Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Botnia-kirjallisuuspalkinnon finalistiteoksissa on runoa, dystopiaa, tietokirja ja esikoisteos

Pohjoispohjalaiselle kirjallisuudelle suunnattu palkinto jaetaan lokakuussa nyt neljännen kerran.

Minna Rytisalolle merkittävä kirjallisuuspalkinto sota-ajan romaanistaan – "Lukijaa ei päästetä liian helpolla"

Ensimmäistä kertaa jaettava Botnia-palkinto nousi heti rahalliselta arvoltaan yhdeksi Suomen tärkeimmistä kirjallisuupalkinnoista.

Säästöt kirpaisevat myös yksityiskouluja

Oulun kaupungin säästöpaineet ovat kiristämässä myös yksityiskoulujen taloutta. Kaupunki linjaa talousarviossaan tuen ainoastaan lakisääteisille kouluille eli Oulun kaupungin rahaa saisi jatkossa pelkästään Svenska Privatskolan.

Aamun kirjassa Antti Leikaksen Huopaaminen

Kaksi patentti-insinööriä Tikkari ja Hyvönen ajautuvat työmatkallaan pieneen tšekkiläiskaupunkiin ja jäävät sinne hummaamaan. He perustavat sinne internetfirman, mutta pian osoittautuu, että kaupungissa on enemmän internetfirmoja kuin leipomoita. Leikaksen maailmassa internetfirmat ovat tärkeimpiä kuin jokapäiväinen leipämme.

Antti Leikas: Huopaaminen

Antti Leikaksen romaani Huopaaminen on absurdi satiiri tämän päivän maailmasta ja yrityselämästä, jossa on tärkeää kaupata ihmisille ympäri maailman mielikuvia, brändejä tai hyödyttömiä verkkopalveluita sinne, missä niitä ei voi edes käyttää. Itseään täysjärkisinä pitävät ihmiset ovat alkaneet joukolla uskoa yritysmaailman konsultteja ja helppoheikkejä. Uusi kirjavuosi alkaa todella lupaavasti Antti Leikaksen romaanilla, arvioi Juha Pikkarainen.

Savonia-palkinnosta kilpailee seitsemän ehdokasta

Kuopion kaupungin jakamasta 10 000 euron Savonia-kirjallisuuspalkinnosta kilpailee seitsemän ehdokasta. Ehdokkaat vuoden 2012 -palkinnon saajiksi ovat Mikkelissä syntynyt Karo Hämäläinen teoksellaan Erottaja, kuopiolaispoliisi Marko Kilpi teoksella Elävien kirjoihin, Savonlinnassa syntynyt Antti Leikas teoksella Melominen, Savonlinnassa syntynyt Maritta Lintunen teoksella Mozartin hiukset, Mikkelissä varttunut Helen Moster teoksella Hylky, Vesannolla opiskellut Asko Sahlberg teoksella Häväistyt sekä Kuopiossa opettajana toiminut Hanna Tuuri teoksella Orapihjalapiiri.

Aamun kirjassa Antti Leikaksen Melominen

Päähenkilö, suurperheenisä Arto Jaakkola hoitaa tunnollisesti lapsiaan kotona ja nukahtelee univelkaansa myyntiyrityksen palavereissa. Todellisuudentaju alkaa heittää kuin kanootti laineilla. Horroksissaan yhteyspäällikkö Jaakkola pohdiskelee maailmaa kuin nykyajan Havukka-ahon ajattelija.

Kulttuurilehti Kaltio saa uudet päätoimittajat

Kulttuurilehti Kaltio saa kaksi uutta päätoimittajaa. Filosofian tohtori Sanna Karkulehto ja filosofian maisteri Johanna Ylipulli valittiin tehtävään lehden hallituksen kokouksessa keskiviikkona. Kaltion nykyinen päätoimittaja Antti Leikas jättää tehtävänsä vuoden vaihteessa.