Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

EU ohitti Yhdysvallat rokotustahdissa – monissa muissa maissa rokotustilanne edelleen surkea

Suomessa ensimmäisen rokotteen on saanut yli 66 prosenttia ja yli kolmasosa väestöstä on rokotettu kahdella annoksella. Euroopan uniossa kärkisijaa rokotekattavuudessa pitää Espanja.

Varsinais-Suomen siirtyminen koronan leviämisvaiheeseen kiristää festareiden turvallisuusjärjestelyjä – Turussa järjestettävä Kesärauha keskeyttää lipunmyynnin

Varsinais-Suomi siirtyi tiistaina koronan leviämisvaiheeseen. Tapahtumien järjestäminen on edelleen sallittua, mutta järjestäjien velvoitteena on taata koronaturvallinen tapahtuma.

Vaasan sairaanhoitopiiri siirtyy epidemian kiihtymisvaiheeseen – koronakoordinaatioryhmä oli päätöksestä yksimielinen

Muutos ei johda välittömästi uusiin rajoituksiin, niistä päätetään mahdollisesti myöhemmin.

Pirkanmaa siirtyy leviämisvaiheeseen – eniten tartuntoja nuorilla, myös keski-ikäisten tartunnat lisääntyneet

Tavoitteena on aloittaa peruskoulut ja toisen asteen opetus lähiopetuksena. Oppilaitoksilla on suunnitelmat valmiina myös etäopetukseen siirtymisen varalta, jos sitä hetkellisesti tarvitaan.

Koronapandemia on vaikuttanut vain vähän Turun yliopiston vaihto-opiskelijamääriin – AMK:ssa vähennystä selittää lisäksi opiskelija-asuntojen puute

Turun yliopistosta arvioidaan, että etävaihto tulee yleistymään. Opiskelija on kirjoilla yliopistossa, mutta opiskelu tapahtuu kotimaassa. Turun Ammattikorkeakoulussa virtuaalivaihto ei ole herättänyt kiinnostusta opiskelijoissa.

"Pekingiä tulee suojella kuolemaan asti" – Kiinassa miljoonia kotikarateenissa, kokonaisia rakennuksia on eristetty deltamuunnoksen vuoksi

Koronaviruksen helposti tarttuva deltamuunnos on levinnyt ainakin kahdelletoista alueelle Kiinassa.

Yhdysvalloissa miljoonat ihmiset ovat vaarassa jäädä kodittomiksi – koronapandemian vuoksi määrätty häätökielto päättyy tänään

Republikaanit ovat estäneet demokraattien pyrkimykset jatkaa kieltoa syksyyn ja edustajainhuone jäi perjantaina kesälomille kieltoa jatkamatta. Presidentti Joe Bidenkin pyysi kongressia jatkamaan häätökieltoa.

Rokoteturistit tavoittelevat uutta amerikkalaista unelmaa – varakkaat matkustavat Yhdysvaltoihin suojautumaan koronalta

Rokotukset etenevät Latinalaisessa Amerikassa hitaasti. Varakkaat saapuvat "rokotepakettimatkoille" Yhdysvaltoihin, mutta muut joutuvat odottamaan kotimaissaan pitkissä rokotusjonoissa.

Rovaniemellä ja Kittilässä joukkoaltistumisia – katso altistumispaikat ja -ajat

Altistumisia on tapahtunut Rovaniemellä huonekaluliikkeissä ja ravintoloissa ja Kittilässä ruokakaupassa.

Katso täältä Euroopan koronakartta: Ranskassa ja Islannissa tartunnat kasvussa, mutta joko Hollannin ja Espanjan uudet aallot taittuivat?

Euroopassa koronatilanne on uusilla tartunnoilla mitattuna varsin vaihteleva. Kyproksessa käynnissä on koko pandemian kovin aalto, ja Espanjassa ja Hollannissakin ilmaantuvuus on varsin korkea. Itäisessä Euroopassa tilastojen perusteella tartuntoja todetaan näinä päivinä vain kourallinen.

STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila: Syksyn lähiopetus voi olla vaarassa – asetus 12–15-vuotiaiden rokottamisesta valmistunee pian

Nykyiset koronatartuntaluvut ennakoivat lisärajoituksia syksylle, arvioi STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila. Lasten ja nuorten rokottaminen saattaa edetä jo elokuussa.

Monsuunitulvat iskivät Myanmariin, jossa korona leviää nyt kulovalkean tavoin – samanaikaisesti sotilasjuntta pidättää lääkäreitä

Myanmarin terveydenhuolto on romahtanut helmikuun sotilasvallankaappauksen jälkeen. Monsuunitulvat iskivät maahan keskelle jo ennestään kriittistä koronatilannetta.

Yökerhossa Tervolassa on voinut altistua koronavirukselle viikonloppuna – Länsi-Pohjassa tietoon viikon neljäs tartunta

Ravintola Tervolahovin yökerhossa on voinut altistua koronavirukselle lauantain 24.7. ja sunnuntain 25.7. välisenä yönä kello 00–03.

Australiassa vietettiin aikaa teattereissa ja ravintoloissa ennen deltamuunnosta – nyt maan suurimman kaupungin Sydneyn tiukka koronasulku jatkuu neljä viikkoa

Australian väkirikkain osavaltio Uusi Etelä-Wales jatkoi Sydneyn ja sen lähialueiden koronasulkua neljällä viikolla. Deltamuunnoksen leviäminen herättää huolta maassa, jossa rokotustahti tökkii.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee kokoontumisrajoituksia Pirkanmaalle

Pirkanmaan epidemiatilanne on huonontunut nopeasti, ja maakunta siirtyi pandemian kiihtymisvaiheeseen viime viikolla. Pirkanmaan koronanyrkki suosittelee aville kokoontumisrajoitusten käyttöönottoa.

Ihmiskunta on kuluttanut uusiutuvat luonnonvaransa tältä vuodelta – koronapandemia on vaikuttanut kulutukseen, mutta antanut myös hyvän esimerkin

Kaikki, jotka asuvat, syövät tai liikkuvat, kuluttavat luonnonvaroja. Koska arjessa kaikkea kulutusta ei voi välttää, on tärkeää miettiä valintojaan. Jos luonnonvaroja halutaan säästää, vaaditaan myös yhteiskunnilta ohjausta ja tukea hyviin valintoihin.

Pirkanmaan tartuntatilanne paheni hetkessä – Koronanyrkki suosittelee maskeja myös ulkotapahtumiin

Pirkanmaa palautettiin epidemian kiihtymisvaiheeseen viime viikolla. Tilanne on huonontunut nopeasti etenkin nuorten aikuisten tartuntojen osalta.

Testauksessa ruuhkia Pohjois-Karjalassa – Itä-Suomen avi pohtii uusia rajoituksia koronatilanteen heikentyessä, Siun soten mukaan koronatilanne on vakava

Pohjois-Karjala siirtyi perustasolta kiihtymisvaiheeseen viime torstaina ja Pohjois-Savo tänään maanantaina. Itä-Suomen aluehallintovirasto kokoontui maanantaina pohtimaan uusia rajoituksia, mutta ei tehnyt vielä päätöksiä asiasta.

Kittilän Nesteellä, Levin kylpylässä ja terveyskeskuksen myyjäisissä on voinut altistua koronalle

Kittilässä koronavirukselle on voinut altistua palvelutalo Koivukodin lisäksi terveyskeskuksen myyjäisissä, kirkonkylän Nesteellä ja Levin kylpylässä. Kaikkia altistumisaikana näissä paikoissa olleita pyydetään hakeutumaan koronatestiin.

Yleisötilaisuuksien osallistujamäärien rajoittamista aiotaan jatkaa Lahdessa elokuun puoliväliin

Alueellinen koronayhteistyöryhmä toivoo, että tapahtumajärjestäjät keräisivät väliaikaiselle listalle osallistujien nimet ja yhteystiedot, jotta tartunnanjäljitys helpottuisi.

Koronapandemian kiihtymisvaiheen kriteerit täyttyvät Jyväskylässä – taustalla lisääntyneet tartunnat ja kaksinkertaistunut ilmaantuvuusluku

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä arvioi, että kaupunki on koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Poikkeusolojen johtoryhmä kokoontuu myös ensi maanantaina, jolloin tarkoituksena on linjata kaupungin työpaikoilla ja palveluissa noudatettavista käytännöistä.

Maskisuositus kaikille, turvavälit omalla vastuulla – kysyimme, miten Pohjois-Suomen suurin festivaali järjestetään koronan neljännessä aallossa

Qstock-festivaali kerää Ouluun kymmeniä tuhansia ihmisiä tulevana viikonloppuna. Festivaalijohtajan mukaan välivuoden jälkeen tunnelma on kuin tapahtuman järjestämisen alkuaikoina.

Pohjois-Savo siirtyy koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen

Alueellinen koronatyöryhmä pohti koronatilannetta tänään kokouksessaan ja totesi olevansa huolissaan heikentyneestä tilanteesta. Avi ja kunnat pohtivat seuraavaksi, mitä rajoitustoimia kiihtymisvaiheeseen siirtyminen mahdollisesti aiheuttaa.

Suomen sisärajat aukesivat, mutta ruuhkat on toistaiseksi vältetty – Vantaan sote-johtaja Aronkytö: "Virus ei leviä lentokentän kautta"

Suomen sisärajojen matkustusrajoitukset on nyt lopetettu. Täydellä rokotesarjalla pääsee maahan Schengen- ja EU-alueilta ilman tarkistuksia.

Pekingin talviolympialaisiin on enää puoli vuotta – kiinalaisia ei näytä huolettavan rajojen pysyminen kiinni

Arkea maailmalta: Otin kiinalaisrokotteen, mutta sekään ei helpota tiukkaa karanteenia, kirjoittaa Ylen Aasian-kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

Koronaa sairastavia on liikkunut ravintoloissa Tampereella ja Kangasalla sekä kylpylässä Ikaalisissa – katso lista altistumispaikoista

TAYSista kehotetaan hakeutumaan viipymättä koronatestiin, jos on ollut altistumispaikoissa ilmoitettuna ajankohtana, ja on saanut koronaoireita.

Rajojen avaaminen voi lisätä tartuntoja, arvelee THL:n tutkimusprofessori: "Useammassa maassa tapaukset ovat lähteneet jyrkkäänkin nousuun"

THL:n tutkimusprofessori Hannu Kivirannan mukaan rajojen avaamisesta päätettiin tautitilanteessa, joka oli hyvin erilainen kuin nyt. Hän muistuttaa, että ihmisillä on vastuu itse huolehtia testeissä käymisestä, kun he saapuvat maahan.

Brasiliassa osoitettiin jälleen mieltä presidenttiä vastaan – Bolsonaroa arvosteltu koronapandemian huonosta hoitamisesta jo pitkään

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro on tällä hetkellä myös korruptiotutkinnan kohteena, sillä hänen epäillään viivytelleen toimissaan kuultuaan epäselvyyksistä Brasilian koronarokotekaupoissa.

Koronapandemia ei ota loppuakseen, ja se väsyttää ja kiukuttaa – ihmisten motivaatio rajoituksiin alkaa olla koetuksella, uskovat asiantuntijat

Ihmismieli ei kestä koronapandemian kaltaista kriisiä kovin kauaa. Psykologian ja käyttäytymisen asiantuntijat arvioivat, että on alkamassa tottumisen aika, jolloin rajoituksia ei välttämättä enää jakseta tunnollisesti noudattaa.

Koronatartuntojen määrä on kasvanut selvästi Länsi-Pohjassa: kahden viikon ilmaantuvuus nyt 40

Johtajaylilääkäri Jyri J. Taskilan mukaan tapausmäärät eivät kuitenkaan kuvaa epidemian tilanne enää niin hyvin kuin ennen.

Erkka Mikkonen: Kun valtiovalta painostaa piikille, venäläinen ostaa väärennetyn rokotustodistuksen

Venäjällä on totuttu siihen, ettei viranomaisiin kannata luottaa. Siksi suurin osa venäläisistä kieltäytyy viimeiseen saakka ottamasta omassa maassa kehitettyä koronarokotetta, kirjoittaa Mikkonen blogissaan. 

Monet putsaisivat kädet ennen ostoksille menoa myös koronan jälkeen – kysyimme kaupoilta, mitä käsidesipisteille tapahtuu, kun pandemia on ohi

Kysyimme S-ryhmältä, K-ryhmältä ja Lidl Suomelta, mitä käsidesipisteille tapahtuu, kun koronapandemia hellittää. Asiantuntijan mukaan käsidesi on hyvä lisä tautien taltuttamiseen, mutta yksistään se ei riitä.

Länsi-Pohjassa kolme uutta tartuntaa keskiviikkona

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu tällä viikolla kymmenen koronatartuntaa tähän mennessä.

Pekka Juntin kolumni: Vapaudenjälkeinen aika

Pitkiä autojonoja rajalla ja ruotsalaisten pelkoa: Suomi rikkoo kansainvälisiä sopimuksia rajoillaan ja vaarantaa samalla sekä Tornionlaakson että Euroopan idean, kirjoittaa Juntti.

Neljä uutta koronatartuntaa Kainuussa: kaksi oli jo valmiiksi karanteenissa

Kainuun sote muistuttaa, että koronatilanne Suomessa on heikentynyt hiljalleen useiden viikkojen ajan ja ennusteet osoittavat tartuntojen yhä lisääntyvän. Koronavirus voi aiheuttaa vakavia ja pitkäkestoisia oireita myös nuorille ja perusterveille.

Päijät-Hämeen synkkä koronatilanne huolestuttaa kansalaisia – katugallupissa toivotaan jopa tiukempia ravintolarajoituksia

Päijät-Hämeen koronaluvut sinkoutuivat juhannuksen jälkeen nopeaan nousuun. Maakunta on kiihtymisvaiheessa ja uusien rajoitustoimien käyttöönottamista on väläytelty. Mitä ihmiset ajattelevat koronatilanteesta ja ravintolarajoituksista?

Pohjois-Ruotsissa edelleen selvästi aiempaa vähemmän koronatartuntoja: viime viikolla eniten tartuntoja Tornionjokivarren Pajalassa

Norrbottenissa tuli viime viikolla tietoon 49 koronatartuntaa. Vielä toukokuun puolivälissä alueella todettiin noin tuhat tartuntaa viikossa.

Tartuntamäärä kasvaa Euroopassa ja siihen on THL:n mukaan syytä varautua Suomessakin – viruksen ja rokotuksien kilpajuoksu määrittää syksyn suunnan

Vaikka koronatartuntojen nousu on mahdollista myös Suomessa, vakavimmilta vaikutuksilta vältytään, jos rokotuksia otetaan ahkerasti, arvioi THL:n johtaja Mika Salminen. Maailman terveysjärjestö varoittaa uusista varianteista, mutta virologi uskoo, että rokotukset suojaavat vakavalta taudilta myös jatkossa.

Länsi-Pohjassa maanantaina kaksi uutta koronatartuntaa karanteenien sisältä

Viime viikolla alueella todettiin yhteensä kuusi tartuntaa ja kaksi erillistä joukkoaltistusta.

Kahdeksan uutta koronatartuntaa Lapin sairaanhoitopiirissä – Rovaniemellä on voinut altistua Hesburgerissa

Viikonlopun aikana Lapin sairaanhoitopiirin alueella on varmistunut 8 uutta koronatartuntaa. Rovaniemen Sampokeskuksen Hesburgerissa on voinut altistua koronavirukselle.

Tokion olympiakylässä ensimmäisillä urheilijoilla on todettu koronatartunnat – eteläkorealainen pöytätennistähti eristyksessä

KOK tiedotti sunnuntaina eteläkorealaisen pöytätenniksen olympiakultamitalistin Ryu Seung-minin koronatartunnasta. Olympiakylässä kaksi saman urheilulajin edustajaa on antanut positiivisen testituloksen.

EU:ssa edessä jyrkkä kasvu koronatartunnoissa, varoittaa Euroopan tautienehkäisykeskus – tartunnat voivat jopa viisinkertaistua nykyisestä

Koronapandemian seuraava aalto iskee erityisesti nuoriin, 15–24-vuotiaisiin. Tartuntojen leviämisen takana on herkästi tarttuva koronaviruksen deltamuunnos. Asiantuntijat ovat huolissaan suunnitelmista purkaa valtaosa Englannin koronarajoituksista maanantaina.

Torniossa on tullut tietoon perjantain toinen koronatartunta ja joukkoaltistuminen koronavirukselle: altistua on voinut useassa kaupassa pitkin viikkoa

Torniossa on voinut altistua koronavirukselle Prismassa maanantaina, K-Market Timpantorilla tiistaina, keskiviikkona ja torstaina sekä keskiviikkona Rajalla kauppakeskuksen City-Marketissa ja Hesburgerissa.

Torniossa noin 30 henkilöä on altistunut koronalle rippileirillä – jatkotartuntoja on jo voinut tulla

Torniossa asetetaan karanteeniin yli 30 Antinsaaren rippileirin konfirmaatioharjoitukseen 14. heinäkuuta osallistunutta henkilöä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle