Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pohjois-Pohjanmaalla on lievennetty maskeihin ja yksityistilaisuuksiin liittyviä suosituksia

Maskisuositus poistuu julkisista sisätiloista, linjasi alueellinen koordinaatiotyöryhmä. Esimerkiksi joukkoliikenteessä ja sairaaloissa suositus on edelleen voimassa. Yksityistilaisuuksiin liittyvät ohjeet poistetaan, mutta turvavälejä ja hygieniaohjeita kannattaa vielä noudattaa.

Kymenlaakson kokoontumisrajoitukset kumotaan huomisesta alkaen – ravintoloissa järjestettäviin tapahtumiin sovelletaan ravintolatoiminnan rajoituksia

Kymenlaakso palasi eilen perustasolle, ja nyt kokoontumisrajoitukset on kumottu. Ravintoloissa järjestettävissä tapahtumissa on kuitenkin noudatettava edelleen ravintoloita koskevia rajoituksia.

Kymenlaaksossa voimassa oleva määräys laajoista turvavälitoimenpiteistä kumotaan huomisesta alkaen

Tilanne on Kymenlaaksossa parantunut nopeasti. Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa toukokuussa antamansa määräyksen laajasta turvaväleistä huolehtimisesta asiakastiloissa. Määräys ei lain mukaan ole enää tarpeellinen.

Kokoontumisrajoitukset lievenevät tänään Etelä-Suomessa – mikä muuttuu, jos pääkaupunkiseutu siirtyy kiihtymisvaiheeseen? Avi vastaa 7 kysymykseen

Muuttuva epidemiatilanne vaikuttaa siihen, miten urheilutapahtumia ja konsertteja voidaan kesällä järjestää. Etelä-Suomen aluehallintovirasto kertoo, mitä säännökset tarkoittavat.

Etelä-Pohjanmaan koronatyöryhmä on valmis luopumaan kokoontumisrajoituksista

Nyrkin suosituksen mukaan kokoontumisrajoituksista voitaisiin luopua keskiviikosta alkaen. Nyrkki suosittelee kuitenkin edelleen joitakin varotoimia. Esimerkiksi aikuisten sisäharrastuksia tulisi järjestää vain, jos turvavälit voidaan turvata. Lasten leiritoiminta tulisi järjestää pienryhmissä.

Aluehallintovirasto lievensi kokoontumisrajoituksia Pirkanmaalla: yleisömäärällä ei ylärajaa, kunhan kahden metrin turvavälit säilyvät

Yleisötapahtumien henkilömäärälle ei ole ylärajaa Pirkanmaalla huomisesta lauantaista lähtien. Sisätiloissa voi järjestää myös yli 10 hengen tilaisuuksia ja ulkona yli 50 hengen tilaisuuksia. Kahden metrin turvavälit pitää kuitenkin pystyä tapahtumassa pitämään.

Yleisötapahtumia avataan laajasti, pahimmilla korona-alueilla sisätilojen rajoitukset pysyvät – Helsingissä teattereihin pääsee yhä maksimissaan kymmenen henkeä kerrallaan

Viisi päivää kestänyt sote-ministerien riita kilpistyi STM:n ja hallitusryhmien erimielisyyteen tapahtumien avaamisesta koronan leviämisalueella. Vasemmistoliitto olisi halunnut tapahtuma-alalle samat prosenttirajoitukset kuin ravintoloissa on.

Keski-Pohjanmaalle määrätyt turvavälivaatimukset ovat pikkuliikkeessä hankala, mutta ei mahdoton toteuttaa

Länsi-ja Sisä-Suomen Avi on määrännyt, että hankalan koronatilanteen Keski-Pohjanmaalla esimerkiksi vaatekauppojen on katsottava, että asiakkaat voivat asioida koronaturvallisesti kahden metrin turvavälejä noudattaen. Käytäntö voi olla hankalaa.

Korona hiipunut Keski-Suomessa, mutta Jyväskylässä tartunnat taas kasvussa – sairastuneet ovat pääosin 20-40-vuotiaita

Keski-Suomessa uusia koronavirustartuntoja on todettu viime viikolla vain Jyväskylässä. Maltillisista tartuntamääristä huolimatta kaupunki ei höllää vielä kesäkuun alussa laajemmin sisäliikunnan rajoituksia.

Rajoitukset lieventyvät Kainuuussa: nyt voi järjestää myös yli 50 henkilön tilaisuuksia

Kainuussa voi tästä perjantaista alkaen järjestää myös yli 50 henkilön tilaisuuksia, jos niissä noudatetaan turvaohjeita. Tilaisuuksissa on voitava säilyttää turvavälit sekä varmistaa käsien puhdistaminen ja muu hygienia.

Kymenlaaksoon palautetaan määräys, jonka mukaan turvavälit on voitava varmistaa asiakastiloissa

Pykälän 58 d avulla varmistetaan, että turvavälit asiakastiloissa saadaan pidettyä. Tämä voi näkyä esimerkiksi asiakaspaikkojen rajaamisena. Määräys on voimassa kesäkuun puoleen väliin asti.

Johtajaylilääkäri Juha Paloneva: "Olen huolestuneena seurannut ihmisjoukkoja ja maskittomia kasvoja"

Johtajaylilääkäri Juha Paloneva Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä kertoo seuranneensa huolestuneena ihmisten käyttäytymistä, sillä koronaepidemia ei ole vielä ohi. Palonevan mukaan koronatartunnat näkyvät vasta viivellä, ja niiden jäljittäminen parin viikon taakse voi olla hankalaa.

Korona-altistumiset vievät Vaisaaren yläkoulun etäopetukseen viikoksi Raisiossa

Raision terveyshuolto muistuttaa, että hygieniasäännöistä turvaväleineen ja maskeineen on edelleen pidettävä kiinni.

Jyväskylä vapauttaa ulkoliikunnan koronarajoituksista ensi maanantaina ja höllää suositusta yksityistilaisuuksista

Jyväskylässä koronavirustilanne on ollut viime viikot rauhallinen. Uusia tartuntoja todettiin viime viikolla kuusi ja sitä edellisellä viikolla neljä.

Turvavälimääräykset jatkuvat Pirkanmaalla – kahden metrin turvavälit on pidettävä edelleen

Koronatilanne ei ole helpottanut Pirkanmaalla niin nopeasti, kuin ennakkoon toivottiin. Aluehallintovirasto on tästä syystä jatkanut nyt voimassa olevia asiakas- ja toimitilojen turvavälimääräyksiä 23. toukokuuta asti.

Vierailurajoitukset palvelutaloihin poistuvat Päijät-Soten alueella

Vierailurajoitukset poistuvat 1. toukokuuta. Vaikka rajoituksen poistuvat,  vierailuissa pitää noudattaa turvallisuusohjeita.

Koronarajoituksia puretaan ensi viikosta lähtien Kymenlaaksossa – kirjastojen oleskelutilat, uimahallit ja nuorisotilat aiotaan avata

Alueellinen koronaryhmä suosittaa rajoitusten osittaista purkamista maakunnan parantuneen koronatilanteen takia.

Liikunta- ja virkistystilat saa avata keskiviikkona Päijät-Hämeessä

Aluehallintovirasto on kumonnut aiemman päätöksensä, jonka mukaan täyssulku olisi kestänyt vielä viikon.

Yrityksille halutaan tiukempia rajoituksia Kymenlaaksossa – Tykkimäen sauna pohtii tilojen sulkemista

Kymenlaakso palasi keskiviikkona koronaepidemian leviämisvaiheeseen.

Lapin aluehallintovirasto jatkoi määräystä sisätilojen turvaväleistä

Aluehallintoylilääkäri Sari Kemppaisen mukaan määräystä jatkettiin etenkin pääsiäisen matkailusesongin takia.

Abi: "Jos korona ei leviä täällä, niin ei sitten missään" – Mikkelin yo-kirjoituksiin pääsyä odotettiin tiiviissä tunnelmissa

Ylioppilaskokelaan pääsevät koronatestiin hyvin nopeasti, mikäli pienempiäkin oireita esiintyy. 

Itä-Suomen aluehallintovirasto velvoittaa Essoten alueen toimijat varmistamaan turvavälit – päätös ei koske ravintoloita

Jos toimintaa ei pysty järjestämään lain edellyttämällä tavalla, tiloja ei voi aluehallintoviraston mukaan käyttää.

Uusi tartuntatautilaki voi tuoda helpotusta ruuhkabusseihin: matkustajilla pitää olla mahdollisuus puhdistaa kädet ja pitää turvaväli

Traficom voi rajoittaa matkustajamääriä, jos turvatoimet eivät toteudu ruuhkaisessa joukkoliikenteessä.

Liityimme mukaan viranomaisten yllätysiskuille baareihin – kuvareportaasi Helsingin kuppiloista kertoo bilettäjien tarinan: "Tanssiminen on terapiaa"

Aluehallintovirasto tekee tarkastuksia ravintoloihin saamiensa vihjeiden perusteella. Keskiviikkona kohteina olivat Maxine ja Old Irish Pub.

Yllätysiskuja luvassa Helsingin baareihin – tarkastusten taustalla ilmoitukset ja bilevideo, jossa turvavälit näyttävät unohtuneen

Aluehallintoviraston saamat ilmoitukset koronarajoitusten rikkomisesta ovat viime viikkoina kokonaisuudessaan vähentyneet.

Tartuntatautilääkäri: Älkää lähtekö nuutittamaan

Koronaepidemia rajoittaa lasten perinteistä nuuttipukinkierrosta.

Koronarajoitteet pitäneet myös influenssan kurissa

Keski-Suomen keskussairaalassa ei alkuvuoden aikana ole ollut ainoatakaan influenssapotilasta.

Varalta koronatestiin ennen joulua? Miten juhlia turvallinen uusivuosi? Asiantuntijat vastaavat yleisiin kysymyksiin tulevista juhlapäivistä

Selvitimme, mikä mietityttää korona-ajan joulun ja uudenvuoden vietossa. Tässä vastaukset kymmeneen yleisimpään kysymykseen.

Yleisurheilupomo Coe luottaa Tokion olympialaisten toteutumiseen

Sebastian Coe myös toivoo hartaasti, että niin yleisurheilijat kuin muidenkin lajien taitajat saisivat kisoissa nauttia yleisön kannustuksesta.

Lukiolaiset testasivat, miten riittävän turvavälin arvioiminen sujuu koulussa – katso video

Turvavälien ylläpitäminen koulupäivän aikana koetaan haastavaksi.

Luistelu ruuhkaisellakin kentällä voi olla turvallista, jos turvavälit pitävät – Oulussa satoja ihmisiä on ollut iltaisin jäällä yhtä aikaa

Kaupunki ei voi rajoittaa ihmisten määrää luistelukentillä, mutta koronaohjeiden noudattamista yritetään valvoa.

Sallassa asukkaita on voinut altistua koronavirukselle jumalanpalveluksessa

Altistumista kirkkokahvi-tilaisuudessa ei ole todettu.

Vuoden 2020 asepalvelus muistetaan erilaisena kuin aiemmat – kuplissa ryhmähenki nousi vahvaksi ja puolustusvoimat saattaa hyödyntää kokemusta jatkossakin

Peräkkäiset maasto- ja kasarmiviikot ovat rasittaneet tänä vuonna asepalvelustaan suorittavien mieliä, mutta vastapainoksi on tullut vahva ryhmähenki.

Lappiin jouluksi tuleville julkaistiin koronaohjeet – pohjoiseen odotetaan jopa 35 000 vierasta etelästä

Etelästä tulee vääjäämättä myös tartunnan tahattomasti levittäjiä, jotka ovat oireettomia tai lieväoireisia, johtajaylilääkäri Jukka Mattila Lapin sairaanhoitopiiristä sanoo.

Rajkumar Sabanadesanin kolumni: Mikä selittää välinpitämättömän suhtautumisen sekä turvaväleihin että suojamaskeihin?

Jotkut eivät välitä maskeista eivätkä turvaväleistä – syinä voivat olla hyvinvointiyhteiskunta ja individualismi, pohtii Rajkumar Sabanedesan.

Moni alue jatkaa rajoituksia tammikuussa – katso suurimpien kaupunkien tuoreet rajoitukset ja suositukset

Päivitämme tähän juttuun suurimmissa kaupungeissa voimassa olevat koronarajoitukset ja -suositukset.

Kainuukin on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa – miten se näkyy jäljitysyksikössä, katso video

Kainuun sote on antaanut ohjeet ja suositukset koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Nyt suositellaan enintään 10 henkilön kokoontumisia.

Voinko pitää pikkujoulut kotona? Loppuvatko lasten harrastukset? – 12 kysymystä ja vastausta koronatilanteen kiihtymisvaiheesta Kymenlaaksossa

Kymenlaakson koronatilanne siirtyi keskiviikkona kiihtymisvaiheeseen alueellisen koronakoordinaatioryhmän päätöksellä.

Maskigäng-kampanja kannustaa nuoria kasvomaskin käyttöön TikTokissa

Nuoruutta ei voi elää etänä -kampanja toteutetaan pääasiassa Tiktokissa mukana olevien vaikuttajien avulla.

Länsi-Pohjassa seitsemän uutta koronatapausta – alueen tapausilmaantuvuus on korkein koko maassa

Jos tapausten määrä ei käänny laskuun, alueella joudutaan harkitsemaan rajoitusten ja suositusten tiukentamista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle