Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tuplarokotettu Seppo Väyrynen harkitsee Koronavilkun poistoa – sovelluksen käyttö hiipuu ja jäljityksessä enää harva edes kysyy sitä

Koronavirukseen sairastuneista monet eivät ole edes ladanneet sovellusta. Vilkun hyöty näyttää jäävän melko pieneksi. Ylelle koronakokemuksiaan kertoneita ärsytti se, että sovellus ei ilmoittanut varmoina pidetyistä altistumisista.

Kurikan kaupunginvaltuutetut altistuivat koronavirukselle maanantain kokouksessaan

Kaikkia valtuuston kokouksessa paikalla olleita ei automaattisesti aseteta karanteeniin. Tartuntatautihoitajat ottavat tarvittaessa yhteyttä kokoukseen osallistuneisiin.

Kahden koronatestin vaatimus säilynee vuoden loppuun asti – Lohi: "Tämä on matkailutoimialalle ikävä päivä"

Jos eduskunta hyväksyy perjantaina esityksen maahantulosääntöjen jatkamisesta, säännöt jatkuvat nykyisellään vuoden loppuun asti.

Koronapassin ikäraja nousee 16 vuoteen, ilmaiset koronatestit rokottamattomille 16- ja 17-vuotiaille, jos passi otetaan käyttöön

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan Markus Lohi ja Mia Laiho harmittelevat valiokunnan lopputulemaa, jonka mukaan ilman rokotustodistusta Suomeen matkustavilta edellytetään jatkossakin kahta koronatestiä.

Koronatestaus on rauhoittunut Kainuussa: perjantaina loppuu Kajaanin pikatestiaseman toiminta

Keskussairaalan drive-in vaihtaa paikkaa sairaalanmäellä tiistain ja keskiviikon aikana.

Koronatestissä käydään Essotessa turhan vähän, tartuntamäärien kasvu ei toistaiseksi näy sairaalapotilaiden määrässä

Valtakunnallisesti koronarajoitusten purkaminen on kasvattanut myös sairaaloiden kuormitusta. Essoten alueella tilanne on toistaiseksi rauhallinen, mutta koronatestissä käydään liian vähän.

Vaasan sairaanhoitopiirin koronatilanne huonontunut – lohtua tuo hyvin vastaanotettu testausasema

Vaasan keskussairaalassa on kuusi ihmistä hoidossa koronaviruksen vuoksi. Lukumäärä on suurempi kuin pitkään aikaan.

Viikottaiset tartuntamäärät ja ilmaantuvuusluku kehittyvät Kanta-Hämeessä suotuisaan suuntaan

Viime viikon aikana maakunnassa on todettu yhteensä 36 uutta koronatartuntaa. Kahden viikon ilmaantuvuusluku on 58 tartuntaa 100 000 henkilöä kohden. Viime viikolla luku oli 88. Toisaalta koronatestien määrä on vähentynyt kuukauden takaiseen määrään verrattuna jopa 50 prosentilla.

Myös positiiviset koronatestitulokset ilmoitetaan Kuopiossa nyt tekstarilla – näin tieto tartunnasta saadaan kulkemaan nopeammin

Mikäli testitulos on positiivinen, terveysviranomainen ottaa edelleen yhteyttä myös soittamalla. Tekstiviesti-ilmoituksella ensitieto saadaan kuitenkin kulkemaan nopeasti.

Länsi-Pohjassa suunnitellaan kolmansien rokotteiden antamista, Tornion rajatestauspiste lopettaa yöaikaisen testauksen

Rokotuskattavuus on Länsi-Pohjan alueella jo melko hyvällä tasolla, mutta ihmisiä kannustetaan edelleen ottamaan rokotuksia.

Tietotekniset ongelmat hidastavat ajanvarauksetonta koronatestausta Vaasassa – tiedot jouduttu kirjaamaan käsin

Kasarmialueella palveleva testauspiste on avoinna päivittäin aamukahdeksasta iltakahdeksaan.

Vaasassa drive-in koronatestaus alkaa tänään kasarmialueella – rokotuksia jaetaan Gerbyn terveysasemalla

Jatkossa koronatestin voi käydä tekemässä Vaasan kasarmialueella. Testauspiste palvelee päivittäin aamukahdeksasta iltakahdeksaan. Tänään tiistaina annetaan koronarokotuksia Gerbyn terveysasemalla.

Maskisuositus jatkuu Rovaniemellä – rokottamattomia ja yhden rokotuksen saaneita patistetaan matalalla kynnyksellä koronatestiin

Sekä rokotettujen että rokottamattomien tulee edelleen käyttää maskia niissä julkisissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei voida pitää.

Rokottamattomat levittävät koronaa työpaikoilla – epidemiatilanne jatkuu Keski-Pohjanmaalla hankalana

Tartuntaluvut ovat laskeneet hieman viime viikosta, mutta koronatartuntojen jäljitettävyys on heikentynyt.

Miestä epäillään kymmenien koronatestitodistusten väärennyksestä – todistuksilla pyrittiin välttämään terveystarkastus Suomeen saapuessa

Ainakin yhdessä tapauksessa väärennetyn testituloksen esittäneellä ihmisellä oli todettu koronatartunta.

Syysflunssaa liikkeellä Jyväskylän seudulla – Lääkäri Käsmä: "Terveyspalveluihin vasta, jos tauti pitkittyy ja oireet ovat hankalat"

Jyväskylän tartuntaudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä arvioi, että flunssaa voi olla liikkeellä viime syksyä enemmän, koska ihmiset ovat alkaneet kokoontua. Terveyspalveluihin kannattaa hakeutua, jos oireet ovat hankalat ja hengittäminen on vaikeaa.

Oulussa luovutaan koulujen ja yleisten tilojen maskisuosituksesta

Maskien käyttöä suositellaan edelleen joukkoliikenteessä, koronatestin yhteydessä, ulkomailta tullessa sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle ja toimipisteissä vieraileville.

Kymmenet koronatestit negatiivisia – Jyväskylän avovankilan laaja koronakaranteeni on purettu

Jyväskylän avovankilan kaikki vangit määrättiin koronakaranteeniin sunnuntaina. Vankilassa järjestettiin eilen laaja koronatestaus. Nelisenkymmentä näytettä olivat kaikki negatiivisia, joten karanteenit voidaan purkaa.

Vankilanjohtaja: Osa Jyväskylän avovankilan koronakaranteeneista purettu, altistuneita testataan

Jyväskylän avovankilan kaikki vangit asetettiin sunnuntaina koronakaranteeniin. Myös osa vankilan henkilökunnasta on altistuneiden joukossa ja karanteenissa.

Korona leviää taas Keski-Pohjanmaalla – tartuntoja viime viikolla lähes yhtä paljon kuin epidemian pahimpaan aikaan toukokuussa

Keski-Pohjanmaalla aloitetaan heti kolmas koronarokotekierros voimakkaasti immuunipuutteisille, kuten THL viime viikolla suositteli.

Varsinais-Suomen koronatestimäärät romahtivat uudesta linjauksesta, jolloin kahdesti rokotettuja ei enää testata – nyt myös lapsien testimäärää vähennetään

VSSHP linjaa nyt, että alle 12-vuotiaiden ei tarvitse enää mennä koronatestiin lievissä oireissa. Aikaisemmin sairaanhoitopiiri linjasi, että kahdesti rokotettuja ei enää lievissä oireissa koronatestata.

Keski-Pohjanmaalla lapsille on tehty 18 000 koronatestiä, mutta vain sata on sairastunut – Lastentautien ylilääkäri: "Pahimmalta on toistaiseksi säästytty"

Valtaosa lapsista on sairastanut koronan lievänä, eikä koronan pitkäaikaisoireita ole todettu yhdelläkään.

Metsä Boardin Joutsenon tehtaalla alkoi vuosihuoltoseisokki – 70 ulkopuolista työntekijää paikalle koronatestien kautta

Metsä Board Joutsenon tehtaan tuotanto pysäytettiin eilen sunnuntaina. Tehdasta aletaan käynnistää huoltoseisokin jälkeen uudelleen ylihuomenna keskiviikkona.

Pirkanmaalla alle 12-vuotiaita koskevat koronatestausohjeet muuttuvat – infektiolääkäri: "Päiväkotiin ja kouluun, kun oireet selvästi helpottamassa"

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri päivitti koronanäytteenoton kriteereitä STM:n uuden testausstrategian mukaiseksi. Alle 12-vuotiaan pitää mennä testiin vain, jos hän on altistunut virukselle, joutuu sairaalaan tai jos perhepiirissä on rokottamattomia yli 16-vuotiaita.

"Lievät tapaukset eivät oikeastaan kiinnosta meitä enää" – Asiantuntijat kertovat, miksi koronatestauksen vähentäminen ei uhkaa Suomen epidemiatilannetta

Lieväoireiset eivät rasita sairaalakapasiteettia, ja tartuntaketjut katkeavat törmätessään rokotettuhin ihmisiin. Rajoituksilla ostettiin aikaa rokotteen kehittämiselle. Rokottaminen mahdollistaa rajoitteiden purkamisen.

Siun sote: Lieväoireisten ja kokonaan rokotettujen ei tarvitse enää mennä koronatestiin – sama pätee myös lapsiin tietyin ehdoin

Molemmat rokoteannokset saaneiden ei pääsääntöisesti tarvitse käydä koronatestissä, mikäli oireet ovat lievät. Sama pätee henkilöihin, jotka ovat sairastaneet koronaviruksen puolen vuoden sisällä. Myöskään lieväoireisia alle 12-vuotiaita lapsia ei tarvitse viedä koronatestiin, mikäli perheessä kaikki yli 16-vuotiaat ovat saaneet molemmat rokoteannokset. 

Pohjois-Pohjanmaalla koronatesti tehdään lapselle vain, jos tiedossa on altistuminen

Uusien ohjeiden mukaan alle 12-vuotias lapsi täytyy viedä koronatestiin vain, jos lapsella on tiedossa oleva altistus edellisen kahden viikon ajalta tai jos lapsen perheessä on yli 16-vuotiaita, joilla ei ole rokotesuojaa tai sairastetun koronavirustaudin antamaa suojaa.

Kallion alueella ei koronatestaamista kevennetä – koronatartuntoja ilmenee liki päivittäin

Kallion alueen koronatilanne on edelleen huono. Tällä hetkellä uudet tartunnat painottuvat Nivalaan.

Koronatestauksen kriteerejä ei vielä kevennetä Pohjanmaalla, sillä epidemiatilanne on maan pahimpia – Infektioylilääkäri: "Meille nämä lievennykset eivät tässä vaiheessa sovi"

Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla ministeriön uudet suositukset otetaan käyttöön heti. Viikon sisällä nähtäneen, laskevatko testimäärät niin, että sillä on vaikutusta henkilöstömitoitukseen.

Keskiviikko 15.9.2021 (tv)

Metro ja raitiovaunut. Koronatestaus. Vietnamilaiset Lappeenrannassa. Sää.

STM:n uusi koronatestauslinjaus otetaan Oulussa tyytyväisenä vastaan – henkilökuntaa voidaan siirtää koronatestauksesta perusterveydenhuoltoon

Koulujen ja neuvoloiden tarkastusjonoa saadaan nyt purettua, sanoo terveysjohtaja Jorma Mäkitalo. Huolta koronatilanteen pahenemisesta ei tarvitse kantaa, kun kaksi rokotusta saaneiden tartuttavuustodennäköisyys on pieni ja hygieniasuositukset voimassa.

Koronatilannetta kuvaava ilmaantuvuusluku on laskenut Kanta-Hämeessä – maanantaina ei yhtään uutta tartuntaa

Koronatilannetta kuvaava ilmaantuvuusluku on 102 tartuntaa 100 000 henkilöä kohden. Viime viikolla luku oli 138.

Jyväskylässä koronatestimäärät laskussa, mutta tartunnat nousussa

Jyväskylä on edelleen koronaepidemian perustasolla, eikä tartuntamäärissä ole tapahtunut vastuulääkärin mukaan viime viikkoina dramaattisia muutoksia. Tartuntoja on eniten rokottamattomilla ja henkilöillä, joilla ei ole vielä täyttä rokotesuojaa.

Tartunnanjäljitystä helpotetaan Kymsotessa uudella verkkopalvelulla – sairastunut voi itse ilmoittaa altistamansa ihmiset

Koronatietoni.fi-nimisen palvelun ja Koronavilkun on tarkoitus täydentää toisiaan. Sairastunut voi ilmoittaa itse altistamansa henkilöt, mutta altistuneiden joukossa voi olla myös tuntemattomia. Heidät voidaan löytää Koronavilkun avulla.

Pirkanmaalla 56 uutta koronatartuntaa: taas iso määrä näytteitä

Lähes 2 000 ihmistä kävi Pirkanmaalla koronatestissä torstaina. Uusia tapauksia löytyy vielä tasaisesti ja kohtuullisen paljon.

Vaasa luopuu koronatestaamisen ajanvarauksesta

Ajanvarauksesta luopumisella pyritään parempaan palveluun ja nopeampaan testaamiseen

Infektioylilääkäri Irma Koivula toivoo pian muutoksia koronatestauskäytäntöihin: "Testit kohdennettava järkevämmin"

Nykyisenkaltainen laajamittainen testaaminen ei ole ylilääkärin mielestä enää kannattavaa tai tarpeellista. Se syö resursseja muilta terveydenhuollon palveluilta. Uutta ohjeistusta kaivataan mahdollisimman pian.

Kainuun sote kumosi Kajaanin koronasulut välittömästi

Kainuun soten yhtymähallitus kumosi tänään torstaina Kajaanin kaupungin alueella tartuntatautilain pykälien 58 d ja g mukaiset rajoitukset välittömästi, koska päätösten perusteista kaikki eivät enää täyty kaikilta osin.

Kaksi kertaa rokotettuja ei enää pikku nuhassa testata Uudellamaalla – Helsingin pormestari perää rajoitusten purkuun kansallisia linjauksia

Yli 100 000 helsinkiläistä rokotusten piiriin kuuluvaa ihmistä ei ole vielä käynyt ottamassa rokotetta. Tartunnat painottuvat selkeästi rokottamattomiin.

Sadat oireettomat tehdastyöntekijät käyvät yhä viikoittain koronatestissä – UPM jakaa myös kotitestejä

Metsäteollisuusyhtiöillä on tiukat koronaohjeet kaikille tehdasalueilla työskenteleville. Esimerkiksi tehtaiden seisokkitöiden yhteydessä on järjestetty massatestauksia.

Koronatilanne jatkuu huolestuttavana JIK-alueella – erityksessä on 10 ja karanteenissa lähes 200 henkilöä

Maskien käyttö koululuokissa koko koulupäivän ajan on nyt erittäin tärkää, kuntayhtymä JIK muistuttaa.

Vaasan sairaanhoitopiirissä 51 koronatartuntaa: ketjut keskittyvät Vaasan ja Pietarsaaren seuduille – virus leviää erityisesti maahanmuuttajien joukossa

Koronavirus leviää sairaanhoitopiirin alueella Vaasan lisäksi myös Pietarsaaressa. Tartunnat ovat pitkälti tulleet lähikontaktien, esimerkiksi perheenjäsenten kautta, ja henkilöt ovat olleet karanteenissa.

Jyväskylän koronatilanne helpottanut, kaupunki palaa epidemian perustasolle ja testauskäytäntöihin tulee lievennyksiä

Jyväskylässä koronavirustartuntojen määrä on ollut viime viikollakin laskussa.

Analyysi: Koronarokotettu kaipaa selviä ohjeita ulos koronasta, mutta testeistä ja jäljityksestä tuli nolo arvovaltataistelu

Ministeriö patistaa tartuntatautiylilääkäreitä jatkamaan testaamista ja jäljittämistä, vaikka yli puolet kansalaisista on rokotettu. Suurten kaupunkien tartuntatautiylilääkärit ovat vaatineet jäljittämiseen järkeä. Tie ulos koronasta on muuttunut arvovaltakiistaksi, kirjoittaa politiikan toimittaja Kristiina Tolkki.

Yhä useampi tekee koronan pikatestin, vaikka se ei tuo varmuutta – HUSin Lehtosen mukaan luotettavin tulos tulee oireista kärsivälle

Koronapikatestien kysyntä on selvässä kasvussa. Pikatestit ovat kuitenkin muita epäluotettavampia. Niistäkin on hyötyä, mutta vain oikein käytettynä, sanovat asiantuntijat.

Koronatestauksen ruuhkaa helpottamaan avataan pikatestiasema Kajaaniin

Kainuun keskussairaalan drive in -testaus jatkuu ennallaan. Uutta pikatestiasemaa käytetään testausruuhkan helpottamiseksi sekä esimerkiksi tartunnanjäljityksestä kontaktoitavien henkilöiden testaamiseksi.

Kahdesti koronarokotettuja ei enää ensisijaisesti testata Varsinais-Suomessa – sairaanhoitopiiri seuraa suosituksessaan Pirkanmaata

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin uuden suosituksen mukaan kahdesti koronarokotettujen ei tarvitse lievissä hengitystieinfektio-oireissa enää hakeutua koronavirustestiin.

Koronatestitulosten lähettämisessä tekstiviestillä on ongelmia Turussa – tuloksia voi tarkistaa Omakannasta

Tekstiviestejä on jäänyt lähtemättä keskiviikon iltapäivästä lähtien.

Karanteenia lyhentävässä exit-testauksessa vaihtelua Etelä-Savossa

THLn linjauksen mukaan karanteenin voi päättää aikaisemmin, jos kuudne päivän jälkeen otettu testi on negatiivinen. Tällainen testaus kuitnekin vaatii resursseja, jotka ovat muutenkin tiukilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle