Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rokottamattomat levittävät koronaa työpaikoilla – epidemiatilanne jatkuu Keski-Pohjanmaalla hankalana

Tartuntaluvut ovat laskeneet hieman viime viikosta, mutta koronatartuntojen jäljitettävyys on heikentynyt.

Yksinhuoltajalla oli vihdoin varaa kokeilla kallista adhd-lääkitystä – osa koronatestaajista on tehnyt hyvän tilin ylitöillä, mutta pian se loppuu

Työntekijöitä on houkuteltu näytteenottoon ja muuhun koronatyöhön paremmalla palkalla. Nyt runsain ylitöiden aika näyttää kuitenkin olevan ohi, sillä koronatestimäärät ovat puolittuneet uusien linjausten takia.

Kuopion koronatilanne synkkenee – Pohjois-Savon ilmaantuvuusluku nyt maan korkein

Koronavirus leviää edelleen Kuopiossa nuorten aikuisten keskuudessa. Useat tartunnoista ovat peräisin ravintoloista. Nuorten oireet ovat kuitenkin pääsääntöisesti lieviä.

Miestä epäillään kymmenien koronatestitodistusten väärennyksestä – todistuksilla pyrittiin välttämään terveystarkastus Suomeen saapuessa

Ainakin yhdessä tapauksessa väärennetyn testituloksen esittäneellä ihmisellä oli todettu koronatartunta.

Syysflunssaa liikkeellä Jyväskylän seudulla – Lääkäri Käsmä: "Terveyspalveluihin vasta, jos tauti pitkittyy ja oireet ovat hankalat"

Jyväskylän tartuntaudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä arvioi, että flunssaa voi olla liikkeellä viime syksyä enemmän, koska ihmiset ovat alkaneet kokoontua. Terveyspalveluihin kannattaa hakeutua, jos oireet ovat hankalat ja hengittäminen on vaikeaa.

Hallituksen esitys matkustusrajoitusten jatkamisesta saa tyrmäyksen Lapin matkailutoimijoilta: Rajoitukset pitäisi poistaa kokonaan

Matkailualaa närästää kahden koronatestin vaatimus. Lapin matkailuelinkeinon liitto poistaisi maahantulorajoitukset jo kokonaan. Tällä hetkellä Suomeen pääsevät vapaasti kahdesti rokotetut sekä alle 16-vuotiaat.

Oulussa luovutaan koulujen ja yleisten tilojen maskisuosituksesta

Maskien käyttöä suositellaan edelleen joukkoliikenteessä, koronatestin yhteydessä, ulkomailta tullessa sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle ja toimipisteissä vieraileville.

Kymmenet koronatestit negatiivisia – Jyväskylän avovankilan laaja koronakaranteeni on purettu

Jyväskylän avovankilan kaikki vangit määrättiin koronakaranteeniin sunnuntaina. Vankilassa järjestettiin eilen laaja koronatestaus. Nelisenkymmentä näytettä olivat kaikki negatiivisia, joten karanteenit voidaan purkaa.

Vankilanjohtaja: Osa Jyväskylän avovankilan koronakaranteeneista purettu, altistuneita testataan

Jyväskylän avovankilan kaikki vangit asetettiin sunnuntaina koronakaranteeniin. Myös osa vankilan henkilökunnasta on altistuneiden joukossa ja karanteenissa.

Kuopio siirtyy koronaepidemian leviämisvaiheeseen – koronanyrkin viesti opiskelijoille: "Ei massatapahtumia"

Kuopio on siirretty koronaepidemian leviämisvaiheeseen, muu maakunta jatkaa kiihtymisvaiheessa. Koronavirus on viime aikoina levinnyt Kuopiossa opiskelijoiden keskuudessa, minkä vuoksi koronanyrkki suosittelee, ettei isoja opiskelijatapahtumia järjestettäisi.

Korona leviää taas Keski-Pohjanmaalla – tartuntoja viime viikolla lähes yhtä paljon kuin epidemian pahimpaan aikaan toukokuussa

Keski-Pohjanmaalla aloitetaan heti kolmas koronarokotekierros voimakkaasti immuunipuutteisille, kuten THL viime viikolla suositteli.

Varsinais-Suomen koronatestimäärät romahtivat uudesta linjauksesta, jolloin kahdesti rokotettuja ei enää testata – nyt myös lapsien testimäärää vähennetään

VSSHP linjaa nyt, että alle 12-vuotiaiden ei tarvitse enää mennä koronatestiin lievissä oireissa. Aikaisemmin sairaanhoitopiiri linjasi, että kahdesti rokotettuja ei enää lievissä oireissa koronatestata.

Keski-Pohjanmaalla lapsille on tehty 18 000 koronatestiä, mutta vain sata on sairastunut – Lastentautien ylilääkäri: "Pahimmalta on toistaiseksi säästytty"

Valtaosa lapsista on sairastanut koronan lievänä, eikä koronan pitkäaikaisoireita ole todettu yhdelläkään.

Metsä Boardin Joutsenon tehtaalla alkoi vuosihuoltoseisokki – 70 ulkopuolista työntekijää paikalle koronatestien kautta

Metsä Board Joutsenon tehtaan tuotanto pysäytettiin eilen sunnuntaina. Tehdasta aletaan käynnistää huoltoseisokin jälkeen uudelleen ylihuomenna keskiviikkona.

Pirkanmaalla alle 12-vuotiaita koskevat koronatestausohjeet muuttuvat – infektiolääkäri: "Päiväkotiin ja kouluun, kun oireet selvästi helpottamassa"

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri päivitti koronanäytteenoton kriteereitä STM:n uuden testausstrategian mukaiseksi. Alle 12-vuotiaan pitää mennä testiin vain, jos hän on altistunut virukselle, joutuu sairaalaan tai jos perhepiirissä on rokottamattomia yli 16-vuotiaita.

"Lievät tapaukset eivät oikeastaan kiinnosta meitä enää" – Asiantuntijat kertovat, miksi koronatestauksen vähentäminen ei uhkaa Suomen epidemiatilannetta

Lieväoireiset eivät rasita sairaalakapasiteettia, ja tartuntaketjut katkeavat törmätessään rokotettuhin ihmisiin. Rajoituksilla ostettiin aikaa rokotteen kehittämiselle. Rokottaminen mahdollistaa rajoitteiden purkamisen.

Siun sote: Lieväoireisten ja kokonaan rokotettujen ei tarvitse enää mennä koronatestiin – sama pätee myös lapsiin tietyin ehdoin

Molemmat rokoteannokset saaneiden ei pääsääntöisesti tarvitse käydä koronatestissä, mikäli oireet ovat lievät. Sama pätee henkilöihin, jotka ovat sairastaneet koronaviruksen puolen vuoden sisällä. Myöskään lieväoireisia alle 12-vuotiaita lapsia ei tarvitse viedä koronatestiin, mikäli perheessä kaikki yli 16-vuotiaat ovat saaneet molemmat rokoteannokset. 

Pohjois-Pohjanmaalla koronatesti tehdään lapselle vain, jos tiedossa on altistuminen

Uusien ohjeiden mukaan alle 12-vuotias lapsi täytyy viedä koronatestiin vain, jos lapsella on tiedossa oleva altistus edellisen kahden viikon ajalta tai jos lapsen perheessä on yli 16-vuotiaita, joilla ei ole rokotesuojaa tai sairastetun koronavirustaudin antamaa suojaa.

Kallion alueella ei koronatestaamista kevennetä – koronatartuntoja ilmenee liki päivittäin

Kallion alueen koronatilanne on edelleen huono. Tällä hetkellä uudet tartunnat painottuvat Nivalaan.

Koronatestauksen kriteerejä ei vielä kevennetä Pohjanmaalla, sillä epidemiatilanne on maan pahimpia – Infektioylilääkäri: "Meille nämä lievennykset eivät tässä vaiheessa sovi"

Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla ministeriön uudet suositukset otetaan käyttöön heti. Viikon sisällä nähtäneen, laskevatko testimäärät niin, että sillä on vaikutusta henkilöstömitoitukseen.

Keskiviikko 15.9.2021 (radio)

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Layenin mielestä EU:n koronatoimet ovat onnistuneet hyvin. Suomi vähentää koronatestausta. Metro ja raitiovaunut eivät kulje Helsingissä torstaina ja perjantaina. Elokuva-alan Jussi-palkinnot jaetaan keskiviikkoiltana. Sää on poutaista, mutta pilvistä.

Keskiviikko 15.9.2021 (tv)

Metro ja raitiovaunut. Koronatestaus. Vietnamilaiset Lappeenrannassa. Sää.

Koronatestejä tehdään Kainuussa jatkossa etenkin niille, joita ei ole rokotettu kahteen kertaan – pienten lasten vanhemmille muutos tuo helpotusta

Lieväoireista lasta ei tarvitse Kainuussa rutiininomaisesti testata, mikäli perheen vanhemmat ovat kahteen kertaan rokotettuja ja perheessä on vain alle 12-vuotiaita lapsia, eikä tiedossa ole altistumista koronavirustartunnalle.

STM:n uusi koronatestauslinjaus otetaan Oulussa tyytyväisenä vastaan – henkilökuntaa voidaan siirtää koronatestauksesta perusterveydenhuoltoon

Koulujen ja neuvoloiden tarkastusjonoa saadaan nyt purettua, sanoo terveysjohtaja Jorma Mäkitalo. Huolta koronatilanteen pahenemisesta ei tarvitse kantaa, kun kaksi rokotusta saaneiden tartuttavuustodennäköisyys on pieni ja hygieniasuositukset voimassa.

Rokotetut ja lapset voivat jättää koronatestin väliin flunssaoireissa jos ei ole epäilyä altistuksesta – näin koronatestaus muuttuu

Testiin pääsee jatkossakin oireiden perusteella, iästä riippumatta. Myös tartuntojen jäljitystyö jatkuu. Tavoitteena on tunnistaa suurimman riskin leviämistilanteet ja estää jatkotartunnat.

Eksote keventää koronatestauksia: Kaksi kertaa rokotettuja ei pääsääntöisesti enää testata lievien oireiden takia

Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmä esittää aluehallintovirastolle tapahtumia ja yleisötilaisuuksia koskevien rajoitusten purkamista. 

Rokotettujen laajasta testaamisesta luovutaan, STM kannustaa suomalaisia kotitestien käyttöön

Koronatestausta vähennetään, koska se maksaa nykyisin paljon ja työllistää hoitohenkilökuntaa. Testiin pääsyä ei ole kuitenkaan tarkoitus vaikeuttaa.

Koronatilannetta kuvaava ilmaantuvuusluku on laskenut Kanta-Hämeessä – maanantaina ei yhtään uutta tartuntaa

Koronatilannetta kuvaava ilmaantuvuusluku on 102 tartuntaa 100 000 henkilöä kohden. Viime viikolla luku oli 138.

Jyväskylässä koronatestimäärät laskussa, mutta tartunnat nousussa

Jyväskylä on edelleen koronaepidemian perustasolla, eikä tartuntamäärissä ole tapahtunut vastuulääkärin mukaan viime viikkoina dramaattisia muutoksia. Tartuntoja on eniten rokottamattomilla ja henkilöillä, joilla ei ole vielä täyttä rokotesuojaa.

Baariin pääsyn mahdollistavan koronapassin käyttöönotto on hyvin lähellä – Kainuussa ei saa maksuttomia testejä koronapassia varten

Hallituksen kaavailema koronapassi tulisi koskemaan palveluja, jotka eivät ole välttämättömiä, kuten ravintoloita ja yleisötapahtumia. Esimerkiksi koronapassia vaativaan ravintolaan päästäkseen rokottamaton ihminen joutuisi hakeutumaan koronatestiin ja maksamaan sen itse.

Pirkanmaalla 56 uutta koronatartuntaa: taas iso määrä näytteitä

Lähes 2 000 ihmistä kävi Pirkanmaalla koronatestissä torstaina. Uusia tapauksia löytyy vielä tasaisesti ja kohtuullisen paljon.

Vaasa luopuu koronatestaamisen ajanvarauksesta

Ajanvarauksesta luopumisella pyritään parempaan palveluun ja nopeampaan testaamiseen

Korona testataan jatkossa pääosin pikatesteillä KAKSin drive in -näytteenotossa

Muutos tulee voimaan tänään perjantaina. Tarkoituksena on nopeuttaa testitulosten saantia ja helpottaa osaltaan laboratorion testiruuhkaa.

Infektioylilääkäri Irma Koivula toivoo pian muutoksia koronatestauskäytäntöihin: "Testit kohdennettava järkevämmin"

Nykyisenkaltainen laajamittainen testaaminen ei ole ylilääkärin mielestä enää kannattavaa tai tarpeellista. Se syö resursseja muilta terveydenhuollon palveluilta. Uutta ohjeistusta kaivataan mahdollisimman pian.

Kaksi kertaa rokotettuja ei enää pikku nuhassa testata Uudellamaalla – Helsingin pormestari perää rajoitusten purkuun kansallisia linjauksia

Yli 100 000 helsinkiläistä rokotusten piiriin kuuluvaa ihmistä ei ole vielä käynyt ottamassa rokotetta. Tartunnat painottuvat selkeästi rokottamattomiin.

Yhden viruksen jahtaaminen alkaa jo riittää – kysyimme lääkäreiltä eri puolilta Suomea, mitä koronatestaamiselle pitäisi nyt tehdä

Koronatestikäytännöt vaihtelevat eri puolella Suomea, kun yhteisiä linjauksia ei ole. Osa sairaanhoitopiireistä on jo vähentänyt testejä selvästi. Koronan testaaminen ja jäljitys maksavat paljon ja viivästyttävät monen muun taudin hoitoa.

Brittitutkimus: Noin kolmasosa koronan sairastaneista teineistä kärsii pitkistä oireista

Kyseessä on yksi suurimmista alaikäisten koronavirustaudin pitkien oireiden kartoittamisessa Euroopassa. Sen mukaan noin yksi kolmesta koronavirustartunnan saaneesta nuoresta kärsii kolmesta tai useammasta oireesta viikkokausia.

Sadat oireettomat tehdastyöntekijät käyvät yhä viikoittain koronatestissä – UPM jakaa myös kotitestejä

Metsäteollisuusyhtiöillä on tiukat koronaohjeet kaikille tehdasalueilla työskenteleville. Esimerkiksi tehtaiden seisokkitöiden yhteydessä on järjestetty massatestauksia.

Koronatilanne jatkuu huolestuttavana JIK-alueella – erityksessä on 10 ja karanteenissa lähes 200 henkilöä

Maskien käyttö koululuokissa koko koulupäivän ajan on nyt erittäin tärkää, kuntayhtymä JIK muistuttaa.

HUSin Järvinen arvostelee hallituksen uutta koronastrategiaa: "Varsinaista kompurointia oli, käytännön toimet jäivät tekemättä"

Ylen aamussa vieraillut HUSin ylilääkäri Asko Järvinen olisi toivonut selkeämpiä linjauksia eri toimijoiden työnjakoon sekä tarkempia askelmerkkejä esimerkiksi testaukseen. Hänen mukaansa hallituksen koronastrategiasta puuttuu konkretia.

Jyväskylän koronatilanne helpottanut, kaupunki palaa epidemian perustasolle ja testauskäytäntöihin tulee lievennyksiä

Jyväskylässä koronavirustartuntojen määrä on ollut viime viikollakin laskussa.

Analyysi: Koronarokotettu kaipaa selviä ohjeita ulos koronasta, mutta testeistä ja jäljityksestä tuli nolo arvovaltataistelu

Ministeriö patistaa tartuntatautiylilääkäreitä jatkamaan testaamista ja jäljittämistä, vaikka yli puolet kansalaisista on rokotettu. Suurten kaupunkien tartuntatautiylilääkärit ovat vaatineet jäljittämiseen järkeä. Tie ulos koronasta on muuttunut arvovaltakiistaksi, kirjoittaa politiikan toimittaja Kristiina Tolkki.

Koronatestauksen ruuhkaa helpottamaan avataan pikatestiasema Kajaaniin

Kainuun keskussairaalan drive in -testaus jatkuu ennallaan. Uutta pikatestiasemaa käytetään testausruuhkan helpottamiseksi sekä esimerkiksi tartunnanjäljityksestä kontaktoitavien henkilöiden testaamiseksi.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri uskoo uuden koronatestisuosituksen purkavan testausruuhkaa

Sairaanhoitopiiri päivitti eilen suosituksen kahdesti rokotettujen testauskäytännöistä. Uuden suosituksen mukaan kaksi rokotetta saaneiden ei tarvitse jatkossa käydä koronatestissä lievissä nuhaoireissa.

Koronanäytteenotto ja terveyskeskuksen puhelinajanvaraus ruuhkautuneet toistamiseen Liedossa

Vapaita koronatestiaikoja saattaa löytyä vasta parin päivän päästä. Testausresurssit keskitetään oirehtivien potilaiden testaamiseen. Karanteenissa olleita ei pystytä testaamaan.

Koronatestitulosten lähettämisessä tekstiviestillä on ongelmia Turussa – tuloksia voi tarkistaa Omakannasta

Tekstiviestejä on jäänyt lähtemättä keskiviikon iltapäivästä lähtien.

Pohjois-Pohjanmaalla kaksi rokotusannosta saanut välttää testin ja karanteenin

Koko maakunnan alueella tulee nyt voimaan linjaus, jonka mukaan koronatestiin ei enää tarvitse hakeutua lieväoireisena ja kaksi rokotusannosta saaneena. Nyt myös kahteen kertaan rokotettuja henkilöitä ei aseteta enää karanteeniin.

Karanteenia lyhentävässä exit-testauksessa vaihtelua Etelä-Savossa

THLn linjauksen mukaan karanteenin voi päättää aikaisemmin, jos kuudne päivän jälkeen otettu testi on negatiivinen. Tällainen testaus kuitnekin vaatii resursseja, jotka ovat muutenkin tiukilla.

STM:n Varhila: "Jos emme testaa ja jäljitä, tilanne on menetetty"

Koronatestaus ja -jäljitys kuormittavat perusterveydenhoitoa. STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila ei lupaa nopeaa luopumista testauksesta ja jäljityksestä. Sen sijaan ministeriö haluaa THL:ltä selvityksen, onko sen ohjeistus lain kirjaimen mukainen. THL haluaisi nostaa kynnystä testeihin hakeutumiseen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle