, painottaa kansainvälinen kuurojen viikko. Saara-Lotta Laukkasen perheessä kaksikielisyys on viittomista ja puhumista.

Moottoripyöräilijä kaatui Mustasaaressa ja aiheutti peräänajokolarin

Moottoripyörällä liikkeellä ollut mies kaatui rajun jarrutuksen seurauksena Mustasaaressa puolelta päivin lauantaina.

Moni muistaa liftausreissujen jännityksen – Terhi Havisalmi nosti peukalonsa pystyyn jo 14-vuotiaana, mutta lastensa hän ei antaisi liftata

Liftarit ovat intoutuneet tänä keväänä ja kesänä muistelemaan reissujaan valtakunnallisessa keräyksessä ja somessa.

Droonien hyödyistä suurissa maasto- ja rakennuspaloissa on saatu kiistaton näyttö – sammuttajille ilmakuva kertoo paljon ja nopeasti

Droonit ovat olleet sammutustöissä apuna kesäkuun maastopaloissa eri puolella maata.

Kurikassa risteyskolari – kolme sairaalaan

Henkilöautot kolarioivat Kaskistentien ja Lohiluomantien risteyksessä

Autolla paikalle, lakki päähän ja takaisin kyytiin – pohjalaislukio drive in -lakitti ylioppilaansa

Oppilaat saapuivat porrastetusti autoilla ja kyydissä sai olla 3–4 läheistä.

Yle ja YIT sopimukseen – Vaasan toimintakeskus muuttaa Wasa Stationiin, jos hanke toteutuu

Kaikki Ylen Vaasan toiminnot eli Yle Pohjanmaa, Yle Österbotten ja Svenska Ylen muut toiminnot muuttaisivat Vaasan keskustaan aikaisintaan syksyllä 2023.

Lauri Tähkälle metsä on kirkko: "Mitä enemmän on tullut menestysbiisejä, sitä tärkeämmäksi metsä on minulle tullut"

Lauri Tähkän kappaleissa eivät enää helapääpuukot heilu. Hän ei välitä uhota entiseen malliin. Nyt soivat uudet laulut.

Päävalmentaja antaa Vaasan Sportin syyskaudelle hyvän arvosanan

Liiga on nyt puolivälissä ja edessä on muutaman päivän joulutauko. Ottelut jatkuvat jo tapaninpäivänä.

Strömsön puutarhailta tänään Vaasassa

Suora lähetys Strömsöstä myös Yle Areenassa ja Yle Pohjanmaan radiossa

Kiertävillä huijarimyyjillä uusi lypsykeino: Kaupittelevat vanhuksille tarpeettoman tai ylihintaisen remontin – tehokeinoina pakko ja kiire

Yksin kotonaan asuvan vanhuksen ovikello soi. Ulkoportailla seisoo putkiremonttia kaupitteleva myyntimies. Vanhus ei ole kutsunut miestä paikalle, eikä hänelle ole tullut mielenkään, että talon putkissa olisi jotakin vikaa. Hän kuitenkin päästää myyjän sisälle.

Pahoinpitelystä tuomion saanut Jukka Mäkynen saa perussuomalaisilta vankan tuen

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin vastavalittu hallitus uskoo piirin puheenjohtajan syyttömyyteen, vaikka oikeus näki asian toisin.

Keskustan ylivalta kunnissa nosti oppositioliikkeen – professorit yhtä mieltä: poliittiset sopimukset kuuluvat demokratiaan

Valtio-oppineet pitävät sopimuksia luonnollisena reaktiona yhden puolueen valta-asemaa vastaan. Teknisiksi vaaliliitoiksi nimetyt sopimukset ovat sallittuja, eikä kuntalaki niitä kiellä.

Lounais-Suomessa kiertäneet ulkomaalaiset lompakkovarkaat kiinni

Mieskaksikko vei lompakkoja iäkkäiltä naisilta Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa

Tanjalla tuplajuhlat: Ensin valkolakki ja sitten pojalle nimi

Kurikkalainen ylioppilas Tanja Loukkola, 19, juhlii tänä kesänä tuplasti. Ensin hän painaa päähänsä valkolakin. Viikon kuluttua ylioppilasjuhlasta Tanjan ja Veli-Jussi Korpelan, 26, esikoispoika kastetaan. Molempia juhlia vietetään Tanjan kotona Kurikan Luovankylässä.

Sittenkin kolme sote-aluetta pohjalaismaakuntiin – päivystyssairaaloiden asemasta ei vielä selvyyttä

15 sote-alueen malli on haudattu nyt virallisesti. Hallituksen linjauksen mukaan 18 maakunnalla on jatkossa sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu. Täyden palvelun päivystyssairaaloiden sijainti ei vielä selvinnyt.

Niksologi neuvoo - joulun rosollista saa maittavan sosollin

Pirkan monivuotinen niksologi Anssi Orrenmaa neuvoo tänä vuonna hyödyntämään joulun ylijäämärosollin sosolliksi. Kinkkumittarillekin löytyy niksin ansiosta uusi, ympärivuotinen käyttötarkoitus. Melkoinen yllätys sen sijaan on, että suomalaisten pettämätön niksiväline - sukkahousut - ei juhli jouluisten niksien joukossa.

Rakennerahastojen hallinnointi Keski-Suomen ELYlle - ruotsinkieliset palvelut säilyvät

EU:n rakennerahastojen hallinnointi keskitetään Suomessa neljään ELY-keskukseen. Pohjalaismaakuntien rakennerahastot siirtyvät Keski-Suomen ELYn hoidettavaksi, mutta Pohjanmaan ELY-keskukseen perustetaan ruotsinkielinen palveluyksikkö.

Torikeskus vaihtaa omistajaa

Citycon Oyj on myynyt kauppakeskus Torikeskuksen Seinäjoella paikalliselle sijoittajalle.

Vaasan jätevesistä löytyy jälkiä runsaasta huumeiden käytöstä

Aalto-yliopiston tutkimuksen mukaan sekä Vaasassa että Seinäjoella jätevesistä löytyi huumeita. Muuten määrät olivat vähäisiä, mutta metamfetamiinia Vaasassa löytyi kolmanneksi eniten vertailukaupungeista.

Seinäjokiset kyläkirjastot sulkevat ovensa

Kouran, Kihniänkylän, Viitalan ja Haapaluoman kirjastot sulkevat Seinäjoella ovensa. Myös Hyllykallion kirjasto sulkee ovensa uudenvuodenaattona. Tilalle tulee kirjastoautoja.

Seinäjoki korottanee rakennusvalvonnan maksuja aiottua enemmän

Ympäristölautakunta käsittelee tänään uutta korotusesitystä. Vanhat taksat ovat olleet voimassa vuodesta 2008

SJK luottaa edelleen Valakariin - valmennusryhmään myös uutta verta

Seinäjoen Jalkapallokerho on uudistanut päävalmentajasopimuksen Simo Valakarin kanssa. Edustusjoukkueen maalivahtivalmentajaksi SJK on hankkinut Jori Särkän Jyväskylästä.

Kuortaneen Urheiluopistosta Olympiakomitean valmennuskeskus

Kuortaneen Urheiluopisto ja Suomen Olympiakomitea allekirjoittivat tiistaina yhteistyösopimuksen, jolla Kuortaneesta tulee virallinen Olympic Training Center.

Pohjanmaasta tehdään hyvinvointimaakunta

Pohjanmaan maakuntaliitto on päättänyt käynnistää hyvinvointistrategian vuosille 2014-2017. Strategia valmistuu vuoden 2014 kesäkuussa.

Närpiö vastaanottaa kiintiöpakolaisia ensi vuonna

Ensi vuonna Närpiö varautuu ottamaan vastaan 20 kiintiöpakolaista. Päätös kiintiöpakolaisten vastaanottamisesta syntyi eilen maanantaina koolla olleen valtuuston budjettikäsittelyssä.

Sadat valmistuvat vielä ennen joulua – Katso valmistuneet

Vaasan ja Seinäjoen ammattikorkeakouluista valmistuu vielä ennen joulua lähemmäs 400 opiskelijaa. Vaasassa valtaosa päättötodistuksen saajista on tradenomeja, Seinäjoelta valmistuu eniten sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita. Myös ammattikouluista valmistutaan.

SJK esittelee harjoitusrinkiään

Seinäjoen Jalkapallokerho SJK esittelee taitojaan avoimissa harjoituksissa. Harjoitusringissä on tällä hetkellä 26 pelaajaa. Ensimmäisen harjoituspelinsä SJK pelaa tulevana perjantaina.

Tuntematon numero soittaa – vastaatko?

Tuntemattomasta numerosta soitetaan. Vastaatko? Soittaja voi olla puhelinmyyjä tai puhelu voi tulla Kelalta. Miten puhelinmyyjästä pääsee eroon? Entä oletko tehnyt hyviä kauppoja telemarkkinoinnin parissa? Keskustele.

Seinäjoki vetää yrityksiä

Seinäjoki kiri kuntien yritysilmapiiritutkimuksessa maankuntakeskusten ykköseksi. Tutkimuksen tekijän mukaan erityisesti kunnan johdon asenteet peilautuvat merkittävästi yritysilmapiiriin. Keskiarvoa paremmat pisteet keräsivät pohjalaiskunnista Alavus, Kauhajoki, Kokkola ja Vaasa.

Alavuden murhasta syytetyt mielentilatutkimuksiin

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus määräsi Alavuden kesäkuisesta henkirikoksesta syytetyt miehet mielentilatutkimuksiin.

Sydänkirurgian jatko Vaasan keskussairaalassa AVIn valvontaan

Aluehallintovirasto on pyytänyt keskussairaalalta selvitystä laadunhallinnasta ja potilasturvallisuudesta. Selvityksestä on käytävä ilmi muun muassa se, onko henkilöstöä ja osaamista tarpeeksi päivystysajalla ja komplikaatioiden sattuessa.

Yrkesakademi lakkauttaa yksiköitä maakunnassa

Rannikon ruotsinkielistä ammattikoulutusta keskitetään Vaasaan ja Närpiöön. Aikuiskoulutusyksikköjä lakkautetaan ja Jalkahoitajakoulutus siirtyy Vaasaan.

Vanha huonekaluverstas palaa Kurikassa

Palo on saanut alkunsa lämpökeskuksen savuhormista.

Tropiclandian remontti valmis - uusittuihin tiloihin halutaan lisää ulkomaisia kylpijöitä

Vaasassa Tropiclandian kylpylän neljä kuukautta kestänyt remontti on valmis. Kylpylän vesikatto oli pahasti rapistunut rakennusvirheiden takia. Tulevaisuudessa Vaasaan houkutellaan lisää ruotsalaisia ja venäläisiä kylpijöitä.

Alkuillan lentovuoro Helsingin ja Vaasan välille palautetaan

Finnair palauttaa alkuillan lentovuoron Hensingin ja Vaasan välille. Palauttamisen syy löytyy juuri kyseisen lennon runsaasta kysynnästä. Vuoro otetaan käyttöön jälleen tammikuussa.

Kuortaneella vatvotaan yhden koulun kohtaloa

Kuortaneella ollaan perumassa Leppälän koulun lakkautuspäätöstä. Asiaa käsitellään toistamiseen kunnanvaltuustossa. Jos koulua ei lakkauteta, niin liki 200 000 euron säästöt on etsittävä muista kunnan toiminnoista.

Saako saamansa joulukortit hävittää?

Joulukorteissa hymyilevät tuttujen ja puolituttujen lapset tai köllöttää komea koira. Tekstiosassa toivotetaan hyvää joulua ja uutta vuotta. Pitääkö saadut joulukortit säilyttää vai saako ne hävittää?

Pelastusväki kiireisenä: puita kaatunut teille ja sähkölinjoille

Pohjanmaan pelastuslaitosta ovat yön ja aamun aikana työllistäneet teiden ja sähkölinjojen päälle kaatuneet puut, myös automaattihälytysten tarkistaminen on vaatinut resursseja. Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoen seudulla tehtäviä on ollut vielä harvoja. Hälytystehtävien määrän odotetaan kuitenkin nousevan, kun päivä ja mahdolliset tuhot valkenevat.

Åbo Akademin yt-neuvottelut päätökseen - vaikutukset Vaasaan vielä auki

Yt-neuvotteluissa päätetty henkilöstön supistamistarve on yhteensä 64 henkilöä. Vähennyksiä pyritään hoitamaan pääasiassa eläköitymisten kautta. Vähennysten kohdistuminen selviää ensi vuoden maaliskuussa.

Vaasan seudun matkailuyhtiön toimitusjohtajaksi Kati Eklöf

Eklöf on toiminut aiemmin muun muassa Helsingin kaupungin matkailupäällikkönä. Vaasan ja sen naapurikuntien yhteinen matkailuyhtiö vastaa jatkossa muun muassa matkailun kehittämisestä, matkailuneuvonnasta, yhteismarkkinoinnista ja myynnistä.

Vaasan ja Seinäjoen ammattikorkeakouluille pysyvät toimiluvat

Valtioneuvosto on vakinaistanut kaikkien 24:n ammattikorkeakoulun toimiluvat. Vaasassa ja Seinäjoella on muiden ammattikorkeakoulujen lailla viime vuosina tehostettu toimintaa ja vähennetty toimipisteitä.

Sport pysäytti huhumyllyn: Tomek Valtonen on seuran tuleva päävalmentaja

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Vaasan Sport on viime päivät ollut varsinaisessa pyörityksessä. Ensin huhuttiin salaisesta liigasopimuksesta, eilen julkisuuteen lipsahti ennen aikojaan tieto uudesta päävalmentajasta. Tänään Sport vahvisti Tomek Valtosen kiinnityksen saadakseen työrauhan. Kabinettissopimukset seura kiistää jyrkästi.

Vaasan Sportin päävalmentajaksi Tomek Valtonen

Vaasan Sport on julkistanut tämän ja ensi kauden suunnitelmiaan. Tulevalla kaudella Sportin päävalmentajana toimii Tomek Valtonen.

Tangokuninkaalliset tuovat hyvää joulumieltä palvelukoteihin

Pohjalaiset vanhusten palvelukodit saavat kuninkaallisen joulukonsertin. Tangokuninkaalliset Saija Tuupanen ja Marko Maunuksela kiertävät joulun alla kymmenessä palvelukodissa Ilmajoella ja Seinäjoella. Kiertueen järjestelyissä on Seinäjoen Tangomarkkinoiden lisäksi mukana joukko pääosin pohjalaisia yrityksiä.

Jouluposti on nyt liikkeellä

Joulupostiruuhka on vuoden kiireisintä aikaa myös pohjalaismaakuntien posteissa. Joulutervehdyksiä lähetetään tänäkin vuonna kymmeniä miljoonia. Edullisemmalla joulumerkillä kortit voi lähettää perjantaihin asti. Ensi viikollakin tervehdyksen ehtii vielä lähettää kalliimmalla merkillä.

Joulukuun sääkuvissa näkyvät vaihtelevat säät

Joulukuussa päivät ovat lyhimmillään. Kuvissa näkyy juuri ja juuri horisontin yläpuolelle nouseva aurinko. Lämpötilojen heittelyt ovat tuoneet kaduille liukkautta. Mukaan on päässyt myös joulunajan lyhyen päivänvalon kasvi eli joulutähti.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle