Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tässä ovat vuoden 2016 Savonia-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat

Kuopion kaupungin jakama palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Sen saaja paljastetaan vuodenvaihteessa.

Vanhoja perheaarteita pelastavat kultasepät: Lusikalla on muutakin arvoa kuin mitä vaaka näyttää

Kolmessa polvessa kulkenut hopealusikka voi olla jo pahasti tummunut, mutta sillä on yhä arvoa omistajilleen. Romuksi myymisen sijaan kannattaa miettiä esineen kunnostusta, sillä jokaisella arvoesineellä on tarinansa. Taitava kultaseppä osaa taikoa väsyneeseen kynttilänjalkaankin uuden elämän.

Kotikatsomo: Pintaa syvemmältä

Tellu palaa lapsuusmaisemiin. Kotijärven tila huolestuttaa.

Lahtelaisille tarjotaan hevoskuuria

Lahden talouden ja toimintojen tasapainotustyöryhmä on linjannut tulevien vuosien tavoitteet. Edessä on isoja muutoksia kaupungin palvelurakenteisiin.

Suomi-konepistooli lavalla Lahdessa

Suomi-konepistooli ja asesuunnittelija Aimo Lahti ovat Lahden kaupunginteatterin uuden näytelmän aiheena. Taru Mäkelän ohjaama ja Jari Nissisen kirjoittama esitys kuvaa nuoren asesuunnittelijan ponnisteluja saadakseen mullistavan aseensa tuotantoon.

Lahden teatterikevät rakentaa Suomi-kuvaa

Lahden kaupunginteatteri käynnistää kevätkautensa tuomalla näyttämölle kantaesityksenä Suomi-konepistoolin tarinan. Niskavuori-näytelmien sarjasta nähdään ja kuullaan poikkeuksellisesti musiikkiteatteriversio.

Wasa Teateriin kantaesityksenä Svinalängörna - Sikalat

Wasa Teaterin syksyn kauden avaa Susanna Alakosken romaanista dramatisoitu näytelmä Svinalängörna-Sikalat. Sikalat toteutetaan yhteistyössä neljän teatterin ja kahden maan voimin.

Tyhjää ilman Tahvoa

Hurmuri huitelee naismaailmassa