Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kitaristi-laulaja Alex Turner Arctic Monkeys -yhtyeestä esiintyy.

Indie-levyfirmoilla menee hyvin

Vastoin kaikkia ennakko-odotuksia musiikin digitalisoituminen on parantanut pienten levy-yhtiöiden kilpailukykyä musiikkimarkkinoilla. Riippumattomien levy-yhtiöiden ja artistien omien firmojen osuus kokonaislevymyynnistä on tällä hetkellä noin kolmasosa.

Robbie Williams ja Annie Lennox taistelevat artistien oikeuksista

Nimekkäät brittiartistit ovat lyöneet hynttyyt yhteen artistien oikeuksien puolesta. Muun muassa Robbie Williams, Annie Lennox ja David Gray ovat mukana yhteenliittymässä, joka vaatii muusikoille lisää sanansijaa sopimusneuvotteluissa. Artistit ovat huolissaan siitä, että monikansalliset yhtiöt polkevat heidän tekijänoikeuksiaan ja musiikkia käytetään esimerkiksi DVD-levyillä ilmaiseksi.

Glasgow'sta Unescon musiikkikaupunki

Skotlannin suurin kaupunki Glasgow on nimetty Unescon musiikkikaupungiksi. Glasgow sai tunnustuksen vahvasta musiikkiperinteestään ja - tarjonnastaan. YK:n musiikkikaupungin status on aiemmin annettu Espanjan Sevillalle ja Italian Bolognalle.

Blind Melon tekee paluun

Yhdysvaltalainen vaihtoehtorock-yhtye Blind Melon tekee paluun. Blind Melon julkaisee uuden levyn 13 vuoden tauon jälkeen.