Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Realitytähti Niko Saarinen  kotonaan Helsingissä 12.9.2022

Niko Saarinen saatiin sekoamaan televisiossa, ja niin syntyi poikkeuksellinen ura reality-tähtenä

Vuonna 2008 Niko Saarinen poistettiin Big Brotherista väkivaltaisen käytöksen vuoksi. Hän sanoo istuneensa maineensa vankina enemmän kuin elinkautisvangit.

Mies istuu puurakennuksen portailla sylissään iso puinen kyltti, jossa lukee tutkimusasema

Kyyn puolustaja Timo Paasikunnas oli pikkupoika, kun isä hukkui metsälampeen Evolla: "Sen jälkeen isästä ei puhuttu kotona enää koskaan" 

Tositelevisio-ohjelma Big Brotherissa kyytatuointejaan esitellyt Timo Paasikunnas puurtaa kotimaisen myrkkykäärmeen suojelemiseksi. Kipinä luonnonsuojeluun syttyi lapsuudessa Evon tutkimusasemalla, jossa perhe asui, kunnes isä hukkui tapaturmaisesti.

Ada Filppa ja Janne Porkka

Au pair Ada Filppa ei törmännyt Irlannissa tosi-tv:n raadollisuuteen – some yllätti tv-konkari Janne Porkan iloisesti

Tosi-tv ei ole koskaan täysin totta, vaikka leikkauspöydällä ei väännettäisi mustaa valkoiseksi. Ensikertalainen ja tv-konkari oppivat nopeasti, että tärkeintä on olla oma itsensä. Eikä aina tarvita viinaa ja peitonheilutusta.

BB-Finaali Voittaja Joel 2020-11-29
All Over Press

Voiko tosi-tv-ohjelmaan osallistumista pitää työntekona? Kysyimme työministeriöstä, eikä ajatus ole mahdoton

Työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvos sanoo, että tosi-tv ei nykyajattelussa täytä työnteon tunnusmerkkejä. Jos BB-talossa tehtäisiin työtä, työnantajan pitäisi taata lepoajat, ruokatauot ja lomakorvaukset. Oikeudessa käsitys voi kuitenkin muuttua.

Mira Ahola

HS: Nelonen käy läpi tosi-tv-ohjelmiin osallistuneiden huonon kohtelun

Tv-kanava Nelonen ilmoittaa tutkivansa tuotantoyhtiöiden kanssa, onko sen esittämissä tosi-tv-ohjelmissa syyllistytty osallistujien huonoon kohteluun. Kehnon kohtelun toi esiin maanantaina Ylen MOT-ohjelma, jossa osallistujat kertoivat ohjelmista aiheutuneista mielenterveysongelmistaan. Ohjelma nosti esiin myös salaiset sopimukset, joita osallistujat joutuvat allekirjoittamaan.

Mira Ahola

Osallistujat kertovat tosi-tv:n nurjasta puolesta: huutoitkua mikrofoniin ja kehotus seksin harrastamiseen

Yle haastatteli 36 tosi-tv-osallistujaa kolmesta ohjelmaformaatista. Selvitimme, miten osallistujia kohdellaan Temptation Island Suomessa, Big Brother Suomessa ja Au pairit -ohjelmassa.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Tosi-tv:n kohtuuton hinta: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Kamera studiossa

Tällaisia ovat tosi-tv:n salaiset sopimukset: osallistujille elinikäinen vaitiolo ja kymmenien tuhansien sopimussakot

Yle sai haltuunsa osallistujasopimukset kolmesta eri tosi-tv-ohjelmasta. Asiantuntijoiden mukaan osin lainvastaisetkin sopimukset rikkovat jopa osallistujien perusoikeuksia. He kuvailevat sopimuskohtia muun muassa törkeiksi ja koomisiksi.

Kuvakombo, jossa henkilön kädet selaavat puhelimella Googlea, kylttien pystytystä Uudenmaan rajalla, henkilö laittaa maskia kasvoilleen, Donald Trump vilkuttaa ja kantarelleja lautasella.

Coronavirus, Big Brother, potato salad are among Finland's most googled terms in 2020

Data from the search engine giant showed that topics related to politics, entertainment and food were popular search terms.

Tosi-tv ohjelmaa

Tosi-tv puhdistautui törkyleimasta – Love Islandin suosio toi Big Brotherin takaisin

Mediatutkijan mukaan sosiaalinen media on muuttanut suhtautumista reality-ohjelmiin.

Pertti Mäenpää (ps.) tummassa puvuntakissa ja Kaarina Ranne (virh.) Porin valtuustossa.

Jo nimetty porilainen persuehdokas syrjään vaaleista loppumetreillä – puolue halusi tilalle tuulivoiman vastustajan

Perussuomalaiset ovat kaikessa hiljaisuudessa vaihtaneet jo nimeämänsä eduskuntavaaliehdokkaan Satakunnassa.

Outimamin video Snapchatissa

Pullantuoksuisesta äidistä tuli Snapchatin suosikki – Outimamin arkea seuraa yli 50 000 ihmistä

Outi Mykkänen nousi poikansa Niko Saarisen videoiden kautta somesuosikiksi.

TV:n kaukosäädin

Riittääkö aivoton viihde vai kaipaako yleisö ihmisjahtia – onko tosi-tv:n keksittävä aina jotain uutta?

Tutkija uskoo, että katsojat ovat turtuneet. Mikään ei enää riitä. Temptation Islandiin mukaan lähtenyt Jussi Haapala luottaisi vielä aivottoman viihteen vetovoimaan.

Tietokoneen näppäimistö.

Yle MOT: Supo to get Big Brother-type muscle

Finnish authorities are moving ahead with plans to give security and intelligence officials web surveillance powers, says Yle’s investigative journalism programme. According to MOT the move follows revelations by US whistleblower Edward Snowden, who revealed extensive global intelligence programmes involving governments and telecoms companies, but in which Finland was not involved.

Perussuomalaisten kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittu Sebastian Tynkkynen perussuomalaisten puoluekokouksessa Turun Logomossa sunnuntaina 9. elokuuta 2015.

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen: BB-tähdestä puolueen varapuheenjohtajaksi

Perussuomalaisten tuore varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kokeilla kaikenlaista. Vuonna 2011 hän osallistui Big Brotheriin näyttääkseen katsojille toisenlaisen roolimallin.

BB jää tauolle, American Idol loppuu - onko ilkeilevä tosi-tv tullut tiensä päähän?

Parhaaseen katseluaikaan halutaan nyt mieletöntä fiilistä ja hyvää meininkiä. Tutkijan mukaan kyse on sekä formaattien vanhentumisesta että yhteiskunnallisen ilmapiirin muutoksesta.

Satuhäät

Tutkija katsoo tosi-tv:tä kainalot märkinä jännittäen – "Se on kuin katsoisi tärkeää urheilukilpailua"

Tosi-tv:stä on tullut hallitseva tapa tehdä tv-ohjelmia. Jopa dokumenttejä ja fiktiivistä viihdettä tehdään tositelevision tyyliin. Meidän aikanamme halutaan nähdä oikeiden ihmisten oikeita tunteita, sanoo mediatutkija Veijo Hietala.

Andte Gaup-Juuso

Andte Gaup-Juuso lähtee eduskuntavaaliehdokkaaksi

Suomen ruotsalainen kansanpuolue on nimennyt neljä eduskuntavaaliehdokasta Lapin vaalipiiristä. Ehdokkaiden joukossa on muun muassa tuore Big Brother -voittaja Andte Gaup-Juuso.

Andte Gaup-Juuso

Skábmagovat – Kaamoksen kuvia -festivaali veti 2800 katsojaa

Inarissa viikonloppuna järjestetty Skábmagovat –Kaamoksen kuvia -elokuvafestivaali keräsi 2800 katsojaa. Heistä iltakonserteissa kävi 490.

Yle Sápmi

Yle Sápmin vuoden 2014 luetuimmat nettiuutiset

Yle Sápmi listasi jälleen vuoden luetuimmat uutiset pohjoissaameksi ja suomeksi. Ylivoimaisesti eniten vuonna 2014 kiinnosti Big Brother -voittaja Andte Gaup-Juuso. Muuten luetuimpien lista paljastaa laajan kirjon uutisaiheita ja kiinnostuksenkohteita maailman- ja alkuperäiskansapolitiikasta aina poroasioihin.

Andte Gaup-Juuso neaktá Sámi bojá -filmma váldorolla.

Andte Gaup-Juuso uuden lyhytelokuvan tähtenä – katso traileri

Big Brother -voittaja Andte Gaup-Juuso näyttelee pääosaa uudessa saamelaisessa lyhytelokuvassa Sámi bojá. Elle Sofe Henriksenin ohjaamaan lyhytelokuvan trailerin ensiesitys oli torstaina Yle Sápmissa!

Andte Gaup-Juuso ja Big Brother -bálkkašupmi

Johtti Sápmelaččat haastaa Enontekiön kunnan lahjoittamaan tontin BB-Andtelle

Enontekiöläinen Johtti Sápmelaččat -yhdistys esittää Enontekiön kunnalle, että se lahjoittaisi Big Brother -voittaja Andte Gaup-Juusolle tontin kodin Kilpisjärveltä. Yhdistys uskoo, että Enontekiön kunnan Andte-julkisuudesta saama arvo voi olla jopa satoja tuhansia euroja.

Eanodaga gielddahoavda Mikko Kärnä ja BB-Andte

Enontekiö ei ole vielä päättänyt kuinka muistaa BB-voittajaa – Isä: "Kunnan täytyy miettiä mikä sopisi"

Enontekiön kunta ei ole vielä päättänyt, kuinka muistaa BB-voittaja Andte Gaup-Juusoa. BB-Andten isä Antti-Oula Juuso kertoo, että yksi ehdotus on ollut nimetä Karesuvannon tori Andten mukaan. Juuso uskoo, että kunnassa ollaan vielä miettimässä asiaa.

Andte Gaup-Juuso

Näin joikaa Andte Gaup-Juuso ennen kuin hänestä tuli BB-Andte

Porosaamelainen Andte Gaup-Juuso esiintyi NRK Sápmin joikukonsertissa Juoigalasat maaliskuussa 2013. Gaup-Juuso kertoo NRK Sápmin netti-tv:n tallenteella joikaavansa ensimmäistä kertaa julkisesti.

Andte Gaup-Juuso vuoitán miessi

Andte Gaup-Juuso voitti vedon ja kermikkäporon

Käsivarren porosaamelaisen Andte Gaup-Juuson Big Brother -voitosta on kulunut viikko. Mutta mikä oli totuus Big Brother -talon naiskuvioista ja miksi Gaup-Juuso voitti vedossa kermikkäporon?

Andte

"BB-Andte on voitto koko saamelaiselle yhteisölle"

Andten Big Brother -voitto on tuonut positiivista huomiota koko Saamenmaalle, uskoo Andten isä Antti Oula Juuso. Andte on tuonut valoa saamelaisyhteisölle synkkänä syksynä, pohtii taas Yle Sápmin vastaava toimittaja Pirita Näkkäläjärvi.

Antti-Oula Juuso

BB-Andten isä: Saamelaiselle luonnonlapselle raskasta jos ei pääse kulkemaan vapaasti

Big Brother -kilpailun voittaneen Andte Gaup-Juuson isä Antti-Oula Juuso haluaa kiittää kaikkia Andten äänestäjiä. Hänestä Andten kautta koko Saamenmaa on saanut kunniaa, kun ihmiset ovat päässeet näkemään, kuinka hienoja saamelaiset pojat ovatkaan.

Andte Gaup-Juuso sohka Gilbbesjávrris čuovvumin Big Brother -finála 2014.

BB-Andten sisko: Uskoin veljen voittoon alusta asti

Osa BB-Andten lähipiiristä oli matkustanut Helsinkiin seuraamaan Big Brother-finaalia paikan päälle. Osa taas oli kokoontunut Kilpisjärvelle jännittämään yhdessä finaalin lopputulosta. Lähipiiri uskoi vahvasti Andten voittoon.

yo20141117

BB-Andte palasi kotiin voittajana

Karesuvantolainen poromies Andte Gaup-Juuso poistui perjantaina BB-talosta voittajana. Andte sai yleisöäänistä ylivoimaisen enemmistön ja toiseksi päässyt Anna jäi kauas taakse. Sunnuntaina BB-voittaja unelmoi jo pääsystä poroelon luo tunturiin.

Andte

Andte vuittii Big Brother -gilvvu! – Andte voitti Big Brotherin!

Gárasavvonlaš boazosápmelaš Andte Gaup-Juuso vuittii Suoma Big Brother -gilvvu. Finálas Gaup-Juuso lei vuoittus gitta olles áigge ja jienasteamis ii oktage beassán lahkage su. Son oaččui 65,39 proseantta álbmoga jienain. Karesuvantolainen porosaamelainen Andte Gaup-Juuso voitti Suomen Big Brother -kisan. Finaalissa Gaup-Juuso oli voitossa kiinni koko ajan eikä kukaan päässyt lähellekään häntä äänissä. Hän sai 65,39 prosenttia tv-yleisön äänistä.

Andte Gaup-Juuso

Vedonlyöjät: BB-Andte voittaa ylivoimaisesti

Suomen Big Brotherin kymmenes tuotantokausi päättyy perjantaina, jolloin selviää, kuka talon asukkaista poistuu talosta viimeisenä ja satatuhatta euroa rikkaampana. Vedonlyöjät uskovat voittajan olevan Andte Gaup-Juuso: poromiehen voitto on kerännyt peliyhtiö Unibetilla niin paljon vetoja, että hänen voittokertoimensa on pudonnut entisestään viime päivien aikana.

Andte Gaup-Juuso

Poromiehen charmilla 100 000 euroa taskurahaa?

Big Brother –ohjelmassa kilpailevan Andte Gaup-Juuson faniksi tunnustautuva Jouni Saijets pitää suosikkinsa tyylissä erityisesti siitä, että hän pysyy rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa, ja tekee samalla saamelaisuutta tunnetuksi. – Tämä on hyvää mainosta koko Saamenmaalle. Andte on ihmisille hyvä esimerkki siitä, millaisia saamelaiset todella ovat, Saijets perustelee.

Andte Gaup-Juuso

Vedonlyöntikertoimet paljastavat: BB-Andte voittaa Big Brotherin!

Vedonlyöntiyhtiö Unibetin kertoimien mukaan saamelainen poromies Andte Gaup-Juuso on voittamassa Big Brother -kilpailun ja 100 000 euroa.

Ella Kanninen, Mikko Kekäläinen ja Susanna Laine.

Susanna Laine aloittaa Puoli seitsemän -ohjelman juontajana

Laine työskenteli Radio Suomipopin Popstudion juontajana ennen siirtymistään Puoli seitsemän -ohjelmaan.

Anne Kirste Aikio

Märät säpikkäät: Saamelaiset tarvitsevat BB-Andten kaltaisia suurlähettiläitä

Märät Säpikkäät -viihdesarjan Anne Kirste Aikio pitää hyvänä sitä, että saamelaisuus saa entistä enemmän näkyvyyttä myös Suomen valtamediassa. Me tarvitsemme enemmän BB-Andten kaltaisia suurlähettiläitä, pohdiskelee Aikio.

Andte Gaup-Juuso

BB-Andten isä: Poromies on tottunut istuskelemaan sisätiloissa pitkiäkin aikoja

Enontekiöläinen 23-vuotias poromies Andte Gaup-Juuso on ensimmäinen Suomen Big Brother -taloon astellut saamelainen kilpailija. Isä Antti-Oula Juuso uskoo poikansa mahdollisuuksiin pärjätä kilpailussa.

Matkustajia lentokentällä.

Helsinki-Vantaa alkaa ensimmäisenä lentoasemana maailmassa seurata matkustajien liikkeitä kännyköiden avulla

Syksyllä käyttöön otettavan järjestelmän avulla lentoasema haluaa varautua mahdollisiin ruuhkiin ja toisaalta tarjota matkustajille esimerkiksi tietoja milloin lähteä lähtöportille. Helsinki-Vantaata on ehditty jo ulkomaan lehdistössä nimittää Big Brother -lentoasemaksi uuden seurantajärjestelmän takia.

Johanna Tukiainen lukemassa hänestä kertovaa artikkelia Hymy-lehdestä keväällä 2008.

Tuksu-uutisista pääsee eroon yhdellä klikkauksella

Suosittu netin uutisportaali Ampparit.com tarjoaa mahdollisuuden suodattaa pois ei-toivottuja uutisia. Valmiilta suodatuslistalta löytyy viihdettä, urheilua ja Big Brotheria. Vain yksi henkilö koko maailmankaikkeudesta on päässyt listalle. Hän on Johanna Tukiainen.

Dream-teksti irtokirjaimista katon rajassa.

Tee töitä unelmien eteen – elämään voi vaikuttaa

Edinbourghin kovilla kulmilla varttunut John Loughton kiertää maailmaa kertomassa, että jos ei mitään tavoittele, ei myöskään mitään saavuta. Nuori skotti toi viestiä asenteen tärkeydestä myös Suomeen.

Lapsia tutkimuspäiväkoti Lastussa.

Tutkimuspäiväkoti kuin Big Brotherista

Lapsitutkimuksen uusin trendi on tutkia lasta arjessa ja luonnollisissa olosuhteissa. Tutkimuspäiväkodissa on noudatettava tarkasti lapsitutkimuksen eettisiä periaatteita.

Niko Saarinen: Lupaan pysyä loppuvuoden poissa TV:stä!

Julkkis BB kisassa toiseksi tullut Niko Saarinen lupaa pysyä loppuvuoden poissa televisiosta.

Jannika B:n syksyyn kuuluu vain uutta musaa: Ei ikinä BB:tä

Jannika B on ehtinyt kuluneen kesän aikana keikkailemaan, hoitamaan kasvimaatansa ja yksinkertaisesti elämään. Pian on aika siirtää nämä kokemukset uudelle albumille.

Niko Saarinen Julkkis-BB:stä: Andyn raivarit oli parhaat

YleX Iltapäivän oma Viihdemaailman Kirjeenvaihtaja Niko Saarinen kommentoi jälleen Julkkis BB:n viimeisimpiä käänteitä.

Anna Perho

Anna Perho: Nyt puhuu BB-halvauksen uhri

Tositelevisio-ohjelma Big Brotherin katselemattomuudella ylpeilevät ihmetyttävät Anna Perhoa.

Pauliina Tuomi studiossa.

Somettaminen hurmasi suomalaiset tv-katsojat

Tutkija Pauliina Tuomi kaipaisi innovaatiota, joka mahdollistaisi tv-ohjelman seuraamisen ja twiittauksen yhdellä ja samalla alustalla.

BB-tosifani: Ovatko Frederik ja Andy vain käymässä BB-talossa?

YleX:n Maailman toiseksi paras radioshow rimpautti todelliselle BB-fanille ja kyseli muun muassa fanien keskuudessa vellovista huhuista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle