Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Turvavälitarra ruokakaupassa.

Aluehallintovirasto: Keski-Suomessa sisä- ja ulkotiloihin 20 henkilön kokoontumisrajoitukset sunnuntaista alkaen

Aluehallintovirasto päätti uusista rajoituksista tänään. Määräykset ovat voimassa neljän viikon ajan.

Koripalloilija heittää palloa Urhea-hallissa Helsingissä 28. joulukuuta 2021.

Avi: Pirkanmaan koronarajoituksia jatketaan kaksi viikkoa – kuntosalille ja huvipuistoon kuitenkin pääsee

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasti teki päätöksen tiistaisen Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän suositusten mukaisesti.

Padelpelaajia Lapuan Padelarenassa.

Ilmoitus rajoituksista Pohjanmaalla viivästyy ensi viikkoon

Pohjanmaan hyvinvointialueella sekä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä päätöksiä joudutaan odottamaan ensi viikkoon. Etelä-Pohjanmaalla päätökset saatiin jo tänään.

Oriveden Särkänkoti

Tampere sai Oriveden Särkänkodin epäkohdat korjattua – avi lopetti vanhusten palveluasuntojen valvonnan

Valvonta alkoi vuoden 2021 kesällä, kun Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto sai useita epäkohtailmoituksia.

Turvavälitarra ruokakaupassa.

Saako Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla nyt harrastaa, entä käydä elokuvissa? Avin ylijohtaja vääntää rautalangasta, mitä pykälä 58d tarkoittaa

Perjantaina voimaan tuleva asetus sysää vastuuta koronaturvallisuudesta yhä voimakkaammin yrityksille, kunnille ja muille toimijoille.

Man i skjorta och kavaj står i en korridor.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä suosittelee kokoontumisrajoitusten tiukentamista myös yksityistilaisuuksien osalta

Yksityisissä kooontumisissa suositus on kymmenen henkeä. Koronakoordinaatioryhmän mielestä myös osa julkisista toiloista olisi suljettava, sekä yleisiä kokoontumisrajoja tiukennettava.

Kassajonossa lattiaan on merkitty jonotuskohdat. Merkissä lukee: "Pidä turvaväli. Håll distansen. Keep a safe distance."

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta luvassa rajoituksia Etelä-ja Keski-Pohjanmaalle – Pohjanmaalle ei rajoituksia

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston sairaanhoitopiirien koronatilanteet vaihtelevat hyvin paljon. Kokonaistilanne ylijohtaja Marko Pukkisen mukaan on kuitenkin sellainen, että rajoituksia ei ole varaa höllentää. 

Koronapassi älypuhelimen ruudulla.

Kiristyvätkö Länsi-ja Sisä-Suomen koronarajoitukset? Avi pohtii rajoituksia tänään – ylijohtaja Marko Pukkinen: "Aina voi miettiä, pitääkö vielä jättää jotain kiristämisen varaa, mutta ei välttämättä tässä tilanteessa"

Aluehallintoviraston ylijohtajan mukaan alueen sairaanhoitopiireistä on tullut toiveita koronarajoitusten tiukentamisesta. Milloin mahdolliset rajoitukset tulisivat käyttöön, ei ole tietoa.

Tampereen yliopistollisen sairaalan pääovi

Pirkanmaalla toiseksi suurin päiväkohtainen tartuntaluku koko epidemian aikana: 218 uutta koronatartuntaa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) päätti eilen lisätä Pirkanmaalle lisää rajoituksia heikentyneen koronatilanteen takia.

Kirjastoauton ovessa korona-ajan rajoitushuomautus, vain yksi asiakas kerrallaan

Aluehallintovirasto valmistelee rajoituksia kirjastoihin, kuntosaleille ja kauppoihin

Päätös uusista rajoituksista annetaan tällä viikolla ja rajoitukset astuvat voimaan maananantaina.

Yleisöä Pakkahuoneella

Kokoontumisrajoitukset kiristyvät tuntuvasti Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla

Sisätilojen kokoontumisrajoitukset kiristyvät tuntuvasti Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla. Tähän mennessä aluehallintovirasto on sallinut alle 100 henkilön yleisötilaisuudet, mutta ensi maanantaista lähtien raja on 50.

Tarjoilija tarkistaa asiakkaan koronapassia One Pint Pubin baaritiskillä Ruoholahdessa, Helsingissä.

Avi kieltää Keski-Suomessa yli 50 hengen kokoontumiset sisätiloissa – koronapassilla vapautuu rajoituksista

Rajoitukset tulevat voimaan itsenäisyyspäivänä ja ovat voimassa kuukauden.

Ratikka pysähdyksissä Taysin edessä olevalla pysäkillä.

Synkkä viikko tartunnoissa: Pirkanmaan kokoontumisrajoitus kiristyy – koronapassia tarvitaan kaikissa yli 20 hengen tapahtumissa

Pirkanmaalle on tulossa tätä tahtia epidemian synkin koronaviikko. Viitenä päivänä uusia tartuntoja on varmistettu jo 730.

Sairaala Nova ulkoa lumisateessa.

Keski-Suomen kokoontumisrajoituksia ei voida asettaa ilman lisäselvityksiä - Avi odottaa tietoja sairaanhoitopiiriltä

Rajoituspäätösten aikataulu riippuu siitä, milloin aluehallintovirasto saa vastaukset Keski-Suomen sairaanhoitopiiriltä.

Kauneimmat joululaulut 23.12.2016 Seinäjoen Lakeuden ristissä

Seurakunnat pohtivat, ottaako koronapassi käyttöön vai rajoittaako yhteislaulutilaisuuksien osallistujamäärää

Lapuan hiippakunta on lähettänyt seurakunnille ohjeistuksen yleisötapahtumien järjestämisestä pahenevassa koronatilanteessa. Seurakunnat päättävät pian, mitä tapahtuu Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksille.

En grupp kvinnor sitter med noter i händerna och sjunger i en kör.

Kokoontumisrajoitukset astuvat voimaan Vaasan sairaanhoitopiirin kunnissa lauantaina – voimassa seuraavat kolme viikkoa

Kokoontumiskiellot eivät päde mikäli tapahtumissa on käytössä koronapassi. Rajoitukset ovat nyt samat kaikissa pohjalaiskunnissa.

Sinikettu

Aluehallintovirasto määräsi eläinten hyvinvoinnin valvonnan pohjalaisille kettutiloille – ilmoitus tehty sairaista eläimistä

Kolme pohjalaistilaa on tarkastettava marraskuun loppuun mennessä, jonka jälkeen tapausta käsitellään eläinsuojeluprosessin mukaisesti. Tarkastuksen suorittaa käytännössä kunnaneläinlääkäri.

Taysin julkisivu.

Pirkanmaalla koronan ilmaantuvuus epidemian korkeimmalla tasolla, maskisuositus palasi taas kouluihin ja työpaikoille – Yle seurasi suorana

Pandemiaohjausryhmä palautti maskisuosituksen oppilaitoksiin kuudesluokkalaisille ja heitä vanhemmille. Myös työpaikoille suositellaan maskin käyttöä ja etätyötä mahdollisuuksien mukaan.

Koronanäytteenotto-kyltti rakennuksen edessä.

Pirkanmaalta löytyi 131 koronatartuntaa – aluehallintovirasto päättää tapahtumien kokoontumisrajoituksista aikaisintaan maanantaina

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee mahdollisia kokoontumisrajoituksia Pirkanmaalle. Jos koronarajoituksia tulee, tilaisuuksien järjestäjät voivat vapautua niistä vaatimalla asiakkailta koronapassia.

Seinäjoen Rytmikorjaamolla järjestetään myös HipHop-festivaali.

Yli sadan hengen kokoontumiset seis pariksi viikoksi Etelä-Pohjanmaalla – istumapaikoilla ja koronapassilla rajoitukset voi välttää

Aluehallintovirasto määräsi viime viikolla kokoontumisrajoituksia Etelä- ja Keski-Pohjanmaalle. Ne koskevat yli sadan hengen tilaisuuksia ja astuvat voimaan tänään.

Digitaalinen koronapassi ja puhelin baaritiskillä.

Avi harkitsee kohdennettuja kokoontumisrajoituksia Etelä- ja Keski-Pohjanmaalle

Mahdolliset päätökset kokoontumisrajoituksista tehdään aikaisintaan perjantaina. Rajoitukset tulisivat voimaan aikaisintaan ensi viikolla.

Neljä henkilöä poseeraa päivänvalossa rakennuksen portailla ja katsoo kameraan

Nämä sankariteot toivat hengenpelastusmitalit urhealle nelikolle – "Siinä hetkessä laitoin pelkoni sivuun", kertoo puukottajalta naisen pelastanut vaasalaismies

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto palkitsi Vaasassa viime viikolla neljä ihmistä Tasavallan presidentin myöntämällä hengenpelastusmitalilla. Tällaisia ovat tarinat mitalien takana.

Rollaattori

Avi määräsi Tampereen kaupungin ottamaan ulkoistetun kotihoidon välittömästi omaksi toiminnakseen – "Asiakasturvallisuus on vaarantunut"

Tammelan ja Tampellan alueiden kotihoidosta on tähän mennessä vastannut yksityinen palveluntuottaja, jolle toiminta siirtyi syyskuun alussa.

Henna Anttiroiko ja Jenni Kotila istuvat työhuoneessa maskit päässä ja soittavat koronaan altistuneille jäljityspuheluita

"Teillä on väärää tietoa!" – viranomaiset huolestuivat kiristyneistä asenteista, koronajäljittäjät kertovat, miten salailu ja haukkuminen vaikeuttavat työtä

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kertoi viime viikolla, että jäljittäjät kohtaavat yhä enemmän epäasiallista käytöstä työssään. Sairaanhoitopiirin palveluesimies Nico Jäväjän mukaan etenkin rokotusta koskevat kysymykset saavat ihmiset provosoitumaan.

Vanhus kävelee käytävällä rollaattorin kanssa Myyrmäen vanhusten keskuksessa, Vantaalla.

Aluehallintovirasto otti valvontaan Lapuan Jokilinnun ja Seinäjoen Koivukaaren hoitajamitoituksen takia

THL:n toukokuun hoitajamitoituksen seurannassa kaksi palvelukotia Etelä-Pohjanmaalla ei yltänyt vaadittuun mitoitukseen. Aluehallintovirasto on ottanut ne valvontaansa ja odottaa selvityksiä marraskuun puoliväliin mennessä.

Rollaattori

Asiakaskäyntejä tekemättä ja useita muita epäkohtia paljastui kotihoidossa: Aluehallintovirasto määräsi Tampereen kaupungin korjaamaan tilanteen

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallinto on antanut kotihoidon epäkohdista huomautuksen Tampereelle. Palveluntuottajan vaihtumisen jälkeen havaittiin useita puutteita kotihoidossa.

Två kvinnor med munskydd står utanför ingång till köpcentrum.

Koronarajoitukset ovat jatkossa yhä paikallisempia

Kun yhteiskunta avautuu, koronarajoituksista päättävät kunnat ja koronanyrkit tautitilanteesta riippuen. Pohjalaismaakunnissa on toistaiseksi päätetty jatkaa muun muassa maski- ja etätyösuosituksia.

Oriveden Särkänkoti

AVI: Useita epäkohtia ja lainvastaisuuksia vanhusten palveluasumisessa Särkänkodissa Orivedellä

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto teki yksikköön yllätystarkastuksen heinäkuussa. Tampereen kaupungin ylläpitämän Särkänkodin toiminta sai huomautuksen.

turvaväleistä muistuttava tarra kuntosalin lattiassa Rovaniemellä.

Pirkanmaa's 2-metre distancing rules to expire next week

The region's crowd size rules will be reinstated on Monday 30 August and remain in force until 12 September.

turvaväleistä muistuttava tarra kuntosalin lattiassa Rovaniemellä.

Kahden metrin turvavälivaatimus poistuu Pirkanmaalla: kokoontumisrajoitukset jatkuvat silti

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto teki perjantaina uuden päätöksen kokoontumisrajoituksista Pirkanmaalla. Kahden metrin turvavälejä ei vaadita enää maanantaista eteenpäin.

Käsidesipullo baaritiskillä

Aluehallintovirastolta turvavälipäätöstä Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle – ministeriöltä tiukennuksia ravintoloiden anniskeluun ja aukioloon Pohjanmaalla

AVI on tehnyt päätöksen kuultuaan kuultuaan Vaasan sairaanhoitopiirin näkemyksen. Valtioneuvoston asetuksen mukaan Pohjanmaalla otetaan taas käyttöön leviämisvaiheen rajoitukset ravitsemisliikkeille sunnuntaista alkaen.

Elokuvateatteri Kinoma Hyvinkäällä

Kahden metrin turvavälivaatimus ei poistu Pirkanmaalla ainakaan ennen ensi viikkoa: uuden ohjauskirjeen vaikutusta ei vielä tiedetä

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto selvittää ja arvioi mahdollisimman pian, mitä vaikutuksia ohjauskirjeellä on. Ylijohtaja Marko Pukkinen korostaa, että avien täytyy noudattaa lakia.

Lankkukasa, jonka ympärillä on punavalkoinen kettinki

Jyväskylän Puumessut peruttiin – "Tapahtumia koskevat rajoitukset ovat olleet epäselviä ja suhteettomia", sanoo messujen toimitusjohtaja

Jyväskylän Messut on päättänyt perua syyskuun Puumessut. Päätöstä perustellaan Suomen koronatilanteen huononemisella ja aluehallintoviraston uusilla määräyksillä.

Seinäjoen keskussairaalan ensiapupäivystyksen sisäänkäynnin ohjeistus korona-aikana.

Etelä-Pohjanmaalle tulossa kokoontumisrajoituksia perjantaista lähtien – Vauhtiajot ja perussuomalaisten puoluekokous voidaan silti järjestää

Rajoitukset koskevat sisätiloissa yli kymmenen hengen ja ulkona yli 50 hengen kokoontumisia. Tapahtumia ei tarvitse perua, mikäli ne pystytään järjestämään turvallisesti.

Wanaja Festivaalin yleisöä ja lavalla soittaa Apulanta Hämeenlinnassa.

AVI määrää Jyväskylän, Muuramen, Laukaan ja Äänekosken kuntien alueelle kokoontumisrajoituksen sekä turvavälit

Uudet määräykset astuvat voimaan perjantaina. Turvavälimääräys koskee asiakas- ja toimitiloja. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa, jos osallistujamäärä on enintään 10 henkilöä. Ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää, jos osallistujamäärä on enintään 50 henkilöä.

Konstens natt i Vasa.

Vaasan Taiteiden yö on peruttu tänä vuonna, ainoastaan yksittäisiä tapahtumia saatetaan järjestää

Koronanyrkin päätöksellä Vaasan Taiteiden yö peruuntuu. Poikkeuksena tapahtumat, jotka voidaan rajoitusten puitteissa turvallisesti toteuttaa. Kaupunki tiedottaa lisää yksityiskohdista keskiviikkona.

Musta kasvomaski roikkuu kädessä.

Aluehallintovirasto on määrännyt kokoontumisrajoituksia Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle – Etelä-Pohjanmaalle ei rajoituksia

Rajoitukset koskevat sisätiloissa yli kymmenen hengen ja ulkona yli 50 hengen kokoontumisia. Tapahtumia ei tarvitse perua, mikäli ne pystytään järjestämään turvallisesti.

Foto från Jalostamo-kollektiivis uppsättning av Rechnitz (Tuhon enkeli).

Pirkanmaan kokoontumisrajoitukset vaikuttavat heti Tampereen Teatterikesään – osa lipun ostaneista ei pääse loppuviikon näytöksiin

Aluehallintovirasto päätti tänään, että kokoontumisrajoitukset otetaan uudelleen käyttöön Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella ensi torstaina. Tämä vaikuttaa heti maanantaina alkavaan Tampereen Teatterikesään. Osa lipuista palautetaan ostajille. Yksi esitys peruuntuu kokonaan.

Kuvassa on näkymä Tammerkoskelle Tampereella kesäkuussa 2020.

Pirkanmaalla tiukennettiin määräyksiä turvaväleistä ja kokoontumisista – Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto haluavat turvata koulujen alkua

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt määrätä kokoontumisrajoituksen sekä turvavälimääräyksen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien sekä Punkalaitumen kunnan alueelle. Tilaisuuksia voi kuitenkin edelleen järjestää.

Hoitaja työskenteli Messukeskuksen drive-in-koronatestauspisteellä 2. heinäkuuta.

Päiväkohtainen koronaennätys rikkoutui Pirkanmaalla toisena päivänä peräkkäin – nyt todettiin 112 uutta tartuntaa

Edellinen ennätys oli eilen, kun TAYS ilmoitti 93 uudesta koronatartunnasta. Viimeisen seitsemän päivän aikana Pirkanmaalla on todettu 437 tartuntaa.

Tammerkoski ja patosilta

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee kokoontumisrajoituksia Pirkanmaalle

Pirkanmaan epidemiatilanne on huonontunut nopeasti, ja maakunta siirtyi pandemian kiihtymisvaiheeseen viime viikolla. Pirkanmaan koronanyrkki suosittelee aville kokoontumisrajoitusten käyttöönottoa.

Kemiran vanha tehdasalue Vaasassa (ilmakuva)

Kemira hakee lupaa aloittaa kunnostustoimenpiteet valituksesta huolimatta – valitus koskee ainoastaan alueen vanhaa kaatopaikkaa

Pohjanmaan ELY-keskus on valittanut hallinto-oikeuteen Kemiran saneeraussuunnitelmista Pukinjärven tehdas-alueella. Maa-alueen kunnostuksen aktiivisen vaiheen arvioidaan kestävän noin kolme vuotta siitä, kun hyväksyntä tarkennetuille suunnitelmille on saatu.

Lähikuvassa Tammerfestin festivaalipassi

Käyttääkö festivaalikansa maskeja ja tuleeko viime hetkellä ravintolarajoituksia? Tammerfestin järjestäjä valmistautuu nopeisiin muutoksiin

Loppuunmyytyyn Tammerfestiin on tulossa 24 000 kävijää kolmen päivän aikana. Mahdolliset Pirkanmaata koskevat tiukentuvat ravintolarajoitukset mietityttävät ympäri kaupunkia ulottuvan tapahtuman järjestäjiä.

Yleisöä Mikael Gabrielin keikalla Blockfesteillä.

Pirkanmaan siirtyminen kiihtymisvaiheeseen ei tuonut alueelle uusia kokoontumisrajoituksia – avi: "Ensi viikolla tilanne voi jo olla toinen"

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto käytti päätöksensä tueksi pandemiaohjausryhmän suositusta, jonka mukaan kokoontumisrajoituksista ei tällä hetkellä ole välttämätöntä hyötyä. Tilanne arvioidaan ensi viikolla uudestaan.

Läheltä

Avi havaitsi puutteita Virroilla olevassa asumisyksikössä: ei saa ottaa lisää asiakkaita ennen kuin puutteet korjattu

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määrää Liljanne-Kodin korjaamaan puutteet. Yrityksen mukaan asioita on laitettu kuntoon ohjeiden mukaan. Sen mukaan yhteisötyyppinen asuminen eroaa laitoksesta, mitä ei aina ymmärretä.

Hannun linnan -palvelutalo

Avi huomasi useita puutteita tamperelaisessa aikuisten kehitysvammaisten yksikössä: pahimmillaan alle puolet henkilöstöstä paikalla

Kehitysvammaisten palvelukodissa ei ole ollut tarpeeksi henkilökuntaa eikä vaadittavaa vastuuhenkilöä. Lisäksi asiakkaiden itsemääräämisoikeutta on laiminlyöty. Epäkohdat vaaransivat avin mukaan asiakasturvallisuuden.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle