Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tältä maistuu Suomessa myyntikiellossa oleva pihvi – Näyttääkö tulevaisuuden ruokalautanen tältä?

Euroopassa on tiukat säätelyt geenimuunnellulle ruoalle. Takaisin Pasilaan -podcastissa maistetaan myyntikiellossa olevaa geenimuunneltua kasvispihviä.

Miten ruokitaan koko maailma? Docventures listasi 6 lupaavaa ruokainnovaatiota

Onko vastaus ruokapulaan kasvissyönti, GMO vai joku muu?

GMO: Mainettaan kiltimpi mörkö?

Tiesitkö tätä GMO:sta?

GMO karkasi laboratoriosta - oranssien petunioiden joukkotuho alkoi Suomesta

Muuntogeenisiä kasveja kasvoi Helsingin ytimessä vuosia.

Näkökulma: GM-vapautta myydään tunteella 400 gramman erissä!

Geenitekniikasta on mahdollista keskustella älykkäästi!

Kauhea tilannekuva näille itsille, tovereineen

Geenimuuntelun hedelmiä, hyviä & karvaita. (Etenkin karv.)

Maailman kemikaalijättien odotetaan kertovan fuusiosta

Samalla syntyisi maailman suurin kemikaalialan yhtiö. Kasvintorjunta-aineita ja geenimuunneltuja organismeja tuottavien Dow Chemicalsin ja DuPontin yhteenlaskettu arvo olisi noin 120 miljardia dollaria.

"Luomueläimet tavanomaisia terveempiä" ja muita luomumyyttejä – asiantuntija vastaa väitteisiin

Luomutuotantoon liittyy erilaisia mielikuvia, joita käytetään luomutuotannon markkinoinnissa hyväksi. Kaikkien luomuun liittyvien käsityksien tueksi ei kuitenkaan löydy tutkimustietoa.

Geenimuuntelun puolustajilta yllättävä veto Saksassa – vaativat merkintää kaikkiin GM-tuotteisiin

Tutkijat yrittävät voittaa yleisen mielipiteen puolelleen omimalla yhden vastustajien keskeisistä keinoista. He toivovat, että ajan mittaan GM-merkinnälle käy samoin kuin "Made in Germany" -leimalle.

Parlamentti päätti: EU-maat saavat kieltää geenimuunneltujen kasvien viljelyn

Uudet säännöt lisäävät jäsenvaltioiden omaa päätösvaltaa, mutta pitkä kiista ei ole vielä ohi, sanoo muutosmietinnön esitellyt europarlamentaarikko.

EU-parlamentti päättää tänään GMO-politiikasta

Jäsenmaat ovat saamassa lisää vapautta päättää muuntogeenisten kasvien viljelystä alueellaan. Vuosikausia väännetty direktiivi on viimein valmistumassa.

EU-valtiot saamassa oikeuden päättää GMO-tuotteiden viljelystä itse

Parlamentin ympäristövaliokunta hyväksyi esityksen, joka antaisi jäsenmaille lopullisen vallan päättää, saako geenimuunneltuja tuotteita viljellä. Päätöksenteko EU:ssa on kestänyt jo neljä vuotta.

Näkökulma: Stubbilainen No problems -linja ei vakuuta

Onko EU:n ja USA:n vapaakauppasopimuksen salailuun kohdistuva kritiikki perusteltua? On ja ei, kirjoittaa A-studion toimittaja Hanna Säntti.

Geenimuunneltu soijarehu käy hyvin kaupaksi - kuluttaja voi vain arvailla tuotteiden taustaa

Geenimuunneltu eläinrehu on tullut kesän aikana vauhdilla markkinoille Suomessa. Suuret rehuntuottajat ottivat sika- ja siipikarjarehutuotannossa geenimanipuloidun soijan raaka-aineeksi viime keväänä.

Monsanto peruu pyrkimyksensä laajentaa geenimuuntoviljelyä EU:ssa

Yhtiö on joutunut toteamaan, että kaupalliset mahdollisuudet ovat pienet gmo-viljelyä vastustavassa Euroopassa.

Kommentoijat haluavat merkinnät GMO-ruokapakkauksiin - myös Monsanto puhuttaa

Liha, jonka kasvatuksessa on käytetty geenimuunneltua rehua, pitäisi merkitä pakkauksessa kaupan hyllyllä näkyvästi. Tätä mieltä on valtaosa Suoran linjan verkkokeskustelijoista. Osa piti puhetta geenimuuntelusta turhana pelotteluna, kun taas toiset vaativat entistä enemmän uutisointia aiheesta.

Genetically modified soy used in feed

Two Finnish companies, Suomen Rehu and Raisio, have started using genetically modified soy in their Turku feed mills.

Ranska sanoo yhä ei gmo-viljelylle

Sekä viljelijät että EU vastustavat väliaikaista kieltoa.

Suomi on geenimuunnellun viljelyn villi länsi

Suomesta puuttuu tällä hetkellä geenimuuntelua säätelevä laki. Meillä odotellaan EU:ssa valmisteilla olevaa direktiiviä, jolla on tarkoitus antaa kullekin maalle valtuudet itse päättää gmo-viljelystä. Siihen saakka kuka tahansa voi aloittaa geeniviljelyn Suomessa.

Peru sulkee oven geenimuunnelluilta tuotteilta

Peru aikoo estää geenimuunneltujen organismien maahantuonnin. Päätöksellään perulaiset päättäjät pyrkivät turvaamaan maan oman luonnon monimuotoisuuden. Peru on yksi maailman suurimmista luomutuotteiden viejistä.

Greenpeace poistui perunatilalta Haaparannalla

Greenpeacen aktivistit ovat lopettaneet tempauksensa geeniperunan istutusta vastaan Ruotsin Alavojakkalassa. Poliisin poistettua mielenosoittajat tilalta perunanistutus on voinut alkaa.

Geenimuunnellulla rehulla kasvatettu liha valtaa alaa

Suomalaiset syövät yhä useammin geenimuunnellulla rehulla kasvatettua kotimaista broileria ja sikaa. Suurimmat kotimaiset rehutehtaat eivät muunneltua raaka-ainetta käytä, mutta paineet muutokseen kasvavat.

Kuortaneella ei syödä geenimanipuloitua ruokaa

Kuortaneen kunta käyttää ruokahuollossaan ainoastaan geenimanipuloimattomia elintarvikkeita. Asiaa esitettiin kunta-aloitteessa, ja sitä on selvitetty kunnan palvelupäälliköltä.

AL: Joka neljäs hyväksyisi geenikasvien viljelyn

Joka neljäs suomalainen hyväksyisi muuntogeenisten kasvien viljelyn. Eri puolueiden äänestäjien kannoista löytyi merkittäviä eroja asian suhteen. Asiasta kertoi Aamulehti.

Anttila: GMO-kasvien viljelystä päätettävä kansallisesti

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila pitää erittäin tärkeänä EU:n komission periaatelinjausta, jonka mukaan jäsenmaat saavat itse päättää, viljelevätkö ne geneettisesti muunneltuja kasvilajikkeita vai eivät. Anttilan mukaan ketään ei voida pakottaa viljelemään GMO-kasveja.

Aamun lehdet

Itärajan ja iranilaistutkijan mysteerit hämmentävät aamun lehtiä.

GMO-peruna toi mielenosoittajat Lammille

Geenimuuntelu herättää ristiriitaisia tunteita. Niin myös Hämeenlinnan Lammilla, jossa järjestettiin torstaina geenimuuntelun vastainen mielenosoitus. Joukko mielenosoittajia vastusti marssillaan Perunantutkimuslaitoksella kasvatettavaa geenimuunneltua perunaa.

Keskustan varapuheenjohtaja geenimuuntelun puolella

Keskustan varapuheenjohtaja Timo Kaunisto suhtautuu myönteisesti geenimanipulaatioon ruuantuotannossa, kertoo Keskustan Verkkoapila. Kaunisto pitää GMO-viljelyä ekologisempana viljelytapana kuin luomuviljelyä tai tavanomaista viljelyä.

Geenimuuntelun vastustus kasvattaa ruokapiirejä

Hiljaiselon jälkeen ruokapiirit kasvattavat jälleen suosiotaan. Eettisiä valintoja tekee kaupassakin jo kolmannes kuluttajista: he suosivat luomua ja lähiruokaa. Forssalaisten mielestä geenimuunnellun ruuan vastustus tuo lisää väkeä rinkiin.

Geenimanipuloitu peruna uhkaa hunajan tuotantoa

Geenimanipuloidun perunan viljelyn alkaminen Suomessa kesällä huolestuttaa suomalaisia mehiläistarhaajia. Pahimmillaan geenimanipuloinnin salliminen voi johtaa kokonaisen hunajasadon tuhoamiseen.

Lue torstain kysymyksen vastauksia

Lammille kylvetään ensi kesänä geenimuunneltua perunaa kenttäkokeessa. Hyväksyttekö viljelykasvien geenimuuntelun? Tekevätkö muuntogeeniset lajikkeet tuloaan?

GMO-perunalle tutkimuslupa Lammille ja Seinäjoelle

Perunantutkimuslaitos selvittää ruotsalaislähtöisen muuntogeenisen Amflora-lajikkeen kasvua Suomessa Hämeenlinnan Lammilla ja Ylistarossa. Tutkimus kestää viisi vuotta.

Kalmari: Keski-Suomesta geenimuuntelusta vapaa

Kansanedustaja Anne Kalmari (kesk.) haluaa Keski-Suomesta geenimuunteluta vapaan maakunnan. Hän suosisi maataloudessa tavanomaista ja luomutuotantoa, ja pitäisi geenimuunnellut kasvit erillään myös kuljetuksissa, sadon käsittelyssä ja varastoinnissa.

Kajaanin pellot määrätään geenimuuntelusta vapaiksi

Kaupunki aikoo kieltää geenimuunneltujen kasvien käytön vuokrapelloiltaan.

Keittiömestarit tyrmäävät geenimuunnellun ruuan

Ryhmä nimekkäitä suomalaisia keittiömestareita vaatii, että hallitus julistaa Suomen geenimuunnelluista tuotteista vapaaksi maaksi. Heidän mielestään geeniteknisesti muunneltujen lajikkeiden päästäminen ruokaketjuun tuhoaa turvallisen ja luonnonmukaisen ruuan tuotannon.

Geenimuunneltu maissi ei saanut lupaa

Euroopan Unionin maatalousministerit eivät antaneet tuontilupaa kahdelle geenimuunnellulle maissille. Pallo on nyt komissiolla.

Valtuutetut vastustavat geenimuuntelua

Kaupunginvaltuutetut vaativat Kajaanin kaupunkia geenimuuntelusta vapaaksi alueeksi.

Itä-Suomessa ei katsota hyvällä GMO-viljelyä

Itä-Suomen MTK-liittojen luomuvaliokunta toistaa kielteisen kantansa GMO viljelyyn. Valiokunnan mukaan geenitekniikalla muunnettuja organismeja sisältäviä GMO-kasveja viljelevälle viljelijälle on määrättävä selkeä korvausvelvollisuus, mikäli kasvit saastuttavat luomu-ja tavanomaiset viljelmät.

Gmo jakaa mielipiteitä Kymenlaaksossa

Geenimuuntelu jakaa kymenlaaksolaisviljelijöiden mielipiteitä. MTK-Kymenlaakso ei suosittele muuntogeenisten lajikkeiden viljelemistä.

Saarakkala: Geenimanipulaatio kiellettävä Suomessa

Perussuomalaisten kurikkalainen varapuheenjohtaja Juha-Matti Saarakkala tarttui gmo-viljelyyn Farmari-maatalousnäyttelyssä Kokkolassa.

GMO-vapaa Suomi -kiertue haluaa keskustelua geenimuuntelusta

Geenimuunneltujen kasvien viljelyä säätelevän rinnakkaiselolain valmistelu on ajanut geenimuuntelun vastustajat kiertueelle. "GMO-vapaa Suomi" -kiertue haluaa herättää keskustelua ja kannustaa kansalaisia ja viljelijöitä ilmaisemaan mielipiteensä avoimesti.

MTK Kainuu: Tiukka ei geenimuuntelulle

Tuottajayhdistys toivoo jäsenistönsä pidättäytyvän geenimuunneltujen ainesten käytöstä kotieläinten rehuissa ja kasvinviljelyssä.

Luomutuottajat huolissaan GMO-laista

Itä-Suomen MTK-liittojen luomuvaliokunta pelkää muuntogeenisten kasvien viljelyä koskevan lakiesityksen tuovan muille tuottajille suuria ongelmia. Valiokunta haluaa, että korvausvelvollisuus mahdollisesta tavallisen tai luomuviljelmän saastumisesta olisi muuntogeenisten lajien viljelijöillä eikä valtiolla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle