Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keiteleen uudeksi kunnanjohtajaksi on nousemassa Emilia Savolainen

Keiteleen kunnanhallitus haastatteli kaikkiaan neljä hakijaa kunnanjohtajan tehtävään. Savolainen työskentelee tällä hetkellä Siilinjärvellä ympäristöterveysjohtajana.

Metsä Groupin Äänekosken tehtaalla 1 500 kuution jätevesivuoto, vettä pääsi Keiteleeseen saakka

Metsä Groupin tutkimuksen mukaan vesistön kuormitukselle asetettu lupayläraja ei vuodon yhteydessä ylittynyt. Häiriö sattui huoltoseisokin alasajon aikaan.

Hirvenmetsästys alkaa lauantaina

Pohjois-Savoon on myönnetty tälle syksylle vajaat 2300 pyyntilupaa, mikä on viidenneksen vähemmän kuin viime vuonna.

Kuljettaja loukkaantui henkilöauton ulosajossa Maaningalla

Auto ajautui tieltä ojaan, törmäsi sivutien penkkaan ja kaatui katolleen ojaan.

Keitele selvittää Palvelutalo Pehtoorin tilannetta tarkastuskäynnillä

Palvelutalosta on tehty aluehallintovirastolle epäkohtailmoitus. Perusturvalautakunta tekee Pehtooriin tarkastuskäynnin.

Kadonnut keiteleläinen mies löytyi menehtyneenä – katosi lähes vuosi sitten

Mies ilmoitettiin kadonneeksi viime vuoden lokakuussa Pielavedellä. Hänet löydettiin menehtyneenä tämän vuoden elokuussa.

Keiteleen palvelutalo Pehtoorista tehty epäkohtailmoitus

Keiteleen perusturvalautakunta tekee arvion siitä, tehdäänkö Pehtoorista tarkempi selvitys. Epäkohtailmoitus koskee henkilökunnan ja välineiden riittävyyttä sekä tilojen asianmukaisuutta.

Keiteleen kunnanjohtajahaussa aloitetaan uusi kierros

Keiteleen kunta jatkaa kunnanjohtajan hakuaikaa. Ensimmäisessä haussa tuli viisi hakemusta.

Keiteleen sahalla kytevä palo kuorikatekasassa

Keiteleen sahalla havaittiin torstai-iltana kytevä tulipalo kuorikatekasassa. Palo ei uhkaa levitä, mutta on hankala sammutettava.

Harvinainen pogostantauti ei ole enää vain Itä-Suomen vitsaus – syynä on runsas hyttys- ja metsäkanalintukesä, kenties myös korona

Pogostantautia on todettu Suomessa tänä vuonna jo yli 150 ihmisellä. Viimeksi tautia on esiintynyt yhtä runsaasti vuonna 2012. Tauti on myös levinnyt pitkin Suomea, vaikka se on yleensä enimmäkseen Itä-Suomen vaiva.

Nilakan alueella havaittu hyttysten levittämää pogostantautia

Pogostantautia on liikkeellä erityisesti loppukesästä ja alkusyksystä. Oireina ovat punapilkkuinen ihottuma ja suurten nivelten kivut.

Lomautettujen määrä on pudonnut hurjasti ja uusia avoimia työpaikkoja on entistä enemmän – asiantuntija: "Ollaan selvästi toipumaan päin"

Pohjois-Savossa oli heinäkuussa hieman alle 13 000 työtöntä työnhakijaa. Työttömien osuus työvoimasta on maakunnassa noin 11 prosenttia, kun koko maan lukema on noin 12 prosenttia. Nuorten työllisyystilanne koheni viime vuodesta.

Karhunmetsästys alkoi – Pohjois-Savossa saa kaataa yksitoista karhua

Poikkeusluvat on myönnetty alueille, joilta on kahden viime vuoden ajalta pentuehavaintoja sekä karhun aiheuttamia vahinkoja.

Kunnanjohtaja kielsi yleisötapahtumat Keiteleellä, mutta oikeusoppineiden mukaan päätös oli laiton – kuntapomoa päätös ei silti kaduta

Keiteleen kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusanen kielsi Maneesirockin järjestämisen vetoamalla pahentuneeseen koronatilanteeseen. Oikeusoppineiden mielestä tapaus osoittaa, että kuntapäättäjillä on puutteita lainsäädännön tuntemuksessa.

Kaksi savolaista pikkukuntaa rajoittaa tapahtumiaan, vaikka kukaan ei pakota – poikkeuksellisen päätöksen vuoksi rockfestivaali peruuntui

Harva kunta on rajoittanut tapahtumien järjestämistä, vaikka niin voisi tehdä. Pohjois-Savossa näin kuitenkin tekivät pienet kunnat Keitele ja Vesanto. Rajoittamista perustellaan alueen pahentuneella koronatilanteella.

Kuopio ei toistaiseksi aio erikseen rajoittaa isojenkaan tapahtumien järjestämistä

Tällä viikolla tulossa ovat niin Kansainväliset suurmarkkinat kuin Hoodfest. Kuopio ei tässä vaiheessa aio erikseen kieltää tai rajoittaa tapahtumien järjestämistä.

KeiteleFest ja Maneesirock perutaan Keiteleen koronatilanteen vuoksi

Keiteleen kunnassa on päätetty laittaa isot tapahtumat seuraaviksi viikoiksi kieltolistalle, sillä kunnan koronatilanne on huonontunut. Keiteleellä on todettu reilun viikon aikana useita koronatartuntoja ja koronan ilmaantuvuusluku on noussut.

Järvivesien lämpötila humpsahti helteiden jälkeen keskiarvoa kylmemmäksi

Keski-Suomessa järvien pintavedet ovat kylmenneet viikon aikana jopa 8 astetta. Sinilevähavainnot ovat vähentyneet Riikka-rajuilman jälkeen.

"Hommataan vene, mutta ei osata kulkea sillä", sanoo järvipelastaja – vesillä pärjää jo pitkälle, kun asenne on kunnossa ja ottaa toiset huomioon

Erilaisten veneiden lisäksi vesillä liikkuu vauhdikkaita vesijettejä, verkkaisia suppailijoita sekä huomaamattomia melojia ja avovesiuimareita. Toisten huomioon ottaminen on turvallisen vesillä liikkumisen a ja o.

Keski-Suomessa kaikkien aikojen uimakelit: vedet lämpimiä kuin lampaanmaito, sinilevää yhä yllättävän vähän

Suomen ympäristökeskuksen seurannassa havaintoja runsaasta sinilevästä ei toistaiseksi ole kertynyt. Järvien pintavedet ovat viitisen astetta pitkän ajan keskiarvoa lämpimämpiä.

Koskien vedet paikoin kriittisen lämpimiä lohikaloille – Metsähallitukselta täysin poikkeuksellinen päätös keskeyttää lupamyynti

Kalastuslupien myynti keskeytetään huomenna neljään kalastuskohteeseen. Kaikki keskeytyskohteet ovat vaelluskalavesiä, joissa saalislajina on pääosin taimen. Metsähallituksen mukaan koskien vedet ovat lämmenneet jopa 22 asteeseen. Lohikalojen kalastusta suositellaan vältettäväksi, kun veden lämpötila nousee yli 20 asteen.

Loukkaantumisista kärsineiden keihäsmiesten näyttöpaikat käyvät vähiin – lajivalmentaja kertoo, miten vääntö olympiapaikoista etenee

Olympiaranking menee kiinni tiistaina. Tuolloin Vaasassa heitetään vielä keihäskilpailu, jossa ainakin Lassi Etelätalo maamme kärkiheittäjistä on mukana. Olympiaedustajat on nimettävä maanantaina 5. heinäkuuta.

Sähkökatkojen korjaaminen jatkuu, Savon Voima arvioi keskijänniteverkon tulevan keskiviikkona kuntoon

Keskiviikkoaamuna sähköttä oli 3600 Savon Voiman asiakasta. Muuntajille sähköä syöttävän keskijänniteverkon viat saadaan yhtiön arvion mukaan korjattua keskiviikon aikana. Vauriot ovat aiheutuneet yksittäisistä puista eikä suuria tuhoja ole syntynyt.

Pohjois-Savossa enimmillään noin 27 000 ilman sähköä Vieno-myrskyn vuoksi – vierailimme pelastuslaitoksella: päivän mittaan ollut 80 tehtävää

Puuskainen tuuli kovenee päivän aikana myrskylukemiin. Itä-Suomessa tuulten arvioidaan olevan kovimmillaan iltapäivästä iltaan saakka. Sähköyhtiöt ovat nostaneet varautumistaan sähkökatkojen korjaamiseen.

Keskusta ja perussuomalaiset jatkavat Keiteleen suurimpina puolueina – vihreiden kannatus nousi eniten

Keiteleellä perussuomalaiset ja vihreät nostivat eniten kannatustaan. Kumpikin puolue voitti lisäpaikan valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Keskusta ja vasemmistoliitto olivat suurimmat laskijat yhdellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Yle seurasi kuntavaalien tulosiltaa Pohjois-Savossa – voimasuhteet uusiksi useilla paikkakunnilla

Kuntavaalien 2021 päivittyvä tulosseuranta keräsi tuoreimmat tiedot ja tunnelmat. Perussuomalaiset sai valtuutettuja lisää useilla paikkakunnilla. Liike Nyt nousi kahteen maakunnan valtuustoon.

Astu Aittosaareen, jossa luonto saa nyt kukoistaa rauhassa – kukaan ei tiedä, paljonko metsiä pitäisi suojella, mutta kaikki lajit eivät siedä hakkuita

Kirkasvetisessä Keiteleessä lepää pieni saari, jonka Luonnonperintösäätiö osti suojeluun toukokuussa.

Anár birgii bures gieldalihtu čielggadeamis – gieldalaččat luhttet luohttámušolbmuide ja giitalit soabalaš áššiid dikšuma

Suoma gieldalihtu čielggadeami mielde Anára gielddas lea buorre vuoigŋa áššemeannudeami oktavuođas. Gieldalaččain lea maid stuorra luohttámuš gieldda njunnošiidda.

Keitele ennakkoäänestää nyt – töitä löytyy, mistä tekijät?

Tämän luettuasi tiedät, mikä Keiteleellä on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Kiista Viitasaaren jätevedenpuhdistuksen ongelmista ratkottaneen oikeudessa – Alva Viitasaari haastoi laitetoimittajan käräjille

Viitasaaren jätevedenpuhdistamo otti kesällä 2018 käyttöön MBR-kalvopuhdistusjärjestelmän, jonka piti tehostaa jätevedensuodatusta huimasti. Järjestelmä ei kuitenkaan toiminut toivotulla tavalla, ja epäonnistumisen syitä etsitään nyt oikeusteitse.

Juha-Pekka Rusasesta Kiuruveden kaupunginjohtaja

Keiteleen kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusanen siirtyy Kiuruveden kaupunginjohtajaksi. Kiuruveden kaupunginvaltuusto oli valinnasta yksimielinen.

Päijänne jatkaa nousuaan – myös Keiteleen vedenkorkeus nousee ennusteen mukaan vielä joitakin senttejä

Päijänteen nousussa oleva vedenkorkeus on noin 35 senttimetriä ajankohdan mediaanitason yläpuolella. Ennusteen mukaan vedenpinta nousee kesäkuun puoliväliin mennessä vielä jopa 30 senttiä. Myös Keiteleen vedenpinta nousee ennusteen mukaan vielä hiukan. 

Yle tapasi satoja kuntavaalien ehdokkaita maan kaikista kolkista: 294-osainen Kuntarundi-audiosarja on julkaistu tänään Areenassa

Ylen aluetoimittajat haastattelivat kevättalvella kuntavaaliehdokkaita lähes 300 kunnasta. Vaaliaudiosarjalla tavoitellaan erityisesti uutisten mobiili- ja verkkokäyttäjiä ja se on yksi Ylen mittavimpia vaalituotteita kesän kuntavaaleissa.

Keiteleen kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusanen on siirtymässä Kiuruveden kaupunginjohtajaksi

Rusasta on pyydetty Kiuruveden kaupunginjohtajaksi ja hän on antanut suostumuksensa virkaan.

Keiteleen ja Pielaveden seurakunnat yhdistyvät Nilakan seurakunnaksi

Yhdistymisen taustalla ovat taloudelliset haasteet.

Ylä-Savon seurakuntayhtymä aikoo myydä tai purkaa runsaasti kiinteistöjä

Purettavia tai myytäviä kiinteistöjä on yhteensä 14.

Keiteleellä todettiin keskiviikkona kunnan ensimmäinen koronatartunta

Kuopiossa taas keskiviikkona oli nollapäivä koronatartunnoissa.

Keiteleelle kaavaillaan yhdistysten taloa Lääkärintaloon

Ainakin 20 keiteleläistä yhdistystä on sitoutunut kuntalaisten "olohuoneen" kehittämiseen.

Keiteleellä huutokaupataan 90-luvulla rakennettu kyläkoulu

Huutokauppa päättyy toukokuun puolivälissä ja koulu on tarkoitus myydä korkeimman tarjouksen tehneelle.

Naisia on vaali vaalilta enemmän kunnanvaltuustoissa, mutta Itä-Suomessakin puheenjohtajana on useimmiten mies

Ylen selvitys kertoo, että naisten osuus kunnanhallitusten ja -valtuustojen johdossa on pienempi kuin valtuustoissa.

Waltti-matkakortti jää pois käytöstä Ylä-Savossa kesällä

Waltti-matkakortin tilalle tulevat Matkahuollon liput.

Keiteleen terveyskeskuksen vuodeosasto muuntumassa hoivakodiksi – toiminta alkaa huhtikuussa

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin liikelaitos Kysteri lakkautti vuodeosaston Keiteleellä tammikuussa.

Ehdokkaiden hankinta kuntavaaleihin tavallista työläämpää useimmille puolueille Itä-Suomessa – aikaa enää kaksi viikkoa

Keskusta, SDP ja Kokoomus hamuavat kiireellä lisää ehdokkaita. Perussuomalaiset haastaa avoimesti isoja kuntapuolueita.

Lopettamisuhan alla olleen Keiteleen K-Marketin toiminta jatkuu ja kauppias vaihtuu

Kesko kertoo pyörtäneensä lopetussuunnitelmat saadun palautteen jälkeen.

Sisä-Savossa soitetaan taas robottipuheluita

Kuntien asukkaille soitetaan kyselykierros tiistaina ja keskiviikkona 9.–10. helmikuuta.

Esteellisyyssääntelyn tiukkeneminen vaikeuttaa vaalilautakuntien valintaa pienillä paikkakunnilla

Vaalilain mukaan ehdokas tai hänen lähipiirinsä ei voi toimia vaalitoimikunnan jäsenenä tai varajäsenenä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle