Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tosi-tv puhdistautui törkyleimasta – Love Islandin suosio toi Big Brotherin takaisin

Mediatutkijan mukaan sosiaalinen media on muuttanut suhtautumista reality-ohjelmiin.

Jo nimetty porilainen persuehdokas syrjään vaaleista loppumetreillä – puolue halusi tilalle tuulivoiman vastustajan

Perussuomalaiset ovat kaikessa hiljaisuudessa vaihtaneet jo nimeämänsä eduskuntavaaliehdokkaan Satakunnassa.

Pullantuoksuisesta äidistä tuli Snapchatin suosikki – Outimamin arkea seuraa yli 50 000 ihmistä

Outi Mykkänen nousi poikansa Niko Saarisen videoiden kautta somesuosikiksi.

Riittääkö aivoton viihde vai kaipaako yleisö ihmisjahtia – onko tosi-tv:n keksittävä aina jotain uutta?

Tutkija uskoo, että katsojat ovat turtuneet. Mikään ei enää riitä. Temptation Islandiin mukaan lähtenyt Jussi Haapala luottaisi vielä aivottoman viihteen vetovoimaan.

Yle MOT: Supo to get Big Brother-type muscle

Finnish authorities are moving ahead with plans to give security and intelligence officials web surveillance powers, says Yle’s investigative journalism programme. According to MOT the move follows revelations by US whistleblower Edward Snowden, who revealed extensive global intelligence programmes involving governments and telecoms companies, but in which Finland was not involved.

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen: BB-tähdestä puolueen varapuheenjohtajaksi

Perussuomalaisten tuore varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kokeilla kaikenlaista. Vuonna 2011 hän osallistui Big Brotheriin näyttääkseen katsojille toisenlaisen roolimallin.

Tutkija katsoo tosi-tv:tä kainalot märkinä jännittäen – "Se on kuin katsoisi tärkeää urheilukilpailua"

Tosi-tv:stä on tullut hallitseva tapa tehdä tv-ohjelmia. Jopa dokumenttejä ja fiktiivistä viihdettä tehdään tositelevision tyyliin. Meidän aikanamme halutaan nähdä oikeiden ihmisten oikeita tunteita, sanoo mediatutkija Veijo Hietala.

Andte Gaup-Juuso lähtee eduskuntavaaliehdokkaaksi

Suomen ruotsalainen kansanpuolue on nimennyt neljä eduskuntavaaliehdokasta Lapin vaalipiiristä. Ehdokkaiden joukossa on muun muassa tuore Big Brother -voittaja Andte Gaup-Juuso.

Skábmagovat – Kaamoksen kuvia -festivaali veti 2800 katsojaa

Inarissa viikonloppuna järjestetty Skábmagovat –Kaamoksen kuvia -elokuvafestivaali keräsi 2800 katsojaa. Heistä iltakonserteissa kävi 490.

BB-Andte ja hänen tähdittämänsä elokuva vetivät Inarissa salin täyteen

Sajoksen auditorio täyttyi nopeasti kun vuorossa oli saamelaislyhytelokuvien näytös. Vetonaulaksi osoittautui odotetusti Sámi bojá –elokuva jota tähdittää Andte Gaup-Juuso. Monet olivatkin tulleet elokuviin vain hänen vuoksensa.

Yle Sápmin vuoden 2014 luetuimmat nettiuutiset

Yle Sápmi listasi jälleen vuoden luetuimmat uutiset pohjoissaameksi ja suomeksi. Ylivoimaisesti eniten vuonna 2014 kiinnosti Big Brother -voittaja Andte Gaup-Juuso. Muuten luetuimpien lista paljastaa laajan kirjon uutisaiheita ja kiinnostuksenkohteita maailman- ja alkuperäiskansapolitiikasta aina poroasioihin.

Andte Gaup-Juuso uuden lyhytelokuvan tähtenä – katso traileri

Big Brother -voittaja Andte Gaup-Juuso näyttelee pääosaa uudessa saamelaisessa lyhytelokuvassa Sámi bojá. Elle Sofe Henriksenin ohjaamaan lyhytelokuvan trailerin ensiesitys oli torstaina Yle Sápmissa!

Johtti Sápmelaččat haastaa Enontekiön kunnan lahjoittamaan tontin BB-Andtelle

Enontekiöläinen Johtti Sápmelaččat -yhdistys esittää Enontekiön kunnalle, että se lahjoittaisi Big Brother -voittaja Andte Gaup-Juusolle tontin kodin Kilpisjärveltä. Yhdistys uskoo, että Enontekiön kunnan Andte-julkisuudesta saama arvo voi olla jopa satoja tuhansia euroja.

Enontekiö ei ole vielä päättänyt kuinka muistaa BB-voittajaa – Isä: "Kunnan täytyy miettiä mikä sopisi"

Enontekiön kunta ei ole vielä päättänyt, kuinka muistaa BB-voittaja Andte Gaup-Juusoa. BB-Andten isä Antti-Oula Juuso kertoo, että yksi ehdotus on ollut nimetä Karesuvannon tori Andten mukaan. Juuso uskoo, että kunnassa ollaan vielä miettimässä asiaa.

Näin joikaa Andte Gaup-Juuso ennen kuin hänestä tuli BB-Andte

Porosaamelainen Andte Gaup-Juuso esiintyi NRK Sápmin joikukonsertissa Juoigalasat maaliskuussa 2013. Gaup-Juuso kertoo NRK Sápmin netti-tv:n tallenteella joikaavansa ensimmäistä kertaa julkisesti.

Andte Gaup-Juuso voitti vedon ja kermikkäporon

Käsivarren porosaamelaisen Andte Gaup-Juuson Big Brother -voitosta on kulunut viikko. Mutta mikä oli totuus Big Brother -talon naiskuvioista ja miksi Gaup-Juuso voitti vedossa kermikkäporon?

"BB-Andte on voitto koko saamelaiselle yhteisölle"

Andten Big Brother -voitto on tuonut positiivista huomiota koko Saamenmaalle, uskoo Andten isä Antti Oula Juuso. Andte on tuonut valoa saamelaisyhteisölle synkkänä syksynä, pohtii taas Yle Sápmin vastaava toimittaja Pirita Näkkäläjärvi.

BB-Andten isä: Saamelaiselle luonnonlapselle raskasta jos ei pääse kulkemaan vapaasti

Big Brother -kilpailun voittaneen Andte Gaup-Juuson isä Antti-Oula Juuso haluaa kiittää kaikkia Andten äänestäjiä. Hänestä Andten kautta koko Saamenmaa on saanut kunniaa, kun ihmiset ovat päässeet näkemään, kuinka hienoja saamelaiset pojat ovatkaan.

BB-Andten sisko: Uskoin veljen voittoon alusta asti

Osa BB-Andten lähipiiristä oli matkustanut Helsinkiin seuraamaan Big Brother-finaalia paikan päälle. Osa taas oli kokoontunut Kilpisjärvelle jännittämään yhdessä finaalin lopputulosta. Lähipiiri uskoi vahvasti Andten voittoon.

BB-Andte palasi kotiin voittajana

Karesuvantolainen poromies Andte Gaup-Juuso poistui perjantaina BB-talosta voittajana. Andte sai yleisöäänistä ylivoimaisen enemmistön ja toiseksi päässyt Anna jäi kauas taakse. Sunnuntaina BB-voittaja unelmoi jo pääsystä poroelon luo tunturiin.

Andte vuittii Big Brother -gilvvu! – Andte voitti Big Brotherin!

Gárasavvonlaš boazosápmelaš Andte Gaup-Juuso vuittii Suoma Big Brother -gilvvu. Finálas Gaup-Juuso lei vuoittus gitta olles áigge ja jienasteamis ii oktage beassán lahkage su. Son oaččui 65,39 proseantta álbmoga jienain. Karesuvantolainen porosaamelainen Andte Gaup-Juuso voitti Suomen Big Brother -kisan. Finaalissa Gaup-Juuso oli voitossa kiinni koko ajan eikä kukaan päässyt lähellekään häntä äänissä. Hän sai 65,39 prosenttia tv-yleisön äänistä.

Vedonlyöjät: BB-Andte voittaa ylivoimaisesti

Suomen Big Brotherin kymmenes tuotantokausi päättyy perjantaina, jolloin selviää, kuka talon asukkaista poistuu talosta viimeisenä ja satatuhatta euroa rikkaampana. Vedonlyöjät uskovat voittajan olevan Andte Gaup-Juuso: poromiehen voitto on kerännyt peliyhtiö Unibetilla niin paljon vetoja, että hänen voittokertoimensa on pudonnut entisestään viime päivien aikana.

Poromiehen charmilla 100 000 euroa taskurahaa?

Big Brother –ohjelmassa kilpailevan Andte Gaup-Juuson faniksi tunnustautuva Jouni Saijets pitää suosikkinsa tyylissä erityisesti siitä, että hän pysyy rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa, ja tekee samalla saamelaisuutta tunnetuksi. – Tämä on hyvää mainosta koko Saamenmaalle. Andte on ihmisille hyvä esimerkki siitä, millaisia saamelaiset todella ovat, Saijets perustelee.

Vedonlyöntikertoimet paljastavat: BB-Andte voittaa Big Brotherin!

Vedonlyöntiyhtiö Unibetin kertoimien mukaan saamelainen poromies Andte Gaup-Juuso on voittamassa Big Brother -kilpailun ja 100 000 euroa.

Susanna Laine aloittaa Puoli seitsemän -ohjelman juontajana

Laine työskenteli Radio Suomipopin Popstudion juontajana ennen siirtymistään Puoli seitsemän -ohjelmaan.

Märät säpikkäät: Saamelaiset tarvitsevat BB-Andten kaltaisia suurlähettiläitä

Märät Säpikkäät -viihdesarjan Anne Kirste Aikio pitää hyvänä sitä, että saamelaisuus saa entistä enemmän näkyvyyttä myös Suomen valtamediassa. Me tarvitsemme enemmän BB-Andten kaltaisia suurlähettiläitä, pohdiskelee Aikio.

BB-Andten isä: Poromies on tottunut istuskelemaan sisätiloissa pitkiäkin aikoja

Enontekiöläinen 23-vuotias poromies Andte Gaup-Juuso on ensimmäinen Suomen Big Brother -taloon astellut saamelainen kilpailija. Isä Antti-Oula Juuso uskoo poikansa mahdollisuuksiin pärjätä kilpailussa.

Helsinki-Vantaa alkaa ensimmäisenä lentoasemana maailmassa seurata matkustajien liikkeitä kännyköiden avulla

Syksyllä käyttöön otettavan järjestelmän avulla lentoasema haluaa varautua mahdollisiin ruuhkiin ja toisaalta tarjota matkustajille esimerkiksi tietoja milloin lähteä lähtöportille. Helsinki-Vantaata on ehditty jo ulkomaan lehdistössä nimittää Big Brother -lentoasemaksi uuden seurantajärjestelmän takia.

Tuksu-uutisista pääsee eroon yhdellä klikkauksella

Suosittu netin uutisportaali Ampparit.com tarjoaa mahdollisuuden suodattaa pois ei-toivottuja uutisia. Valmiilta suodatuslistalta löytyy viihdettä, urheilua ja Big Brotheria. Vain yksi henkilö koko maailmankaikkeudesta on päässyt listalle. Hän on Johanna Tukiainen.

Tee töitä unelmien eteen – elämään voi vaikuttaa

Edinbourghin kovilla kulmilla varttunut John Loughton kiertää maailmaa kertomassa, että jos ei mitään tavoittele, ei myöskään mitään saavuta. Nuori skotti toi viestiä asenteen tärkeydestä myös Suomeen.

Tutkimuspäiväkoti kuin Big Brotherista

Lapsitutkimuksen uusin trendi on tutkia lasta arjessa ja luonnollisissa olosuhteissa. Tutkimuspäiväkodissa on noudatettava tarkasti lapsitutkimuksen eettisiä periaatteita.

Anna Perho: Nyt puhuu BB-halvauksen uhri

Tositelevisio-ohjelma Big Brotherin katselemattomuudella ylpeilevät ihmetyttävät Anna Perhoa.

Somettaminen hurmasi suomalaiset tv-katsojat

Tutkija Pauliina Tuomi kaipaisi innovaatiota, joka mahdollistaisi tv-ohjelman seuraamisen ja twiittauksen yhdellä ja samalla alustalla.

Rovaniemeläinen Teija voitti Big Brotherin

Rovaniemeläinen Teija Kurvinen on voittanut Sub-kanavan tosi-tv -ohjelma Big Brotherin.

"Pelastakaa lapset Big Brotherilta"

Tosi-tv -ohjelma Big Brotherista on revitty viihdettä ja otsikoita tänäkin syksynä. Ohjelma on saanut vanhemmat pohtimaan, kuinka asiat ovat hallinnassa kotirintamalla.

Brittikoulujen vessoissa on tuhansia valvontakameroita

Asiaa selvittänyt järjestö kysyi, loukataanko oppilaiden yksityisyyttä. Puolet kouluista ei vastannut, miksi vessoja ja pukuhuoneita videoidaan ja kuka videoita saa katsella.

BB-Sami: Tirkistelyn tahto elää polvesta toiseen

Uudet katsojapolvet ja ihmisen tirkistelynhalu pitänevät Big Brotherin katsojissa jatkossakin. Asukasporukan suhteen eväät on kuitenkin pienessä maassa pian syöty. Näin uskoo kolme vuotta sitten talossa ollut BB-Sami, jonka mukaan formaatin perusanti - läträys ja lätisytys - ei ole muuttunut.

"Paralympialaisissa jopa enemmän tosi-tv-aineksia kuin Big Brotherissa"

Paralympialaisten lisäksi Jälkihiessä perattiin muun muassa koripallon EM-karsintaa ja pesäpallokauden huipennusta.

Mikko-Pekka Heikkinen: Terveiset Kutturasta

Mikko-Pekka Heikkisen uusimmassa romaanissa eletään aikaa reilun kymmenen vuoden päässä nykyhetkestä. Pohjoisen ja syrjäisen Suomen nöyryyttäminen, suoranainen riisto ja ihmisarvojen polkeminen johtaa siihen, että Pohjois-Suomi julistautuu itsenäiseksi. Eikä sekään riitä vaan Etelän ja Pohjoisen välille puhkeaa sisällissota, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle