Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kansallispukuharrastajat heittäytyivät tuhmiksi – sekakäyttäjät uhmaavat pukuperinnettä

Sekakäyttäjä yhdistelee kansallispuvun osia muihin vaatteisiin.

Ultranaisellinen lolita-muoti yhdistelee gotiikkaa ja viktoriaanista aikaa – katso lumoavat kuvat

Lolita-katumuoti syntyi Japanissa 1970-luvulla ja Suomeen se rantautui 2000-luvun alkupuolella. Tyyliin kuuluu niin rokokooajan röyhelöitä kuin lainauksia ja vaikutteita 1800-luvun eurooppalaisesta muodista – etenkin viktoriaanisesta – muhkeine hattuineen ja runsaine yksityiskohtineen. Helsingissä on nähty lolita-muotia ja -kulttuuria koko viikonlopun täydeltä Eternal Twilight -tapahtumassa, joka on houkutellut paikalle vieraita Yhdysvaltoja, Japania ja Venäjää myöten.

Kuusi kuvaa Helsingin hellemuodista: "Olen pukeutunut kauniisti ja liehuvasti, kulkenut kaupungilla bikineissä ja huivissa"

Kävimme Helsingin keskustassa kysymässä, millainen tyyli ohikulkijoilla on hellepäivänä. Yksi suosii kesäkuumalla naisellista ja liehuvaa, toinen luottaa farkkusortseihin ja peruspaitaan.

Mobiilisovellus etsii "tyylikaksosia" yli maiden rajojen – Suomalaisyritys haluaa mullistaa käytetyn muodin kaupan

Zadaa-nimisen sovelluksen tavoitteena on yhdistää kaikki maailman vaatekaapit, sanoo toimitusjohtaja Iiro Kormi Kova talous -haastattelussa.

Moskovassa "itätyttöä" etsimässä – Löytyikin überhipster

Venäjän kirjeenvaihtaja Marjo Näkki muutti Moskovaan syyskuussa. Ensimmäinen oivallus oli se, että kaupungin asukkaat ovat muodikkaampia kuin missään muualla.

Tältä näyttää venäläinen muoti nyt – Kotimaisen muodin valtavirta ei kiinnosta Pietarin nuoria

Venäläinen muodin valtavirta ei kiinnosta Pietarin nuoria vaan katseet suuntaavat Eurooppaan. Pietarin muotiviikkojen inspiraatio on lähtöisin suurkaupungin kaduilta.

New Yorkin tyylikuningattaret haastavat käsitykset tyylistä ja vanhuudesta

Dokumentti katumuotibloggaajasta ja upeista senioreista

Vaatesuunnittelija maalta ei kaipaa maailmalle: "Elämä tuskin olisi näin seesteistä"

1950-luvun omakotitalo kätkee sisäänsä ateljeen. Siellä parka, anorakki ja muut klassikot syntyvät uudelleen. Maaseudun rauhassa luovan suunnittelijan työtapa on poikkeuksellinen: ideoinnin lisäksi hän tekee mallikappaleita, kaavoja ja viimeistelyä myöten kaiken itse.

Leijonien pelipaidat uusiksi – katuvaatemerkki uudisti myös vaakunan ja fanipaidat

Katumuotibrändi TWIC Helsinki on uudistanut Suomen jääkiekkomaajoukkueen tuotebrändin. Tekijöiden mukaan maajoukkueelle tehty vaatemallisto sopii muuallekin kuin jäähalleihin.

Suomalaisesta vaatesuunnittelusta nousemassa kansainvälinen ilmiö

Aalto-yliopiston nuoret suunnittelijat ovat vuosi toisensa perään pärjänneet kansainvälisissä kilpailuissa. Helmikuussa Italian Vogue listasi maailman kiinnostavimpien nuorten merkkien listalle neljä suomalaista.

Nuorista naisartisteista on nyt ruuhkaa – breikkaako ensimmäisenä Evelina, Ronya, Sandhja, Vilma Alina vai Ida Paul?

Suomalaisessa pop-musiikissa on noussut esille samaan aikaan monia nuoria naisartisteja. Heitä on pitkälti toistakymmentä. Useat heistä tekevät urbaaneilla soundeilla höystettyä musiikkia, siksi joukosta erottuminen on vaikeaa.

Vuoden nuori suunnittelija -kilpailun voitti Aalto-yliopiston opiskelija Rolf Ekroth

Ekrothin miestenvaatemallistossa yhdistellään urheilu- ja katumuotia. Häntä kiitellään materiaalien tuntemuksesta ja ymmärryksestä sekä kokeellisesta ja älykkäästä suunnittelusta.

Lippiksestä tuli salonkikelpoinen – sopii vaikka sulhasen päähän

Amerikkalaisten baseball-pelaajien lanseeraamasta lippalakista on tullut yksi maailman suosituimmista päähineistä. Omaan tyyliinsä sopivan voi valita satojen erilaisten lippisten joukosta.

Hanami-juhliin pukeudutaan kuin naamiaisiin

Ylen haastattelussa japanilaista Lolita-katumuotia, susijumalatar ja pahisninja.

Etnisiä asuja, kalliita muotivaatteita ja yksilöllistä tyyliä – Mumbain katumuoti sekoittaa vaikutteita

Intian muotipääkaupungiksi kutsutun Mumbain katumuoti on värikästä, monimuotoista ja rentoa. Bollywoodin elokuvatähtien pukeutuminen ohjaa Intian trendejä.

"En poistu kotoani ilman taskuliinaa" – suurkaupunkien tyylitaiturit kertovat pukeutumisestaan

Lontoolainen vaihtaa tyyliä tilanteen mukaan, roomalainen ei ota riskejä, pariisilainen stailaa klassikot itsensä näköiseksi. Katsastimme kolmen suuren eurooppalaisen muotikaupungin katutyylit.

Lukuisat uudet ketjut avaavat Oulussa – joukossa smoothiebaari ja vaatekauppoja

Ouluun avattavaan kauppakeskus Valkeaan tulee Bik Bok, Indiska, Carlings, Cubus, Jungle Juice Bar ja Life. Kauppakerrokseen tulee viisi kerrosta, joista yksi on ravintoloille.

Monen raumalaisnuoren treenikassista löytyy torvi

Suomen mestaruuden keväällä voittanut Rauman poikasoittokunta kiinnostaa nuoria soittajia. Soittokunnassa on noin 150 soittajaa neljässä eri kokoonpanossa. Uusia soittokuntalaisia ilmoittautuu runsaasti joka syksy. Puhutaan jo buumista. Ohjelmiston erikoisuutena on marraskuussa esitettävä konsertti, jossa soitetaan tietokonepelien musiikkia.

Marimekko’s new creative director promises more variety

47-year-old Swede Anna Teurnell, who last month took over creative control of the iconic Finnish label's fashion, accessories and homewares lines, has told Yle that she intends to update the brand and inject more variety into its designs.

Muotitietoiset pariisittaret vaihtoivat korkkarit tennareihin

Ikityylikkäät pariisittaret kulkevat nyt collegepaidoissa ja tennareissa. Syynä on muotinäytöslavat ja pikkuputiikit vallannut sporttityyli. Käytännöllisen pukeutumisen arvioidaan vetoavan epävarmoina aikoina.

Turkulaisten tyyli tulee Tukholmasta – kuvagalleria katumuodista

Pitkää ja lyhyttä helmaa ja lahjetta, rohkeita värejä ja villejä kuoseja. Turkulaiset osaavat ottaa ilon irti kesän pukeutumistrendeistä omaa tyyliään unohtamatta.

Tatuointi kantaa muistoa onnesta tai menetyksestä

Tatuoinnit ovat 1990-luvulta lähtien olleet osa katumuotia ja kaikkien ulottuvilla. Tatuointi voi olla kantajalleen pelkkä kuva, mutta usein sen ottamiseen liittyy jokin tarina.

Näkökulma: Kukahan tässä lopulta on vammainen?

Kehitysvammaiset näyttävät tietä johonkin aitoon ja alkuperäiseen pohtii kolumnissaan Matti Vikman.

Torniolaiselle kylmäosaamiselle haetaan markkinoita Venäjältä

Kylmäpukeutumiseen erikoistunut Wild Lapland Products teettää vaatteensa kaukoidässä lappilaisen osaamisen pohjalta. Tuotteet kelpaavat vaikka Etelämantereen tutkimukseen ja nyt niille haetaan vientimarkkinoilta Siperian lakeuksilta.

Muotibloggaaja vapauttaa kesämiehen tyylipaineista - "ei tarvitse pingottaa kunhan on siisti"

Yhä useampi suomalainen mies panostaa pukeutumiseen. Kesällä monen pasmat menevät kuitenkin sekaisin, kun puvut ja neuleet käyvät liian tukaliksi. Muotia työkseen seuraava bloggaaja ja valokuvaaja Elina Simonen sanoo, että tyylistä riippumatta tärkeintä olla huoliteltu.

Käsityö huippusuosittua

Käsitöiden tekeminen on katu-uskottavampaa ja muodikkaampaa kuin koskaan. Erityisesti nuoret naiset hakevat yksilöllisyyttä itsetehdyistä ja tuunatuista asusteista. Käsityöblogeja seurataan hanakasti ja alan kurssit ovat supersuosittuja. Kuluva vuosi onkin nimetty Käsityön juhlavuodeksi.

Meri ja Vanha Rauma välittivät hyviä fiiliksiä

Meri ja Vanha Rauma nousivat Nyt kilpaillaan hyvillä fiiliksillä – kisan voittajiksi. Kirsi Aro-Heinilästä tuli kisan voittaja kuvallaan ”Suviehtoon laituritunnelmaa Voiluodossa” ja toiseksi sijoittui myös hänen kuvansa ”Keväistä katumuotia vanhassa Raumassa”. Kolmas palkinto meni niin ikään Aro-Heinilän perheelle. Jari Aro-Heinilän ottamassa kuvassa fiilistellään Rauman Poroholmassa.

Nainen hankkii talvitakin ajoissa, mies vasta kun paleltaa

Kouvolan Pukimossa talvitakkeja on mennyt hyvin kaupaksi leudoista säistä huolimatta. Sisäänostajan mukaan naiset saattavat olla takkiostoksilla todella ajoissa, miehet vasta viime tingassa.

Helsinki fashions in international spotlight

Unique looks sported by some Helsinki residents will go on display in Belgium on Friday. Over 80 photos from the Hel Looks street fashion blog will feature in an exhibition in Antwerp.

Helsinki street fashion

The dressing style of some Helsinki residents has attracted much international attention through the Hel Looks blog.

Tältä näyttää helsinkiläinen tyyli

Supersuosittu helsinkiläistä katumuotia esittelevä Hel Looks -muotiblogi on poikinut nyt myös näyttelyn.

Helsingin katumuoti kiinnostaa Belgiassa

Hel Looks -muotiblogi on esitellyt helsinkiläisten tyyliä kuuden vuoden ajan. Nyt blogi on poikinut valokuvanäyttelyn, joka avautuu perjantaina Belgiassa.

Katso kooste helsinkiläisestä katumuodista

Hel Looks -tyylisivuston luoja Liisa Jokinen Jokinen on ottanut saitilleen yhdessä Sampo Karjalaisen kanssa ihmisistä noin 1200 kuvaa.

Helsinkiläisten vaatteissa hulluutta, mutta Lontoossa kreisein katumuoti

Katumuoti on Helsingissä värikkäämpää kuin Tukholmassa mutta harmaampaa kuin Lontoossa. Näin arvioi Ylen Aamu-tv:ssä vieraillut suositun Hel Looks -tyylisivuston perustaja Liisa Jokinen.

Tarra tekee lippiksestä katu-uskottavan

Lippalakkikauppa käy kuumana ympäri vuoden. Lakki on olennainen osa kantajansa identiteettiä. Kaikkein katu-uskottavin jeppe jättää tällä hetkellä tuoteselostetarran lippaan kiinni.

Lapaset ovat in kädessä kuin kädessä

Vanttuut ovat esillä tekstiilitaiteilija Irmeli Hjerppen kirjoneulelapasnäyttelyssä Mikkelissä. Lapasmallit pohjautuvat kansallisperinteeseen ja Suomen kansallismuseon kokoelmiin.

Varaparta auttaa pukkia pulassa

Heikki Mikkolalla on pitkä kokemus Joulupukin työstä. Aattopäivään mahtuu kymmenkunta vierailua kunnes oma joulu vihdoin koittaa.

Helsinki Design Week täyttää taas Kaapelin

Muun muassa muotia, muotoilua ja arkkitehtuuria juhlistava Helsinki Design Week alkaa torstaina. Tapahtuma tuo avoimet ovet ammattilaisten työhuoneisiin ja ilmettä kaupungin näyteikkunoihin. Selvimmin läpi on vuosien mittaan lyönyt Kaapelitehtaan design-kirpputori, jota väenpaljouden vuoksi on yritetty tällä kertaa levittää.

Miljardööri keräilee menestysbrändejä

Egyptiläissyntyinen miljardööri on ostanut haltuunsa apinalogotuotteilla menestyneen muotitalo Paul Frankin. Rikkaimpien amerikkalaisten listoilta tuttu Haim Saban teki vain muutamaa kuukautta aiemmin kaupat Power Rangers -supersankareista.

2011 esittäytyy pääkaupunkilaisille

Turun kulttuuripääkaupunkihanke esittelee ensi vuoden ohjelmistoaan Helsingin Senaatintorilla. Kyseessä on osa laajempaa markkinointikampanjaa.

Parkouraaja hyppii seinille

Miksi kävellä, kun voi hyppiäkin? Parkouraajalle koko maailma on harjoitusrataa. Sopivan porraskaiteen kohdalla voi aina vetäistä Kingkongin, tai ponnistaa seinästä kunnon Tic-tacin.

Les Longues Kalsongues

Radio Savon Petri Julkunen arvioi asiantuntemuksella ja maalaisjärjellä muotituulia tässä viikottaisessa muotiblogissaan. Miksikö? Koska jonkun se on tehtävä. Ja se joku on tällä kertaa Julkunen.

Poronnahkakengistä haetaan hittituotetta

Poron koipinahkakengistä haetaan uutta hittituotetta Lappiin. Ensimmäinen mallikappale on valmis ja jatkossa kenkiä saa mittatilaustyönä. Kengät on suunnitellut helsinkiläinen Janne Lax.

Muoti-ikoni Lacroix jäi taantuman jalkoihin

Ranskalainen tuomioistuin on hyväksynyt rajut leikkaukset, joilla yritetään pelastaa edes rippeet Christian Lacroix'n maineikkaasta muotitalosta. Lacroix'lta menee lähes koko henkilökunta, ja se lopettaa uusien muotiluomusten suunnittelun, koska yhtiölle ei ilmaantunut määräaikana pelastajaa.

Tampereen tyylikkäimmät koottiin nettiin

Tuija Hirvonen oli seurannut jo pitkään erilaisia katumuotisivustoja ja haaveillut siitä, että tamperelaistenkin pukeutumistyylejä voisi katsella netissä. Sitten syntyi ajatus oman katumuotisivuston perustamisesta.

Katumuoti: Ei sukkia sandaaleihin

Eteläsavolaisen jokamiehen katumuoti on konstailematon. Perussääntönä näyttäisi olevan tyyliä sään mukaan. Ainakaan sukkia ei kannata tunkea sandaaleihin.