Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Työmiehiä kaivuuhommissa. Yksi työtää kottikärryja ja toinen nostaa kiveä. Kaksi muuta kuokan ja lapion varressa.

Ratajätkä hurmasi maalaistytöt ja majoittui vaikka maakuopassa – kadonneesta ammattiryhmästä ei ole tiedetty juuri mitään

Junaradan rakentaminen oli 1800-luvun suurin työmaa, jossa saattoi hikoilla jopa 10 000 ihmistä. Kun näin suuri joukko saapui paikkakunnalle, mikään ei ollut enää ennallaan.

InterCity saapuu Hämeenlinnan rautatieasemalle.

Hämäläiskansanedustajat: Pääradan kehittäminen on järkevintä

Hämeen vaalipiirin 12 ja Pirkanmaan vaalipiirin kolme kansanedustajaa ovat allekirjoittaneet kannanoton, jossa liputetaan pääradan kehittämisen puolesta.

Rautatien ylittävä kulkutien puut ovat rikki, kuvan takana on rautatie.

Kontiomäki–Pesiökylä-radan toinen päällysrakenneurakka on alkanut – tasoristeyksiä suljetaan lyhyiksi ajoiksi työn edetessä

Väyläviraston yli 80 miljoonan euron perusparannushankkeessa uusitaan koko rataosan päällysrakenne, sisältäen radan tukikerroksen, ratapölkyt sekä kiskot.

Mäkelänkadulla kaksi raitiovaunua kohtaa

Mäkelänkadun ratikkakiskoilla Helsingissä otettu kuva lähti leviämään somessa – nyt kuvaajia käy kiskoilla "silminnähden enemmän"

HSL:n raitiovaunukuljettajien mukaan kuvaajat Mäkelänkadulla ovat käyttäytyneet asiallisesti, mutta samaa ei voi sanoa keskusta-alueesta, missä turistit ovat jopa maanneet raiteilla kuvia ottaessaan.

Tampereen rautatieasema.

Tampereen henkilöratapiha ja Tampere–Jyväskylä-rata saivat EU-rahoitusta, pääradan kehittäminen jäi ilman

Pirkanmaan maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen iloitsee maakuntaan tulleesta rahasta, mutta harmittelee, että pääradan oleelliselle investoinnille ei tukea tullut.

Saimaan kanavan ylittävä rautatiesilta purettavana.

Jättimäinen siltahanke toteutetaan juhannuksena Lappeenrannan Lauritsalassa – osa Hyötiöntiestä suljetaan liikenteeltä kesäkuun loppuun asti

Siirtotekniikalla toteutettavan jättimäisen ratasillan asennus katkaisee Hyötiöntien Väinämöisenkadun ja Karjalantien välisen osuuden kesäkuun loppuun saakka.

Puiset junaraiteiden ratapölkyt.

Kouvolan ja Kuopion välinen junamatka halutaan nykyistä nopeammaksi – Väylävirasto esittää 11:tä miljoonaa euroa radan kehittämiseen

Kouvolan ja Kotkan välisen valtatie 15:n remonttiin Väylävirasto esittää hieman aiempaa suurempaa isompaa rahapottia.

Turun sataman uuden matkustajaterminaalin havainnekuva.

Turun kaupunginhallitus haluaa sataman uuden junayhteyden kulkevan Pahaniemen kautta

Uuden satamaraiteen karkea kustannusarvio olisi 18 miljoonaa euroa. Tavoite on, että puolet kustannuksista maksaisi Väylävirasto. Kaupunginhallitus teki periaatepäätöksen maanantaina uudesta raiteesta.

Junan raiteet.

Uusien kohtausraiteiden rakentaminen aiheuttaa junaliikenteeseen katkoja Kemin ja Oulun välillä

Uudet junien kohtausraiteet rakennetaan Simon Maksniemeen ja Iin Lähessuolle.

Tien päässä siltatyömaa. Kuvan oikeassa reunassa sininen pakettiauto.

Inkeroisiin perustetaan kesäksi sisäinen bussilinja – remontin takia reitti rautatieasemalle piteni vajaat kolme kilometriä

Rautatieaseman viereinen alikulku on kiinni heinäkuun loppuun asti. Bussilla pääsee keskustasta asemalle.

VR:n veturi vetää tavarajunaletkaa ratapihalla

VR:n tavaraliikenteessä pohditaan, mitä tehdä 2 000 työntekijälle – epävarmuus jatkuu kuukausia

VR Transpointin mukaan loppuvaa idän tavaraliikennettä pystytään korvaamaan, mutta ei kokonaan. Henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut ovat vasta alkaneet. Päättymisaikaa niille ei ole.

Ilmakuvaa Turun ratapihasta

Turun elämyskeskuksen kumppanuussopimukselle sorvataan jatkoa – kaupunki haluaa varautua myös siihen, ettei elämyskeskushanke toteudu suunnitellusti

Tavoitteena on, että asemakaavanmuutos olisi valtuuston käsittelyssä vuoden 2023 loppuun mennessä. Vaihtoehtoisesti kaupunki ostaisi kaksi kiinteistöä 35 miljoonalla siltä varalta, ettei Turun Ratapihan Kehitys Oy pystyisi toteuttamaan hanketta.

Turun Logomonsilta.

Turun ratapihalla käyttöön väliaikainen matkustajalaituri ja autojuna-asema

Osa Toijalan suunnan matkustajista ja ajoneuvojen lastaus siirtyvät Logomon puoleiselle rata-alueelle yli vuoden ajaksi.

junaraiteet maaseudulla

Väylävirasto valmistelee Uudenkaupungin radan perusparantamista maastotutkimuksin

Ohjelmassa on mittauksia ja kairauksia. Suunnittelua varten rataosuus myös ilmakuvataan ja laserkeilataan lentokoneesta.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Junia myöhästyi järjestelmävian vuoksi tiistai-iltana Oulun ja Helsingin välisellä rataosuudella

Ratavika oli Kokkolan ja Oulun välillä, ja se aiheutti jopa tuntien myöhästymisiä tiistaina. Keskiviikkoaamuna puoli seitsemän aikaan junat kulkivat jo tällä rataosuudella normaaliaikataulussa. 

Kouvolan RR-terminaalin työmaa-alue Kouvolan Teholassa.

Suomen junaliikenteen risteykseen rakennetaan 40 miljoonan euron terminaalia, jolta lähti idea alta – kysyimme, mitä sille pitäisi tehdä

Kouvolan rautatie- ja maantieterminaali otetaan käyttöön ensi vuonna. Pohja toiminnalle on rakennettava uudelleen Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Seinäjoen matkakeskus eli rautatieasema edestä päin. Kuvassa myös takseja jonossa.

Asemanseudun uudistaminen pääsee vihdoin kesällä käyntiin Seinäjoella

Ensimmäisen vaiheen aikana asemanseudulle aiotaan rakentaa perhepalvelukeskus Aallokko, pysäköintilaitos ja toimistorakennus asemahalleineen.

Junanraiteet Tampereella.

Poliisi: Vaarallisia leikkejä junaradalla Jämsänkoskella

Poliisi on saanut pari hälytystehtävää Jämsänkosken raidealueelle, jossa on myös nähty lapsia. Poliisi pyytää vanhempia keskustelemaan asiasta lasten kanssa, jotta vakavia vahinkoja ei tapahtuisi.

Mies ajaa resiinaa

Museorautatietä kunnostetaan Jokioisten ja Humppilan välillä tänä vuonna 50 000 eurolla

Jokioisten Museorautatien kapearaiteinen rata on yhteensä 14 kilometriä pitkä.

Puiset junaraiteiden ratapölkyt.

Itä-Suomen maakunnat vaativat Karjalan radan parannusta pikaisella aikataululla – Saimaan kanavan merkitys kulkureittinä pienenee

Saimaan kanavan investoinnin peruminen asettaa Itä-Suomen yritykset hankalaan tilanteeseen. Haasteita helpottaisi Karjalan radan parantaminen suunniteltua nopeammalla aikataululla.

Juna lähdössä Joensuun juna-asemalta Pieksämäelle.

Joensuun rautatieasemalla alkaa maanantaina ylikulkukäytävän asentaminen

Nosto- ja asennustöitä tehdään öisin. Urakka kestää viikon.

Metrojuna.

Metrorataan ilmestyi yllättäen suuri vajoama, joka huomattiin sattumalta – viemäritunnelin porauksessa Itäväylän alle oli mennyt jokin pieleen

Tunnelin rakennustöistä vastaavan Staran mukaan vajoama oli poikkeuksellisen laaja. Tunnelin romahdusvaaraa ei kuitenkaan ollut.

Ett tåg vid Åbo järnvägsstation.

Junaliikenne loppuu Turun päärautatieaseman ja Kupittaan välillä kahdeksi vuodeksi – rata suljetaan elokuussa

Junaliikenteen loppuminen Turun Kupittaan ja Turun päärautatieaseman välillä liittyy ratahankkeeseen, jossa Väylävirasto rakentaa niiden välille kaksoisraiteen.

Puutavaraa junan kyydissä

Osa itäisen Suomen raidehankkeista voi lykkääntyä – maakuntaliitot toivovat suunnitelmiin päivitystä: "Henkilöliikenne takkuilee entistä enemmän"

Itäisen Suomen maakuntaliitot toivovat lausunnossaan, että alueen raidehankkeet etenevät Venäjän-liikenteen pysähdyksestä huolimatta.

Raiteilta suistunut tyhjä puutavaravaunu

Ilmastonmuutos lisää turvallisuusriskejä raideliikenteesssä – radaltasuistumisen Vesangassa aiheutti helle

Pitkään jatkunut helle ja ratatyöt olivat syynä kuuden tavaravaunun suistumiseen raiteilta viime heinäkuussa Vesangassa. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan myös työmaan pääasiassa etänä toteutettu valvonta vaikutti onnettomuuteen.

Sataman torninosturit Oulun satamassa. Etualalla nosturin jalkaa ja taustalla kokonainen torninosturi ja merta.

Oritkarin kolmioraiteelle yli 7 miljoonan euron EU-rahoitus

Kolmioraide muodostaa yhteyden Oulun sataman, pääradan ja yhdistettyjen kuljetusten terminaalin välille.

Mussalon sataman ratapiha ja taustalla nostureita.

Kotolahden ratapihan laajennustyö on saatu valmiiksi – teräksen hankkiminen laajaa ratahanketta varten on vaikeutunut Ukrainan sodan takia

Kauan odotettu Kotolahden ratapihan laajennus Kotkan satamassa on valmistunut. Nyt alkaa Kouvola-Kotka-Hamina-ratahankkeen vilkkain rakennusvaihe, mutta materiaalien saatavuus ja hinta aiheuttaa kysymysmerkkejä.

Venäläinen säiliövaunu Vainikkalan ratapihalla. Vaunussa lukee venäjäksi ”metanolia”.

VR:n tavaraliikenne pysähtyi Venäjän rajalle, ja 300 työntekijää odottaa nyt tietoa jatkosta – kertovat, että yhtä täydellistä katkosta ei ole koettu vuosikymmeniin

Noin kolmasosa VR:n rahtiliikenteestä on Venäjälle suuntautuvaa tavaraliikennettä. Epäselvä tilanne herättää huolta työntekijöissä.

Venäläistä hiiltä kuljettavat junat liikennöivät edelleen Suomessa

Sodasta huolimatta venäläistä hiiltä on kuljetettu Suomen läpi – pitkät rahtijunat täristelevät päivittäin Pirjo Kauppilan kotitalon ohi

Venäjältä peräisin olevaa hiiltä kuljetetaan vielä noin viikon ajan Suomen läpi Hankoon. Hiilen kuljetuksesta on vastannut virolainen yhtiö.

Kuva Ateneumista, kuvassa jonottavia ihmisiä.

Maanantai 28.3.2022 (tv)

Ukraina. Venäjän junat. Taidemuseot. Sää.

Läheltä

Sastamalan harrasterautatien ratkaisuksi tasoristeyksen parantaminen – loppupätkän purkuvaatimuksesta luovuttiin

Lautakunnalle ehdotettiin viimeisten 30 metrin purkamista, mutta ratkaisuksi tuli tasoristeyksen parantaminen.

Ratikkakyltti

Ylöjärven ratikalle suunnitellaan siltoja yli Vaasantien ja Pohjanmaan radan

Yleissuunnittelussa on tarkasteltu myös alitusmallia, mutta sillat on arvioitu käytännöllisimmäksi ratkaisuksi.

Rekka ojassa Kilpisjärventiellä 7.3.2016.

Väyläviraston esitykset vuoteen 2029: lisää perusparannusta Kilpisjärventielle ja Outokummun tehtaalle sähköistetty rata Elijärven kaivokselta

Väylävirasto ehdottaa myös Pellon sillan ja Sodankylän Kitisen sillan korjaamista, sekä rahoitusta Suhangon kaivostielle Ranualla.

Kaksi junaa kovassa talvisessa valossa ajavat leveää ratapihaa Helsingin päärautatieaseman ja Mall of Triplan välisellä osuudella.

Kanta-Häme jyrähti pääradasta: "On kansallisesti suuri vahinko, että edes harkitaan pääradan linjauksen vaihtamista metsärataan"

Hämeen maakuntahallituksen mielestä suoremman oikoradan suunnitteluun ei enää pidä investoida alkuvaiheen selvitysten valmistumisen jälkeen.

Poliisin virkamerkki työhaalarin hihassa

Poliisi tutkii Mikkelissä kuolemaan johtanutta junaonnettomuutta työtapaturmana

Poliisille on ilmennyt, että onnettomuudessa menehtynyt liikkui junaradalla työtehtävissä.

Matkustaja Helsingin päärautatieaseman laiturilla. 9.3.2021.

Häiriö junaliikenteessä Uudellamaalla – Helsingin ja Karjaan välillä vuoroja on korvattu linja-autoilla

Sähköratavaurio Kirkkonummen ja Siuntion välillä on johtanut junavuorojen perumiseen. Muuntaja saadaan korjattua iltapäivään mennessä. 

Heidi Heikkilä, kalustopäällikkö, HKL

Helsinki kouluttaa sveitsiläisyliopiston kanssa lisää osaajia raideliikenteen tarpeisiin – Heidi Heikkilä vaihtoi lentokoneet raiteisiin

Raideliikenteen rakentaminen lisääntyy vauhdilla. Suomessa on pula osaajista, siksi Helsinki on käynnistänyt Raideliikenne Akatemian yhdessä sveitsiläisyliopiston kanssa.

Juna kuljettaa puulastia Suupohjan radalla Seinäjoella.

Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan kauppakamarit laativat kannanoton: Suupohjan radan peruskorjaus tarpeellinen

Perusteluna on Suupohjan radan liikenteen kasvu, vähäliikenteisen radan raja ylittyy tänä vuonna reippaasti. Lisäksi rataan on investoitu paikallisesti muun muassa Kaskisten sataman ja Teuvan kunnan taholta.

Juna odottaa lähtöä Turun rautatieasemalla.

Turku-Kupittaa kaksoisraiteelle ja Naantalin sataman tieyhteyksille haetaan EU-rahaa

Suomi on päättänyt hakea Verkkojen Eurooppa -ohjelmasta rahoitustukea usealle eri hankkeelle, joista kaksi sijaitsee Varsinais-Suomessa.

Teuvan asemalla lastataan puutavaravaunuja

Väylävirasto arvioi tuoreessa selvityksessä, että Suupohjan rataa ei kannata peruskorjata – rautatieyhdistys toppuuttelee radan kohtalon olevan vielä auki

Etelä-Pohjanmaan rautatieyhdistyksen toiminnanjohtaja Jorma Vierula pelkää, että rautatiettömästä Suupohjasta tulee puuhankinnan katvealue.

Tåg på en tågstation

Vaasan radan sähköistäminen täytti 10 vuotta – sähköistäminen oli alueen yhteisen ponnistuksen tulosta

Vaasan ja Seinäjoen välisen junaradan sähköistäminen nopeutti junayhteyksia Vaasaan ja on lisännyt etenkin työmatkustajien määrää. 

Rautatien ylittävä kulkutien puut ovat rikki, kuvan takana on rautatie.

Kontiomäki–Pesiökylä-radan ensimmäinen urakka valmistui Ristijärvellä

Kokonaisuudessaan rataa perusparannetaan noin 70 kilometrin matkalta Paltamon Kontiomäen ja Suomussalmen Pesiökylän välillä. Tänä vuonna ratavälillä tehdään vielä tulevia urakoita valmistelevia töitä.

Rautatiekiskot ja vetureita Jyväskylän ratapihalla.

Jyväskylän ja Pieksämäen välistä junarataa korjataan jopa 140 miljoonalla eurolla – ensimmäinen vaihe pääsee käyntiin aikaisintaan 2023

Peruskorjauksen yhdeydessä myös Jyväskylän ratapihaa korjataan ja Jyväskylä–Äänekoski -rataosuuden turvalaitteita uusitaan.

Puiset junaraiteiden ratapölkyt.

OTKES: Jyväskylä–Petäjävesi-rataosuudella onnettomuusriski – kiireellinen korjaus tarpeen

Kesällä sattuneen tavarajunan vaunujen suistumisen syiden selvittelyn yhteydessä on käynyt ilmi, että rataosuudella kiskot voivat päästä siirtymään. Seurauksena voi olla junan suistuminen.

Raiteilta suistuneita malmijunan vaunuja

Lähes 40 vaunun malmijuna suistui raiteilta Pohjois-Ruotsissa

Kaivosyhtiö LKAB:n mukaan liikenne rataosuudella Jällivaaran ja Kiirunan välillä voi olla poikki kolmen päivän ajan.

Siivojaa kerää roskapusseja.

Karjalan radalla jälleen ongelmia – junat korvataan toistaiseksi busseilla Lappeenrannan ja Joutsenon välillä

Radan ylikulkusillassa havaittujen vaurioiden vuoksi junaliikenne on pysäytetty Lappeenranta–Lauritsala-välillä.

Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen ja kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen keskustelevat Hämeenlinnan juna-aseman ratapihalla, punatiilinen asemarakennus taustanaan.

Hämeen maakuntajohtaja: Myös pääradan kehittämiseen pitää anoa EU-rahoitusta

Mahdollisen Suomiradan linjauksen suunnittelu on käynnissä. Kanta-Hämeessä ja esimerkiksi Hämeenlinnassa liputetaan luonnollisesti pääradan kehittämisen puolesta.

Arkkitehtitoimiston havainnekuva Seinäjoen asemanseudulle rakennettavista uudisrakennuksista.

Seinäjoen asemanseudun uudisrakentamisen pitäisi alkaa keväällä

Seinäjoen asemanseudun rakentamisen ensimmäinen vaihe astuu askeleen eteenpäin. Nyt kilpailutetaan rakennusurakat. Keväällä pitäisi päästä jo linja-autoaseman tonttia täyttämään.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle