Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Olavi Uusivirta crowd surfaa yleisön päällä festareilla.

20 vuotta täyttävä Qstock julkisti ensimmäiset esiintyjät – kotimaan kärkiniminä Ville Valo ja jäähyväiset jättävä Popeda

Qstock on nykyään yksi Suomen suurimmista festivaaleista ja loppuunmyyty jo yhdeksänä kesänä peräkkäin.

Kaksi esiintymislavaa ja telttoja festivaalialueella joen vastakkaisella rannalla. Etualalla vetouistelija vetää uistintä puuveneessä.

Oulun Kuusisaaressa raikuu rock läpi kesän – tapahtumia lähes jokaisena viikonloppuna

Oulun tapahtumapuisto Kuusisaari on tänä vuonna koonnut eri tapahtumiin runsaasti yleisöä. Tapahtumia on lähes jokaisena kesän viikonloppuna. Perjantaista lauantaihin Kuusisaaressa soi raskas musiikki.

Immo Kervinen, Elisa Kervinen ja Ossi Kervinen Oulun Qstockissa.

Limp Bizkitin peruminen harmitti Qstock-kansaa, mutta tunnelmaa se ei lannistanut – Elisa Kervinen: "Pääasia on kaverit ja hauskanpito"

Perjantaina käynnistyi Pohjois-Suomen suurin festivaali Qstock. Kävimme katsomassa, millaisissa tunnelmissa alkoi ensimmäinen festivaalipäivä.

Sisäänkäynti Oulu2026-puistoon.

Qstock-viikonloppuna kulttuuria on myös Oulun Linnansaaressa – Oulu2026-puistossa pääsee maksutta katsomaan monenlaista esitystä

Puiston avajaisia vietettiin eilen torstaina ja se on avoinna lauantaihin saakka. Puisto on osa Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden teeman mukaista toimintaa.

Pöytiä isossa back stage -teltassa, jossa näkyy merta ikkunoiden takana.

Qstockin back stagella on etsitty muun muassa varaesiintyjää lavalle – kurkista bäkkärille, jota ulkomaiset artistit kehuvat kauniiksi

Jokaisella muusikolla on oma tapansa valmistautua keikkaan. Osa keskittyy omissa oloissaan, toiset ovat sosiaalisempia ja joukossa on myös niitä, joita tapahtuman henkilökunta auttaa aivan viime metreillä.

Antti Tuisku poseeraa värikkäässä asussa valkoista taustaa vasten heinäkuussa Helsingissä.

Amorphis tulee Qstockiin, Antti Tuisku lauantaina Päälavan viimeinen esiintyjä

Alun perin pääesintyjän piti olla Limp Bizkit, mutta yhtye perui koko kiertueensa.

Vesala keikalla Provinssissa.

Saitko koronan juuri ennen festareita? Kysyimme asiantuntijalta, voiko lippurahoja saada takaisin: "Silloin on vitsit vähissä"

Jäikö kallis tapahtumalippu sairastumisen takia käyttämättä? Peruiko festivaalien pääesiintyjä tulonsa? Voit saada takaisin koko lipun hinnan, osan tai et mitään. 

Yleisö seuraamassa Tehosekoitin-yhtyeen keikkaa Kuopion viinijuhlien lavalla.

Tehosekoitin Limp Bizkitin tilalle Kuopiorockiin

Tehosekoitin esiintyy torstaina Kuopiorockissa. Odotettu Limp Bizkit ilmoitti aiemmin peruvansa Euroopan loppukesän kiertueensa, minkä myötä myös Oulun ja Kuopion esiintymiset peruuntuivat tältä kesältä.

Qstockin logo.

Limp Bizkitiä ei nähdäkään Qstockissa – taustalla yhtyeen laulajan terveyshuolet

Yhtyeen oli tarkoitus olla Qstockin lauantain pääesiintyjä. Korvaajaa etsitään nyt tiukalla aikataululla.

Limp Bizkit

Kuopiorockiin ja Qstockiin odotettu nu metal -yhtye Limp Bizkit peruu esiintymiset Euroopassa loppukesältä

Yhtye kertoo keikkojen peruuntumisesta sosiaalisessa mediassa. Yhtye olisi esiintynyt Oulussa ja Kuopiossa tänä kesänä.

Qstockin 2021 mainosbanderolli.

Qstock on loppuunmyyty – festivaalijohtaja: "Koronakokemuksen jälkeen tällaista ei pidä itsestäänselvyytenä"

Lippujen myynti oli vielä alkuvuodesta tavallista hitaampaa. Keväällä myynti lähti kuitenkin voimakkaaseen kasvuun.

Suomipop-festivaalin aikana olevan kiertoreitin opastetaulu Oulun Toivoniemestä Kuusisaareen johtajavalla kevyen liikenteen väylällä.

Kevyelle liikenteelle kiertoreittejä Oulun heinäkuun festivaalien aikana – Suomipop sulkee Kuusisaaren väylän vielä kahtena iltana

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävä Qstock puolestaan sulkee kevyen liikenteen väylän Toivoniemen ja Kuusisaaren väliltä hieman yli viikoksi.

Qstock logo kärryissä.

Erilaisten festivaalien superkesä näkyy osin takkuavana lipunmyyntinä Oulun seudulla

Esimerkiksi Hailuodossa tulevana viikonloppuna järjestettävässä Bättre Folkissa on vielä tilaa. Qstockin liput taas menevät paremmin kaupaksi kuin viime kesänä.

Rock-yhtye esiintyy lavalla, edessä yleisöä nauttii musiikista kädet ilmassa

Simerock ehdolla Vuoden festivaaliksi musiikin ammattilaisten vuotuisessa tapahtumassa

Vuoden festivaali -tittelistä kisaavat myös muun muassa Oulussa järjestettävä Qstock sekä Tampereella järjestettävä Tammerfest.

Kärppien logo.

Oulun Kärpät -konserni on kärsinyt korona-ajasta – tappiota 900 000 euroa viimeisimmässä tilinpäätöksessä

Liikevaihto laski 16,4 miljoonasta eurosta 7 miljoonaan euroon. Koronaepidemia vaikutti yhtiön ydintoimialoihin rajoitusten myötä. Konsernin omavaraisuusaste on kuitenkin edelleen vahva ja varallisuuttakin sillä on. Yksi liiketoiminta-alue myytiin viime vuonna.

 Yleisöä festivaalilla.

Oulussa on todettu jo 60 tartuntaa Qstockista – tapahtumatuottajille järjestetään terveysturvallisuusinfo

Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla ollaan koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Tiistaina kokoontuneen alueellisen koordinaatioryhmän antamat maski- ja etätyösuositukset ovat jo voimassa Oulussa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Oulussa todettu yli 80 koronavirustartuntaa perjantain ja sunnuntain välisenä aikana – tiistaina pohditaan, lisätäänkö rajoituksia

Sunnuntain koronatartuntaluku oli 24 uutta tapausta. Aiemmin on kerrottu 62 tartunnasta perjantain ja lauantain ajalta. Alueellinen koordinaatioryhmä keskustelee tiistaina, siirrytäänkö epidemiassa kiihtymisvaiheeseen Oulussa tai koko maakunnassa.

Oulun ydinkeskustan kävelykatu keväällä 2018.

Oulussa 62 uutta koronavirustartuntaa perjantain ja lauantain aikana – Qstockiin jäljittyvät tartunnat ovat olleet nousussa

Viikonloppuna ilmoitettiin 18 paikasta, joissa Oulussa on voinut altistua virukselle edellisen viikon aikana. Suurin osa luetelluista paikoista on ruoka- tai anniskeluravintoloita, mutta koronavirukselle altistumismahdollisuutta on ollut myös muun muassa Tuiran neuvolassa.

Oulun kaupunkia kuvattuna droonilla.

Oulu aloittaa 12–15-vuotiaiden rokotukset maanantaina – kaupungissa ennätykselliset 30 tartuntaa

Loppuviikon tartunnoista ei vielä voida kertoa, kuinka moni niistä on peräisin Qstockista. Alueellinen koordinaatioryhmä ei tiukentanut kokoontumisrajoituksia, vaikka Oulussa tartunnat ovat kasvaneet viimeisen reilun kahden viikon ajan.

 Yleisöä festivaalilla.

Meri-Lapissa useita koronan joukkoaltistumisia, ainakin 150 jo karanteeniin – tartuntoja tullut alueelle myös Qstockista

Meri-Lapin koronatilanne on heikentynyt tällä viikolla ja joukkoaltistumisten selvittäminen on kesken.

Ihmisiä Qstockissa

Qstockissa on voinut altistua koronavirukselle, tiedottaa festivaalijärjestäjä

Kaksipäiväinen Qstock-festivaali järjestettiin Oulussa viime viikonloppuna. Festivaalialueella on asioinut perjantaina sekä lauantaina henkilö, jolla on sittemmin todettu koronavirustartunta.

Qstockin 2021 mainosbanderolli päälavan vieressä.

Järjestäjät tyytyväisiä Qstockin onnistumiseen rajusta sadekuurosta huolimatta – esiintyminen yleisölle oli artisteille pitkän tauon jälkeen iso asia

Viikonvaihteen Qstock-festivaali keräsi Ouluun 40 000 hengen yleisön. Järjestäjät ovat tyytyväisiä kaksipäiväisen festivaalin onnistumiseen, vaikka ilmat eivät varsinkaan perjantaina suosineet ulkoilmatilaisuuksia.

Ihmisiä Qstockissa

Jotkut työnantajat ovat vaatineet koronatestausta, jos työntekijä on ollut Qstockissa – terveysjohtaja: "työnantajalla ei oikeutta vaatia koronatestiä"

Oulussa koronatestiin tulee hakeutua vain oireisena. Oireettomia ei testata. Oulussa voidaan tällä viikolla tehdä noin 3 000 testiä. Viime viikonlopun tapahtumista mahdollisesti leviämään lähteneet tartunnat alkavat näkyä tilastoissa loppuviikosta.

Poliisin hälytysvalo

Oulun Qstock-viikonloppu oli poliisille vilkas, hälytystehtäviä oli satoja

Hälytyksiä tuli enimmäkseen festivaalialueen ulkopuolella. Lauantain vastaisena yönä tehtäviä oli 120, seuraavana yönä taas oli parisataa tehtävää. Vakavin tapaus oli lauantaiaamuna keskustassa, kun miehen kiinniottoa vastustanut joukko nousi poliisia vastaan.

Ihmisiä Qstockissa

Treasury issues €73m to guarantee events from Slush to Elton John's farewell

A quarter-billion euros have been set aside to cover event losses due to pandemic restrictions, with most of that amount still available.

Stina Lahtinen ja Minttu Jokiaho

Pohjois-Suomen suurin festivaali käynnistyi vesisateessa, mutta vieraiden hymy ei hyydy: "Keli on huono, mutta asenne ratkaisee"

Jopa 40 000 kävijää keräävä musiikkifestivaali Qstock on parhaillaan käynnissä. Suosituin festivaaliasuste on tällä kertaa kertakäyttöinen sadetakki.

Ihmisiä Qstockissa 2021

Oulussa jälleen voimaan maskisuositus – myös Qstockissa suositellaan maskia

Oulun kaupunki tiedotti maskisuosituksesta perjantaina. Suositus poistettiin käytöstä parantuneen tautitilanteen vuoksi kesäkuussa.

Mika Salminen vierailulla Yle Radio 1:n Ykkösaamussa 24. heinäkuuta 2020.

Rajoitusten tarpeesta on nyt epävarmuutta, THL:n Mika Salminen: "Sellaiseen viestiin ei ole tarvetta, että koronan voi antaa levitä"

Paljon tartuntoja saavat nuoret ikäluokat eivät yleensä sairastu vakavasti, mutta tämän hetken tartuntamäärät voivat pian heijastua myös vanhempiin ikäryhmiin, sanoo THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen.

ihmisiä qstockissa Tommi Penttilä, Aurora Penttilä ja Emma Jokinen

40 000 ihmistä juhlii Oulussa tänä viikonloppuna – katso tunnelmat Qstock-festivaalilta

Qstock alkaa tänään Oulun Kuusisaaressa. Perjantain ja lauantain aikana festivaaleille odotetaan 40 000 kävijää, vaikka Pohjois-Suomessa odotetaan koronapandemian neljättä aaltoa.

Tyhjänä seisova Tavastia-klubi.

Punkstoo paisui musiikkialalla jopa koronaa suuremmaksi keskusteluksi – kysyimme, miten keikkapaikat aikovat kitkeä häirintää ja ahdistelua

Yksittäisten ihmisten valvominen suuressa yleisössä on lähes mahdotonta, joten on tärkeää että ilmoituskynnys on matala, sanovat keikkajärjestäjät. Järjestäjillä on vastuu tilojen turvallisuudesta, vaikka häirintää harjoittavat yksilöt.

Ihmisiä esiintymislavan edessä illalla Oulun Qstockissa.

Maskisuositus kaikille, turvavälit omalla vastuulla – kysyimme, miten Pohjois-Suomen suurin festivaali järjestetään koronan neljännessä aallossa

Qstock-festivaali kerää Ouluun kymmeniä tuhansia ihmisiä tulevana viikonloppuna. Festivaalijohtajan mukaan välivuoden jälkeen tunnelma on kuin tapahtuman järjestämisen alkuaikoina.

Yleisöä 30 Seconds to Mars -yhtyeen keikalla Qstockissa 2019.

Tapahtumajärjestäjät seuraavat koronatilannetta tarkasti – Bättre Folkissa ja Qstockissa uskotaan, että tapahtumat voidaan järjestää suunnitellusti

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 12 koronatartuntaa Venäjältä palanneilta jalkapallon EM-kisaturisteilta. Tartunnoista kahdeksan on todettu Oulussa.

ihmisiä Sideways-festareilla

Lipunmyynti järjestettäville festivaaleille on vilkasta – Kesällä nautitaan pääasiassa kotimaisesta musiikista

Festivaalijärjestäjät tekevät tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa, millä taataan tapahtumien järjestäminen koronaystävällisesti.

Police estimate that about 1,500 people attended the demonstration.

Cultural sector stages protest outside Parliament, demands more pandemic support

The industry is protesting event restrictions and demanding more subsidies – even as live events gradually resume.

Yleisöä 30 Seconds to Mars -yhtyeen keikalla Qstockissa 2019.

Suomen tapahtumakesä alkaa – heinäkuun lopulle valmistellaan nyt kymmenientuhansien ihmisten festareita

Yleisötapahtumien koronarajoituksia puretaan koko maassa, ja sen takia ensimmäisiä keikkoja pystytään järjestämään jo tällä viikolla. Näillä näkymin isommat festarit ovat mahdollisia myöhemmin kesällä, ja ainakin Oulun Qstock ja Kuopiorock valmistautuvat järjestämään tapahtumansa lähes täydellä kapasiteetilla. Myös Helsingin juhlaviikot aiotaan pitää elokuussa kattavalla ohjelmistolla.

Simerockin toteutuminen on edelleen epävarmaa

Simerock odottaa yhä tietoa viime vuoden miljoonatappion korvauksista ja ensi kesästä – Sime Yliaska: "Olo on kuin koulukiusatulla"

Simerock sai koronarajoitusten vuoksi valtion tukea vain murto-osan muiden vastaavien tapahtumien saamista tukisummista.

Yleisöä 30 Seconds to Mars -yhtyeen keikalla Qstockissa 2019.

Oulussa Qstockin järjestelyt etenevät – muualla isot festivaalit kertoneet peruutuksista

Koronapandemia ei toistaiseksi vaikuta Qstockin järjestelyiden etenemiseen.

Yleisöä Qstockissa.

Pohjoisenkin festarikesä hiljeni – Qstockin festivaalijohtaja: "Maailmassa on tärkeämpiäkin asioita kuin festivaalit"

Isot yleisötapahtumat kielletään heinäkuun loppuun saakka. Suuria festareita perutaan muun muassa Oulussa ja Kalajoella.

Poliisi lennättää droonia.

Poliisi lisää droonien määrää – parantaa onnettomuuksien tutkintaa ja tehostaa yleisötapahtumien valvontaa

Vuoden loppuun mennessä jokaisella Oulun poliisilaitoksen asemalla on käytössään drooni.

Mies ottaa kännykällä kuvaa Qstockin esiintyjästä.

Qstock laajentaa tapahtumien järjestämiseen Oulun Limingantullissa

Oulun Kärpät-konserniin kuuluva Qstock Oy aloittaa konserttien ja tapahtumien järjestämisen Limingantullissa.

Qstock

Qstock taas uuteen ennätykseen – järjestäjä: "Pitäisi tehdä taikatemppuja, että pystyisi vielä kasvattamaan festivaalia"

Ensi vuoden Qstockiin on tehty jo artistikiinnityksiä ja ulkomaille on tarjouksia vetämässä.

Yleisö jonottaa Qstock-festivaalinportilla.

Qstock aiheuttaa erityisjärjestelyjä Oulun liikenteeseen

Poliisi kehottaa myös muita Oulussa liikkuvia varautumaan isoon tapahtumaan.

Lippua ojennetaan

Festarien lippukauppaan kohdistuvat huijaukset ovat lisääntyneet – Huijarit ottavat kopioita ja myyvät samaa lippua useille henkilöille

Lippuhuijausten määrä kasvaa, kun festivaalit myydään loppuun. Lippujen aitoutta on vaikea todistaa.

Äidit ja lapset Tuska-festivaaleilla.

Jopa mustanpuhuva Tuska satsaa lapsiyleisöön – teineistä on sen sijaan tulossa festareiden väliinputoajia

Yhä useampi festivaali tarjoaa sisäänpääsyn lapsille ja heille räätälöityä ohjelmaa. Samaan aikaan yleistyy myös 18 vuoden ikäraja tapahtumiin.

Yleisö kädet ylhäällä Oulun Qstockissa.

Qstock tekee tänä vuonna uuden yleisöennätyksen

Festivaali on loppuunmyyty jo seitsemättä kertaa peräkkäin.

Yleisö kädet ylhäällä Oulun Qstockissa.

Qstockin lauantai on myyty loppuun

Viime vuonna oululaisfestivaali keräsi 35 000 kävijää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle