Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kari Peitsamo, Tammerfest 2017, festivaalit, festarit

Kari Peitsamo saa taiteilijaeläkkeen

Täysi taiteilijaeläke on noin 1 360 euroa kuukaudessa.

Kirjallisuusopiskelijoiden palkinto Jermu Koskiselle

Turkulainen Jermu Koskinen on saanut vuoden 2011 Tiiliskivi-palkinnon esikoisrunokokoelmallaan Niin kauas kuin vyötä riittää. Tiiliskiven myöntää Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden ainejärjestö Teema ry. Palkinto annetaan vuosittain ansiokkaalle, mutta valtamediassa vähemmälle huomiolle jääneelle teokselle.

Ahkeruus ei lihota kirjailijan tilipussia

Suomalainen apurahapolitiikka on keskusteluttanut viime aikoina. Helsingin Sanomien kuukausiliitteen artikkeli kirjastoapurahojen jakamista ruoti kohdettaan varsin kriittisesti. Tamperelaiskirjailija Juha Siro suhtautuu hänkin apurahojen kasautumiseen varauksella.

Juha Siro: Marilynin hiuspinni

Kun ihminen menettää muistinsa, hänen minuutensakin alkaa murtua. Mitä identiteetistä jääkään jäljelle, siitä kertoo Juha Siron romaani. Hän pohtii, mikä on aitoa ja onko sillä mitään väliä.

Aamun kirja 15.12 Juha Siro: Marilynin hiuspinni

Kun ihminen menettää muistinsa, hänen minuutensakin alkaa murtua. Mitä identiteetistä jääkään jäljelle, siitä kertoo Juha Siron romaani. Hän pohtii, mikä on aitoa ja onko sillä mitään väliä.

Arviot ehdokaskirjoista

YLEn kulttuuritoimittajat Seppo Puttonen ja Nadja Nowak ovat paneutuneet Runeberg-palkintoehdokkaina oleviin kirjoihin.

Kuvassa ylärivissä Kristina Carlson, Monika Fagerholm, Kari Hotakainen ja Sanna Karlström. Alarivissä Maarit Verronen, Gerry Birgit Ilvesheimo sekä Juha Siro.

Esiraadin kommentit Runeberg-ehdokkaista

Runeberg-ehdokkaat valitsi esiraati, johon kuuluivat kirjailija Orvokki Autio, tutkija ja suomentaja Anna Helle Jyväskylän yliopistosta sekä kirjallisuudentutkija ja kriitikko Rita Paqvalén Helsingin yliopistosta.

Viisi runoilijaa kilpailee Einari Vuorela -palkinnosta

Einari Vuorela -runopalkintoa tavoittelevat teokset on julkistettu.