Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuopiolaisnuorilla ei ole mahdollisuutta osallistua ylioppilaskokeeseen, jos heidät määrätään koronakaranteeniin

Käytäntö siitä, onko lukiolla tarjota erillistä kirjoitustilaa koronakaranteeniin asetetuille ylioppilaskokelaille, vaihtelee ympäri maan. Varkauden tai Kuopion lukioissa erillistilaa ei ole järjestetty, eli karanteeniin määrätyn on jätettävä koe väliin.

Kinnulassa on tartuntarypäs – tällä viikolla yhteensä kahdeksan koronatartuntaa

Kunnanjohtaja Erkki Nikkilän mukaan koronaan sairastuneiden lisäksi altistuneita on määrätty ja ohjattu karanteeniin. Myös Kinnulan koulukeskuksessa noin 40 oppilaista on asettu karanteeniin, ja heille järjestetään etäopetus.

Kajaanin koronasulusta tehdyn valituksen käsittely hallinto-oikeudessa raukesi

Kainuun soten yhtymähallituksen tekemistä tartuntatautilain mukaisista sulku- ja rajoituspäätöksistä tehdyn valituksen käsittely hallinto-oikeudessa on rauennut. Päätökset on kumottu jo aiemmin, joten tilanne ei näiden osalta muutu.

Miksi naapurilukiossa pääsee kirjoituksiin karanteenista huolimatta, mutta omassa ei? Lukiolaisten liitto: Epätasa-arvoista

Pieni osa lukioista järjestelee erilliset koetilat koronakaranteenissa oleville ylioppilaskokelaille, arvioidaan Ylioppilastutkintolautakunnasta. Erillinen tila ei kuitenkaan takaa sitä, että karanteeniin joutunut pääsee kirjoituksiin.

Jo seitsemän luokkaa samasta koulusta joutunut olemaan koronan takia karanteenissa Kotkassa – myös jatkotartunnat oppilaiden kesken nyt mahdollisia

Yksittäisen alakoulun useat koronatartunnat mietityttävät sosiaali- ja terveysviranomaisia Kotkassa. Valtaosa tartunnoista saadaan yhä oman perheen kautta, mutta nyt on saatu ensimmäisiä viitteitä siitä, että herkästi leviävä variantti tarttuisi myös oppilaalta toiselle koulupäivän aikana.

Kuopiossa asetettiin viikonlopun jäljiltä koronakaranteeniin noin 300 ihmistä – koronavirus leviää huolestuttavasti opiskelijabileissä

Koronatartuntojen määrä Kuopiossa ryöpsähti huolestuttavasti viikonloppuna. Taustalla on joukkoaltistumisia kouluissa ja päiväkodeissa, sekä opiskelijatapahtumissa. Tartuntatautilääkäri on huolissaan massiivisista opiskelijabileistä.

Vaasan kouluissa lisää altistumisia koronavirukselle

Vaasassa on ilmennyt uusia koronatartuntoja Isolahden, Merenkurkun ja Vanhan Vaasan koulussa sekä Onkilahden yhtenäiskoulussa.

Ylioppilaskirjoitukset käynnistyvät tänään tutuilla koronajärjestelyillä – turvavälien tulee toteutua ja maskeja suositellaan

Karanteeniin joutuneiden ylioppilaskokelaiden ei ole mahdollisuutta osallistua kokeisiin Kotkassa ja Haminassa. Kouvolassa karanteenin joutunut voi päästä yo-kokeeseen.

"Luokalla kolme oppilasta on koulussa, muut ovat kotona" – Isolahden koulussa iso osa oppilaista on karanteenissa, mutta Vaasa pitää kiinni lähiopetuksesta

Koronan deltavariantti leviää nyt voimakkaasti päiväkodeissa ja kouluissa Vaasan kaupungin alueella. Variskalla ja Vanhan Vaasan koulussa oppilaat ovat siirtyneet etäopetukseen, mutta koronaryppäästä kärsivä Isolahti jatkaa edelleen lähiopetuksessa.

Kainuun sote kumosi Kajaanin koronasulut välittömästi

Kainuun soten yhtymähallitus kumosi tänään torstaina Kajaanin kaupungin alueella tartuntatautilain pykälien 58 d ja g mukaiset rajoitukset välittömästi, koska päätösten perusteista kaikki eivät enää täyty kaikilta osin.

Keuruulla koronatilanne ryöpsähti nopeasti – koululaisilla useita tartuntoja ja noin sata astettu karanteeniin: "Tämä tuli aivan puun takaa", sanoo rehtori

Keuruulla on todettu viime viikosta alkaen useita koronavirustartuntoja. Niiden vuoksi karanteenissa on paljon koululaisia. Erityisesti korona koettelee Haapamäen koulua.

Sosterin alueella yhdeksän koronavirustartuntaa – uusia karanteeneja Savonlinnan Mertalan koulun iltapäiväkerhossa

Sosterin alue on koronaviruksen leviämisen suhteen kiihtymisvaiheessa. Tällä viikolla on tiedotettu 17 tartunnasta alueella.

Vaasan kouluissa runsaasti altistumisia koronavirukselle – Isolahden koulussa oppilaita karanteenissa 10 luokalta

Yksi useammasta altistumistilanteesta kärsivä koulu on Isolahden koulu Vaasassa, jossa oppilaita on karanteenissa peräti kymmeneltä luokalta.

Keskiviikon koronatiedot Kainuusta: yhdeksän uutta tartuntaa

Kainuun soten yhtymähallitus kokoontuu tänään puoliltapäivin päättämään viikko sitten asetettujen rajoitusten purkamisesta.

Yhden viruksen jahtaaminen alkaa jo riittää – kysyimme lääkäreiltä eri puolilta Suomea, mitä koronatestaamiselle pitäisi nyt tehdä

Koronatestikäytännöt vaihtelevat eri puolella Suomea, kun yhteisiä linjauksia ei ole. Osa sairaanhoitopiireistä on jo vähentänyt testejä selvästi. Koronan testaaminen ja jäljitys maksavat paljon ja viivästyttävät monen muun taudin hoitoa.

Korona stressaa enemmän kuin ruotsin kirjoitus – "Entä jos sairastun", pohtii Elisa Sairanen, jonka ylioppilasjuhlat siirtyivät jo kerran

Elisa Sairasen ja Siiri Kirmasen ylioppilasjuhlat siirtyivät, koska he eivät päässeet keväällä ruotsin kirjoituksiin korona-altistumisen takia. Nyt Savonlinnan lyseon lukion abiturientit valmistautuvat kirjoituksiin toistamiseen.

Savonlinnan seudulla kuusi koronavirustartuntaa – 20 henkilöä asetettu karanteeniin

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri on koronaviruksen leviämisen suhteen toiseksi vakavimmalla, eli kiihtymisvaiheessa.

Koronanyrkki kokoontui Kainuussa: ei enää perustetta rajoituksille Kajaanissa

Asiasta päättää soten yhtymähallitus, joka on kutsuttu koolle torstaiksi.

Kotkansaaren koulussa uusi koronatartunta – oppilaita karanteeniin

Mahdollisten altistumisten vuoksi yksi luokka ja harrastekerhon oppilaita on asetettu karanteeniin. 

HUSin Järvinen arvostelee hallituksen uutta koronastrategiaa: "Varsinaista kompurointia oli, käytännön toimet jäivät tekemättä"

Ylen aamussa vieraillut HUSin ylilääkäri Asko Järvinen olisi toivonut selkeämpiä linjauksia eri toimijoiden työnjakoon sekä tarkempia askelmerkkejä esimerkiksi testaukseen. Hänen mukaansa hallituksen koronastrategiasta puuttuu konkretia.

Poliisi joutunut eristämään karanteenirikkojia eri puolilla Suomea – yleisimmät syyt rikkomuksiin ovat tiedonpuute ja välinpitämättömyys

Koronakaranteenin ja -eristyksen rikkomisiin on tarvittu poliisilta virka-apua eri puolella Suomea. Myös rikosilmoituksia on kirjattu. Kentällä työtehtävä tarkoittaa tartuntavaaraa, sillä pahimmillaan haettava puree ja sylkee.

Valkealan yläkoulussa Kouvolassa koronatartunta – yksi luokka karanteeniin

Muu opetustoiminta jatkuu koulussa toistaiseksi lähiopetuksena.

Keuruulla koronatartuntoja koulussa, terveydenhuolto on asettanut karanteeniin oppilaita ja henkilökuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan maanantaina kirjattiin Keuruulta seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

Variskan koulu siirtyy etäopetukseen – tartuntoja myös muissa vaasalaiskouluissa

Kaikissa kouluissa ja päiväkodeissa oppilaiden huoltajia sekä henkilökuntaa on tiedotettu tapahtuneesta.

Stora Enson Imatran tehtaiden huoltoseisokki alkoi jälleen koronakaranteenien kautta – parin viikon aikana parannetaan tehtaan tehokkuutta ja turvallisuutta

Stora Enson Imaran tehtaiden huoltoseisokkiin tulevat ulkomaiset työntekijät ovat olleet koronaviruskaranteenissa ja heidät on testattu vielä ennen tehtaalle saapumista.

Ruonalan koulussa Kotkassa koronatartunta – yksi luokka sekä yksittäisiä muita oppilaita karanteeniin

Yhdellä koulun oppilaalla on varmistunut koronavirustartunta. Koulu on ottanut yhteyttä mahdollisesti altistuneiden oppilaiden huoltajiin.

Lappeenrannan Joutsenon koulussa koronavirusaltistuminen – karanteeniin 20 ihmistä

Lappeenrannan Joutsenon koulussa ilmeni viikonloppuna koronavirustartunta, jonka vuoksi 20 ihmistä kouluyhteisöstä on karanteenissa.

Langinkosken koulussa uusi koronatartunta – yksi luokka karanteeniin

Kymsote on yhteydessä altistuneisiin ja määrittelee karanteenin tarpeen ja pituuden.

Kuopiossa seitsemän uutta koronatartuntaa

Koulussa ilmi yli kymmenen koronavirustartuntaan liittyvää altistumista.

Sama tahti jatkuu Pohjanmaalla: uusia koronatapauksia 26

Vaasan sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku on nyt 159.

Vaasassa palveluasumisen yksikössä sekä kouluissa koronatartuntoja – noin 200 henkilöä karanteenissa altistumisen takia

Vaasan Himalajan palveluasumisen yksikössä koronatartuntoja on kolme ja altistumisia yli 30. Vaasan lyseon lukiossa sekä Onkilahden yhtenäiskoulussa yhteensä kolme tartuntaa ja yli 150 henkilöä karanteenissa.

Länsi-Pohjassa on todettu kolme uutta koronatartuntaa: kaikki liittyvät Keminmaan koulualtistuksiin

Keminmaassa kahdesta koulusta alkaneiden koronatartuntojen ketjun seurauksena kaikkiaan 197 henkilöä on karanteenissa altistumisten vuoksi.

Imatran abit jäivät kokonaan etäopetukseen ylioppilaskirjoitusten turvaamiseksi – parhaillaan 80 heistä on jo karanteenissa

Imatralla abiturienttien ylioppilaskirjoitukset pyritään turvaamaan koronavirukselta etäopetuksella, joka kestää syyskuun 24. päivään saakka.

Korona-altistuminen Ylöjärven yhtenäiskoulussa: kahdeksan karanteeniin

Ylöjärven kaupungin mukaan yhtenäiskoulun 3. ja 4. luokka-asteella on tullut ilmi korona-altistuminen. Kaikkiin altistuneisiin on oltu yhteydessä, ja heidät asetetaan karanteeniin. Muu opetus jatkuu normaalisti.

Yksi uusi tartunta Lapin sairaanhoitopiirissä – kantaja valmiiksi karanteenissa

Perjantaina 3.9. koronakoordinaatiotyöryhmä pohtii, onko Rovaniemen kaupungin syytä pysyä edelleen koronan kiihtymisvaiheessa, vai voiko se siirtyä perustasolle.

Lisää lapsia karanteeniin Kotkassa – koronatartuntoja Karhulan lukiossa ja Langinkosken koulussa

Karhulan lukiossa ja Langinkosken koulussa on todettu kummassakin yksi uusi koronavirustartunta.

Koronanäytteenotto ja terveyskeskuksen puhelinajanvaraus ruuhkautuneet toistamiseen Liedossa

Vapaita koronatestiaikoja saattaa löytyä vasta parin päivän päästä. Testausresurssit keskitetään oirehtivien potilaiden testaamiseen. Karanteenissa olleita ei pystytä testaamaan.

Kanta-Häme jatkaa kiihtymisvaiheessa – tartunnat leviävät erityisesti nuorten joukossa

Kanta-Hämeen ilmaantuvuusluku nousi kahden viikon ajanjaksolla 148 tartuntaan 100 000 henkilöä kohden. Maakunta jatkaa kuitenkin kiihtymisvaiheessa. Sairaalakuormitus on pysynyt aisoissa.

Pohjois-Pohjanmaalla kaksi rokotusannosta saanut välttää testin ja karanteenin

Koko maakunnan alueella tulee nyt voimaan linjaus, jonka mukaan koronatestiin ei enää tarvitse hakeutua lieväoireisena ja kaksi rokotusannosta saaneena. Nyt myös kahteen kertaan rokotettuja henkilöitä ei aseteta enää karanteeniin.

Sammonlahden koulun Lavolan yksikössä uusi korona-altistuminen ja 20 karanteenia

Lappeenrannan Sammonlahden koulun Lavolan yksikössä eilen todettu korona-altistuminen ja karanteeni on saanut jatkoa eli Eksote on asettanut lisää karanteeneja uuden tartunnan takia.

Karanteenia lyhentävässä exit-testauksessa vaihtelua Etelä-Savossa

THLn linjauksen mukaan karanteenin voi päättää aikaisemmin, jos kuudne päivän jälkeen otettu testi on negatiivinen. Tällainen testaus kuitnekin vaatii resursseja, jotka ovat muutenkin tiukilla.

Moni abi vetäytyy kirjoitusten alla omaehtoiseen karanteeniin – tamperelaisabiturientti: “Perhe tuo ruokaa oven taakse”

Lukioissa on alueellisesti erilaisia käytäntöjä lähiopetuksen suhteen, mutta jokaisessa koulussa abeille suositellaan vapaa-ajan kontaktien minimoimista.

Korona leviää nuorissa, eivätkä rokotteet kiinnosta – ysiluokkalaiset pestattiin "koronalähettiläiksi"

Monissa kouluissa eletään nyt koronakaranteenien keskellä samaan aikaan, kun yli 12-vuotiaat halutaan saada rokotettua mahdollisimman kattavasti. Kaikki eivät kuitenkaan halua rokotetta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle