Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poliisin lupapalvelut ruuhkautuneet Hämeessä

Poliisi kehottaa ihmisiä hoitamaan kaikki lupa-asiansa mahdollisuuksien mukaan sähköisten lupapalveluiden kautta.

Passin ja henkilökorttien hakijoita on nyt paljon – poliisin lupapalvelut ruuhkautuneet Itä-Suomessa

Poliisista suositellaan sähköistä asiointia. Jos asiointi edellyttää henkilökohtaista käyntiä, niin asiointia suositellaan ajanvarauksen kautta, varsinkin jos asioinnilla ei ole kiire.

Poliisin lupapalvelut ruuhkautuneet Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Passien ja henkilökorttien kysyntä on vilkastunut koronarokotusten edistymisen ja matkustusmahdollisuuksien avautumisen takia. Myös yleisötilaisuuksia järjestetään tauon jälkeen paljon.

Texasin osavaltio hyväksyi entistä löysemmän aselain – Käsiaseeseen ei pian tarvita lupaa eikä taustoja enää tarkisteta

Lakia vastustavat järjestöt muistuttavat ampumavälikohtauksista viime vuosikymmenen lopulla, joissa kuoli lähes 60 ihmistä. Joukkoampumisia on tapahtunut viime vuosina kaupassa, kirkossa ja lukiossa Texasin osavaltiossa.

Poliisi korjasi talteen hoivakotien asukkailta 28 asetta Uudellamaalla – käyttämättömät aseet voivat päätyä rikollisille

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos selvitti hoivakodissa asuvien henkilöiden aseiden hallussapidon edellytyksiä. Selvitys tehtiin 38 eri hoivakotiin.

Päihdeongelma ja rikokset vievät aseluvan – lähes 400 menetti lupansa Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa

Yksittäinen rattijuopumus tai putkareissu ei vie aselupaa, mutta epäily päihdeongelmasta muuttaa tilanteen.

Uudellemaalle kaivataan lisää ampumaratoja: alueella on 230 000 aseluvan haltijaa

Uusien ampumaratojen tarpeeksi lisäksi Uudenmaan liitto on laatinut kehittämisssuunnitelman nykyisten ratojen turvaamiseksi.

Suomen aselaki uudelleen arvioitavaksi

Norjan tragedian seurauksena myös Suomen aselakia arvioidaan uudelleen. Aselainsäädännön jatkoa arvioidaan sisäasiainministeriön johtoryhmän kokouksessa ensi viikon alussa, kertoo Ylen TV-uutisten erikoislähetyksessä vieraillut poliisijohtaja Pentti Saira.

Aseluvan soveltuvuustesti on vain apuväline

Aseenkantolupaa hakeva joutuu tästä lähtien poliisilaitoksella vastaamaan 276 kyllä tai ei-kysymykseen selvittääkseen sopivuutensa aseen kantamiseen. Soveltuvuustesti ei yksinään ratkaise sitä, saako luvanhakija aseluvan vai ei. Testi on vain apuväline, jonka avulla lupaviranomainen harkitsee luvan antamista, tähdennetään Poliisihallituksesta.

Rekisteriajot tuottivat tulosta: kymmeniä aselupia peruttu Kanta-Hämeessä

Aselupa- ja rikosilmoitusrekisterien ristiinajon ansiosta on peruutettu jo noin sata aselupaa. Hämeen maakunnan poliisi on tehnyt ristiinajoa viime syksystä lähtien, mutta työ on vieläkin kesken.