Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rokottajapula hidastaa Rovaniemen koronarokotuksia

Lapin sairaanhoitopiirissä on nyt runsaasti koronarokotetta, mutta etenkin Rovaniemellä rokottajapula hidastaa rokotusten antamista.

Pirkanmaan tartuntatilanne paheni hetkessä – Koronanyrkki suosittelee maskeja myös ulkotapahtumiin

Pirkanmaa palautettiin epidemian kiihtymisvaiheeseen viime viikolla. Tilanne on huonontunut nopeasti etenkin nuorten aikuisten tartuntojen osalta.

Positiivinen ongelma tuli myös Kymenlaaksoon – koronarokotteen voi ottaa lauantaina walk in -henkeen Kouvolassa ja Kotkassa

Koronavirusrokotteita tuli Kymenlaaksoon enemmän kuin tilattiin. Jotta kaikki annokset saadaan käytettyä, Kymsote järjestää rokotustilaisuuden, johon ensimmäisen rokotteen voi tulla ottamaan ilman ajanvarausta.

Koronapassista tuli Euroopassa ruma sana – Ranskassa ja monessa muussa maassa ei pääse ravintolaan ilman todistusta

Todistuksia vaaditaan jo esimerkiksi Tanskassa, Kreikassa, Irlannissa ja Portugalissa. Saksassa rokottamattomia vasta varoitetaan mahdollisista vaikeuksista, mutta Venäjällä jo tehtyjä vaatimuksia perutaan. Ruotsissa todistusta ei kysellä.

Turussa voi tiistaista alkaen saada koronarokotuksen ensimmäisen piikin ilman ajanvarausta – pop up -rokotusjono alkaa pienimuotoisena

Tiistaista lähtien enintään 50 turkulaista voi saada koronarokotteen ensimmäisen annoksen ilman ajanvarausta Messukeskuksen rokotusjonosta päivittäin.

Varsinais-Suomi keikkuu jo koronaviruksen leviämisvaiheen rajalla – koronanyrkki kokoontuu tiistaina puimaan mahdollisia rajoituksia

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan ilmaantuvuusluku maakunnassa on jo yli sata sataatuhatta asukasta kohti. THL:n kolmiportaisella asteikolla leviämisvaihe on vakavin.

Pieni Vesilahden kunta Pirkanmaalla aloitti yli 12-vuotiaiden rokotukset etuajassa – nyt rokottaminen on keskeytetty

Vesilahden kunta kertoo nettisivullaan, että perusterveiden 12–15-vuotiaiden koronarokotukset ovat nyt tauolla.

Fauci huolissaan koronatartuntojen noususta Yhdysvalloissa – "Anelemme ihmisiä ottamaan rokotteen"

Valkoisen talon johtava koronaneuvonantaja Anthony Fauci sanoi CNN:n haastattelussa, että Yhdysvalloissa kyse on nyt rokottamattomien parissa leviävästä pandemiasta. Vajaa puolet amerikkalaisista on täysin rokotettuja koronavirusta vastaan.

Nokialla pääsee ilman ajanvarausta ensimmäiseen koronarokotukseen myös elokuussa – walk in auki ainakin kahtena päivänä

Nokialaisista yli 63 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotteen ja 20–24-vuotiaista yli 51 prosenttia. Ilman ajanvarausta tapahtuvista rokotuksista on saatu hyviä kokemuksia.

Kuopio-hallissa annetaan ensi viikosta alkaen enää koronarokotusten kakkosannoksia – joukkorokotuspaikka ajetaan vähitellen alas

Kuopio-halli siirtyy osittain takaisin urheilijoiden käyttöön elokuun alussa. Samalla koronarokotusten ensimmäisiä annoksia ryhdytään jakamaan Savotalolla. Kuopio-hallilla annetaan enää tehosterokotuksia kolmen kuukauden ajan.

Rajojen avaaminen voi lisätä tartuntoja, arvelee THL:n tutkimusprofessori: "Useammassa maassa tapaukset ovat lähteneet jyrkkäänkin nousuun"

THL:n tutkimusprofessori Hannu Kivirannan mukaan rajojen avaamisesta päätettiin tautitilanteessa, joka oli hyvin erilainen kuin nyt. Hän muistuttaa, että ihmisillä on vastuu itse huolehtia testeissä käymisestä, kun he saapuvat maahan.

Nuorten riskiryhmäläisten koronarokotukset alkavat tänään Kymenlaaksossa – sata aikaa varattu

Riskiryhmiin kuuluvia nuoria rokotetaan Kotkassa Pasaatissa ja Kouvolassa Hansan rokotuspisteellä.

Kuopiossa ei toistaiseksi olla lyhentämässä koronarokotusten antoväliä

Kuopiossa ei tällä hetkellä ole tarvetta ryhtyä jakamaan koronarokotusten toista annosta ennen kuin 12 viikon aikaväli on kulunut. Rokotusaikoja on varattu hyvin, eikä niitä ole jäänyt juurikaan käyttämättä.

Helsingin apulaispormestari vauhdittaisi lasten ja nuorten koronarokotuksia – luonteva rokottaja olisi kouluterveydenhuolto

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen ehdottaa lasten ja nuorten koronarokotusten kiirehtimistä. Muiden rokotusten tapaan myös koronarokotuksia voitaisiin antaa kouluterveydenhuollossa.

Dosentti Pauli Rautiainen: STM ja THL eivät noudata edes itse valmistelemaansa lainsäädäntöä – vastuu ministereillä ja ylimmällä johdolla

Julkisoikeuden asiantuntija pitää STM:n ja THL:n apulaisoikeusasiamieheltä saamia moitteita vakavina. THL ohjeisti antamaan Astra Zeneca -rokotetta 65–69-vuotiaille, vaikka muille sitä ei enää suositeltu.

Perjantai 23.7.2021

Olympialaisten avajaiset. Koululaisten koronarokotukset. Postinjakajan rikosepäily. Sää.

Apulaisoikeusasiamies: THL ja STM rikkoivat lakia 65–69-vuotiaiden Astra Zeneca -rokotuksissa – Mika Salminen: "Otamme moitteet nöyränä vastaan"

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinin mukaan osa 65–69-vuotiaista jäi keväällä "Astra Zeneca -loukkuun", kun osa kunnista mielsi THL:n ohjeistuksen määräykseksi ja rokotti ikäryhmää vain Astra Zenecalla. Sakslinin mukaan THL:n ja STM:n toimet johtivat ikäryhmän syrjivään kohteluun.

Ylilääkärin mukaan yksi rokote tuo vapautuksen sairaalahoidosta – kuinka arki helpottuu kahden rokotteen jälkeen?

Täyden rokotussarjan saaneiden matkustaminen helpottuu. Myös turvaväleistä ja maskin käytöstä kahdesti rokotetut voivat joustaa, jos ei ole tekemisissä riskiryhmien kanssa.

Mahdollisuus aikaistaa koronan tehosterokotus otettiin innolla vastaan Tampereella – rokotuspisteelle kertyi satojen metrien jono aamupäivällä

Tampereella pidetään tiukasti kiinni siitä, että ensimmäisestä koronarokotuksesta on oltava vähintään kahdeksan viikkoa. Liian aikaisin rokotteelle yrittäneet on käännytetty pois.

Varkauden walk in -koronarokotuspäivät varmistuneet – ensi torstaina ja lauantaina jaetaan 450 piikkiä ilman ajanvarausta

Varkauden kaupunki järjestää ilman ajanvarausta tapahtuvat koronarokotuspäivät ensi viikon torstaina ja lauantaina. Rokotukselle voivat tulla ne kaupunkilaiset, joilla ei vielä ole ensimmäistä koronarokotusta. Rokoteannoksia on yhteensä 450.

Koronatartuntojen määrä on kasvanut selvästi Länsi-Pohjassa: kahden viikon ilmaantuvuus nyt 40

Johtajaylilääkäri Jyri J. Taskilan mukaan tapausmäärät eivät kuitenkaan kuvaa epidemian tilanne enää niin hyvin kuin ennen.

Joensuun Malmikadulla kokeillaan "walk in" -rokotuksia

Torstaina 29. heinäkuuta  pistetään vain ensimmäisiä rokotuksia. Jaossa on 80 rokotetta.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kannattaa koronarokotevälin lyhentämistä – kunnat tekevät päätökset

Kaarina on tiettävästi Varsinais-Suomen kunnista ainoa, joka on toistaiseksi antanut mahdollisuuden rokotevälien lyhentämiseen.

Turussa rokotettu alle sata nuorta riskiryhmäläistä – suunnitelmia tehty valmiiksi kaikkien 12–15-vuotiaiden rokottamisesta

Alle 16-vuotiaiden riskiryhmäläisten kokonaismäärää ei tiedetä. Tällä hetkellä alle sata nuorta riskiryhmäläistä on saanut koronarokotteen.

Soite löysi lääkkeen lomakauden harventunutta rokotustahtia piristämään: walk in -rokotustapahtumat

Kokkolan rokotuskeskuksen ovista on viime viikon perjantaina ja eilen kulkenut tavallista enemmän porukkaa. Myös tänään on mahdollista ottaa sisäänkävelyperiaatteella ensimmäinen koronarokote.

Tampereella koronarokotuksen tehosteelle pääsee aikaistetusti jo perjantaina – rokotteet annetaan messukeskuksen walk in -linjalla

Tampereella päätettiin, että tehosterokotuksia voidaan antaa etuajassa, jotta rokotuskapasiteetti tulisi hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti. Tampere hoitaa myös Oriveden rokotukset, mutta Orivedellä tehosterokotteen aikaistaminen ei ole vielä tällä hetkellä mahdollista. Muut kunnat tiedottavat tilanteestaan lähipäivinä.

Keski-Uudellamaalla rokotepulaa – tehosterokotukseen vain hyvin rajallinen määrä aikaistettuja aikoja

Keski-Uudenmaan sotekuntayhtymä muistuttaa, että rokotuksen ottaminen omalla vuorollaan on paras tapa rokotuskattavuuden nostamiseksi.

Pirkanmaalla voi aikaistaa koronarokotuksen toista annosta – toistaiseksi se on mahdollista vain harvoissa kunnissa

Jos kunnassa on vapaita rokotusaikoja ja rokotteita, tehosterokotuksen ajankohtaa voidaan aikaistaa niin, että toisen rokotteen saa aikaisintaan kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä.

Kaarinan terveyspalveluiden ajanvaraus verkossa ruuhkautunut

Kaarinan terveyspalveluissa ei ole pystynyt välttämättä varaamaan aikaa koronarokotukseen verkossa.

Erkka Mikkonen: Kun valtiovalta painostaa piikille, venäläinen ostaa väärennetyn rokotustodistuksen

Venäjällä on totuttu siihen, ettei viranomaisiin kannata luottaa. Siksi suurin osa venäläisistä kieltäytyy viimeiseen saakka ottamasta omassa maassa kehitettyä koronarokotetta, kirjoittaa Mikkonen blogissaan. 

Perniönseudun Lehti: Salon seudun kausityöntekijät ottaneet heikosti koronarokotetta

Vain noin joka neljäs alueen kausityöntekijä on ottanut rokotteen. Taustalla on ulkomailta tulleiden työntekijöiden epäluulo rokotetta ja terveydenhuoltojärjestelmää kohtaan.

Rokotusajanvaraus on ruuhkautunut Kainuussa: jonoa puretaan mahdollisimman nopeasti

Koronarokotusten ajanvaraus on avoinna Kainuussa kaikille yli 16-vuotiaille sekä 12–15-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. Aikuiset varaavat ajan ensisijaisesti Omasoten kautta.

Keskiviikko 21.7.2021

Yläkoululaisten koronarokotukset. Kiinan tulvat. Ravustuskausi. Sää.

Matkustus Suomeen vapautuu maanantaina etenkin EU-maista, kun sisärajavalvonta poistuu – lue tästä, mitä se tarkoittaa matkustajalle

Ensi viikolla matalan riskin maista voi saapua Suomeen ilman koronatodistuksia. Muualta tulevilta vaaditaan edelleen testejä ja rokote- tai sairaustodistuksia. Tarkastuksesta kieltäytyminen voi johtaa sakkorangaistukseen.

Länsi-Pohjassa kolme uutta tartuntaa keskiviikkona

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu tällä viikolla kymmenen koronatartuntaa tähän mennessä.

Neljä uutta koronatartuntaa Kainuussa: kaksi oli jo valmiiksi karanteenissa

Kainuun sote muistuttaa, että koronatilanne Suomessa on heikentynyt hiljalleen useiden viikkojen ajan ja ennusteet osoittavat tartuntojen yhä lisääntyvän. Koronavirus voi aiheuttaa vakavia ja pitkäkestoisia oireita myös nuorille ja perusterveille.

Keski-Suomessa ei todennäköisesti lyhennetä koronarokotusten rokotusväliä – rokotteita ei ole jäänyt käyttämättä

Koronarokotuksen toisen annoksen antamista ei todennäköisesti tulla aikaistamaan Keski-Suomessa. Valtaosa maakuntaan toimitetuista koronarokotteista käytetään tällä hetkellä tehosterokotteisiin, eikä rokotteita ole jäänyt yli.

Etelä-Karjala ei ainakaan toistaiseksi lyhennä koronarokotusten väliä – "Meillä ei ole sellaista ongelmaa, että rokotteita jäisi antamatta tai ne vanhenisivat"

Eksote ei aio ainakaan toistaiseksi nopeuttaa toisen koronarokotteen antamista lyhentämällä rokotusväliä. Kaikki rokotteet on saatu jaettua ajallaan.

Kanta-Häme ei lyhennä koronarokoteväliä, myöskään ilman ajanvarausta toimivia rokotepisteitä ei ole tulossa tässä vaiheessa

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä ei suunnitella nopeutettua aikataulua koronarokotuksiin. Rokotukset ovat edenneet muun maan keskiarvoa ripeämmin eikä rokotteita jää yli.

Koronatartunnat räjähtivät espanjalaisnuorten keskuudessa – Moni haluaa rokotteen ennen lomaa, mutta suurkaupungeissa se vaatii vaivannäköä

Yli puolet espanjalaisista on saanut rokotteen molemmat annokset, mutta alle 30-vuotiaiden rokotekattavuus on vielä heikko.

Kaarina laajentaa pop up -koronarokotuksia, tänään rokotuksen saa kirkolla ilman ajanvarausta

Kaarinan kirkon pop up -rokotuspaikalla annetaan ensimmäinen ja toinen rokotusannos. Rokotuspakulla annetaan vain ensimmäinen.

Kainuu on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen: koronanyrkki suuntaa viestiä nuorille, sillä tilanteen rauhoittuminen helpottaisi koulujen alkua

Kainuun ilmaantuvuusluku on korkeampi kuin koskaan aiemmin. Viime viikolla koronatestejä otettiin 1600 kappaletta. Lähes kaikki tartunnat ovat jäljitettävissä.

Kymenlaaksossa ei aiota toistaiseksi lyhentää koronarokotusten väliä – kaikki maakuntaan saapuneet rokoteannokset on saatu käytettyä

Kymsoten alueella on parhaimmillaan annettu koronavirusrokotteita kesällä 10 000 rokotteen viikkovauhtia. Tällä hetkellä kaikki maakuntaan saapuneet rokotteet käyvät kaupaksi.

Päijät-Hämeen synkkä koronatilanne huolestuttaa kansalaisia – katugallupissa toivotaan jopa tiukempia ravintolarajoituksia

Päijät-Hämeen koronaluvut sinkoutuivat juhannuksen jälkeen nopeaan nousuun. Maakunta on kiihtymisvaiheessa ja uusien rajoitustoimien käyttöönottamista on väläytelty. Mitä ihmiset ajattelevat koronatilanteesta ja ravintolarajoituksista?

Helsinki jatkaa ensimmäisten koronarokotteiden antamista ilman ajanvarausta

Helsingin kaupunki jatkaa viime lauantaina kokeiltua rokottamista ilman ajanvarausta. Tämä koskee ensimmäistä rokotetta. Porvoon kaupunki tarjoaa myös tehosterokotteen ilman ajanvarausta.

Osa puutteellisista koronarokotustiedoista korjattu Rovaniemellä

Osa rovaniemeläisten koronarokotustiedoista on saatu näkyviin Omakanta-järjestelmään. Ulkomaille mielivä voi saada epävirallisen rokotustodistuksen vaikka tiedot eivät olisikaan päivittyneet Omakantaan.

Pohjois-Savossa kokeillaan koronarokotuksia ilman ajanvarausta – esimerkiksi Iisalmessa piikille voi kävellä tulevana lauantaina

Iisalmessa ajanvaraukseton vastaanotto järjestetään tämän viikon lauantaina, Varkaudessa kenties ensi viikolla. Tarkoituksena on madaltaa rokotukselle hakeutumisen kynnystä entisestään. Kuopiossa ja Siilinjärvellä vastaavaa ei ole nähty tarpeelliseksi.

Pirkkala ottaa mallia naapureista: koronarokotuksen voi saada ilman ajanvarausta parina päivänä

Koronarokotuksia on alettu antaa ilman ajanvarausta erityisesti sen takia, että nuorten olisi helppo hakeutua rokotukseen.

Tamperelaiset löysivät Ratinan walk in -rokotuslinjan heti: ensimmäisenä päivänä rokotukseen käveli ilman ajanvarausta 111 ihmistä

Ratinan rokotuspisteessä jaettiin koronarokotuksia ilman ajanvarausta ensimmäista kertaa maanantaina. Myös Tampereen Messu- ja urheilukeskuksen rokotuspisteessä on walk in -linja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle