Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rock-yhtye esiintyy lavalla, edessä yleisöä nauttii musiikista kädet ilmassa

Simerock ehdolla Vuoden festivaaliksi musiikin ammattilaisten vuotuisessa tapahtumassa

Vuoden festivaali -tittelistä kisaavat myös muun muassa Oulussa järjestettävä Qstock sekä Tampereella järjestettävä Tammerfest.

Kärppien logo.

Oulun Kärpät -konserni on kärsinyt korona-ajasta – tappiota 900 000 euroa viimeisimmässä tilinpäätöksessä

Liikevaihto laski 16,4 miljoonasta eurosta 7 miljoonaan euroon. Koronaepidemia vaikutti yhtiön ydintoimialoihin rajoitusten myötä. Konsernin omavaraisuusaste on kuitenkin edelleen vahva ja varallisuuttakin sillä on. Yksi liiketoiminta-alue myytiin viime vuonna.

 Yleisöä festivaalilla.

Oulussa on todettu jo 60 tartuntaa Qstockista – tapahtumatuottajille järjestetään terveysturvallisuusinfo

Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla ollaan koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Tiistaina kokoontuneen alueellisen koordinaatioryhmän antamat maski- ja etätyösuositukset ovat jo voimassa Oulussa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Oulussa todettu yli 80 koronavirustartuntaa perjantain ja sunnuntain välisenä aikana – tiistaina pohditaan, lisätäänkö rajoituksia

Sunnuntain koronatartuntaluku oli 24 uutta tapausta. Aiemmin on kerrottu 62 tartunnasta perjantain ja lauantain ajalta. Alueellinen koordinaatioryhmä keskustelee tiistaina, siirrytäänkö epidemiassa kiihtymisvaiheeseen Oulussa tai koko maakunnassa.

Oulun ydinkeskustan kävelykatu keväällä 2018.

Oulussa 62 uutta koronavirustartuntaa perjantain ja lauantain aikana – Qstockiin jäljittyvät tartunnat ovat olleet nousussa

Viikonloppuna ilmoitettiin 18 paikasta, joissa Oulussa on voinut altistua virukselle edellisen viikon aikana. Suurin osa luetelluista paikoista on ruoka- tai anniskeluravintoloita, mutta koronavirukselle altistumismahdollisuutta on ollut myös muun muassa Tuiran neuvolassa.

Oulun kaupunkia kuvattuna droonilla.

Oulu aloittaa 12–15-vuotiaiden rokotukset maanantaina – kaupungissa ennätykselliset 30 tartuntaa

Loppuviikon tartunnoista ei vielä voida kertoa, kuinka moni niistä on peräisin Qstockista. Alueellinen koordinaatioryhmä ei tiukentanut kokoontumisrajoituksia, vaikka Oulussa tartunnat ovat kasvaneet viimeisen reilun kahden viikon ajan.

 Yleisöä festivaalilla.

Meri-Lapissa useita koronan joukkoaltistumisia, ainakin 150 jo karanteeniin – tartuntoja tullut alueelle myös Qstockista

Meri-Lapin koronatilanne on heikentynyt tällä viikolla ja joukkoaltistumisten selvittäminen on kesken.

Ihmisiä Qstockissa

Qstockissa on voinut altistua koronavirukselle, tiedottaa festivaalijärjestäjä

Kaksipäiväinen Qstock-festivaali järjestettiin Oulussa viime viikonloppuna. Festivaalialueella on asioinut perjantaina sekä lauantaina henkilö, jolla on sittemmin todettu koronavirustartunta.

Qstockin 2021 mainosbanderolli päälavan vieressä.

Järjestäjät tyytyväisiä Qstockin onnistumiseen rajusta sadekuurosta huolimatta – esiintyminen yleisölle oli artisteille pitkän tauon jälkeen iso asia

Viikonvaihteen Qstock-festivaali keräsi Ouluun 40 000 hengen yleisön. Järjestäjät ovat tyytyväisiä kaksipäiväisen festivaalin onnistumiseen, vaikka ilmat eivät varsinkaan perjantaina suosineet ulkoilmatilaisuuksia.

Ihmisiä Qstockissa

Jotkut työnantajat ovat vaatineet koronatestausta, jos työntekijä on ollut Qstockissa – terveysjohtaja: "työnantajalla ei oikeutta vaatia koronatestiä"

Oulussa koronatestiin tulee hakeutua vain oireisena. Oireettomia ei testata. Oulussa voidaan tällä viikolla tehdä noin 3 000 testiä. Viime viikonlopun tapahtumista mahdollisesti leviämään lähteneet tartunnat alkavat näkyä tilastoissa loppuviikosta.

Poliisin hälytysvalo

Oulun Qstock-viikonloppu oli poliisille vilkas, hälytystehtäviä oli satoja

Hälytyksiä tuli enimmäkseen festivaalialueen ulkopuolella. Lauantain vastaisena yönä tehtäviä oli 120, seuraavana yönä taas oli parisataa tehtävää. Vakavin tapaus oli lauantaiaamuna keskustassa, kun miehen kiinniottoa vastustanut joukko nousi poliisia vastaan.

Ihmisiä Qstockissa

Treasury issues €73m to guarantee events from Slush to Elton John's farewell

A quarter-billion euros have been set aside to cover event losses due to pandemic restrictions, with most of that amount still available.

Stina Lahtinen ja Minttu Jokiaho

Pohjois-Suomen suurin festivaali käynnistyi vesisateessa, mutta vieraiden hymy ei hyydy: "Keli on huono, mutta asenne ratkaisee"

Jopa 40 000 kävijää keräävä musiikkifestivaali Qstock on parhaillaan käynnissä. Suosituin festivaaliasuste on tällä kertaa kertakäyttöinen sadetakki.

Ihmisiä Qstockissa 2021

Oulussa jälleen voimaan maskisuositus – myös Qstockissa suositellaan maskia

Oulun kaupunki tiedotti maskisuosituksesta perjantaina. Suositus poistettiin käytöstä parantuneen tautitilanteen vuoksi kesäkuussa.

Mika Salminen vierailulla Yle Radio 1:n Ykkösaamussa 24. heinäkuuta 2020.

Rajoitusten tarpeesta on nyt epävarmuutta, THL:n Mika Salminen: "Sellaiseen viestiin ei ole tarvetta, että koronan voi antaa levitä"

Paljon tartuntoja saavat nuoret ikäluokat eivät yleensä sairastu vakavasti, mutta tämän hetken tartuntamäärät voivat pian heijastua myös vanhempiin ikäryhmiin, sanoo THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen.

ihmisiä qstockissa Tommi Penttilä, Aurora Penttilä ja Emma Jokinen

40 000 ihmistä juhlii Oulussa tänä viikonloppuna – katso tunnelmat Qstock-festivaalilta

Qstock alkaa tänään Oulun Kuusisaaressa. Perjantain ja lauantain aikana festivaaleille odotetaan 40 000 kävijää, vaikka Pohjois-Suomessa odotetaan koronapandemian neljättä aaltoa.

Tyhjänä seisova Tavastia-klubi.

Punkstoo paisui musiikkialalla jopa koronaa suuremmaksi keskusteluksi – kysyimme, miten keikkapaikat aikovat kitkeä häirintää ja ahdistelua

Yksittäisten ihmisten valvominen suuressa yleisössä on lähes mahdotonta, joten on tärkeää että ilmoituskynnys on matala, sanovat keikkajärjestäjät. Järjestäjillä on vastuu tilojen turvallisuudesta, vaikka häirintää harjoittavat yksilöt.

Ihmisiä esiintymislavan edessä illalla Oulun Qstockissa.

Maskisuositus kaikille, turvavälit omalla vastuulla – kysyimme, miten Pohjois-Suomen suurin festivaali järjestetään koronan neljännessä aallossa

Qstock-festivaali kerää Ouluun kymmeniä tuhansia ihmisiä tulevana viikonloppuna. Festivaalijohtajan mukaan välivuoden jälkeen tunnelma on kuin tapahtuman järjestämisen alkuaikoina.

Yleisöä 30 Seconds to Mars -yhtyeen keikalla Qstockissa 2019.

Tapahtumajärjestäjät seuraavat koronatilannetta tarkasti – Bättre Folkissa ja Qstockissa uskotaan, että tapahtumat voidaan järjestää suunnitellusti

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 12 koronatartuntaa Venäjältä palanneilta jalkapallon EM-kisaturisteilta. Tartunnoista kahdeksan on todettu Oulussa.

ihmisiä Sideways-festareilla

Lipunmyynti järjestettäville festivaaleille on vilkasta – Kesällä nautitaan pääasiassa kotimaisesta musiikista

Festivaalijärjestäjät tekevät tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa, millä taataan tapahtumien järjestäminen koronaystävällisesti.

Police estimate that about 1,500 people attended the demonstration.

Cultural sector stages protest outside Parliament, demands more pandemic support

The industry is protesting event restrictions and demanding more subsidies – even as live events gradually resume.

Yleisöä 30 Seconds to Mars -yhtyeen keikalla Qstockissa 2019.

Suomen tapahtumakesä alkaa – heinäkuun lopulle valmistellaan nyt kymmenientuhansien ihmisten festareita

Yleisötapahtumien koronarajoituksia puretaan koko maassa, ja sen takia ensimmäisiä keikkoja pystytään järjestämään jo tällä viikolla. Näillä näkymin isommat festarit ovat mahdollisia myöhemmin kesällä, ja ainakin Oulun Qstock ja Kuopiorock valmistautuvat järjestämään tapahtumansa lähes täydellä kapasiteetilla. Myös Helsingin juhlaviikot aiotaan pitää elokuussa kattavalla ohjelmistolla.

Simerockin toteutuminen on edelleen epävarmaa

Simerock odottaa yhä tietoa viime vuoden miljoonatappion korvauksista ja ensi kesästä – Sime Yliaska: "Olo on kuin koulukiusatulla"

Simerock sai koronarajoitusten vuoksi valtion tukea vain murto-osan muiden vastaavien tapahtumien saamista tukisummista.

Yleisöä 30 Seconds to Mars -yhtyeen keikalla Qstockissa 2019.

Oulussa Qstockin järjestelyt etenevät – muualla isot festivaalit kertoneet peruutuksista

Koronapandemia ei toistaiseksi vaikuta Qstockin järjestelyiden etenemiseen.

Yleisöä Qstockissa.

Pohjoisenkin festarikesä hiljeni – Qstockin festivaalijohtaja: "Maailmassa on tärkeämpiäkin asioita kuin festivaalit"

Isot yleisötapahtumat kielletään heinäkuun loppuun saakka. Suuria festareita perutaan muun muassa Oulussa ja Kalajoella.

Poliisi lennättää droonia.

Poliisi lisää droonien määrää – parantaa onnettomuuksien tutkintaa ja tehostaa yleisötapahtumien valvontaa

Vuoden loppuun mennessä jokaisella Oulun poliisilaitoksen asemalla on käytössään drooni.

Mies ottaa kännykällä kuvaa Qstockin esiintyjästä.

Qstock laajentaa tapahtumien järjestämiseen Oulun Limingantullissa

Oulun Kärpät-konserniin kuuluva Qstock Oy aloittaa konserttien ja tapahtumien järjestämisen Limingantullissa.

Qstock

Qstock taas uuteen ennätykseen – järjestäjä: "Pitäisi tehdä taikatemppuja, että pystyisi vielä kasvattamaan festivaalia"

Ensi vuoden Qstockiin on tehty jo artistikiinnityksiä ja ulkomaille on tarjouksia vetämässä.

Yleisö jonottaa Qstock-festivaalinportilla.

Qstock aiheuttaa erityisjärjestelyjä Oulun liikenteeseen

Poliisi kehottaa myös muita Oulussa liikkuvia varautumaan isoon tapahtumaan.

Lippua ojennetaan

Festarien lippukauppaan kohdistuvat huijaukset ovat lisääntyneet – Huijarit ottavat kopioita ja myyvät samaa lippua useille henkilöille

Lippuhuijausten määrä kasvaa, kun festivaalit myydään loppuun. Lippujen aitoutta on vaikea todistaa.

Äidit ja lapset Tuska-festivaaleilla.

Jopa mustanpuhuva Tuska satsaa lapsiyleisöön – teineistä on sen sijaan tulossa festareiden väliinputoajia

Yhä useampi festivaali tarjoaa sisäänpääsyn lapsille ja heille räätälöityä ohjelmaa. Samaan aikaan yleistyy myös 18 vuoden ikäraja tapahtumiin.

Yleisö kädet ylhäällä Oulun Qstockissa.

Qstock tekee tänä vuonna uuden yleisöennätyksen

Festivaali on loppuunmyyty jo seitsemättä kertaa peräkkäin.

Yleisö kädet ylhäällä Oulun Qstockissa.

Qstockin lauantai on myyty loppuun

Viime vuonna oululaisfestivaali keräsi 35 000 kävijää.

Olutta tuopissa.

Festivaaleilla sai myydä vain yhtä Lapin Kultaa – ja se kertoo siitä, miten festivaalien juomatarjoilu ei perustu kysyntään vaan sopimuksiin

Tapahtumajärjestäjillä on usein tiukat sopimukset panimoiden kanssa. Sen osoittaa muun muassa se, että Qstockissa ei saanut myydä yhtä pienpanimo-olutta. Pienpanimoliiton puheenjohtaja ei ole kuullut vastaavasta aikaisemmin.

Poliiseja puvuissaan.

Levoton viikonloppu Oulussa – naista kuristettiin, mies puri ja potki sivullisia

Poliisin tietoon tuli viikonlopun aikana noin 40 tappelunujakkaa ja pahoinpitelyä. Poliisista arvioidaan levottomuuksien johtuneen lämpimästä säästä sekä Qstock-festivaalista.

Yleisöä saapumassa Pikisaarensiltaa pitkin Oulun Qstockiin.

Qstock loppuunmyyty – odotetaan ennätysmäärä kävijöitä

Oulun Kuusisaaressa ja Raatissa järjestettävään musiikkifestivaaliin odotetaan tänä vuonna 35 000 kävijää.

Sankka yleisöjoukko Qstockin päälavan edessä. Lavalla pyroteknistä ilotulitusta.

Autoteitä ja kevyen liikenteen väyliä suljetaan Qstock-festivaalin vuoksi

Raatti suljetaan kokonaan yleiseltä liikenteeltä torstaina 26.8.

Tommi Virkkunen on Oulun Kärppien toimitusjohtaja.

Kärppien uudella toimitusjohtajalla ei ole kultaista kravattia, eikä tule –"Juhan räiskyvyys oli ihan omalla tasollaan"

Tommi Virkkusella on edessään aimo annos työsarkaa: viime kaudella kyntänyt kestomenestyjä pitäisi saada uuteen nousuun. Samalla Kärpät havittelee bisnestä myös urheilun ulkopuolelta.

Xavier Hilden on pyörävaelluksellaan kerännyt roskia muun muassa Qstockin jälijltä Kuusisaaresta.

Roskaaminen otti miestä niin paljon päähän, että hän polki Helsingistä Nuorgamiin – roskaisinta oli Oulussa, sen jälkeen siistiytyi

Xavier Hildén polki Suomen päästä päähän vuokrattavalla kaupunkipyörällä ja siivosi roskia matkan varrelta. Niitä oli matkan puoliväliin mennessä kertynyt jo toistasataa pussillista, mutta pohjoisessa tiet olivat siistimpiä.

Sankka yleisöjoukko Qstockin päälavan edessä. Lavalla pyroteknistä ilotulitusta.

Aurinko helli festariyleisöä – Katso kuvagalleria Qstockista

Loppuunmyydyssä Qstockissa juhli viikonloppuna 32 000 ihmistä. Edes toisen päivän pieni vesisade ei juhlia haitannut. Katso kuvat perjantailta ja lauantailta.

Matti ja Helena Poukkanen istuvat nurmikolla.

Todellista festarirakkautta – Helena ja Matti Poukkanen vihittiin Qstockissa, missä he viettivät myös ensimmäisen hääpäivänsä

Helena ja Matti Poukkasen rakkaustarina alkoi pari vuosikymmentä sitten Nummirockissa. Festareista on tullut pienten lasten vanhemmille perinne ja mahdollisuus viettää yhteistä aikaa.

Yleisöä Qstockin päälavan edessä kesällä 2014.

Festarijärjestäjä näkee Alice Cooperin nyt myös Kuusisaaren lavalla

Kahden miehen päähänpistosta alkunsa saanut festivaali on kasvanut 15 vuodessa yhdeksi Suomen suosituimmista. Qstockin vahvuuksia ovat festivaalijohtajan mukaan Oulun etäisyys muusta Suomesta ja luonnonläheinen alue lähes keskellä kaupunkia.

Teltan ovesta pilkottaa jalkoja

Teltta ei houkuttele festivaalivieraita – yö porilaishotellissa voi tulla kalliimmaksi kuin luksushotelli Kämpissä

Hotellimajoituksen kysyntä on kasvanut huimasti festivaalien aikana, mutta tarjonta ei. Siksi yö Porin Cumuluksessa voi tulla kalliimmaksi kuin luksushotelli Kämpissä.

Ulkonäöltään karun kaunis Kaurismäkeläisyyden parhaita perinteitä vaaliva Kempeleen Moottorimaja on palvellut asiakkaita jo lähes puoli  vuosisataa.

Hotellin hinta on harvoin vakio – heittelee rajusti kysynnän mukaan: "Kesällä porukka vaihtuu täysin"

Tällöin huoneita varaavat hintatietoiset vapaa-ajan matkustajat sekä mukavuutta etsivät festarijuhlijat. Kysynnän kasvaessa hinnat saattavat jopa moninkertaistua.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle