Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Cine Atlaksen ovessa kyltti, jossa lukee, että elokuvateatteri on suljettu 4.2. asti.

Koronanyrkki väläytti rajoitusten purkua Pirkanmaalla: katso 7 kohdan lista, nämä ovat alueen nykyiset rajoitukset ja suositukset

Jääkiekko-otteluihin ei saa ottaa yleisöä, uimahallit ja yleiset saunat ovat kiinni ja ravintolat sulkeutuvat viimeistään klo 21. Muun muassa näitä ovat Pirkanmaan nykyiset rajoitukset.

Omakanta-palvelusta tulostettu koronatodistus rokotustietoineen.

Ruotsi saattaa luopua 48 tunnin koronatestin vaatimuksesta – terveysviranomainen esittää tilalle koronapassia

Ruotsin terveysviranomainen esittää, että maan hallitus muuttaisi ulkomaalaisten maahantulon edellytyksiä.

Tuula Ruuti (oik.) ja Sonja Salomaa ostoksilla K-Supermarket Ratinassa. Vaunuissa Elea Ruuti.

Myyjä voi muistuttaa asiakasta turvaväleistä – tamperelaiskauppias: "Yhdeksän kymmenestä pitää hienona keinona"

Päätös uusista koronarajoituksista annettiin Pirkanmaalle torstaina ja rajoitukset astuvat voimaan maanantaina. Ruokakaupoissa monikaan asia ei välttämättä muutu.

pöydällä olevat kädet pitelevät älypuhelinta, jonka näytöllä näkyy osa koronatodistuksesta.

Aluehallintovirasto harkitsee Pohjanmaalle kokoontumisrajoituksia – päätökset tehdään ensi viikolla

Päätöksiä Vaasan sairaanhoitopiirin kokoontumisrajoituksista tehdään aikaisintaa maanantaina, voimaan ne tulisivat keskiviikkona.

Puolustusvoimien CBRN-kenttälaboratorio

Puolustusvoimat alkaa pian purkaa koronarajoituksia – jos epidemiatilanne sallii, koulutuksessa siirrytään tammikuussa lähes normaaliin

Koronarajoituksia puretaan Puolustusvoimissa neljässä eri vaiheessa. Ensimmäiseksi luovutaan kasvomaskin käytön vaatimuksesta ja kahden metrin turvavälistä ulkotiloissa.

Näyteputkia Messukeskuksen drive-in-testauspisteessä heinäkuussa.

Laukaassa koronatapauksia ennätysmäärä – kunnassa otetaan käyttöön jälleen laaja maskisuositus

Laukaassa uusia koronavirustartuntoja on todettu viime päivinä kiihtyvää tahtia. Viikonloppuna tartuntoja kirjattiin THL:n mukaan parikymmentä ja tänään keskiviikkona lähes kolmekymmentä. Tauti on levinnyt myös aikuisten keskuudessa.

Seinäjoen kaupunginteatteri

Seinäjoen kaupunginteatteri palaa normaaliin ja täyttää katsomot

Elämä palautuu normaaliksi myös Seinäjoen kaupunginteatterissa. Rajoitukset poistuvat ja katsomopaikat saadaan täyttää kokonaan perjantaista lähtien.

mies ajaa mopolla

KAVI-sarjan syyskausi starttaa kevään rajoitusten jälkeen suuremmalle yleisölle

Näytöksissä on turvavälien vuoksi edelleen käytettävissä normaalia vähemmän istumapaikkoja, mutta 20 katsojan rajoituksesta on luovuttu. 

Markus Lohi

Tapahtumien turvaväleistä päästäneen eroon ensi viikolla – asia eteni eduskunnassa torstaina

Sosiaali- ja terveysvaliokunta muutti hallituksen esitystä niin, että lähikontaktin määrittelystä luovutaan kokonaan. Kiistelty pykälä 58d pysyy silti osana lakia, vaikka oppositio on vaatinut sen hylkäämistä.

Läheltä

Ylioppilaskirjoitukset käynnistyvät tänään tutuilla koronajärjestelyillä – turvavälien tulee toteutua ja maskeja suositellaan

Karanteeniin joutuneiden ylioppilaskokelaiden ei ole mahdollisuutta osallistua kokeisiin Kotkassa ja Haminassa. Kouvolassa karanteenin joutunut voi päästä yo-kokeeseen.

Vaalivalvojaiset Hämeenlinnan Verkatehtaalla

Pandemiaryhmä lievensi etätyösuositusta ja otti kantaa tapahtumien laajempaan avaamiseen

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä on tehnyt tarkennuksia etätyöhön liittyen. Rokotusten eteneminen puolestaan mahdollistaa tapahtumien avaamisen laajemmin. Toiveissa on, että sopiva rokotuskattavauus saavutettaisiin lokakuussa.

Teatersalong där varannan sits är bortplockad på grund av coronaepidemin.

Yleisötapahtumia koskevat kokoontumisrajoitukset kumotaan Kymenlaaksossa – päätös voimaan perjantaina

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa Kymenlaaksoa koskevat kokoontumisrajoitukset. Samalla vaatimus kahden metrin turvaväleistä sisätiloissa poistuu. Uusi päätös tulee voimaan perjantaina.

Kaksi nuorta kilpa-aerobiccaajaa

Kajaanin koronasulku on painajainen voimisteluseuralle – 15 000 euron kulut kuukaudessa ja tilat laitetaan lain voimalla kiinni

Päätöksellä suljetaan kahdeksi viikoksi esimerkiksi uimahalli, kuntosalit, ryhmäliikuntatilat ja joukkueurheiluun käytettävät sisätilat. 

Helsingin Vanhan ylioppilastalon juhlasali

Pääministeri tviittasi kahden metrin turvavälien poistuvan laista, mutta tapahtuma-alaa lupaus ei vielä lämmitä: “Maata ei johdeta Twitterissä”

Turvavälien poistumista on lupailtu jo elokuun puolivälistä asti, mutta vasta nyt lakimuutosta aletaan valmistella. Tapahtuma-ala pitää tärkeänä, että koronapassi saataisiin nopeasti käyttöön.

Kansallisteatterin Myllyaho: Farssi tulee ensimmäisenä mieleen

Kansallisteatterin pääjohtaja A-studiossa rajoitusten purkamisesta: "Farssi tulee heti ekana mieleen"

Hallitus pääsi yksimielisyyteen siitä, että kahden metrin turvavälivaatimuksesta luovutaan. Muutoksen uskotaan helpottavan erityisesti kulttuuri- ja tapahtuma-alaa. Helpotuksesta huolimatta ristiriitaiset viestit rajoitusten purkamisesta muistuttavat Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyahon mukaan farssia tai tragikomediaa.

turvaväleistä muistuttava tarra kuntosalin lattiassa Rovaniemellä.

Kahden metrin turvavälivaatimus poistuu Pirkanmaalla: kokoontumisrajoitukset jatkuvat silti

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto teki perjantaina uuden päätöksen kokoontumisrajoituksista Pirkanmaalla. Kahden metrin turvavälejä ei vaadita enää maanantaista eteenpäin.

Käsidesipullo baaritiskillä

Aluehallintovirastolta turvavälipäätöstä Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle – ministeriöltä tiukennuksia ravintoloiden anniskeluun ja aukioloon Pohjanmaalla

AVI on tehnyt päätöksen kuultuaan kuultuaan Vaasan sairaanhoitopiirin näkemyksen. Valtioneuvoston asetuksen mukaan Pohjanmaalla otetaan taas käyttöön leviämisvaiheen rajoitukset ravitsemisliikkeille sunnuntaista alkaen.

Lapset voimistelevat.

Aluehallintoviranomaiset vähät välittävät jo toisesta hallituksen ohjauskirjeestä lyhyen ajan sisällä – mitä tästä oikein pitäisi ajatella?

Ohjauskirjeillä hallituksen ministerit haluavat ilmaista huolensa lapsista ja nuorista. Toivottuja poliittisia irtopisteitä niistä tuskin heruu, sillä kirjeiden painoarvo näyttää jäävän nollaan.

Suomen kansallisoopperan Cavalleria rusticana kenraaliharjoitus. Kuvassa Johanna Lehesvuori ja Eduardo Aladren.

Analyysi: Ooppera voi kantaa koronakapinaviittaa – asetelma olisi toinen, jos kyse olisi parikymppisten teknobileistä

Aluehallintoviranomaisen yleisötilaisuuksien rajoitukset astuivat tänään voimaan pääkaupunkiseudulla, mutta rikosilmoituksia rikkureista tuskin tehdään. Poliisilla on parempaakin tekemistä kuin vahtia kulttuuritätien wc-järjestelyjä, kulttuuritoimituksen päällikkö Satu Nurmio kirjoittaa.

Timo Lappi

Matkailu- ja ravintolapalveluiden edunvalvoja valittaa oikeuteen 2 metrin turvavälivaatimuksesta Etelä-Karjalassa

MaRan mukaan aluehallintoviraston tekemälle massapäätökselle ei ole perusteita. Tapahtumia pitäisi tarkastella niiden luonteen mukaan.

Helsingin Kaupunginteatteri, korona, maski, visiiri

Ministeriö ohjeistaa: kahden metrin turvaväleistä voi luopua pienen riskin yleisötilaisuuksissa

Sosiaali- ja terveysministeriön tänään julkaistun ohjauskirjeen mukaan rajoitustoimenpiteitä ei enää kohdenneta sellaisiin yleisötilaisuuksiin, joiden ei arvioida muodostavan suurta riskiä koronan leviämiselle. Turvavälit voitaisiin poistaa muun muassa teattereista.

Suomen kansallisoopperan Cavalleria rusticana kenraaliharjoitus.

Ooppera aikoo järjestää perjantaina esityksen vastoin kokoontumisrajoituksia – Lilli Paasikivi: "Näitä mannerlaattoja ei heitellä edestakaisin niin ja näin"

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiukensi rajoituksia ja vaatii kahden metrin turvavälien lisäksi katsomoiden lohkomista. Kansallisoopperan mukaan lohkominen on mahdotonta.

Kuva brasilialaisen jujutsun treeneistä painitilanteesta.

Harrastajat saavat itse valita pitävätkö turvavälin – kamppailusalilla uskotaan, että valtaosa treenaa yhä lähikontaktissa: "Painia ei voi yksin"

Pääkaupunkiseudulla tulee perjantaina voimaan uusia kokoontumisrajoituksia. Avin päätökset herättävät jälleen ihmetystä harrastajien keskuudessa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen.

Kulttuuriministeri Antti Kurvinen lupaa, että tapahtuma-alaa hiertävä kahden metrin turvaväli poistetaan: “Toivon muutoksia jo elokuun aikana”

Kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) pitää pääkaupungin uusia koronarajoituksia kovina. Hän uskoo, että niihin saadaan helpotusta jo tässä kuussa.

Nurmes.

"Ihmisiä kiinnostaa, miten meillä asutaan" – historiallinen Puu-Nurmes avaa ovensa yleisölle koronasta huolimatta

Vanhan Kauppalan avoimet ovet järjestetään toista kertaa Puu-Nurmeksessa. Tapahtumassa Suomen mittakaavassa harvinaisen asuinalueen asukkaat avaavat päiväksi kotinsa ja puutarhansa yleisölle. Kilometrejä Puu-Nurmeksen kierroksella voi kertyä useita, joten turvaväleistä on helppo pitää huolta.

Jyväskylän teatteritalon julistetaulu, syksyn 2021 näytelmien julisteita.

Jyväskylän kaupunginteatteri aikoo toteuttaa syyskauden ensi-illat, vaikka yleisömäärä onkin jäämässä koronarajoitusten takia pieneksi

Jyväskylän kaupunginteatterilla on kaksi ensi-iltaa heti syyskuun alussa. Teatterinjohtaja Marietta Kunnas sanoo, että ensi-illat on tarkoitus toteuttaa, vaikka yleisömäärä jääkin koronarajoitusten takia vähäiseksi.

Wanaja Festivaalin yleisöä ja lavalla soittaa Apulanta Hämeenlinnassa.

AVI määrää Jyväskylän, Muuramen, Laukaan ja Äänekosken kuntien alueelle kokoontumisrajoituksen sekä turvavälit

Uudet määräykset astuvat voimaan perjantaina. Turvavälimääräys koskee asiakas- ja toimitiloja. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa, jos osallistujamäärä on enintään 10 henkilöä. Ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää, jos osallistujamäärä on enintään 50 henkilöä.

Kajaanin Kaupunginteatterin johtaja Helka-Maria Kinnunen.

Teatteriala kokee koronarajoitteet syrjiviksi – Kajaanin kaupunginteatterin johtaja perää ennustettavuutta alalle

Teatteriala vaatii, että esittäviä taiteita kohdeltaisiin tasapuolisesti koronarajoituksissa. Nyt teatterit kituvat yleisön puutteessa, vaikka teatterin salissa istuminen ei epidemian kannalta liene sen turvattomampaa kuin junassa tai ravintolassa istuminen.

Ingåndne till stadshuset i Raumo, glasdörrar i ett hus av ljusbrunt tegel

Rauman koronatilanne pahentunut – tapahtumiin tarkat määritelmät turvaväleistä

Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta määritteli riittävän turvavälin pituuden eilen pitämässään ylimääräisessä kokouksessa. Mikäli kahden metrin turvaväli ei toteudu, kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat tästä päivästä alkaen Raumalla kiellettyjä.

Helsingin juhlaviikkojen huvilatelttaa rakennetaan.

Tapahtumajärjestäjät pinteessä uusia rajoituksia odotellessa – "Epätietoisuuden multihuipennus", puuskahtaa Helsingin juhlaviikkojen järjestäjä

Helsingin juhlaviikot alkavat 19.8. ja kestävät syyskuun 5. päivään asti. Pääkaupunkiseudun siirtyminen leviämisvaiheeseen luo kuitenkin varjoja tapahtuman päälle.

Käsityömessut alkavat yleisöä

MaRa valittaa hallinto-oikeuteen Pirkanmaan kahden metrin etäisyysvaatimuksesta

Matkailu- ja ravintola-alan yrityksiä edustavan työmarkkinajärjestön mukaan turvavälivaatimukselle ei ole edellytyksiä. Järjestön mielestä vaatimus tekee sisällä järjestettävät tapahtumat mahdottomiksi järjestää tai ainakin tappiollisiksi.

Auri Ahola Suomen kansallisteatterin lavalla.

Kulttuuri- ja taidealalla pelätään uusia koronarajoituksia: "Eivät enää kohdistu oikeudenmukaisella tavalla"

Etelä-Suomen Avi päättää koronarajoituksista perjantaina. Esittävien taiteiden pahin pelko on yleisötilaisuuksien kieltäminen kokonaan. Jo kahden metrin turvavälit tarkoittaisivat teattereille, orkestereille ja oopperalle kymmenien miljoonien tappioita.

Kaksi mainosjulistetta syksyn 2021 esityksistä Jyväskylän kaupunginteatterissa.

Kaupunginteatteri ja Jyväskylä Sinfonia avautuvat – Jyväskylän poikkeusolojen johtoryhmä linjasi palveluiden koronasuosituksista

Jyväskylän poikkeusolojen johtoryhmän kokoontumisessa päätettiin maanantaina kaupungin eri palveluiden turvajärjestelyistä. Esimerkiksi kulttuuri- ja harrastustoimintaa avataan, laaja maskisuositus jatkuu.

Foto från Jalostamo-kollektiivis uppsättning av Rechnitz (Tuhon enkeli).

Pirkanmaan kokoontumisrajoitukset vaikuttavat heti Tampereen Teatterikesään – osa lipun ostaneista ei pääse loppuviikon näytöksiin

Aluehallintovirasto päätti tänään, että kokoontumisrajoitukset otetaan uudelleen käyttöön Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella ensi torstaina. Tämä vaikuttaa heti maanantaina alkavaan Tampereen Teatterikesään. Osa lipuista palautetaan ostajille. Yksi esitys peruuntuu kokonaan.

Kuvassa on näkymä Tammerkoskelle Tampereella kesäkuussa 2020.

Pirkanmaalla tiukennettiin määräyksiä turvaväleistä ja kokoontumisista – Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto haluavat turvata koulujen alkua

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt määrätä kokoontumisrajoituksen sekä turvavälimääräyksen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien sekä Punkalaitumen kunnan alueelle. Tilaisuuksia voi kuitenkin edelleen järjestää.

Kuvassa on 10-vuotias poika, jolla on kasvoillaan hengityssuojain.

Turun koronabussi päivystää pidempään Pansiossa torstaina

Bussiin tultaessa pitää käyttää maskia ja pitää turvavälit.

Toimittaja Lotta Sillanmäki seisoo festivaalialueella mikrofoni kädessä.

Solar Sound aloittaa Seinäjoen festivaalikesän – Festivaalijohtaja Tommi Mäki: "Pistetään katu taas rokkaamaan"

Seinäjoella järjestetään Solar Sound -festivaali kahdeksannen kerran. Koronatartuntoja pyritään ehkäisemään muuan muassa turvaväleillä, hygienialla ja kasvomaskeilla. Yleisömäärää on rajoitettu, jotta turvavälien pitäminen on mahdollista.

Englannin Leedsissa juhlittiin koronarajoitusten poistumista

Arvostelijat haukkuvat Englannin "vapauden päivää" vastuuttomaksi – yökerhoissa biletettiin, kun suurin osa koronarajoituksista loppui keskiyöllä

Terveydenhuollon asiantuntijat vetosivat turhaan hallitukseen, jotta rajoituksia jatkettaisiin heikentyneen tartuntatilanteen vuoksi. Nyt maskin käyttäminen ja turvavälien pitäminen riippuu enimmäkseen jokaisen omasta vastuusta.

Käsihuuhdeautomaatti ja kädet

Kainuussa on todettu yksi uusi koronatartunta –koronaviruksen deltamuunnoksesta tullut hallitseva

Uusi koronatartunta löydettiin eilen Kuhmosta. Vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola kertoo, että koronaviruksen deltamuunnoksesta on tullut myös Kainuussa hallitseva. Kainuun sote suosittelee pitämään turvavälit ja käyttämään kasvomaskia.

Helsingin Kaupunginteatteri, korona, maski, visiiri

Restrictions on gatherings in Helsinki area extended into August

Authorities say restrictions on public events must be kept in place as "the infection situation in the region has deteriorated".

Ihmisiä tanssimassa

Vieraita kasvoja näkyvissä: Lue esimerkit maista, joissa maskisäännöt ovat jo löystyneet

Vaikka koronaviruksen variantit, kuten helposti tarttuva delta, ovat lisänneet koronatartuntojen riskiä, Euroopassa rokotusten eteneminen on saanut monet maat ottamaan askelia kohti normaalimpaa elämää.

Mies käytti kasvomaskia bussissa ensimmäisenä suosituspäivänä 14. elokuuta.

Pirkanmaan koronaluvuissa nousua – maakunnassa 21 uutta koronavirustartuntaa

Tapausmäärät ovat olleet nyt viime viikkoja korkeampia. Etenkin ulkomailta tulleet tartunnat ovat olleet nousussa.

Käsi johon lasketaan käsidesiä

EM-kisoista palaavat aiheuttavat huolta myös Lapissa, vaikka koronatilanne onkin juuri nyt rauhallinen

Jotta koronatilanne pysyisi rauhallisena, koronaturvatoimia ei kannata vielä unohtaa, sanoo vastaava hygieniahoitaja Matias Ahlsved.

Mikael Gabriel, Aura Fest

Muusikkojen liitto kanteli oikeusasiamiehelle yleisötapahtumien turvaväleistä

Muusikkojen liitto kysyy, onko Etelä-Suomen aluehallintovirasto toiminut julkisen vallankäytön rajoissa ja lain mukaan. Avin mukaan sen päätökset perustuvat lakiin.

ihminen kadulla

Keski-Pohjanmaalla kokoontumisrajoitukset ja laaja maskisuositus poistuvat – maskin käytöstä ei silti voi luopua kokonaan

Maakunnan koronaviranomaisryhmä päätti keskiviikkona, että suosituksia lievennetään, esimerkiksi laaja kasvomaskisuositus julkisissa tiloissa poistuu.

Iso oranssi kyltti Koronatestauksesta Kajaanin keskussairaalan pihassa. Taka-alalla näkyy teltta, jossa drive-in -testaukset suoritetaan.

Kainuun sote miettii pakollisen turvavälin käyttöönottoa, jos Kajaanin koronatilanne vielä pahenee

Kyseessä olisi kahden metrin turvaväli. Koronanyrkki asetti eilen Kajaanin kiihtymisvaiheeseen. Muu maakunta on epidemian perustasolla. Tällä hetkellä Kajaanissa karanteenissa on 83 ihmistä, ja erillisiä tartuntaryppäitä on kaikkiaan neljä.

Soittokamoja roudataa sisään Tavastialle.

Kulttuuriaktiivit kritisoivat sisätapahtumien turvavälejä pääkaupunkiseudulla ja penäävät perusteluja – avi sanoo toimineensa lain mukaan

Oikeusoppineen mielestä avin päätökset ovat lainvastaisia. Taiteilijakollektiivi Kuusiplus aikoo valittaa avin päätöksestä hallinto-oikeuteen.

Turvaväli-opastinkyltti Citymarketissa koronavisruspandemian aikaan 2020.

Pohjois-Pohjanmaalla on lievennetty maskeihin ja yksityistilaisuuksiin liittyviä suosituksia

Maskisuositus poistuu julkisista sisätiloista, linjasi alueellinen koordinaatiotyöryhmä. Esimerkiksi joukkoliikenteessä ja sairaaloissa suositus on edelleen voimassa. Yksityistilaisuuksiin liittyvät ohjeet poistetaan, mutta turvavälejä ja hygieniaohjeita kannattaa vielä noudattaa.

kartta ja sijaintimerkki

Kymenlaakson kokoontumisrajoitukset kumotaan huomisesta alkaen – ravintoloissa järjestettäviin tapahtumiin sovelletaan ravintolatoiminnan rajoituksia

Kymenlaakso palasi eilen perustasolle, ja nyt kokoontumisrajoitukset on kumottu. Ravintoloissa järjestettävissä tapahtumissa on kuitenkin noudatettava edelleen ravintoloita koskevia rajoituksia.

Kuntokeskus Ykkönen Kouvolassa.

Kymenlaaksossa voimassa oleva määräys laajoista turvavälitoimenpiteistä kumotaan huomisesta alkaen

Tilanne on Kymenlaaksossa parantunut nopeasti. Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa toukokuussa antamansa määräyksen laajasta turvaväleistä huolehtimisesta asiakastiloissa. Määräys ei lain mukaan ole enää tarpeellinen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle