Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pohjoisenkin festarikesä hiljeni – Qstockin festivaalijohtaja: "Maailmassa on tärkeämpiäkin asioita kuin festivaalit"

Isot yleisötapahtumat kielletään heinäkuun loppuun saakka. Suuria festareita perutaan muun muassa Oulussa ja Kalajoella.

Poliisi lisää droonien määrää – parantaa onnettomuuksien tutkintaa ja tehostaa yleisötapahtumien valvontaa

Vuoden loppuun mennessä jokaisella Oulun poliisilaitoksen asemalla on käytössään drooni.

Qstock laajentaa tapahtumien järjestämiseen Oulun Limingantullissa

Oulun Kärpät-konserniin kuuluva Qstock Oy aloittaa konserttien ja tapahtumien järjestämisen Limingantullissa.

Qstock taas uuteen ennätykseen – järjestäjä: "Pitäisi tehdä taikatemppuja, että pystyisi vielä kasvattamaan festivaalia"

Ensi vuoden Qstockiin on tehty jo artistikiinnityksiä ja ulkomaille on tarjouksia vetämässä.

Qstock aiheuttaa erityisjärjestelyjä Oulun liikenteeseen

Poliisi kehottaa myös muita Oulussa liikkuvia varautumaan isoon tapahtumaan.

Festarien lippukauppaan kohdistuvat huijaukset ovat lisääntyneet – Huijarit ottavat kopioita ja myyvät samaa lippua useille henkilöille

Lippuhuijausten määrä kasvaa, kun festivaalit myydään loppuun. Lippujen aitoutta on vaikea todistaa.

Jopa mustanpuhuva Tuska satsaa lapsiyleisöön – teineistä on sen sijaan tulossa festareiden väliinputoajia

Yhä useampi festivaali tarjoaa sisäänpääsyn lapsille ja heille räätälöityä ohjelmaa. Samaan aikaan yleistyy myös 18 vuoden ikäraja tapahtumiin.

Qstock tekee tänä vuonna uuden yleisöennätyksen

Festivaali on loppuunmyyty jo seitsemättä kertaa peräkkäin.

Qstockin lauantai on myyty loppuun

Viime vuonna oululaisfestivaali keräsi 35 000 kävijää.

Festivaaleilla sai myydä vain yhtä Lapin Kultaa – ja se kertoo siitä, miten festivaalien juomatarjoilu ei perustu kysyntään vaan sopimuksiin

Tapahtumajärjestäjillä on usein tiukat sopimukset panimoiden kanssa. Sen osoittaa muun muassa se, että Qstockissa ei saanut myydä yhtä pienpanimo-olutta. Pienpanimoliiton puheenjohtaja ei ole kuullut vastaavasta aikaisemmin.

Levoton viikonloppu Oulussa – naista kuristettiin, mies puri ja potki sivullisia

Poliisin tietoon tuli viikonlopun aikana noin 40 tappelunujakkaa ja pahoinpitelyä. Poliisista arvioidaan levottomuuksien johtuneen lämpimästä säästä sekä Qstock-festivaalista.

Qstock loppuunmyyty – odotetaan ennätysmäärä kävijöitä

Oulun Kuusisaaressa ja Raatissa järjestettävään musiikkifestivaaliin odotetaan tänä vuonna 35 000 kävijää.

Autoteitä ja kevyen liikenteen väyliä suljetaan Qstock-festivaalin vuoksi

Raatti suljetaan kokonaan yleiseltä liikenteeltä torstaina 26.8.

Kärppien uudella toimitusjohtajalla ei ole kultaista kravattia, eikä tule –"Juhan räiskyvyys oli ihan omalla tasollaan"

Tommi Virkkusella on edessään aimo annos työsarkaa: viime kaudella kyntänyt kestomenestyjä pitäisi saada uuteen nousuun. Samalla Kärpät havittelee bisnestä myös urheilun ulkopuolelta.

Roskaaminen otti miestä niin paljon päähän, että hän polki Helsingistä Nuorgamiin – roskaisinta oli Oulussa, sen jälkeen siistiytyi

Xavier Hildén polki Suomen päästä päähän vuokrattavalla kaupunkipyörällä ja siivosi roskia matkan varrelta. Niitä oli matkan puoliväliin mennessä kertynyt jo toistasataa pussillista, mutta pohjoisessa tiet olivat siistimpiä.

Aurinko helli festariyleisöä – Katso kuvagalleria Qstockista

Loppuunmyydyssä Qstockissa juhli viikonloppuna 32 000 ihmistä. Edes toisen päivän pieni vesisade ei juhlia haitannut. Katso kuvat perjantailta ja lauantailta.

Todellista festarirakkautta – Helena ja Matti Poukkanen vihittiin Qstockissa, missä he viettivät myös ensimmäisen hääpäivänsä

Helena ja Matti Poukkasen rakkaustarina alkoi pari vuosikymmentä sitten Nummirockissa. Festareista on tullut pienten lasten vanhemmille perinne ja mahdollisuus viettää yhteistä aikaa.

Festarijärjestäjä näkee Alice Cooperin nyt myös Kuusisaaren lavalla

Kahden miehen päähänpistosta alkunsa saanut festivaali on kasvanut 15 vuodessa yhdeksi Suomen suosituimmista. Qstockin vahvuuksia ovat festivaalijohtajan mukaan Oulun etäisyys muusta Suomesta ja luonnonläheinen alue lähes keskellä kaupunkia.

Teltta ei houkuttele festivaalivieraita – yö porilaishotellissa voi tulla kalliimmaksi kuin luksushotelli Kämpissä

Hotellimajoituksen kysyntä on kasvanut huimasti festivaalien aikana, mutta tarjonta ei. Siksi yö Porin Cumuluksessa voi tulla kalliimmaksi kuin luksushotelli Kämpissä.

Hotellin hinta on harvoin vakio – heittelee rajusti kysynnän mukaan: "Kesällä porukka vaihtuu täysin"

Tällöin huoneita varaavat hintatietoiset vapaa-ajan matkustajat sekä mukavuutta etsivät festarijuhlijat. Kysynnän kasvaessa hinnat saattavat jopa moninkertaistua.

Halukasta yleisöä enemmän kuin myytäviä lippuja – paikallinen musiikkifestari on vaihtoehto massatapahtumille

Kulttuuria elävöitetään kosken partaalla ja vanhalla varikolla on urbaania tunnelmaa. Paikallisten musiikkifestivaalien valtteja ovat uudet, vielä tuntemattomat artistit.

Tuntuuko, että kaikilla festivaaleilla on samat esiintyjät? Katso kuuden suurimman suomalaisen festivaalin esiintyjälistat

Yle Uutiset kävi läpi kuuden suuren suomalaisen festivaalin kotimaiset esiintyjät kolmen vuoden ajalta. Kiertävätkö festivaaleilla aina samat artistit - se selviää seuraavassa.

Huippuosaajat opastavat nuoria Kemissä: räppipaja ja kansainvälisen kiertueen ääniteknikko

Kemi Factorissa on tarjolla tasokkaita työpajoja nuorille. Keskiviikkoiltana käyntiin pyörähtää Rapworkshop.

Jatkuvuutta kentällä, muutosta bisneksissä – Kärppien tuleva pomo uskoo oheistapahtumien tuovan satunnaiskävijät matseihin

Toukokuussa Kärppä-laivan ruorin taakse astuva Tommi Virkkunen paljastaa, että pelaajahankinnoissa pidetään kotimaisuus korkealla.

Kohua herättäneiden pahoinpitelyiden esitutkinta valmis – yhdeksän epäiltynä edelleen

Heinäkuussa Oulun Linnasaaressa tapahtuneiden väkivallantekojen esitutkintatulokset menevät lähiaikoina syyttäjälle syyteharkintaan.

Satama Open Air teki yleisöennätyksen – tavoitteesta jäätiin silti niukasti

Lauantai oli käytännössä loppuunmyyty, sillä lipunmyynti kävi vilkkaasti viimeiseen asti myös portilta. Ihmiset lähtivät liikkeelle hyvän sään ja kattavan artistijoukon innoittamina.

Liikennejärjestelyt muuttuvat Qstockin takia Oulussa

Viime viikonlopun Kalevan kisojen jälkeen Raatin alueella on täydellä teholla aloitettu Pohjois-Suomen suurimman musiikkifestivaalin rakennustyöt. Ensimmäinen kevyen liikenteen väylä on jo suljettu.

Voiko kesätapahtumia olla jo liikaa? Oulussa neljä musiikkifestivaalia samaan aikaan

Monena kesäviikonloppuna kärsitään jo tapahtumien runsauden pulasta. Esimerkiksi Oulussa raikaavat muutaman kilometrin säteellä hevi-, ysäri- ja folkmusiikki kukin omilla festivaaleillaan.

Poliisi ja Valkea yrittävät kitkeä kauppakeskuksessa käytävää huumekauppaa

Poliisi on ottanut huhtikuussa avatusta kauppakeskuksesta kiinni huumeiden välittäjiä kevään ja kesän aikana. Asiaan halutaan puuttua ennen kuin ongelma pahenee.

Kaj Kostiander Tornion Panimon johtajaksi

Olutta aletaan valmistaa Torniossa loppukesästä.

Kuusisaari päivitetään nykyaikaan isossa remontissa – tavoitteena koko kansan puisto

Oulun Kuusisaaren mittava peruskorjaus alkaa loppukesästä, heti yli 30 000 katsojan Qstock-festivaalin jälkeen. Saaren mittavat perusparannustyöt valmistuvat seuraavaan Qstockiin mennessä.

Pohjois-Suomessa on rikas folkmusiikin kulttuuri – Ilmaistapahtuma Tori-Folk nostaa bändit kellareista

Laulaja-lauluntekijä Julia Vornanen haastaa ravintolat laajentamaan elävän musiikin tarjontaa perinteisten iltakeikkojen ulkopuolelle, ja yhtyeitä esittämään omia kappaleita covereiden sijaan, jopa ravintoloille räätälöiden. Vornasen luotsaama Juuni & Olkimaa esiintyy tänä kesänä Oulun Tori-Folkissa ja Qstockissa.

Qstock julkistaa lisää esiintyjiä

Pohjois-Suomen suurin musiikkifestivaali Qstock on täydentänyt ohjelmaansa 15 esiintyjällä. Kuusisaaressa nähdään kesällä ruotsalainen YouTube-ilmiö Elliphant, ukrainalainen Jinjer, ja kotimaisista nimistä muun muassa Stam1na, Paperi T, Ellinoora, Evelina. Tämän kesän Qstockia tähdittää englantilainen The Prodigy.

Konemusiikin jättiläinen The Prodigy kesällä Suomeen

Englantilainen The Prodigy nähdään heinäkuun lopulla Oulun Qstockissa. Yhtye on yksi maailman suosituimmista konemusiikin pioneereista.

Kaupungin keskustassa sijaitsevasta saaresta kansanpuisto – puitteet jopa 20 000 katsojan konserteille

Oulun Kuusisaaresta kehitetään kansanpuistoa. Qstock-festivaalista kuuluisa saari Oulun keskustassa saa valmiudet kahdelle esiitymislavalle ja suurille festivaalitapahtumille.

Oulun poliisi: Festivaalialueella paljon rauhallisempaa kuin keskustassa

Lauantaina päättynyt Qstock-musiikkifestivaali ei juuri työllistänyt virkavaltaa. Keskusta-alueella poliisi on ottanut kiinni humalaisia ja takavarikoinut esimerkiksi puukkoja.

Benjamin Peltosesta Disco Ensembleen ja Steve'n'Seagullsiin – Qstock-artistit videohaastatteluissa

Yle Oulu etsii kameran eteen festariesiintyjiä ja kysyy heiltä kaiken olennaisen. Päivitämme videohaastattelut festarilauantaina tähän artikkeliin. Perjantain haastattelut löydät artikkelin alla olevasta linkistä.

Pertti Kurikan Nimipäivistä Kasmiriin – Qstock-artistit videohaastatteluissa

Yle Oulu haalii kameran eteen festariesiintyjiä ja kysyy heiltä kaiken olennaisen. Päivitämme videohaastattelut festariperjantaina tähän artikkeliin. Lauantaina on luvassa lisää videoita.

Festarikävijät kaipaavat laastareita, kondomeita ja jotakuta, joka kuuntelee itkut

Festivaalityötä tekeviltä SPR:n vapaaehtoisilta kysytään vaikka mitä. Monen haavat ovat henkisiä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle