Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yli sata mustiin pukeutunutta nuorta tanssijaa esittämässä Kuopio tanssii ja soi -tapahtuman avajaisesitystä Kuopion torilla kaupungintalon edessä.

Kuopio tanssii ja soin festivaalikulkue uudistuu – paras ryhmä palkitaan

Festivaalikulkue pidetään nyt ensimmäistä kertaa kilpailumuodossa ja suurempana kuin koskaan. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa joukkue. Paras ryhmä saa 1000 euron palkinnon.

Yli sata mustiin pukeutunutta nuorta tanssijaa esittämässä Kuopio tanssii ja soi -tapahtuman avajaisesitystä Kuopion torilla kaupungintalon edessä.

Kuopio tanssii ja soi alkaa – Katso video: avajaisesitys kokosi torille yli 130 nuorta tanssin opiskelijaa ympäri Suomea

Tanssi ja musiikki soi ympäri Kuopiota lähes viikon ajan. Lipunmyynti on ollut koronapandemiaa edeltävää aikaa verkkaisempaa.

Nainen hymyilee julisteiden edessä.

Kuopio tanssii ja soille valittiin uusi toiminnanjohtaja

Salima Peippo on valittu Kuopio tanssii ja soi -yhdistyksen uudeksi toiminnanjohtajaksi. Toiminnanjohtaja vastaa yhdistyksen toiminnasta ja on festivaalin johtaja.

Yleisöä Kuopiorockissa kesällä 2021.

Itäsuomalaiset hotellit odottavat kiireistä kesää

Suomalaisten kaukokaipuusta huolimatta hotellialalla uskotaan, että lähestyvästä kesästä on tulossa vilkas myös kotimaassa.

Taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku.

Kuopio tanssii ja soi -teosten aiheista kumpusi sana yhdessä – taiteellinen johtaja: "Tuntui heti tärkeältä tarttua siihen"

Kuopio tanssii ja soi -festivaali järjestetään taas koronatauon jälkeen perinteisessä muodossaan kesäkuussa. Teoksista nousee esiin myös ajankohtaisia teemoja kuten toive rauhasta.

Toiminnanjohtaja Johanna Rajamäki.

Kuopio tanssii ja soi aloittaa alkuvuodesta 2022 uuden toiminnanjohtajan etsinnän – Johanna Rajamäki ei jatka tehtävässä

Kuopio tanssii ja soi ry aloittaa alkuvuodesta uuden toiminnanjohtajan rekrytoinnin. Tehtävässä elokuussa 2021 aloittanut Johanna Rajamäki ei jatka enää joulukuun jälkeen tehtävässä.

Miehiä ja naisia tanssii balettia

William Forsythen yleisöä osallistavat teokset avaavat Kuopio tanssii ja soin syksyn ohjelmiston

Kuopio tanssii ja soi -festivaalin ohjelmistoa nähdään elokuussa muun muassa Kuopion ja Nilsiän toreilla. Festivaali järjestetään tänä vuonna useina tapahtumakokonaisuuksina syksyn aikana.

Ezra Furman Sideways-festareilla

Helsingissä pidettävä Sideways-festivaali ilmoitti peruuntumisesta

Suomen festivaalikesä 2021 näyttää entistä epävarmemmalta, kun ensimmäinen suosittu musiikkifestivaali ilmoitti peruuntumisesta.

Yleisöä Stereo-duon keikalla Ruisrockissa. paljon valoja ja savua.

Ensimmäiset kesäfestivaalit peruuntuivat – Kuopio tanssii ja soi siirtyy syksyyn, Ruisrock pohtii vaihtoehtoista tapahtumaa

Maailmalla monia isoja kesäfestivaaleja on myös jo peruttu koronatilanteen takia.

Riku Lehtopolku

Kolme kuopiolaista tanssioppilaitosta mukaan Virta-kantateokseen

Kuopio Tanssii ja Soin avajaispäivänä nähtävässä suurteoksessa esiintyy yli 100 tanssin opiskelijaa.

Les Ballets Trockadero de Monte Carlo -ryhmä esittää Joutsenlampea Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla.

Kuopion tanssiviikolla peruutus: Yhdysvaltalainen balettiparodia korvaa flamencotähden

Espanjalainen Israel Galván on perunut tulonsa Kuopioon polvivamman vuoksi. Balettia tanssiva miesryhmä Les Ballets Trockadero de Monte Carlon on hälytetty tilalle. Ryhmä nähtiin Kuopiossa kesällä 2012.

Jorma Uotinen.

Jorma Uotinen: Jos tanssi ei elätä, lähden Islantiin kalatehtaalle töihin

Jorma Uotinen työskentelee ennakkoluulottomasti taiteen eri aloilla. Vuosien varrella takataskusta on ollut b-suunnitelma siltä varalta, ettei tanssi olisi elättänyt häntä.

Les Ballets Trockadero de Monte Carlo -ryhmä esittää Joutsenlampea Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla.

Naisiksi pukeutuneet balettimiehet Kuopion tanssiviikon suursuosikki

Keskiviikkona päättyvä festivaali ylsi yleisötavoitteeseensa. Yleisön ja kriitikoiden mieleen oli erityisesti yhdysvaltalainen Les Ballets Trockadero de Monte Carlo.