Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Joensuun kaupunki luopuu ulkotapahtumien maskisuosituksesta ja varautuu koronan jälkeiseen aikaan

Kasvomaskin käyttämistä suositellaan kuitenkin vielä toistaiseksi kaikissa yleisissä tiloissa sekä sisällä järjestettävissä tapahtumissa. Kaupungin oman exit-suunnitelmaan laatiminen on aloitettu laajalla henkilöstökyselyllä.

Emmi Nuorgamin kolumni: Koska voin taas luottaa ihmisiin?

Läpi pandemian olemme olleet huolissaan talouskasvusta. Talous on kuitenkin toisarvoista, jos emme enää voi luottaa edes läheisimpiimme, kirjoittaa Nuorgam.

Jyväskylässä koronatestimäärät laskussa, mutta tartunnat nousussa

Jyväskylä on edelleen koronaepidemian perustasolla, eikä tartuntamäärissä ole tapahtunut vastuulääkärin mukaan viime viikkoina dramaattisia muutoksia. Tartuntoja on eniten rokottamattomilla ja henkilöillä, joilla ei ole vielä täyttä rokotesuojaa.

Ylioppilaskokelaat sonnustautuvat tänäkin syksynä maskeihin – Sodankylässä kunta tarjoaa ne abiturienteille

Lappilaiset abiturientit ovat ottaneet yhä vain jatkuvat koronaturvallisuusohjeet hyvin vastaan. Kemin lyseon lukion apulaisrehtori Henna Järvi sanoo, että kirjoitukset ovat nuoren elämässä niin iso juttu, että sen halutaan sujuvan hyvin.

Turvavälit poistuivat, mikä merkitys sillä on? Toinen halaa, toinen pysyy kaukana – Tutkija: Rajoitusten purkaminen korostaa eroja välillämme

Erot ihmisten käyttäytymisessä voivat kärjistyä rajoitusten purkamisen myötä, koska osa jatkaa niiden noudattamista ja osa ei. 

Ulkomaille ensimmäistä kertaa sitten pandemian? Maskit ja todistukset mukaan, vakuutus kuntoon – katso lista eri maiden koronakäytännöistä

THL muistuttaa, että on erityisen tärkeää perehtyä kohdemaan koronatilanteeseen. Käytännöt voivat vaihtua nopeasti. Ruotsiin voi matkustaa ilman rajoituksia, eikä siellä ole yleistä suositusta käyttää kasvomaskia.

Pohjanmaan Nyrkki: Kasvomaskin käyttösuositus ja etätyösuositus jatkuvat syyskuun loppuun

Tartunnat ovat viimeisen viikon aikana levinneet kiivaalla tahdilla. Suurin osa tartunnoista keskittyy Vaasan ympäristöön ja Pietarsaaren seutuun.

Koronapassi saa rokotettujen elämän näyttämään liki normaalilta monessa EU-maassa – rokottamattomia odottaa jatkuva testirumba

Todistus koronarokotuksesta helpottaa matkailijan pääsyä toiseen EU-maahan, mutta matkakohteessakin elämä voi sen avulla hymyillä enemmän. Osassa EU-maita on turha mieliä museoon, kahvilaan tai jopa pitkänmatkan junaan ilman koronapassia.

Mitä kahdesti rokotettu voi tehdä? Pitääkö köhän takia mennä testiin? Tässä helpot vastaukset uuteen koronatilanteeseen

Suomi aikoo luopua kaikista koronarajoituksista syksyn aikana. Ratkaisevassa asemassa ovat alle 40–vuotiaat: jos he innostuvat ottamaan rokotteita nykyistä enemmän, maali on lähellä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtava asiantuntija Mia Kontio arvioi.

Jyväskylän koronatilanne helpottanut, kaupunki palaa epidemian perustasolle ja testauskäytäntöihin tulee lievennyksiä

Jyväskylässä koronavirustartuntojen määrä on ollut viime viikollakin laskussa.

Rovaniemi palaa koronaepidemian perusvaiheeseen – maskisuositus pysyy edelleen

Kaupungissa siirryttiin kiihtymisvaiheen rajoituksiin kuukausi sitten, mutta nyt tautitilanne on parantunut selvästi.

Laaja tutkimus tosielämästä todistaa maskien suojaavan koronalta – Tutkimuksessa mukana ollut professori: “Tämän pitäisi lopettaa väittely maskien hyödyistä”

Koronatartunnat vähenivät merkittävästi, kun kirurgisten maskien käyttö yleistyi Bangladeshin maaseudulla. Tutkimus on ensimmäinen laaja satunnaistettu tutkimus maskien hyödystä koronan torjunnassa.

Tapahtumien järjestäminen helpottumassa tuntuvasti Kymenlaaksossa – velvoite kahden metrin turvaväleistä on poistumassa

Kymenlaakson koronaryhmä on valmis siihen, että aluehallintovirasto poistaisi yleisötapahtumia koskevat rajoitukset. Aluehallintoviraston uusi päätös voitaisiin saada vielä tällä viikolla.

Paavo Lipponen, 80, ja muut tervehtivät toisiaan maskeitta juhlatilaisuudessa – "Mielessä kävi, olisinko puuttunut kättelyihin", järjestäjä kommentoi

Arvovaltainen palkintolautakunta esitteli edesmenneen presidentin Mauno Koiviston muistolle järjestetyn patsaskilpailun parhaimmiston Helsingin keskustakirjastossa. Tilaisuus oli lähes maskiton. Näin THL:n korona-asiantuntija kommentoi tapahtunutta.

Kajaanin koronasulku on painajainen voimisteluseuralle – 15 000 euron kulut kuukaudessa ja tilat laitetaan lain voimalla kiinni

Päätöksellä suljetaan kahdeksi viikoksi esimerkiksi uimahalli, kuntosalit, ryhmäliikuntatilat ja joukkueurheiluun käytettävät sisätilat. 

Tutkimus: FFP2-maski suojaa heikommin naisia – ja parrakkaita miehiä

Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan viruksilta suojaavat FFP2-maskit eivät istu naisten kasvojen muotoon tarpeeksi tiukasti. Myös parrakkailla miehillä maski vuotaa. Huonosti istuva maski lisää tartuntariskiä esimerkiksi terveydenhuollossa.

Etelä-Karjalasta vedotaan aviin: Eroon kahden metrin turvavälistä sisätiloissa, tilalle 50 prosentin täyttöaste

Julkisilla paikoilla ja julkisissa liikennevälineissä suositellaan edelleen kasvomaskin käyttöä.

Oletko väsynyt pikkulapsen jatkuvaan koronatestaamiseen? Asiantuntijat kommentoivat, miten testauskriteerit voivat muuttua

Moni vanhempi kokee pikkulasten nuhien takia koronatesteissä ravaamisen raskaaksi. Syksyn ja flunssakauden lähestyessä moni odottaa, toisiko uusi koronastrategia helpotusta testirumbaan.

Minnesotassa asuvien Kerästen lapset saivat koronarokotteen jo viime keväänä heti, kun se oli mahdollista – "Se on velvollisuutemme"

Yli 12-vuotiaita on Yhdysvalloissa rokotettu jo toukokuusta saakka. Vuodenvaihteessa aletaan todennäköisesti rokottaa myös alle 12-vuotiaita. Liisa ja Matthew Keränen aikovat rokotuttaa myös nuorimmat lapsensa heti, kun se tulee mahdolliseksi.

Raision Vaisaaren yläkoulussa koronatapaus – yksi altistunut määrätty karanteeniin

Raision Vaisaaren yläkoulussa koronatartunnan saaneen lisäksi yksi ihminen on altistunut virukselle.

Koronatestaaja yllättyi laiskasta testi-innosta Jukolassa – osallistuja pitää koronaturvallisuutta hyvänä

Parin päivän aikana Jukolan tapahtuma-alueella olevassa testauspisteessä on käynyt viitisenkymmentä ihmistä. Lauantai-iltapäivänä ei ollut tiedossa olevia koronatartuntoja

Osa ammattikorkeakouluista haluaisi voida poistaa maskittoman opiskelijan luokasta, mutta saako niin tehdä? Tulkinnanvaraiseen asiaan odotetaan linjausta lähiviikkoina

Tulkinnanvaraa jättää näkemys siitä, aiheuttaako maskittomuus uhan toisten terveydelle. Ammattikorkeakoululakia ei ole tehty pandemioita silmälläpitäen, vaan selkänojaksi puuttua poikkeuksellisiin häiriötilanteisiin.

Kotkan lyseossa on todettu koronatartunta – maskinkäyttö rajaa altistuneiden määrää

Yhdellä Kotkan lyseon opiskelijalla on todettu koronavirustartunta. Lukion luokkatiloissa käytetään maskeja, joten altistuneita on vain vähän.

Leviämisvaiheeseen siirtynyt Sipoo kertoo rajusta käänteestä koronatartunnoissa ja suosittelee kasvomaskien käyttöä perusopetuksessa 3. luokalta lähtien

"Nyt on syytä varovaisuuteen!" otsikoi Sipoo tiedotteessaan, jonka mukaan tartuntatapauksia on tullut kahdessa viikossa yli 40 ja ilmaantuvusluku on nyt yli 200.

Ammattikorkeakoulu otti tiukan linjan maskinkäyttöön Seinäjoella: maskista kieltäytyvä opiskelija voidaan jopa poistaa opetustilasta

Perusteena on ammattikorkeakoululaki, jonka mukaan toisen henkeä tai terveyttä vaarantava opiskelija voidaan poistaa. Tähän päätymistä pidetään silti epätodennäköisenä.

Lukiot alkoivat lähiopetuksessa tiukoin koronaohjein – ylioppilaskirjoituksiin osallistuville suositellaan yleisötapahtumien välttelyä

Joensuussa ja Kuopiossa lukiot ovat alkaneet tällä viikolla lähiopetuksessa tiukoin koronaohjein. Syksyn ylioppilaskirjoituksia varten ei järjestetä pakollista karanteenia tai etäopetusta, mutta opiskelijoita suositellaan välttämään sosiaalisia kontakteja ja suuria yleisötapahtumia, jotta ylioppilaskirjoitukset eivät vaarannu.

Koronatilanne pahenee: Essoten alue siirtyy kiihtymisvaiheeseen, vuorokaudessa 21 uutta tartuntaa

Tartuntoja löytyy kuntayhtymän mukaan nyt erityisesti joukkotapahtumissa ja ravintoloissa käyneistä sekä koululaisista ja lapsista.

Porin teatterin syyskausi alkaa näillä näkymin maskipakolla: "Haluamme olla turvaamassa kaikkien terveyttä"

Teatterit ovat joutuneet rajoittamaan yleisömäärää koronaepidemian aikana. Saleihin otettava väkimäärä on jo nyt kannattavuuden rajoilla. Jotta näytökset saadaan toteutettua, pyritään ne järjestämään mahdollisimman terveysturvallisesti.

Essoten alueella todettiin kahdeksan koronavirustartuntaa – karanteenissa on noin 120 henkilöä

Koronakoordinaatioryhmä on päättänyt säilyttää nykyiset alueelliset suositukset.

Kainuulaiskoulujen syksy muodostuu rokotteista, kasvomaskeista ja toiveesta, että lähiopetus säilyy

Monen kunnan toive Kainuussa on, että tartunnoilta vältytään ja lähiopetus on mahdollista. Opetuksen järjestämisen osalta on varauduttu kaikkiin vaihtoehtoihin ja yksilön käyttäytymisellä on suuri vaikutus tilanteen etenemiseen.

Iissä oppilaille ilmoitettiin, että maskeja on pakko käyttää – taustalla se, että rehtorit tulkitsivat ohjeet väärin

Iissä ilmoitettiin oppilaille ja huoltajille, että koulujen alkaessa oppilaita koskee maskipakko. Ohjeita oli tulkittu väärin ja kyseessä on maskisuositus.

Heikentynyt koronatilanne palauttaa maskipakon Fölin liikenteeseen tiistaista lähtien

Fölissä oli käytössä maskipakko jo keväällä, mutta se muutettiin suositukseksi kesäkuussa, kun koronavirustilanne oli parempi.

Korona teettää töitä festareille – Satama open airissa turvavälejä pidetään livenäyttöjen avulla: "Voi diggailla takaosasta J. Karjalaista"

Kemissä tänään alkavan Satama open air -musiikkifestivaalin järjestäjät varautuvat erityistoimin koronavirustartuntojen leviämisen estämiseen. Festivaalin turvatoimia on tehostettu viime metreille saakka.

Rauman koronatilanne pahentunut – tapahtumiin tarkat määritelmät turvaväleistä

Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta määritteli riittävän turvavälin pituuden eilen pitämässään ylimääräisessä kokouksessa. Mikäli kahden metrin turvaväli ei toteudu, kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat tästä päivästä alkaen Raumalla kiellettyjä.

Satama Open Air -festivaalin koronaturvallisuutta tehostetaan – yleisölle jaetaan kasvomaskit

Festivaaleilla on tehty useita toimenpiteitä koronapandemian vuoksi.

Käytitkö maskia viikonlopun festareilla? Jos et, vältä kontakteja – Laajat tartuntaketjut ovat edelleen estettävissä

Lahden Headland-festivaalien vieraat ovat voineet altistua koronavirukselle. Jos festivaaleilla tuli tingittyä turvaväleistä ja maskin käytöstä, omia kontakteja on syytä rajoittaa mahdollisuuksien mukaan, toteaa infektiolääkäri.

Taipalsaaren 450-vuotisjuhlien ohjelmaa karsitaan koronaepidemian kiihtymisvaiheen takia

Muun muassa yhteiskuljetukset Saimaanharjulta perutaan, samoin juhlalounas ja yleinen sauna.

Oulun kouluissa suositellaan maskin käyttöä lukuvuoden alkaessa – myös kesän ulkoilmatapahtumissa on tehostettava terveysturvallisuutta

Maskisuositus Oulun peruskouluissa koskee kuudesluokkalaisia ja sitä vanhempia sekä toisen asteen oppilaitoksia koulujen alkaessa. Suositus on voimassa toistaiseksi. Lisäksi kaupunki suosittelee etätyön tekemistä niille, kenelle se on mahdollista.

Vahva maskisuositus palautetaan voimaan Soiten alueella – valtakunnallinen epidemiatilanne vaikuttaa

Soiten alueella palautetaan uudestaan voimaan vahva alueellinen maskisuositus. Suositus poistui kesäkuun puolessa välissä epidemiatilanteen rauhoituttua. Nyt tartuntatahti on jälleen kiihtymässä.

Maskeja käytettävä ainakin loppusyksyyn saakka

Infektioylilääkäri Markku Broaksen mukaan kasvomaskeista ja muista suojatoimenpiteistä ei päästä eroon ennen kuin rokotekattavuus on 80 prosenttia.

Joma tiristi voiton Siilinjärvestä litimärällä Kerubi-stadionilla – peleissä jatkossa maskisuositus

Hankalissa sääolosuhteissa pelattu ottelu ratkesi vasta kotiutuslyöntikisassa. Joma on tällä hetkellä superpesiksen runkosarjassa viidentenä. Sarjaa johtaa Tampereen Manse PP.

Kouluissa opiskellaan syksylläkin maskit kasvoilla, mutta etäopetusta vältetään viimeiseen saakka

Näillä näkymin peruskoululaiset kuudesluokkalaisista alkaen käyttävät kasvomaskeja kouluissa myös tänä syksynä. Odotuksena on, että etäopetukseen ei enää siirrytä kuin poikkeustilanteessa.

Etelä-Karjala siirtyi koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen – etätyö- ja kasvomaskisuositukset voimassa

Tartunnat leviävät tällä hetkellä erityisesti nuorten ja heidän vanhempiensa keskuudessa.

Essoten alueella todettiin jälleen seitsemän koronavirustartuntaa – kuntayhtymän "koronanyrkki" tiukensi alueellisia suosituksia

Essote päätti säilyttää alueen vähiten vakavimmalla koronavirustasolla, eli perustasolla. Kuitenkin kuntayhtymä tiukentaa suosituksiaan, sillä viruksen Delta-variantti on tarttunut herkästi myös ulkona ja lyhyissä kontakteissa.

Kaupunginteatteri ja Jyväskylä Sinfonia avautuvat – Jyväskylän poikkeusolojen johtoryhmä linjasi palveluiden koronasuosituksista

Jyväskylän poikkeusolojen johtoryhmän kokoontumisessa päätettiin maanantaina kaupungin eri palveluiden turvajärjestelyistä. Esimerkiksi kulttuuri- ja harrastustoimintaa avataan, laaja maskisuositus jatkuu.

Itä-Suomen ammattikoulut syksyyn pääosin lähiopetuksessa – Riveria miettii vielä, YSAOn rehtori väläyttää jo nyt "hybridimallia"

Itäsuomalaiset ammattioppilaitokset aloittavat syksyn opinnot pääosin lähiopiskeluna. Koronatilannetta kuitenkin seurataan tarkasti. Savon ammattiopiston rehtori toivoo valtiovallalta työkaluja asettaa opiskelijoille maskipakko.

Oletko lomasi jäljiltä pihalla koronarajoituksista? Kokosimme pahimpien korona-alueiden suositukset ja rajoitukset tähän artikkeliin

Kiihtymisvaiheen alueilla voimassa on muun muassa ravintolatoimintaa, yleisötilaisuuksia ja matkustusta koskevia rajoituksia ja suosituksia. Kunnat voivat alueellisen epidemiatilanteen perusteella tehdä myös itsenäisiä linjauksia.

Oulussa jälleen voimaan maskisuositus – myös Qstockissa suositellaan maskia

Oulun kaupunki tiedotti maskisuosituksesta perjantaina. Suositus poistettiin käytöstä parantuneen tautitilanteen vuoksi kesäkuussa.

USA:n terveysviranomaiset: Deltamuunnos leviää helpommin kuin flunssa ja aiheuttaa vakavamman taudin

Yhdysvallat on muuttanut maskisuositustaan. Kun aiemmin sanottiin, ettei rokotettujen tarvitse enää käyttää kasvomaskia, nyt sitä taas suositellaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle