Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suosittu sriracha-kastike katosi kaupoista, mutta syy ei ole hamstraamisessa

Kastikkeessa on havaittu sulfiitteja. Tullin mukaan ei ole tietoa, ovatko ne aina kuuluneet reseptiin vai tulleet vasta hiljan.

Chilin maku tasapainottuu muilla mausteilla: "Machot hakevat tulisuutta"

Chili pistää suun polttelemaan, mutta tarjoaa myös monivivahteisia makuelämyksiä. Moni hakee makua ruokiinsa lisäämällä joukkoon säännöllisesti chiliä tai chilikastiketta. Keittiömestari Jani Lehtinen ohjeistaa, että chilin tulisuutta kannattaisi tasoittaa myös muilla mausteilla. Pelkällä chilillä mässäily menee hänen mielestään helposti machoilun puolelle.

Grilliribsit ovat helppo tehdä kokonaan itse – Marttojen ohjeella onnistut varmasti

Grilliribsit ovat olleet pari viime vuotta grillaamisen hittituote. Usein turvaudutaan kaupan valmiiksi marinoituun ja puolikypsään versioon. Martat neuvovat, kuinka grilliribsit voi tehdä alusta pitäen itse.

Atria vetää myynnistä kanavalmisruuan

Osaan myynnistä vedettävän erän pakkauksista on voinut päästä toista kanavalmisruokaa, joka voi aiheuttaa oireita allergisille.

Cheekin siivellä pinnalle? Artistiyhteistyö on suunnittelijoiden tanssia julkisuuden kanssa

Michael Monroe ja korumallisto, Petri Nygård ja chilikastike, Kotiteollisuus ja grillimakkara, Haloo Helsinki ja kotimainen vaatemerkki. Yritykset tekevät yhteistyötä julkkisten ja artistien kanssa saadakseen tuotteensa mielikuvan brändättyä tietynlaiseksi ja koko kansan tietoon. Nuori vaatesuunnittelija Sini Hjelt esimerkiksi suunnitteli Cheekille vaatteet Olympiastadionin keikalle juuri suuren julkisuuden tähden.

Tampereella oli perjantai-iltana tulinen tunnelma – Chilifesteillä ei kyyneleiltä vältytty

Chilijäätelöä, chilimakeisia, chilikastikkeita, chiliruokia, chilin taimia, chilikilpailuja - kaikkea tätä tarjosi Keskustorille leiriytynyt Chilifest. Leikkimielisissä taistoissa itkettiin ja hikoiltiin – sen verran tulisia olivat turnauseväät.

Näin teet itse barbeque-kastiketta

Barbeque-kastikkeen maku on vienyt monien sydämen. Kastiketta voi käyttää, lihan, kalan ja kasvisten kanssa. Kastiketta voi tehdä helposti myös itse. Näin valmistat BBQ-soosin kanalle.

Chilikastike- ja rypsiöljyeriä vedetään markkinoilta

Tuotteet voi palauttaa ostopaikkaan tai valmistajalle.

Williamia ja Harrya lahjottiin alkoholilla ja aseilla

William ja Kate saivat Aasian-vierailullaan muun muassa sotakanootin mallin ja chilikastiketta. Rio de Janeiron kuvernööri antoi puolestaan Harrylle Beatlesin levyn.

Aioli-tuotteita vedetään myynnistä - allergiavaara

Kahdessa aioli-tuotteessa on havaittu puutteellisia merkintöjä ainesosaluetteloissa. Sellerille allergiset eivät saa tarvitsemaansa tietoa, että tuotteiden syöminen voi aiheuttaa allergisen reaktion.

Itämaista pyttipannua kotimaisilla kasviksilla

Kotimaiset kasvikset ovat parhaimmillaan juuri nyt. Kasviswokki on maistuva kasvissekoitus. Lanttu, nauris, porkkana, palsternakka, sipuli ja kukkakaali antavat wokille hyvänmaun. Possu lisää wokin ruokaisuutta. Paholaisen hillolla tai chilillä ja hunajalla saat ruokaan tulisuutta sekä makeutta.

Riihimäen Pohjolanrinteen 9-luokkalaiset kehittivät wok-reseptin

Hyvinkään Tapainlinnan ja Riihimäen Pohjolanrinteen yläkoulut jakoivat keskenään pakastefirman reseptikilpailun voiton. Riihimäkeläisten salaisuus on nopea wok.

Oma liemi on valmismarinadia maistuvampi

Kauppias-kokki Marja-Liisa Ojanen luottaa grillatessa omiin marinadeihin. Grillaamisessa tärkeintä on laadukkaat raaka-aineet, joita voi itse maustaa maltillisesti. Marinoinnin jälkeen pitää lihan, kalan tai vihanneksen oma maku vielä maistua.