Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Metsähallitus keskeyttää kiistellyt hakkuut Evon retkeilyalueella – ministerien näkemyserot selvät, ympäristöjärjestöt takajaloillaan

Hakkuut aloitettiin aiemman suunnitelman mukaisesti, vaikka alueelle on alettu valmistella tiedekansallispuistoa.

Retkeilyalueita parannetaan Hämeessä – Torronsuon kansallispuistoon uusia pitkospuita, Evon retkeilyalueelle nuotiokatos

Luontokohteissa tehtävät parannustyöt aiheuttava muutoksia alueilla liikkumiseen.

Tutkimus keskellä Lammin metsiä todistaa luonnon monimutkaiset dominoefektit – majavalammet houkuttelevat esimerkiksi lepakoita ja hirviä

Kun majava patoaa puron, löytävät pian tulvivalle lammelle niin sammakot, lepakot, hirvet kuin saukotkin.

Vilkkaan retkeilykesän ikävä sivuvaikutus: kansallispuistoista joudutaan keräämään roskia, purkamaan luvattomia tulisijoja ja siivoamaan ulosteita

Korona on kiihdyttänyt kotimaan matkailua, mikä näkyy myös kansallispuistojen ja muiden luontokohteiden kävijämäärissä. Kaikki luonnossa liikkuvat eivät kuitenkaan välitä laeista, kansallispuistojen säännöistä tai hyvistä retkeilytavoista.

Kanta-Hämeessä suljetaan kolme luontokohdetta – syynä ruuhkat

Ruuhkaisimpia kohteita suljetaan turvallisuussyistä, kerrotaan Metsähallituksen Luontopalveluista.

Taruksella aloitetaan hakkuita mahdollisesti jo kuluvan talven aikana

Tarusjärven eteläpuolisille alueille tehdään maastokatselmus mahdollisten uhanalaisten lajien varalta.

Evon retkeilyaluetta kehitetään yhteistyössä matkailuyrittäjien kanssa – ensin selvitetään minkälaisia palveluita alueelle tarvitaan

Tavoitteena on muun muassa kehittää retkeilyaluetta luontomatkailuelinkeinojen näkökulmasta.

Michael Monroe: "En ole koskaan omistanut tuulipukua"

Rockmuusikko Michael Monroe ei luovu omasta tyylistään edes metsässä.

Mikä selittää polkujuoksun suosiota ja miksi suunnistuksen maailmanmestari hurahti siihen? – Seuraa suoraa lähetystä kello 17

Ylen Mennään metsään -kampanjan päätösviikolla puhutaan polkujuoksusta. Evon retkeilyalueelta Hämeestä tehtävää suoraa Areena-lähetystä voi seurata torstaina 4. lokakuuta kello 17–18.

Puoli seitsemän viikon 40 vieraat

Puoli seitsemän on mukana Ylen Mennään metsään -kampanjassa ja viikko huipentuu perjantaina suoraan lähetykseen Evon retkeilyalueelta. Leirinuotiolle istahtaa Mikko Kekäläisen ja Susanna Laineen kanssa rockmuusikko Michael Monroe.

Metsä vetoaa kaupunkilaisiin – Pääkaupunkiseudun partiolippukuntiin jonotetaan jopa vuosia

Partiotoiminta kasvattaa suosiotaan, mutta ryhmien vetäjistä on etenkin pääkaupunkiseudulla huutava pula. Ohjaaksi voi ryhtyä, vaikkei olisi partiotaustaa.

Evon retkeilyalueelle uusi suurtapahtuma – yhdistää urheilua, luonnossa liikkumista ja bisnestä

Kolmipäiväisen tapahtuman odotetaan tuovan Evolle noin tuhat osallistujaa. Metsähallitus on tyytyväinen retkeilyalueen uudesta tapahtumasta.

Hämeen luontokohteet ovat Suomen suosituimpia – pääkaupungin läheisyys houkuttaa

Aulangon luonnonsuojelualueella kävi viime vuonna lähes puoli miljoonaa ihmistä. Hämeen retkeilyalueet ovat riittävän lähellä esimerkiksi pääkaupunkiseudun retkeilijöille.

Kansallispuistojen suosio kasvaa – Metsähallituksella hankaluuksia reittien kunnossapidossa

Sisä-Suomen puistoalueella 12:sta kansallispuistosta ja muutamasta retkialueesta huolehtii 11 puistonhoitajaa. Alueen puistoissa vieraili viime vuonna 1,1 miljoonaa matkailijaa.

Alisen Rautjärven patoa ryhdytään korjaamaan Evolla

Puinen pato on pettänyt Evolla, ja järven vedenpinta on laskenut.

Evon retkeilyalueen palvelut monipuolistuvat Lammilla

Evon retkeilyalueen palvelut paranevat Niemisjärvellä. Niemisjärven kahvilassa toimii jatkossa myös Evo-info, josta saa retkeilyneuvontaa ja opastusta.

Luontoväki pelkää: Hämeenlinnan Evon retkeilyalueella kirves on jo puun juurella

Hämeenlinnan Evon retkeilyalueen metsät ovat vaarassa kun valtio etsii tulonlähteitä, varoittaa Suomen luonnonsuojeluliitto. Samoin liitto pelkää luontopalvelujen heikentyvän kun metsähallituslakia uudistetaan.

Lähteen silmä on veden ja maan kohtauspaikka – ja kurkistus myytteihin

Lähde on outo talvinen retkikohde. Vaikka tammikuun pakkanen paukkuisi 20 asteen vaiheilla, lähteen vesi lirisee iloisena ja virtaa menojaan lumiseen maisemaan. Lähde on ollut taika- ja uhrauspaikka, jääkaappi ja juomapaikka. Lähde on edelleen luonnossa pieni helmi ja aarre.

Viileä sää sopii patikointiin – reiteille riittää reppukansaa

Viileä sää on lisännyt retkeilijöiden määrää. Esimerkiksi Hämeenlinnan Evolla ja Tammelan kansallispuistoissa infopisteistä on haettu ahkerasti maastokarttoja. Retkeily on paljon mukavampaa viileässä kuin kovassa helteessä.

Evolla voi kohta harjoitella vaikka tukkimiehen taitoja

Lammin Evon retkeilyalueella Hämeenlinnassa toimivat yrittäjät ovat käynnistäneet nopeasti toimet uusien palvelutuotteiden luomiseksi. Yrittäjät kokoontuivat alkuviikosta kehittämistyöpajaan ja loivat saman tien 12 uutta matkailutuotetta.

Metsähallitus varoittaa metsässä liikkuvia myrskyn tuhoista

Myrskyt ovat aiheuttaneet ongelmia myös metsissä liikkuville.

Telttakamina kuumaksi ja keittiö hankeen

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset kokeilee talvisia leiritaitojaan Evolla loppuviikon ajan. Sisätiloja leirillä ei ole lainkaan, vaan nuoret partiolaiset elävät taivasalla ja teltassa.

Kanta-Hämeen kansallispuistot vetävät päiväretkeläisiä ja piipahtajia

Kanta-Hämeen kansallispuistojen ja Evon retkeilyalueen kävijämäärät putosivat viime vuonna hieman edellisvuodesta. Vaikka Hämeessä retkeilyalueiden vaikutus paikalliseen talouteen on lyhyen päiväretkeilyn takia muuta maata vaatimattomampi, alueen kansallispuistot tuovat paikalliseen talouteen satojatuhansia euroja.

Evon retkeilyalue suositumpi kuin kansallispuistot

Hämeen retkeilyalueista Evo näyttäisi olevan suosituin. Tämä käy ilmi Metsähallituksen teettämistä viime vuotta koskevista kävijätutkimuksista.

Evolle suunnitteilla maastopyöräilyreittejä

Hämeenlinnan Lammin Evon retkeilytarjontaa aiotaan täydennetään maastopyöräreiteillä. Maastopyöräilyreittejä Evolle on kaivattu Metsähallituksen mukaan jo pitkään. Maastopyöräilysuunnitelman Evon retkeilyalueelle laatii vapaaehtoistyönä asikkalainen Mika Koivisto.

Luontojärjestöt: Tehkää Ruunaasta kansallispuisto

Luonnonsuojelujärjestöt katsovat Metsähallituksen unohtaneen luonnonsuojelun tavoitteet Lieksan Ruunaan retkeilyalueen suunnittelussa. Etenkin alueen metsätalousajatukset herättävät luontojärjestöissä närää.

Työttömät korjaavat Aulangon Ruusulaakson paviljongin

Metsähallitus ja Hämeen Sininauha ry ovat sopineet yhteistyöstä Aulangolla sijaitsevan Ruusulaakson paviljongin korjauksessa. Sininauha valmistaa ja asentaa Ruusulaakson paviljongin vaihdettavat puuosat.

Pohjalaisista lippukunnista 400 partiolaista suurleirille

Runsaat 400 partiolaista on lähtenyt Etelä- ja Keski-Pohjanmaan sekä Pohjanmaan partiolippukunnista suurleirille Lammille. Reilun viikon mittaiseen tapahtumaan odotetaan jopa 10 000 - 11 000 osallistujaa.

Tuhannet partiolaiset kokoontuvat Evolla

Partiolaisten kansainvälinen suurleiri alkaa tänään keskiviikkona Evon retkeilyalueella. Reilun viikon mittaiseen tapahtumaan odotetaan jopa 11 000 osallistujaa. Kuuden vuoden välein järjestettävä suurleiri juhlistaa tänä vuonna Suomen partioliikkeen satavuotista taivalta.

Partiolaisten Kilke-leiri rakentuu Hämeenlinnan Evolle

Suomalainen partioliike täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhlan kunniaksi Hämeenlinnan Lammille, Evon retkeilyalueelle kokoontuu liki 11.000 partiolaista. Kilke-nimisen leirin rakennustyöt ovat vauhdissa.

Evon palveluja urakoidaan kuntoon

Evon retkeilyalueen palveluja laitetaan kesän aikana urakalla kuntoon. Suurleirialueen viimeistelytyöt ja Niemisjärven kioskin rakennustyöt käynnistyvät juhannusviikolla. Evolla rakennetaan myös esteettömän retkeilyn taukopaikkoja.

Evoa rakennetaan esteettömäksi

Evon retkeilyalueelle valmistuu kesän aikana 80 hengelle mitoitettu nuotiokatos, joka sopii myös erityisryhmien käyttöön. Nuotiokatos on ensimmäinen askel Evon maastopalveluiden korjaamisessa esteettömäksi.

Evosta esteetön retkeilypaikka

Lammin Evon retkeilyalueesta rakennetaan esteetöntä retkikohdetta. Ensimmäisenä työn alle tulee Evon Niemisjärvillä sijaitseva nuotiopaikka.

Evokeskuksen uusitussa näyttelyssä kurkistus historiaan

Metsät ja niiden käyttö on laajasti esillä Hämeenlinnan Lammilla sijaitsevan Evokeskuksen uudistetussa näyttelyssä.

Evon retkeilyalueella kalastukseen tarvitaan edelleen erityislupa

Lammin Evon retkeilyalueella Hämeenlinnassa voi kalastaa kuudella järvellä edelleen vain Metsähallituksen luvalla.

Evon retkeilyalueelta löytyi satoja muinaisjäännöksiä

Lammin Evon retkeilyalueen inventoinnissa on paljastunut satoja aiemmin tuntemattomia uusia muinaisjäännöksiä. Ne kertovat alueen metsien vanhasta ja monipuolisesta käytöstä, kertoo inventoija Jouni Taivainen Museovirastosta.

Evolle halutaan kansallispuisto

Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri esittää, että Evolle, Lammin ja Padasjoen kuntien rajalle perustettaisiin kansallispuisto.